tiistai 25. syyskuuta 2012

Barf, Barf


Täti-ihminen elelee kissojen ruokailun kanssa seuraavasti, jos ei anna teollista ruokaa yhtään:

Luisia lihoja pitäisi olla 1/3 ja loput piffiä. Sydäntä saa syöttää aika paljon tauriinin takia, sisäelimiä kerran viikossa.  Kananmunan keltuainen kerran pari viikossa. Kananlihaa kissat pystyy käyttämään hyödykseen hyvin, sitä paljon. Muuten kaikkea muuta lihaa monipuolisesti ja aina raakana. Multicattia cateille canssa jos lihaa on vähintää puolet päivän ruuista.


Maarun kotisivuilla on erittäin hyvä ja selkeä tietopaketti kissojen barffauksesta. Se on täti-ihmisen barffiraamattu edelleenkin. Sekaruokailija voi vähän sooloilla noiden vitskujen kanssa, kunhan syöttää kisuilleen täysravintoa lihan ohessa mutta sitten jos tosissaan siirtyy barffamaan niin silloin on todellakin syytä opiskella kalsiumin ja fosforin suhteet ja muut vitskut kunnolla ettei miukumaukulle aiheuta puutostiloja. Luin jostain, että kissoja on jouduttu lopettamaan paperiluutaudin takia, kun niille on syötetty vain filettä.  Ei ollenkaan hyvä.

Barffaus ei ole tähtitiedettä ja kunhan perusteet opettelee, voi kissa saada todellakin uutta virtaa eloonsa ja monia ongelmia saadaan ravinnolla korjattua. Kaikille barffaus ei kumminkaan sovi, aihe kannataa googlata ja opiskella, opiskella ja opiskella.

Tötteröpää nälkäisenä suunnittelemassa ruokailutekniikkaa. Söi muuten koko lautasellisen kivipiiraa :) Räyh!6 kommenttia:

 1. Oletko koskaan kissoille antanut naudan mahaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, mutta syistä etten ole sitä löytänyt mistään ( etsinyt aktiivisesti) ja se kuulemma haisoo kamalalle. Käsittääkseni ihan hyvä vaihtoehto myös kissoille.

   Poista
 2. joo mie ruukan ostaa sitä koiralle ruuaksi pakaste autosta joka kiertää ympäri suomea.. annoin eilen kissoile maistiaiset ja maistu kyllä... joose haisee todella pahalle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..eli siis meillä ei sitä syödä jatkossakaan ;)

   Poista
 3. Meillä "puolibarffataan". Tai oikeastaan Friede saa vain ihan vähän raksuja mielen virkistämiseksi (liiat raksut saa sen kutisemaan), Figo on tähän asti saanut raksuja syödä ennen nukkumaanmenoa niin paljon kuin kerralla menee. Pääravinto on raaka liha (possu, kana, possunsydän, Figo on syönyt kalaa, Friedellä myös naudanliha). Friede ei koske kalaan ja olen epäillyt kala-allergiaakin, Figo taas söisi nautaa mielellään, mutta oksentaa sen heti. Nyt pitää antaa Figolle sitä märkää pussiruokaa, johon voi vettä sekoittaa hyvin, kun kerran se ei juo. Vesi liharuuan seassa on sen mielestä aivan liian epäilyttävää! Tai sitten antaa lihaa ja ilmeisesti ruiskulla vettä päälle, kun se tosiaan ei juo...

  Pussiruuissa on tietysti se etu, että vitamiinit tulee samalla. Mutta kyllähän se liha nyt kunnollisempaa evästä kissalle olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi kaikille maittaa lihat, kalasta ei ole toistaiseksi välittnyt kun Mimmi. Ja kyllähän noi kaikki on ihan pähkinöinä, kun haistavat sulaneen lihan nesteet. Hyvä että saa lihat lautaselle kun mässytys jo kuuluu.
   Toivotaan nyt, että Figolle maittaa ne pussiruuat ja pissahommat sitä kautta unholaan!

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)