perjantai 23. elokuuta 2019

Vuosihuolto vol 2

Nilsson, Nilsson Nilsson. 
Voi Nilsson, Nilsson, Nilsson.
Niin kuin minä luulin, että oksut on IBD:tä ja yskä astmaa. 
Voi Nilsson, Nilsson, Nilsson. 

Eihän se koskaan ole sen kanssa niin, kuin luulet. 

Kun muiden kanssa pääsimme lähtemään kotiin, Nisu jäi vielä tutkimuksiin - sinne se jäi makoilemaan tutkimuspöydällä, taju kankaalla ja kieli suusta roikkuen. 


Mahahaava tai ei, lenkki vedetään päivittäin. Ja sisustetaan.


Rinta- ja vatsaontelon röntgenkuvaus: ei erityisiä löydöksiä.
Vatsaontelon ultraäänitutkimus: Voimakas paikallinen paksuuntuma mahalaukun limakalvolla. Mahdollinen mahahaava.
Veri-, virtsa- ja ulostenäytteet. Löydöksinä lievä anemia ja stressin takia kohonnut verensokeri.

Jotta silleen, uusin hoidettava on sitten tuo mahdollinen mahahaava.

Hoito kotona:
- Mahahaavahoito Losecilla ja Antepsinilla. Refluksin hoito Primperanilla (osa yskän pahenemisesta voi olla refluksista johtuvaa). 

Nyt alkaa haasteita olemaan näiden aikataulujen kanssa, kun duunit alkaa:

Antepsin
Ohje: 1/4 tablettia aamuin illoin 2 viikkoa, sitten 1/4 tablettia kerran vuorokaudessa toistaiseksi. Mahan limakalvon suoja. Annetaan tunti muiden lääkkeiden JÄLKEEN. Tai 2 tuntia ennen muita.
Käyttöaihe: Mahansuojalääke

PRIMPERAN VET 10.0 mg 

Ohje: 1/8 tablettia aamuin illoin toistaiseksi mahalaukun tyhjenemisen tehostamiseksi, refluksinhoitoon. Aloitus keskiviikkoaamuna.
Käyttöaihe: Pahoinvointilääke

Tohon kissaan kyllä upotetaan käsittämätön määrä lääkkeitä, mutta annettavahan se on, kun toinen potee.  Iso plussahan on se, että Nisu on niin tottunut lääkkeiden antamiseen, että suuremmin ei ongelmia niiden kanssa ole. Mutta silti.

Kontrolli varattu 1.10 ja päivämäärä katsottu oikein sen mukaan, että uusi kausi vakuutusta on alkanut.  Nämä Nisun käynnit kun maksaa aina ihan kamalasti, kun kattia tutkitaan niin laajasti.


Loppusumma 987,07 € , vakuutus korvasi 695,32 € ja itse maksoin 291,77 € . Kissa on halpa lemmikki. On se. 


Että sellaista sitten Nisulla tällä kertaa. 
Sen kanssa ei kyllä tylsää päivää ole, hyvässä eikä pahassa.


PS:
(Teijalla oli muuten apuna oma tytär, Siiri 3 kk.  Hän on niiiiiin söpö ja hymyileväinen nuori neiti, jonka kanssa Täti-ihminen bondasi niin syvästi, että me syliteltiin ja juteltiin pitkään aamupäivällä ja sitten lisää vielä lisää illalla. Täti-ihminen on aivan lääpällään <3 )


21 kommenttia:

 1. Voi Nilssoni tosiaan. Kaikkea sitä kyllä yhden kissan vaivoiksi voikin koitua. Toivottavasti lääkitys tepsii hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toistaiseksi on ainakin yskä loppunut, eikä puklujakaan ole tullut - hyvältä siis näyttää :)

   Mutta joo:
   Voi Nilsson,Nilsson, NIlsson.

   Poista
 2. voi Nisukka! <3 Kyllä on yhdelle pienelle kissalle jaettu monta ikävää jokerikorttia elämän korttipakkaan. Mutta onneksi myös se hyvä jokeri, eli Täti-ihminen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vaivat ei Nisua henkisesti lannista vaan vahvistaa vaan ;)
   Ja kiitos ♥

   Poista
 3. Eiiikäääää, kyllä nyt taaaaas koetellaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tolla tyypillä saisi jo hetki edes mennä ilman minkäänlaista oiretta tai uutta vaivaa.

   Poista
 4. Voi Nilssoni ei ole helppoa mutta onneksi mamma on niin sitkeä ja hyvä hoitaja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Onneksi Nisukin on sitkeä ja helppo lääkitettävä. Huonomminkin voisi olla, jos ei saisi lääkkeitä kissaan noin helpolla:)

   Poista
 5. Tsempatiaa sekä Nisulle että Tarulle! Voi harmi ja itku teiän kans. Toivottavasti lääkkeet auttaa! Ja vakuutus auttaa ainakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ana ♥
   Ilman vakuutusta olisin todella pahassa jamassa.
   Mutta vakuutuksen kanssa me molemmat ollaan hyvässä jamassa ja lääkkeet vaikuttaa auttavan. Näillä mennään ja Nisu on tyytyväinen, koska lisälääkkeet = ylimääräisiä namuja ;)

   Poista
 6. Voi Nilsson, miten voikaan kaikkea kehittyä. :( Tsemppiä lääkearsenaalin kanssa ja onnea paranemiseen! < 3

  Herra P:llä on ollut lääkkeiden aiheuttama mahahaava (taisi parantua mahansuojalääkkeillä ihan hyvin); eihän tämä nyt vaan voi johtua noista aiemmista lääkkeistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muuten edes kysynyt, mistä toi olisi voinut tulla - loogisinta kyllä olisi, että syyllisenä olisi lääkkeet. Tsitten IBD on heittänyt jonkun yllätys lähetyksen mahaan?

   Nisulla on hyvä vaste uusiin lääkkeisiin, yskä on loppunut eikä se puklaile enää. Ruokahalu ei ole tosin vielä palannut entiselle tasolle, mutta sitä odotellessa :)

   Kiitos toivotuksista :)

   Poista
 7. Voi Nilsson! Miten paljon yhteen kissaan mahtuu kaikenlaista erikoista? Mutta hyvä kuitenkin, että muut todettiin terveiksi!

  Friede sai aikoinaan Antepsinia nesteenä. Tai nesteehkönä, se oli sellaista aika paksua valkoista ainetta. Se piti antaa puoli tuntia ennen ruokaa. Vieläköhän sitä saisi tuossa muodossa ja auttaisikohan se teidän aikatauluongelmassa? Nesteen luulisi levittyvän mahan limakalvoille nopeammin kuin pillerin, ehkä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tsemppiä taas! On sulla kestämistä sekä henkisesti että taloudellisesti.

   Börjen koetukset oli muuten taas viime viikolla esimerkkinä, kun julistin lemmikkien vakuuttamisen järkevyyttä. Kumman usein ihmisillä tuntuu olevan se käsitys, että vain rotueläimiä kannattaa vakuuttaa...

   Poista
  2. Kiitos ❤️
   Mä onneksi olen lomalla 3.9 asti eli mulla on siinä vaan yksi päivä, jolloin aamulla pitää herätä tosi aikaisin antamaan lääke. 5.9 siirytäänkin sitten vaan yhden Antepsin antamiseen ja anna sen sitten illalla. Ja näin lomalla ollessa, aikataulutus on kumminkin helppo hoittaa, kun kotona vietän kumminkin tosi paljon aikaani. Jatkoa silmällä pitäen, mä pidän tuon nestemäisen vaihtoehdon mielessä, kiitti vinkistä!

   Musta on jotenkin niin kamalaa ajatella, että jotkut ei tajua kissojen olevan tasan samoja kissoja, oli niillä rekisterikirja tai ei :/ Hyvä että meistä oli esimerkiksi, me tahdotaan auttaa ja valistaa kaikkia kissoja. Nih.

   Poista
 8. Nilsson, voisit oikeestaan alkaa pitää luentoja muille miten lääkkeet otetaan kun sulla on tuota kokemusta ja osaat homman. Ei vaiskaan...
  Kauheesti tsemmpiä parantumiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nilsson olisi kyllä oiva luennoitsija, koska lääkkeitä nappaillaan meillä bongista pilleriin ja gelatiinikapselista voilla höystettyyn tablettiin :D

   Kiitos paljon toivotuksista <3

   Poista
 9. Voi Nisuuu, mutta toisaalta onneksi oireet alkoi tuossa ennen käyntiä ja diagnoosi saatiin selvitettyä ennen tilanteen pahenemista. Tsempit kovasti teille, myös noiden lääkeaikataulujen suhteen. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, jos jostain on niin selvitköön ne sovitulla käynnillä eikä ylimäärisellä paniikkikäynnillä ;)

   Yllättävän hyvin muuten saatiin vedettyä lääkkeiden aikataulutukset tuolloin. Nyt on onneksi helpottanut, kun aamulta on jäänyt yksi Antepsin pois ja ilalla se tunnin väli onkin helppo huomioda. Ja kiitos ♥ toivotuksista

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)