lauantai 3. elokuuta 2019

Turvasiru ei auta, jos sitä ei ole rekisteröity !

Niin se on taas se aika kun, kissanraatoja syntyy kuin sieniä sateella. 
Osa vapaasti liikkuvia, osa karanneita.

FB:n kissaryhmissä on nyt ilmaantunut ilmoituksia, missä ilmoitetaan osan näistä kissoista olevan sirutettu, mutta yhteystietoa ei sirulta löydy.  

Yleensä siru tulee itse ilmoittaa rekisteriin/rekistereihin, ne omat tiedot ei siirry taianomaisesti minnekään.


Uskoisin muuten, että ylläoleva pätee myös kasvatettuihin kissoihin, tämä kannattaa tarkistaa sen oman kissan kasvattajalta. 
Ja kaikkien kissojen kanssa kannattaa selvitellä myös eläinlääkärin kanssa, toimittavatko he sirun tiedot minnekään. 

Kissaliitto ylläpitää rekisteriä, linkistä suoraan heidän ohjeisiin kuinka edetä. 

Meidän kissat ovat Turvasiru.fi :n rekisterissä, koska tiedot on haettavissa 24/7, koko vuoden ympäri. Palvelu on maksullinen.

Lisäksi aioin lisätä meikäläisen katit Siruhaku.fi - palveluun. Se on ilmainen.


Täti-ihminen on saanut elää Mimmin kanssa jo ainakin 2900jotain päivää! 


Jos puhelinnumero/osoite  muuttuu - muista vaihtaa se rekistereihin !
 


9 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Tarkistin heti siruhaku.fi:n ja meidän ainut yksistään karkuun päässy uupu listalta. Laitoin välittömästi kyselyn eläinlääkärille, miksi yksi uupuu. Kiitettävän moni eläinlääkäriasema on mukana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä onneksi tajusin aikoinani kysyä Rekuilta, että kuka ilmoittaa kissat eteenpäin, kun niitä adoption. Muuten meidän katit olisi sirutettu, mutta ilman tietoja missään. JA me kun asutaan vielä tässä maantasalla, niin karkurit on jo toisessa korttelissa ennenkuin mä mitään ehtisin edes tajuamaan ( pahimmassa tapauksessa).

   Hienoa, että tästä jutusta oli apua :)

   Poista
 2. Turvasirussakin maksu on vain kertamaksu, eli se on halpa investointi. Meilläkin kaikki fretit, haisunäätä ja kissa löytyvät myös Turvasirusta, vaikka frettien sirut on rekisteröity myös frettiliiton rekisteriin ja Ainon käsittääkseni myös kissaliiton rekisteriin. Mutta haluan että kaikkien tiedot ovat löydettävissä mahdollisimman helposti ja nopeasti mihin vuorokauden aikaan vain, jos joku pääsisi vaikka karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liittojen rekisteritovat auki tosissaan vaan niiden aukioloainkoina eli illat,yöt, aikaiset aamut ja viikonloput olisi sitten lemmikeiltä kiellettyä karkailuaikaa :) Turvasiru.fi taitaa tällä hetkellä maksaa 20 euroa per lemmikki ja sieltä tosissaan löytyy tiedot sitten 24/7 - 365 päivää vuodessa.

   Poista
 3. Hyvä muistutus! Täällä kaikilla siru ja toivon mukaan olen jopa muistanut rekisteröidä sen minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä:D Mun pitää vielä tosissaan laittaa omat kavervakaverit tonne siruhakuunkin, jolleivat nyt löydy sieltä automaattisesti, kun ovat turvasirun rekisterissä.

   Poista
 4. Rotukissoilla on onneksi pakollinen tunnistemerkintä (ja rekisteröinti Kissaliittoon), joten pentuja ei pysty ilman tekemään ja omistajatiedot muuttuvat omistajanvaihtopapereiden rekisteröinnin yhteydessä. :)

  Mutta todella tärkeä julkaisu! Tuo siruhaku.fi oli uusi tuttavuus ja kun ilmainen niin ei mitään syytä olla käyttämättä. :) Lisäänpä omanikin sinne, tällä hetkellä ovat vain Kissaliitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. * tekemään = myymään xD

   Poista
  2. No mutta sehän on hyvä, että siru laitetaan automaattisesti. Kissaliiton rekisteri on hyvä alku, mutta 24/7 palvelu kumminkin sitten siihen oheen, koska kissat ei tajua karata mikrosirupalvelun aukioloaikojen mukaan :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)