keskiviikko 29. elokuuta 2012

Water-loo or not so water-loo?

Täti-ihminen katsoo, että nyt aika on kypsä tässä blogissa siihen ehkä yhteen tärkeimmistä aiheista eli pidemmittä puheitta may I present: meidän kissojen vessat. 

Meillä on kissoille tarjolla kaksi vaihtoehtoa : kulmavessa ja modkat. Molempia käytetään, mutta mieltymykset per vessa vaihtelee päivittäin. Joskus toinen on töötätty niin täyteen tavaraa ja toisesta löytyy minipisut. Joskus taas tavaraa on toimitettu vessoihin 50/50 jaolla ja toki myös kaikki muutkin mahdolliset jakosuhteet on käytössä.


Kulmis

 Kulmatoiletti. Meillä on luukku poistettu, kun täti-ihminen sen vahingossa rikkoi heti kaupasta tultua. Ei  kun siis tahaltaan, tietty. Samalla poistui päätös pitääkö se nyt sitten jättää siihen vai eikö. Ei pidä. Hiekkamyrskyn välttämiseksi veski on asettu kulkuaukko seinään päin ja voin sanoa että toimii. Lapioille käytössä teräsroskis. On muuten kivan näköinen poljin, vaikka ite sanonkin. Ei oo putsattu, eikä ihan heti putsatakaan.

Modikka


Modkat. On. Ihana. Se on meillä keittössä, tason alla. Täti-ihmisen isä on tehnyt sille alustan pyörillä, joten lotaa on helppo liikuttaa siivottavaksi. Luonnollisesti hiekkamyrkyt pysyvät pöntön sisällä ja hiekkahaittaa on tosi vähän. Hintavahan se tavallaan on, mutta meille kyllä joka sentin arvoinen. Ja uskoisin, että tulee kestämään pidempään kun toi kulmis.

Hiekkana meitillä on mikrohiekkaa, tarjousten mukaan vähän ostellen hovihankkijaltamme Zooplussalta.Täti-ihminen takautuu monasti lapsuuteensa, kun mikroheikkalapparilla metsästää niitä pienimpiäkin murusia ja siinä hommassa saattaa vierähtää tovi. Vaikka olisi mulla muutakin elämää siksi aikaa. Kai?6 kommenttia:

 1. Kyllä teidän mirreillä on asiat hyvin. Meillä sijaiskodissa on ulkovessa. Toki sisältäkin löytyy veski, mutta sitä ei suuremmin käytetä. Joten ei hiekkamyrskyjä sisätiloissa. Täällä Myrskyää sitten muuten vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ulkovessa ole olleenkaan huono vaihtoehto ulkotöissä olevalle kisulle. Eihän siitä mitään tulisi jos Myrsky joutuisi kesken toimien ähteä sisätiloihin vessa-asioille. Ihan mahdoton yhtälö :)

   Poista
 2. Kuinka tuota kulmavessan vasemmalla puolella olevaa veskiä käytetään, tuossa ylemmässä kuvassa?

  Kurkottaako Mimmi ahterinsa sinne ylös reunalle ja painaa sitten pedaalia vai?

  Mökillä leidit kiirehtivät sisälle pissalle vaikka niille on varattuna oma ulkohuusi, jossa asianmukaiset lootat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Mimmi varmaan osaisikin kyllä polkea pedaalia ja pissiä samaan aikaan! Kuninkaallisilta vaaditaan muutenkin niin monia taitoja, että tämä olisi vain yksi muiden joukossa.

   Mulla oli lapsena kanssa kisu, joka juoksi aina ulokoa sisälle hoitelemaan hätänsä vaikka lääniä olisi ollut vaikka kuinka ;)

   Poista
 3. Modkat olikin uusi tuttavuus. Varmasti kätevä. Voisi vain hetki mennä, ennenkuin porukka ymmärtäisi homman nimen.

  Meillä on kaksi ihan tavallista hyyskää kissoille. Hiekkaa on jonkun verran lattialla, mutta itseasiassa EverCleanin Less Track tuottaa sitä yllättävänkin vähän. Ne pienempikiteiset suttaa enemmän. Mutta mikä siinä on, että ne saa aina hepulin toimituksen jälkeen? Harvoin sitä astellaan sivistyneesti vessasta ulos, yleensä tullaan kutakuinkin karmit kaulassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä noi oppi tohon modikkaan kyllä ihan kertaheitolla, liekö sitten kissojen suunnaton raukkaus kaikkiin laatikoihin mallista ja materiaalista riippumatta?

   Meidän jengille ei muuten noita kakkahepuleita ole, mitähän niissä on vialla kun ne on kumminkin niin yleisiä ? Mä alan tarkkailemaan niitä....

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)