maanantai 5. toukokuuta 2014

Arkihaaste vol. IV

Taimitarhuri Böö (oikeasti se on syntynyt taimitarhaan) valvoi maissit nurmeksi-projektia.

Ette IKINÄ arvaa kuka ?
Eilen illalla meni maissit likoamaan ja tänään pantiin sormet multaan. Tai täti-ihmisen tapauksessa 1.5  sormea multaan ja kiroilua päälle.

Taitaa olla ihan biolanin mustaa multaa, tuore bukee ja selvästi kotimaista tekoa !

Sitten maissit multaan ja uusi tarkistuskierros.

Sun vuoro Madame, osaatko arvata mullan vuosikerran?
Tädää, kasvimaa on valmis! Nyt vaan odotellaan.

Näkyyksjo ruohoa?
Hieman meinasi taimitarhuri tosin ottaa jo maistiaisia, on se vaan niin vihanneksen perään !


Ja lopuksi Nilsson kevennyt.

Saa etisiä!
Maanantai muuttui kerralla paremmaksi, kun sisällöntuottajamme löysi maailman parhaan piilon! Missä se voi oikein olla...?

28 kommenttia:

 1. Pipsun ja Miirun Pirjo5. toukokuuta 2014 klo 22.47

  On noi maissit veikeen näköisiä. Kyllä se vaan on kokeiltava, mitä kissat tosta lajista tykkäis. P & M on kyllä kiitettävän hyviä ruohonsyöjiä, joten voisivat olla ilahtuneita vaihtelusta :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiläkin menee ruohoa ihan reilusti, varsinkin nyt karvanlähtöaikaan. Vaan vielä ei maissit viherrä ja tämä puutarhuri epäilee tehneensä joitan pieleen :)

   Poista
  2. Puutarhuri tarhuroi nyt ihan rauhassa vaan :D Minä nakkasin maissit multaan päivää ennen teitä ja nyt näkyy muutamasta olematonta juuren tynkää. Ei mitään isompaa silti. Hometta puolestaan näkyy olevan etenkin joukkoon eksyneiden rikkinäisten jyvien luona. Sitä kyllä osaan tarhata... :/

   Vain pari kertaa olen onnistunut ryssimään maissin kasvatuksen, mutta epäilen syyn olleen jyvissä (molemmat kerrat samasta pussista). Kenties jyvien ikä tai muut tekijät olivat vaikuttaneet itävyyteen.

   Poista
 2. Meilläkin laitettiin maissit multiin. Tai mullan alle. Nyt sitten vaan odotellaan, kumman maissit poikii ekana =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei vielä näytä hyvltä, tiedä vaikka te suhauttaisitte maissikauden auki ennen meitä ;)

   Poista
 3. Ihailemme täti-ihmisen ahkeruutta:) Tämä täti on laiska ja onnekseen omistaa siskon, joka kasvattaa Minnille aina uudet rönsyliljat napsittaviksi. Eilen saatiin taas pari tuuheaa, joiden kimppuun neiti kävi ennenkuin ne oli kunnolla pussista ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti maissinjyvät on osattu 2.5 vuotta sitten ja nyt ne sain sitten JO kylevettyä ;D

   Oma puutarhuri olisi kyllä tosi luksusta, ootte te onnen tyttöjä !

   Poista
 4. Ai teillä liotettiin maissit! Taitava taimitarhuri antaa opetusta heikomilleen, näköjään, ja tuota täytyy ensi kerralla kokeilla! Meillä ei ole maisseja liotettu, mutta hyvin ne on sittenkin lähteneet. Tosin ensimmäiset päivät olen pitänyt kelmun alla ettei kuiva.

  Tuon Nilsson-kevennyksen demonstroimista syistä wc-paperit säilytetään kaapin päällä, jonne kissat ei pääse...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan seurattu kohta kohdalta Ellan antamaan reseptiä, yhtään en ole uskaltanut poiketa siitä ;)

   Olin siirtämästä papruja pussista omaan koriinsa ja arvatenkin, sisällöntuottaja oli sinne pussiin sujahtanut pää edellä....

   Poista
 5. Onnea viljelmälle! :) Taimitarhurin suosimaa matalaa multakerrosta on vaikea ainakin ylikastella, kun näkee heti, jos viljelys ui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paksumpi kerros multaa olisi niin monella tapaa liian haastava täti-ihmiselle :

   Poista
 6. Siitä se viljely kotitarpeiksi lähtee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedä vaikka toinenkin astiallinen tulisi jos nyt saadaan hyvä sato :)

   Poista
 7. Ooh! Viljelyä. Se on aina kiinnostavaa! Maissit ovat täällä kelvanneet aikaisemmin, nyt on vielä liian aikaista sanoa. Onkohan tuo piilossa olija muuten vähän pyöristynyt? Hups. Eihän sitä pitänyt nähdä piilostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä muuten edes osannut ajatella, että kaverit saattaisivat suosia sitä vehnänorasta ja ignoorata maissit :O Nähtäväksi siis jäälläkin, jos kelpaa :)

   Piilottelijasta on tuossa hieman huono kuvakulma, kyllä sitä massaa on saattanut tulla lisää muttei kyllä ihan noin ´palleroksi asti. Päältä katsellen on vyötärölinja edelleen hoikan linjakas.

   Poista
 8. Ainakin näin alkuvaiheessaan tuo maissinviljely näyttää kiinnostavan suuresti Böötä ja Mimmiä! Toivottavasti viljelmä tuottaa pian satoa ihan syötäväksikin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Böö kun on vähän tuollainen kasvitieteilijä jo geeniensä puolesta niin emme tätä ihmettelleen, mutta että Madamekin innstui - se oli jo yllätys :)

   Vielä ei näytä satoa tuleen, tämä vilejyhomma näyttää vaativan kärsivällisyyttä ;)

   Poista
 9. No onpas taitavaa, sitähän ollaan ihan maanviljeljää. Pääsenkö sadonkorjuujuhliin sitten kun ne tähkät siellä 3 metrin varsissa kypsyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, eiks' sellaisissa bileissä kuulu juoda viiniä ja tanssia?

   Poista
 10. Multaa... Maissia... NAM! :D
  Meillä venhäoras lakosi minuuteissa kotiinkuljetuksen jälkeen, joten pitäisiköhän täälläkin taipua maissitarhaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannustan tällaisena kokeneena maanviljelijänä kaikkia tähän omavaraiseen nurnikkobisnekseen ;)

   Poista
 11. Hmm, oikeastiko ei multaa päälle? Ja hyvä tulee? Mie laitan alle multaa (kastelen), sitten siemenet (paljon, kastelen) ja sit multaa (kastelen). Sit ne vaan on (lasiovellisessa kaapissa) ja kohta FTUTUUUU! nurmi pörhöllään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin maissin kanssa multa tuntuu olevan makuasia. Kasvaa kumminkin :)

   Poista
  2. Jännityksellä odotan, onko meillä tarpeeksi valoa - multa on kyllä kosteaa mutta jyvät ihan kuivia...EI ole helppoa tämä maanviljelijän osa ;)

   Poista
 12. Meillä laitetaan öljyä kattilaan ja maissit perään -siis tehdään popcornia. Tuo olisi selvää maissinjyvien väärinkäyttöä ellei se olisi tulossa kissakansalaisten käyttöön.

  Onni on oma jokapaikanhöynä ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä, mutta kissakansalaiset tulee aina eka ja määrää miten mitäkin tulee käyttää.

   Kuten meidän jokapaikanhöynä tuossa esitteleekin ♥.

   Poista
 13. Eikä! Miten olenkaan missannut tällaisen maissien kasvatuksen aivan tyystin..??? Meidän pojat, Oliver ja Viljami narskuttaa niin innokkaasti kaikki ruohot ja kasvit, että meillä ei ole ainuttakaan kasvia "ihmisten iloksi". Kissoille kyllä kasvatan eläinkaupasta ostettua kissanruohoa. Ne vain kun ei ole mullassa, on aika heppoisia, ja sotkuisia (ja lyhytikäisiä) -> yhdestä ruohosta kun vetää, lähtee useampi alustalta kasvualus-muruineen pöydälle.. Nytpä siis maissin jyviä kokeilemaan! Ilmeisesti ihan samoja voi käyttää, kun mistä popcornia tehdään (kyllä - tukanvärini on vaalea ;) ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ulkoilijoita sulla, kyllä niille kannattaa kasvataa omat ruohot :) Tavalliset popparimaissit siis vaan multaan ja odottelemaan. Toivotan huomattavasti parempaa satoa teille, kuin mitä itse sain ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)