perjantai 5. lokakuuta 2012

R.I.P great balls of fire !

Nyt on meitin Nilssonilla pylly vähän kipeänä. Tänään oli nimittäin täti-ihmisellä lomapäivä ihan herra Nilssonia varten: Aamuksi oli tilattu terveystarkistus ja varhaiskastraatio. Alkujaan aika oli vain kastraatiolle, mutta meillä on ollut hieman terveysongelmia yskän ja aivastelun suhteen niin samalla tahdoin sitten tutkituttaa kissan senkin tiimoilta. Hyvä niin, koska samalla selvisi että herra  Nilsson onkin meidän spesiaalikisu.

Vähänkö olen söpö spessukissa, vähänkö?

Herra Nilssonin  kastraatio meni erinomaisesti ja kissa oli koko matkan toooosi rauhallinen. Tutkimusvaiheessa toinen sai ainakin sata pusua eläinlääkäriltä ja täti-ihminenkin riehaantui halailemaan PikkuRottaa aina välillä. Kunnes tietty ihmisihmiset sai lähteä pariksi tunniksi omille teilleen ja kissa jäi Felinaan luovuttamaan miehuutensa.

Yksinäinen kissa odotushuoneessa, kiveksillä.

Samalla selvisi, että herra Nilssonilla on häiriö hampaiden puhkeamisessa. Suusta löytyy vain etu- ja kulmahampaat sekä hampaat 308 + 408 ja vain toisella puolella ylhäällä pilkistää 8-hampaan alku (asiantuntevaa lääketieteellistä kopiontia potilaskertomuksesta). Maitohampaat olivat jo vaihtuneet ja siellä suussa siis pitäisi olla jo muutakin ison kissan tavaraa.
Karvapeite on epänormaali: liiskainen, rasvaisen oloinen ja normaalia ohuempi  (taaskin suoraa kopiota tohtorin sanoista).  Tämäkin viittaa jonkinmoiseen kehityshäiriöön ja samalla tuli selvitettyä se sfinx-juttu joka tosin olisi selittänyt ton turkin, mutta noup. Kissa ei näytä sfinxiltä ollenkaan sanoi ell ja vaikka täti-ihminen onkin erittäin viisas omasta mielestään niin uskon tässä asiassa kissoihin erikoistunutta tohtoria. Meidän tehtävä on jatkossa tarkkailla herra Nilssonia  tarkkaan, mutta jos ötökkä kasvaa normaalisti ja voi hyvin niin tutkimuksilla ei ole kiirettä.

Respan tiskin misut
Yskimisen takia otettiin kuvat keuhkoista, ne oli puhtaat. Jibiii!  Siispä aloitamme 4 viikon (!) Doxtinin kuurin ja Axiluria saadaan antaa kahdessa erässä 5 päivää, viikon välillä. Luonnollisesti täällä toivotaan, että nämä korjaa tilanteen koska esim. astma ei olisi meistä yhtään kiva. Tai joku vakavampi diagnoosi. Vaan näillä mennään, come what may. Meikikset hoitaa ukkelin asianmukaisesti, koska kerran meidän = aina meidän <3

Yksinäinen kissa Kampin metroasemalla odottamassa dösää, kiveksetön.


Kotiutumisen jälkeen on tyyppi opiaattipäissään imassut "kissahampparii" 100 gramman pussillisen (Latzii, kanaa soosissa). Lipittänyt kevyttä kermaa vedellä jatkettuna toooosi paljon ja jahdannut kavereita ihan täysillä. Hyppinyt ja paininut. Kunto siis täällä aivan loistava, luovutetuista kiveksistä huolimatta ja hampaaton suukaan ei hidastanut toisen ruokailua. Easy pill massaa ostettu, täti-ihminen valmistautuu illan ensimmäisen tuplapillerin antoon lämmittelemällä hyvin ja kohta kissat saavat  rakastamaansa possun <3:tä.  Arki on siis palannut Triolaan päivän uutisista huolimatta.

Sitten vielä eläinläkäreistä: meillä varmaankin kaikki kissat tulee siirtymään täysin Felinan asiakkaiksi tästä eteenpäin. Kissoja rakastavat, kissoihin erikoistuneet tohtorit ja sitä  kautta tuleva asiantuntemus on kyllä ihan joka killingin väärtti.19 kommenttia:

 1. Herra Nilsson on erityiskisu ja sillä sipuli. Mamma huolehtii, jotta ruoat on paloiteltu asianmukaisesti ja turkki hoidetaan säännöllisesti (kai kisuillekin on tuuheuttavia hoitoaineita)
  Herra Nilsson tarvitsee talvitakin, ja voi toki sisälläkin olla kevyt villatakki, mikäli huoneen lämpötila laskee alle +35 asteen, mikä ei tietenkään olisi suotavaa. Lisäksi lämpölamppuja voi laitttaa parhaille nukkumasijoillle, samoin lämpöhuopia.
  Toinen on erityinen ja sen on huomannut tällainen kaukaisempikin ihailija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Täällähän on melkein jo tilaukset laitettu Diorille ja Dolce et Gabbanalle herra Nilssonin tämän talven garderoobista ja pyydetty ehdotuksia jo kevään lookkia varten :)
   Kiitos ihanista sanoista, vähän kun on huoli toisesta niin tämä sai kovastikin tunteet pintaan <3

   Poista
  2. Jos olet seuraillut Kissamaailman Lassin ja Liljan kuulumisia, tiedät että Liljalta poistettiin useitakin hampaita ja neitonen voi erittäin hyvin viime kuulumisten mukaan.
   Kotiruokinnassa Herra Nilsson pärjää erittäin hyvin. Toivomme, ettei mitään muuta ilmene iän myötä. Sisäkisu pärjää ohkaisenkin turkin kera sisällä aivan mainiosti.
   Kun me otamme luoksemme pienen kissan, emme todellakaan voi olla varmoja huomisen mukanaan tuomista huolista, mutta mitä siitä, me rakastamme ja huolehdimme ja hoidamme sen minkä ikinä voimme.

   Poista
  3. Jonkin verran olen juu lueskellut, mutta pitääkin paneutua Liljan hampaisiin tarkemmin. Mun serkulla on kanssa kokemusta hampaattomasta kissasta eli kovin on yleistä noi kissojen hammasongelmat syystä tai toisesta.
   Selväähän oli, että Herra Nilssonin kuuluu meille muuttaa ja meille se on haluttu siksi, että se on Herra Nilsson ♥ Ei muita vaatimuksia. Paitsi se voisi kyllä jo nyt vaikka nukahtaa vähäksi aikaa,opiaatit vieläkin vaikuttaa ja toinen on ihan hyper ;)

   Poista
 2. Erityiskisu ♥

  Eihän se vähähampaisuus sisäkissaa haittaa, kunhan tietää antaa suuhunsopivaa sapuskaa. Eipä ainakaan tule hammaskiveä :D Toivottavasti lisätutkimuksiin ei ole tarvetta ja jätkä on kaikinpuolin kunnossa! Onnea myös pillereiden antoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän vielä jatkoa sen verran, että kyselin yhdeltä eläinlääkäriltä kerran Figon hampaisiin liittyen. Sanoi, että joiltain hänen potilailtaan on poistettu kaikki hampaat, että on päästy eroon pahoista hammasongelmista. Hyvin kuulemma pärjäävät. En nyt tietysti ihan heppoisin perustein noin extremeen lähtisi, mutta kuitenkin, varmaan sekin parempi on kuin jatkuva hammassärky. Mutta siis ideana oli, että vähilläkin hampailla pärjää kunhan muut asiat on kunnossa :D

   Poista
  2. Hammaskivien puuttuminen tuli itsellekin samantien mieleen ja kaikki se raha, mitä silloin säästää ;) Ell kyllä sanoi, että on vielä ihan mahdollista, että ne sieltä jossain vaiheessa ilmaantuu mutta tulee tai ei: tyyppi ruokailee jatkossakin ihan hyvällä tekniikalla raakaa lihaa sun muuta herkkua mitä tarjolla on :O) Ja meillä sentään on siellä jokunen helmi siellä suussa kumminkin. Toivottavasti niitä ei tarvi poistaa niinkuin tossa sun esimerkissä :O
   Axilur oli taas kerran erittäin vaikea, ab meni easy pill massan joukossa ihan huomaamatta. Eka päivä lääkkeitä takana, jokunen vielä edessä.... ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sitä se kyllä todellakin on, ihan hassu riehuja ja kovin reipas potilas ♥

   Poista
 4. Oho, oho, täälläpäs oli paljon uutisia! Tottakai toivotaan Nils-Sonnin (ai juu, ei enää) pärjäämiselle parasta mahdollista! Reipashan tuo on. Pusipusi hömppäukolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D
   Vaikka Nils-Sonnin hedelmällinen tulevaisuus napsahti kerralla poikki, sisäinen Nils_Sonnius stays 4ever ! Machomieskissa on machomieskissa vaikka hormonihautomo poistettaisiinkin ! Word.

   Pusipusit välitetty mutta kamapäissään se ei oikein osaa arvostaa mun lähentelyitä ja mun pitäisi riehua hulluna sen kanssa. Siksipä toimitan tämän "epämielyttävän toimeksiannon" vielä huomenna uusiksi ;)

   Poista
 5. Ja erityissöpö ja erityishellyttävä <3

  VastaaPoista
 6. Varhaiskastraatio? Ei tunnu missään kulkusten puuttuminen. Kastraatin elämä on sietämättömän kevyttä, sen tietävät Paavo ja Harmikin (http://paavoharmi.blogspot.fi/)

  Erityiskissi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän molemmat pojat leikattu hyvissä ajoin, ettei tytöt ala sekottamaan päätä vaan saavat kirmailla höpökatteina poikina koko elämänsä :) Ja niinhän ne tekeekin, kauhiat painit ja rallit juuri meneillään!

   Ja kyllä, Nilsson on ♥. Erityinen monella tapaa ♥

   Poista
  2. Olin tulossa juuri kertomaan, että kyllä kastraattinakin voi elää Kollin elämää, mutta Myrsky olikin ehtinyt ensin! :)

   Herra Nilssonille tsemppiä! Vaikuttaa kyllä niin reippaalta kissalta, että kestää pitkän lääkekuurinkin kuin Kolli! :)

   Poista
  3. Ja kastraattina machokohtaukset eivät ole turhan pitkiä eikä kauhean agressiivivisiä edes, Börjen kanssa ollaan tämä huomattu :)

   Kiitos tsempeistä, 4 viikkoa menee vauhdilla ja pillerin anto muuttuu nopeasti rutiiniksi ;)

   Poista
 7. Ai niin, eläinlääkäreistä. Jos me asuttaisiin lähelläkään Helsinkiä, asioitaisiin vallan Felinassa tai Catvetissä. Mutku ei asuta lähelläkään. Meidänkin eläinlääkäriasemalla on kyllä yksi lääkäri, joka on erikoistumassa kissoihin, mutta harmi vain sille ei yleensä saa (päivystys)aikaa silloin kun eniten tarvitsisi :( Vuositarkastukset ja muut kiireettömät asiat otan kyllä hänelle aina kun mahdollista.

  Siinä on eroa miten eri lääkärit käsittelee kissoja. Onhan nämä "koiralääkäritkin" toki epäilemättä kissoja paljon hoitaneet ja varmasti tietävät mitä tekevät, mutta siinä ON ero.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rakastuin ihan päätäpahkaa, voisin muuttaa asumaan sinne klinikalle vaan ollakseni lähellä sitä henkilökuntaa ;)
   Mä olen ollut aivan tyytyväinen nykyiseen klinikkaan tossa lähellä, mutta nyt kun on käyttänyt kissaklinikkaa ei ole paluuta. Rokotukset voisi toki tossa vieressä käydä ottamassa jatkossakin, mutta kun noi tohtorit kumminkin aina tekee samalla terveystarkistuksenkin niin sen sitten tahtoisin teettää Felinassa. Nisukkahan tulee jatkossa käymään tuolla, se on aivan selvä juttu. Hinnoissakaan ei ole niin suurta eroa, että se ratkaisisi ongelman noiden muiden tiimoilta. Voi tätä päätösten vaikeutta :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)