tiistai 23. lokakuuta 2012

Uusi bongi

Täti-ihminen on elänyt kauhun keskellä viimeiset 1/2toista vuorokautta. Herra Nilssonin yskinnän  ja räkäisyyden takia olemme olleet hoitavaan lääkäriin yhteydessä ja tänään töihin lähti yksi täti-ihminen jolla oli kissa kainalossa. Aika Felinassa klo 8.30, kissa sinne kattaviin testeihin päivän ajaksi ja työpäivän jälkeen kissa taas kainaloon.

Taas kerran Kampin huudeilla venaamassa dösää. Respect.

Luonnollisesti  kun tässä on ollut aikaa opiskella itsensä eläinlääkäriksi netissä ennen vastaanottoa, oli täti-ihminen diagnosoinut taudin mahdollisesti jopa FIP:ksi. Siitä alkoi se kauhun aika. Se oli kyllä tohtorillakin mielessä yhtenä vaihtoehtona, kun aamulla sitten asiasta keskusteltiin. Kääk.

Työpäivä oli. Kammottava. Itkunsekainen.Vähintääkin. Pitkä.

Potilas Nilssonin potilaskertomus ja uudet doupit

Liukumaa hyväksi käyttäen täti-ihminen lähti heti klo 16 sitten kohti Felinaa kuuntelemaan missä mennään, itkua tihruttaen.  Löydökset eivät viittaa FIP:iin vaan Nilssonille annettiin mukaan ihan ikioma bongi ja siihen parit doupit ! Nyt on aikalailla todennäköistä, että meillä on  Rotalla astma ja sitä aletaan nyt hoitamaan. On ventolineä, kortisonia ja uutta antibioottia joilla nämä nyt yrittää loihtia nuoren miehen olon paremmaksi.

No se bongi ja sen kautta nautittavat aineet


Helpotusitku tuli, kun meillä ei ollutkaan sitä Kauheinta Mörköä.

Seuraava itku tuli laskua maksettaessa :)
Siltikin, olisin maksanut vaikka tuplana sen laskun, kun uutiset oli sen verran hyviä. Me kyllä pystytään hoitaamaan yksi astma.

 Ja onhan tuolla kätköissä täti-ihmisen nokkahuilu, että jos rahat loppuu niin eikun soittolupaa hakemaan Stockan eteen ja pilli soimaan !

24 kommenttia:

 1. Mä oon niin onnellinen sun puolesta <3 ja voi kun Nilssoni on niin söppänä tuolla kantokassissaan. Ihanaa ihanaa ihanaa!!

  VastaaPoista
 2. Voi apua! Saattaa hyvinkin olla, ettei maailmassa ole mitään niin kauheaa kuin sairas kissa. Se huoli on niin kaiken kattava, että mistään ei tule mitään. Onneksi teillä on hyvät lääkärit ja poika voitiin viedä aamusta ja hakea iltapäivällä, oli hyvässä hoidossa päivän! Mun taas taannoin piti lähteä aina etukäteen töistä... Ei olisi liukumat riittäneet alkuunkaan! Onneksi on osa-aikainen työsuhde, on joustoa :D

  Ja mahtavaa että uutiset oli hyviä! Astman kanssa pärjää. Tsemppiä kuitenkin piiputteluun, voi olla että Nilssonilla on Muuta Tekemistä just kun pitäisi piiputella ;) Pusu Nilssonille, reipas pikkurotta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä, maailmassa EI ole kauheampaa ! Mun mielestä jonkun pitää kehittää sellainen miukutranslaattori jolla kissa saisi sanottua mistä sattuu, miten sattuu ja koska sattuu. Anyone?
   Nilsson on laittanut hieman hanttiin nyt näillä parilla kerralla kun bongi ollut käytössä, mutta mä kyllä väsytän sen vastarinnan. Siten tietty täytyy toivoa, että lääkkeet alkaa puremaan jolloin vahvistuisi toi astma.

   Ei ole nköjään FIP lähtenyt vielä päästä kauhean pitkälle matkalle, kun edelleen vähän kummittelee mielessä :/

   Poista
  2. mie näin pahaa unta toissa yönä Mimmistä, otit minuun yhteyttä ja kerroit että Mimmi on kadonnut.
   Yritin täältä kaukaa olla apuna, ja soittelin etelän tuttavat läpi jotta kisu saataisiin ehjänä kotiin ( tämmöisiä nämä uneni ovat, jotain ne ennustavat, mutta ei todellakaan pilkulleen, hädän ja tunnetilan kuitenkin)

   Mutta nämä karvalapset, ei ne ymmärrä että joskus on tehtävä ikävämpiäkin hoitotoimia. Eilen Minttu löi minua, menetti hermonsa kun olin jo pari päivää kurkkinut hännän alle ja yrittänyt raksia sieltä karvamykkyrää juuri privaattialueelta. Eihän hieno kissaneiti anna sellaista anteeksi, vaikka kuinka toinen yritti vain olla avuksi.

   Poista
  3. Voi hurjaa, mun hätä on tullut sulle asti ♥ Toivottavasti seuraavalla unikyläilyllä meillä on on jotain ihanaa ja hauskaa meneillään :)

   Voihan Minttu ja Mintun privaatit :/ Oletteko saaneet itse sen karvamykkyrän pois vai pitääkö teidän viedä Minttu eläinlääkärille asti? Ja onko se kipeä?

   Poista
  4. Tuohon miukutranslaattoriin. Minä olen aina ollut sitä mieltä, että tärkein toteutumaton keksintö on teleporttaus ja toiseksi tärkein on Baabelin kala (Google tietää jos ei ole tuttu asia). Viimeisen kuukauden aikana olen todennut, että lajien väliseen tulkkaukseen pystyvä Baabelin kala on ehdottomasti tärkein ja teleporttaus vasta kakkosena...

   Poista
  5. Linnunradan käsikirjastahan se Baabelin kala löytyy, piti kyllä googlen kautta vähän raikastaa muistia ;) Se olisi ehdottomasti se juttu, eikä pelkästään lajien välisiin tulkkauksiin, aikalailla menee ihmiskunnallakin samaa kieltä puhuvillä juttuja ihan ohi ;)

   Poista
 3. Voi Herra Nilsson, paljon on pienelle lastattu painolastia ja kuitenkin jaksaa olla niin riehakas ja iloinen.
  Mutta astmalapsen äitinä voin todeta, että elämä jatkuu senkin diagnoosin kanssa, tohtori suositteli runsasta liikuntaa, kuten uintia joka vahvistaa keuhkoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen jytisi ja rätisi illalla siihen malliin, kun päivä oli vietetty häkissä joten energiaa löytyi...Ei rikkoutuneita tavaroita, tosin ;)

   Nilsson varmaan muuten voisi tykkääkin tosta uinnista, sen verran nuorimies viihtyy suihkun läheisyydessä... Astma on ikävä seuralainen, mutta onneksi hoidettava niin ihmisillä kuin eläimilläkin :)

   Poista
 4. Ihana juttu, että ei ollut Mörköä! <3
  Astmaa voidaan hoitaa ja tuo bongihan lisää vain katu-uskottavuutta :D
  Tsemppiä Nilssonille ja täti-ihmiselle piiputteluun, eiköhän se ala sujua kun vain siihen totutte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä tarvitaan että saadaan johomma sujumaan. Voisin sanoa näin kahden kerran jälkeen :D
   Mörkö on kyllä niin kauhea, toivon ettei kukaan joutuisi sen kanssa tekemisiin! Ja että meillä alkaa lääkkeet puremaan, eikä uutta mörköpelkoa tulisi. Nih.

   Poista
 5. Piippua polttava kissa voisi olla siellä Stockan kulmilla parempi vetonaula kun nokkahuilua soitteleva täti-ihminen? No kumpaan tahansa päädytte, tämä täti voi tuoda roposen Nilssonin hyvinvointikassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava idea :D ! Mun mahtava yhden kappaleen repertuari "ostakaa makkaraa " tuskin tulee tuottamaan kovinkaan suuria summia tai fanijoukkoa, joten Nilsson vaan duuniin bongi taskussa ;)

   Poista
 6. Huhhuh, olisi tälläkin tädillä voinut tulla kyynel jos toinenkin tuloksia odotellessa. Onneksi kyse on astmasta, vaikkei sekään kiva ole, mutta sentään hallittavissa. Nilsson on niin ihku, melkein tulee pentukuume. Mutta kolme aikuista kissaa ja kilpikonna saa nyt riittää toistaiseksi (tätä ei kerrota miehelle :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pillityksen määrä oli kyllä ihan valtava, mutta onneksi ne oli kestoiltaan sentään lyhyitä ;)
   Paras paha uutinen oli toi astma epäily, ei voisi uskoa että siitä voisi olla näinkin onnellinen ♥
   Kiitos Nilssonin kehuista, täällä ollaan niin ylpeitä siitä.

   Vai teillä on oikein kilpikonnakin? Maa- vai vesikonna? Mitä kissat tykkää siitä?

   Poista
 7. Oh my. Onneksi se ei ollut Mörkö, vaan pienempi paha minkä kanssa voitte elää. (Toivottavasti blogi ei nyt joudu poliisin seurannan kohteeksi: Alaikäinen polttaa bongia!) ELL-laskut ovat kalliita, mutta ei niitä voi miettiä kun on pienokaisen hyvinvoinnista kysymys.
  Tsemppiä koko poppoolle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :)

   Tänään tuli vielä "lottovoitto" kun soitin vakuutusyhtiöön, että miksi hylkäsivät korvaukset niin olivat tehneet virheen.
   Ja me päätettiin nyt kanssa , että me ollaan koviksia eikä pelätä pollareita vaikka nuorin meistä onkin melekin laittomuuksien teillä ;)

   Poista
 8. No oho. Miten kissalle käytetään bongia? Kissa syliin, nokka bongiin ja hengitä pliis? Hyvä että Nissen asiat järjestyy. Suloinen kissuli :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just noin mutta meillä ei vielä mene ihan väkivallattomasti toi proseduuri vaan tarvitaan myös keskivahvaa pakottamista ;) Mut me aiotaan olla Suomen jos ei koko maailman parhaan piiputtelijat jossain vaiheessa kumminkin.

   Meistäkin Nisse on suloinen ja sit se on aika höpsökin ♥

   Poista
 9. Meillä oli tammikuussa vähän sama meininki, mukaanlukien itsediagnosoitu FIP. Miksi sairaan lapsen vanhemmat saavat olla pois töistä, mutta huolesta sairaat kissavauvelin mammat eivät saa? Onneksi sain töihin välikuulumisia ja semmoisia kivoja pikkukyssäreitä että leikataanko maha auki vai laitetaanko varjoainekuvaus. Se, mikä Mindyä vaivasi, jäi mysteeriksi (ehkä joku autoimmuunisairaus) ja poloinen palasi lopulta ennalleen.

  Ihanaa, että Nilssonillekin diagnosoitiin vain se pienempi paha, vaikka inha homma se astmakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauheeta, onneksi teillä ei ollut sitä ja onneksi Mindy on nyt OK!
   Aikalailla sitä menee kyllä ihan sekaiseksi kun on noista karvaisista lapsukaisistaan huolissaan - näin on mennyt muutkin omien kissojen ja koirien takia, että onneksi eilen tuli ymmärrystä vaikkei täällä oikein ajatus juossutkaan. Eikä mulla onneksi tullut noita tollaisia puheluita....

   Poista
 10. Hienoa, että uutiset olivat parempia! Mielenkiintoista kuulla miten tuo astman hoitaminen onnistuu, mutta Nilsson varmaan sopeutuu siihenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhulla odotan illan lääkitystä ;) Kuivaharjoiteltiin tosin suuttimella muutaman kerran: suutin naamalle, namskua. Toisto. Toisto. Toisto. Tulokset oli vaihtelevat, riippuen Nilssonin sen hetkisesta muudista :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)