maanantai 13. elokuuta 2018

Täti-ihminen tutkii: Neato botvac D85

Podin pikaisen flunssan helteiden aikana ja jos olivat kissat täällä ihan raatona niin oli täti-ihminenkin. Mitään ei pystynyt tekemään ja vaikka imuria olisi pitänyt vähän heilutella niin ei vaan kyennyt.

Silloin meni hermot. Odottelin muutaman päivän, josko ne (hermot) olisi palautunut mutta ei. Ensin kävin vakoilemassa Kissakolmion yhden jutun ja Tassunjälkiä sydämessä-blogin vastaavan jutun.

Gigantista löytyi huokein päivän hinta, tilaus sisään ja paketti saapui parin päivän päästä. 
Meillä asuu nyt siis robotti-imuri, kasvattajanimeltään Neato Botvac D85, lempinimeltään Anselmi.  Ohessa filmi ajokokeesta, läpättäjänä minä ja homma lähti ihan lapasesta kunnes se loppui ihan kesken. "Alku aina hankalaa", sanoo täti-ihminen aina teknisten laitteiden kanssa. 
Niin tämänkin. Ehkä kaikki ohjeet pitäisi lukea pariin kertaan ajatuksella, mutkun ei malta.

Sijoitin ensin Anselmin telakan makkariin, mutta Anselmi ei sinne löytänyt  ja väsähti totaalisesti sinne etsiessään.  
Toisella kerralla  kodin sijainti sai imurin ihan sekaisin ja se hinkkasi makkaria ja eteistä puhtaaksi ihan liian pitkään, siivosi keittiön mutta puhti loppui kesken ja olohuone jäi siivoamatta. Oma telakka melkein löytyi, mutta taas loppui virta. Nyt on Anselmin kotiplaaneetta siirretty keittiöön, kissojen Caxmaxin viereen. 
Vaikka ohjeet sanoo, että imuirin ympärillä tulee olla suuntaansa metrin tyhjää, ei tuo puun ohut jalka ole häiriöksi. 

Nyt viikonlopun aikana sain myös hoidettua meille kätevän rytmityksen imurointiin.

 • Tyhjää lattiat kissojen leluista.
 • Nosta ruokapöydän tuolit pöydälle.
 • Sulje vessan ja makkarin ovet.
 • Rajaa sohvan alus magneettinauhalla (tulee imurin mukana).
 • Estä pääsy valkoisen sohvan vierestä.

Kun imuri on siivonnut vapaana olevat tilat, vien sen makuuhuoneeseen ja jätän sinne imuroimaan.  Sohvan alustan blokkaan siksi, että se juuttuu sen alle, jollen ole nostelemassa sohvaa sille. Sitäkin toki olen jo tehnyt ja tulenkin tekemään.

Meillä imuri pääsee jostain kohdasta livahtamaan sängyn alle ja pois, mutta kaikista kohdista se ei onnistu. Välillä se tajuaa lähteä pois mutta juuttuu helposti. Silloinkin sitä pitää vähän jeesailla lihasvoimalla. 

Antero Dyson ei jouda vielä eläkkeelle. Anselmi tekee todella hyvää jälkeä, mutta mm. tekstiilit ja vaikeasti saavutettavat alueet pitää edelleen imuroida manuaalisesti. 

Kaikaen kaikkiaan voin sanoa, että ostos oli irtokarvaneurootikolle loistava. Se vapauttaa aikaa ihan hurjasti: kun Anselmi imuroi, minä kävin suihkussa, pesin kissojen astioita jne.  Pesin vähän lattioitakin.
Lisäbonus on se, että nyt siivoan lattialta irtokamat pois heti -> yleisilmekin pysyy siistinä koko ajan.

Vielä kun joku keksisi pölynpyyhkijä- ja  ikunanpesurobotin! 22 kommenttia:

 1. Meilläkin on roomba, joka siivoaa ihanasti kaikki tärkeimmät paikat. Ent. kodissa rajasin sille kielletyt paikat asettamalla lattioilta käärityt matot sen esteiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MÄ en ole tajunnutkaan, miten älyttömän suuri apu tollaisesta on !
   eikös roomba ole muuten se malli, jollakissat tuppaa matkustaa ? ONko teillä ollut kyytiläisiä ? :D

   Poista
  2. Ei ole ollut kyytiläisiä maanittelusta huolimatta. Ei ne sitä pelkää vaan makaavat sen reiteillä, mutta eivät suostu kyytiinkään. Siitä kotimajakan tilasta; ei vaadi meillä leveetä tai esteetöntä tilaa, kunhan sinne mennessä on suora suora noin 2 metrin matkalta että se saa spurtata sinne suoraan (muutoin ei osaa kotiinsa).

   Poista
  3. Sama täällä :D. Nisu rämpyttää sitä sen ollessa paikoillaan. Kun imuri on duunissa, Nisu kävelee sen eteen.
   Mun täytyy vähän testailla ton Anselmin kodin paikkoja vielä, koska onhan se turhan esillä tossa keskellä kotia ;)

   Poista
 2. Mekin ollaan haaveiltu robotti-imurista. Olisihan sellainen niin hurjan kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi vaan niin kätevä apu ja vapauttaa aikaa muihin hommiin!
   Lauantaina, jolloin monasti pesen lattiatkin niin pääsin niin helpolla ja nopeasti kaikista hommista. Imuri hoiti osansa, minä hoidin osani ja aikaa vapautui kerrankin vaikka kuinka <3

   Poista
 3. Meillä ei ole niittokoneella tyhjää tilaa ympärillä kuin ehkä 20cm, kun jouduin siirtämään sen Lallin tieltä sohvan vierustalle. Hienosti se sinne takamus edellä sitten peruuttelee, eikä ole koskaan valittanut että olisi liian ahdasta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, koska en nyt kumminkaan tahtoisi sitä pitää täysin näkyvillä tossa keittiössä !

   Poista
 4. Mahtava hankinta! Toivelistalla olisi myös täällä, kiva lukea kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on kyllä ihastuksen määrä aivan huipussaan! En voi kun suositella, sen verran siitä on kyllä apua <3

   Poista
 5. Hyvä hankinta! En silti meinaa matkia. Toi lattianpesukin menee myöhemmälle syksyyn, että varmasti ei ole liian kuuma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei oo pakko matkii :D Ensinnäkin samalla saattaa saada siivousneuroosin päälle, kuten allekirjoittaneelle on käynyt tämän vuoden puolella. Ja pahasti ;)

   Poista
 6. Juu ei meille. Ensiksikin meillä ei ole missään metriä suuntaansa tilaa. Ei yksinkertaisesti ole, finns ej. Toiseksi meteli. Kolmanneksi mun jousi oikenisi välittömästi, jos pitäisi olla sitä pelastamassa jumista vähän väliä ja kumminkin imuroida muulla tavalla osa paikoista. Ja kun esim. matot ja sänky on imuroitava kuitenkin ite, niin sama kai se sitten on päästää lattiakin samoilla vauhdeilla. (Pidätän myös oikeuden muuttaa mieltäni tulevaisuudessa)

  Mutta hyvä jos teillä toimii! Onnea uuden perheenjäsenen johdosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla toi taas vapauttaa aikaa kunnon imurille ja jaksan varmaan imuroida tekstilitkin useammin kun kerran parissa kuukaudessa ;) Mulla on tän imuirin kanssa pelkkä win-win tilanne, siis :D

   Mielenvaihto-oikeus on muuten ihan vakio, ainakin mussa ja ilmeisesti myös sussa <3

   Poista
 7. Anselmi vaikuttaa symppikselle, kun se hauk-hauk-haukkailee irtokarvaa! :) Ottaisin meillekin tuollaisen mielihyvin. Mua ei haittaa melu, ja mielelläni avittaisin mattojen yli, kunhan se vain jatkaisi hommiaan ja kotona olisi tasaisen siistiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten se välillä koukkaa oikein selvän roskan sisuksiinsa ja minä hihkun onnesta :D
   Taas tänään Anselmilla oli työilta: aamulal katoin, että taas on sellainen karvakerros lattialla. Kun tulin kotiin, Anselmi teki töitä ja minä syötin kissoja <3

   Poista
 8. No niin, mä lopetan kohta blogien lukemisen! Eka Anan postaus sai tuhlaamaan uuteen tuoksuun viiskymppiä ja nyt tämä sitten Aulikseen viis sataa!
  Toivottavasti saan postauksen aikaan meidän Aulis Neaton seikkailuista, mutta ekoista kokemuksista arvosana on vähintään 9!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kauheeta, anteeksi ja ihanaa :D
   Mä niin ymmärrän suo,muohan on poltellut tämä imuri jo pari vuotta, kiitos Kissakolmion Inkan!
   Aulis Neato, meidän Auliksen serkku ja noin hyvillä pisteillä heti alkuun - laatumiehiä sekin, siis ;)

   Poista
 9. No huh, kyllä tommonen ois kätevä mut meillä oli joskus semmonen pölyjen pyyhkijä robotti lainassa ja arvaa kuka sille sähis kun oli niiiin pelottavaa ettei oo pelottavampaa nähty. Nimittäin hän joka täällä kotioloissa vielä on, se toinen kingi ei ois ollu moksiskaan. Pokkelin maailmaa ei siis viitsi järkyttää tuommoisella kun ihan se normi imurikin on niin kamala juttu että pitää mennä pieneksi mytyksi keittiön kauimpaiseen nurkkaan. :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon ihan rakastunut tohon, niin paljon se vapauttaa aikaa muihin hommiin <3
   Meillä onneksi ei käy Cocoja vaan kaikki on ihan ok ton kanssa.

   Paitsi mä en kyllä välittäisi vaikka pelkäisivät, niin kätevä ;)

   Poista
 10. Kylläpä imaisi napakasti! :D

  Musta edelleenkin tuntuu niin hirmuisen oudolta tuollaiset ihmisettömät imurit, vaikka ne onkin monien kokemuksien mukaan superkätsyjä etenkin eläinperheisiin. :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on kyllä kiva seurata, miten se haukkailee noita roskia ja poukkoilee täällä menemään :D

   Mä kyllä suosittelen 100 % robotti-imuria, jos sellainen vähänkin vaan kiinnostaa. Äkkiä oppii, että siistiä voi tulla vaikka blogia kirjoitellessa ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)