keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Kirja-arvostelu: Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä

                                                                       *SPONSSI*


Andreas Schlieper + Heike Reinecke:
Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä
Kannen suunnittelu: Eveliina Rusanen
218 sivua
Bazar Kustannus Oy


Kun tämän tätin silmät muutama vuosi sitten alkoi vaatimaan lukulaseja, koska ikänäkö niin lukeminen aikalailla jäi siihen. Lukeminen nimittäin kuuluu suorittaa makuuasennossa ja lasien kanssa se on liian haastavaa.

Kun sain tästä kirjasta kannen, päätin uhmata lukulasien epämukavuutta ja pyysin itselleni arvostelukappaleen. Ei voi olla parempaa kantta, ei voi!

Kansi on leikkisämpi kuin sisältö.

Tekijöiden tausta tietokirjailijoina näkyy ja juttuja on saattu kerättyä kansiin Isaac Newtonia myöten. 
Kirja ei ole missään nimessä huono, mutta kauhean kevyttä viihdettä se ei ole. Se on viihdyttävä, mutta ei koukuta niin, että kirjan tahtoisi lukea yhdeltä istumalta. Tai tämän ollessa kyseessä, kertamakailulla. Suurin vaara kirjan kanssa on, että samalla saattaa hieman sivistyäkin!Tämä on kevyttä viihdettä. Nilsson paikalla kuvauksissa.
Suosittelenko ? Suosittelen, jos olet hevisti kissaihminen. Muuten filosofiset pohdinnat kissoista voivat olla tylsiä. 

Ja koska kirjassa ei ole kuvia, niitä on tässä. 


Freddie Mercury: Instagram / froyo_mercury_Haruki Murakami: https://www.thegreatcat.org/cats-20th-century-cats-literature-haruki-murakami/
Charles Bukowski: https://fi.pinterest.com/pin/202662051970307337/


Sidone-Gabrielle Colette: https://www.cathousefunart.com/blog/2019/02/22/there-is-no-ordinary-art/

Kissat on. Ne on aina ollut ja ne on edelleen. 
Nyt voin hyvillä mielin sanoa, että kissatäti-stigma ei ole ollenkaan niin paha kuin joku voisi luulla. Maailman historia on pullollaan kultivoituneita ja älykkäitä kissaihmisiä. 

8 kommenttia:

 1. Oi, Freddie ja Tiffany! <3 Ja Nilsson ja kirja! :-D Mä aloin lukea tätä jossain vaiheessa e-kirjana, mutta vähän harmistuttiin Jujun kanssa, kun kirjassa puhuttiin jotain tyyliin, että kaikkihan tietävät, ettei kissaa voi kouluttaa. Pöh, kylläpäs voi. Eilen taas tehtiin vaikka mitä, ja nykyisin Juitsi tekee temppuja ilman namejakin ihan vain kehujen ja halien voimalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin just, täysin virheellistä tietoa siellä tarjolla :D
   Toi muuten on ihanaa, kuinka Juju nauttii sun kanssa tekemisessä ♥

   Nilsson on Nilsson, Voisivat kirjailijat tulla tutustumaan siihen ja tehdä kirjan poloisesta katukissanpennusta, jonka tie vie Suomeen. Kuinka se ego pullistuu ja siitä tulee räyhäri :D

   Poista
 2. Ihana tuo kansikuva -stailaus! Freddie-kuvaa täälläkin ihastellaan, sen parissa kului ainakin minuutti. Ja muut. Colettella tietenkin on ollut kissa, hänen yhdessä kirjassaankin kissa on näkökulmasta riippuen pääosassa. En ollenkaan tiennyt, että Bukowskikin oli kissaihmisiä, mikä ihana kuva. Hänen novellinsa ovat niin hervottoman viihdyttäviä. Taidanpa kaivaa kirjahyllystä ja lukea nyt sillä silmällä, bongaanko niissä kissoja. Kiitos sinulle ja Nisulle esittelystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin idea oli jotenkin tohon kuvaan niin osuva että se oli pakko toteuttaa ;)

   Kirjasta löytyi muuten muitakin kissaihmisyllätyksiä mm. Raymond Chandler j truman Capote. Mä en näiden herrojen kissafanituksesta tiennyt ollenkaan !

   Löytyikö Bukowskin novelleista kissoja?

   Poista
  2. Ääh, en ole vielä ehtinyt, mulla on tiiliskiven paksuinen Marie Antoinetten elämäkerta vielä kesken :-D

   Poista
 3. Mielenkiintoisia tarinoita varmasti! :) Minunkaltaiselle lukijalle tuo kirja olisi varmasti omiaan kun lyhyet kappaleet ja vaihtelevaa kerrontaa/kerrontakohdetta. Harmi tosin tuo kuvien puute.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä suosittelen, koska se oli helppo lukea kappale kerrallaan ;) Samaa vikaa siis täälläkin. Mutta kuvat, ne olisi kyllä ihana!

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)