tiistai 16. elokuuta 2016

Niksi-Katit

Meille vaihdetaan termostaatit ja vieraiden ihmisten visiittejä arkipäivinä tulee olemaan kuulemma3-5 kertaa. Meidän kaksiossa ei kissoja saa teljettyä minnekään päiväksi ja varsinkin Nisukka on sellainen viuhahtaja, että se on rapussa ennen kuin kukaan ehtii sanoa kissaa. 

Siksipä keksin seuraavan jutun: Printti kuvasta, missä kaikki neljä istuu pylperöt kohti kameraa.Liitin tekstin, laitoin muovitaskuun ja leikkasin reunat kuvan kokoisiksi.
Lisäsin vielä nimet kissoille ja teipillä sisäoveen.

Mimmin karvat somistamaan vielä yhtä nurkkaa sisutuksellisena lisänä ;)
Näin ne termostaattisedät tietää, kuinka monta kattia täällä on, miltä ne näyttää ja mitkä niiden nimet on. 

Ehkä ne osaavat tulla meille nyt varovaisemmin. 

Niksi-Katit vastaanottaa mielellään muidenkin vinkkejä kommenttikenttään, jopa niitä missä sukkahousut pelastaa tilanteen! 30 kommenttia:

 1. Hyvä ohjeistus :D Toivottavasti toimii hyvin! Mitähän niistä sukkahousuista keksisi tähän..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakaan vielä ei yksikään meidän kissakansalaista ole ottanut hatkoja. Se on positiivista, mutta onko se ton kuvan ansiota - toivon niin vaikkei voi vaan tietää ;)

   Niin paljon kun maailmassa on sukkahousuvinkkejä, tähän ei meinaa yhtäkään löytyä :D

   Poista
 2. Voisiko joku tulla teille päiväksi vahtimaan? Kai ne remppahenkilöt on noihin tottuneet, mutta kyllä mua hiukan pelottaisi jättää vaan niiden vastuulle. Niin ja ymmärtäähän ne suomea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne tyypit tulee niin miten sattuu, ettei kukaan voi olla täällä passissa kahta viiikkoa - muuten mun äiti olisi tullut.

   Onneksi kuva puhuu kaikkia kieliä: ainakin näkevät kuinka monta täällä niitä on ja kuinka monta niitä täällä pitää olla lähtiessä ;)

   Poista
 3. Hyvä ohjelappu! Luulisi menevän perille.

  Meillä on tuulikaapin ovessa lappu, jossa lukee isoilla kirjaimilla "kun ulko-ovi on auki, tämän oven on oltava kiinni! Kissat karkaa!"

  Tuo sun lappu on paljon hienompi ja informatiivisempi. Ja kohteliaampi ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta liiallinen kohteliaisuus voi kääntyä itseään vastaan ja remppatyypit on ihan että, äääh - tollanen nysväke ;)

   Mutta oli miten oli: Kissojen on pysyttävä sisällä. Nih.

   Poista
 4. Hyvät on ohjeet, luulisi nyt remonttisetien ottavan huomioon ja ehkä antaa vielä parit rapsutukset ennen poislähtöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämähän moisesta rapsuttelusta innostuisivat täysin, ne kun ei pelkää vieraita ja haluaa olla kaikessa keskipisteinä ;D

   Poista
 5. Lappu kannattaa laittaa roikkumaan välioven kahvan yli, niin ei taatusti jää huomaamatta!

  VastaaPoista
 6. Pitäiskö laittaa joku huomiolappu myös sisälle huoneen puolelle, siis joka näkyis sillo ku rempparit menee pois?
  Mitä jos rempparit telkee kissat vaikka kylppäriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on hyvä vinkki, viedä asiaa vähän pidemmälle !

   Börje avaa ovet. Ja jos ei avaa niin pienessä tilassa kaverit saisivat varmaan tappelun aikaan.Mä kun en siis tiedä, milloin noita setiä täällä käy :/

   Poista
 7. Hieno kyltti, voisi olla meilläkin varsin toimiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei siitä ainakaan haittaa voi olla :)

   Poista
 8. Puolisen vuotta sitten kun Jaden piti olla "turvassa" makkarissa ja meillä kävi jotain huoltomiehiä tekemässä erinäisiä tarkastuksia, niin mä olin jättänyt niille aika monta lappua ympäri kämppää ettei ne päästäisi sitä vapaaksi kun tiesin että niiden pitää sielläkin käydä. Välioveen tietysti lappu monta kissaa kämpässä on ja keittiön pöydälle olin tainnu sepustaa jotain pidempääkin tarinaa, sit makkariin vieviin oviin ohjeet kumpaa ovea tulee käyttää. Mitähän nekin ajatteli musta kun tommosen lappuhässäkän näki meillä. :D

  Meillä ei onneksi kukaan kissoista ole ikinä juoksemassa ovesta ulos, eli siinä mielessä meillä on helppoa eikä tarvitse katoa miten ovesta kulkee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken mietin kanssa, että laitan kuvia pattereihin sun muuta mutta koska noi on sellaisia perskärpäsiä niin niitä ei voi vaan olla huomaamatta :D

   Poista
 9. Aikas hyvä ohjeistus, eipä parempaa voisi keksiä. Olen vuosien varrella ihmetellyt, miten huolettomasti erilaiset huoltotyypit ovissa kulkevat, vaikka varoitan päästämästä kissoja ulos. En tiedä sitten ovatko tarkempia kun en itse ole kotosalla. Ainakaan ei ole koskaan karannut kukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä luulla niin, jos on talonväkeä vahtimassa niin olettavat niiden sitten vahtivan. Mutta itse jos ovat vastuussa niin varovat paremmin.

   Voihan siis olla myös, että vaikka nämä seuraavat setiä kaikkialle niin jännittävät melua käytävässä niin, etteivät edes yritä ulos.

   Poista
 10. Laita sukkahousujen varpaisiin helisevä pallo, solmu ettei pallo karkaa. Leikkaa haaraosata kahtia. Ripusta näitä riittävästi oven viereen. Pyydä huoltomiehiä pyörittämään sukkaviritystä villisti ja heittämään kauas ovesta niin, että kaikki huomaavat ja vasta sitten poistua vaihvihkaa ovesta...
  - Rokkimimmit -
  Me ainaski tykättäis!!

  VastaaPoista
 11. Mainio lappu! onko myös pisuaarissa termostaatillinen patteri? Aattelin vaan, että voisiko kissuudet lokalisoida yksiöön päivän ajaksi kera mukavuussisustuksen? Itse varmaan laittaisin pojat näyttelyhäkkiin päiväksi, jos moinen olisi tiedossa. Sullahousuilla voi köyttää ovet kahvoista kiinni, mikäli katit osaa avata ovia niinkuin meillä. Sisustuksellisesti tämä voi toki häiritä silmää.. ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Mietin tota samaa, mutta a) Böö on varsinainen houdini ja avaa ovet, mutta sullahan oli siihen vinkki :D B) se on niin pieni tila, että pelkään niiden tappelevan.
   Mutta homma näyttää toistaiseksi etenevän hyvin, kaikki katit kotona.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Saa kuva jäädä siihen pidemmäksikin aikaa, ei siitä ainakaan haittaa voi olla :)

   Poista
 13. Miten hauska kuva! Uskoisi että saa arvoisensa huomion :)

  Se on kieltämätää hyvä muistuttaa vieraita ihmisiä, miten tulee asunnossa/ asunnosta/ asuntoon kulkea. Meillä on eteisten ovissa tarrat, joissa tiedote sisäkissoista (varsinkaan ok-taloalueella kaikki eivät pidä itsestään selvyytenä, että valvomatta ei ulkoilla). On siis ihan paikallaan jo ovella ilmoittaa pelisäännöt, siitä huolimatta ettei meillä tavallisesti ovista syöksähdellä. Tutut kissaihmiset toki tiedostaa, miten helposti kissaeläin kuitenkin livahtaa, tai on yhtäkkiä jossain missä se ei vielä sekunti sitten ollut... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos !
   Kuva erittäin harvinainen: On lähes mahdotonta saada kaikkia samaan kuvaan :D

   Parempi olla varuillaan kuin huolettomana. Kuulostaa kyllä kovin varovaisen ja vanhan ihmisen tokaisulta, mutta totthan se ;D

   Poista
 14. Tosi hyvä ja toivottavasti työmiehet osasivat huomioida kisut! :) Meilläkin menisi vaikeaksi tuollainen kun ainut kunnon teljentähuone on sellainen, johon en halua kisuja jättää pitkäksi aikaa valvomatta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KAikki 4 on vielä kotona tallessa, onneksi. Niin, sulla taitaa olla ne herpit siellä suljetun oven takana - en laittaisi sinne kissoja kyllä minäkään :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)