perjantai 27. heinäkuuta 2018

Täti-ihmisen suulla: kesäloma 2018

Kai sitä joka vuosi pitää ainakin yksi juttu kirjoittaa, mikä ei ole suoranaisesti kissoista? 
Viime vuonna se oli Nigerian matka ja lisuke samaisesta matkasta. Tai tämä huikea keittokirjajuttu , kanssa vuodelta 2017.

Paitsi tänä vuonna mitään hyggeilty. Ensin nukuin viikon ja sitten olen raivopäisenä siivonnut  ( Nilssonin lääkkeet toistaiseksi tallessa ), maalannut, istunut tuulettimen edessä, katsonut Netflixiä. Nähnyt kavereita.




Loma alkoi heti parilla kotitoimituksella: kissolle Zooplussalta ruokaa ja talveksi mansikoita pakkaseen - lähetyksellä. Apulaisia oli, arvatkaa vaan kenen tassu ?
Sitten alkoi se viikon nukkuminen. 




Herättyäni yrittelin vähän kuvaillakin, ks. yllä.

Nuori Aikuinen valmistui - tosin oikeasti jo  ennen lomaa, mutta kuvailin todisteen vasta lomalla. Kauppatieteitä on opiskeltu in English, koska me ollaan silleen, että  maailmaa pitäisi päästä elämään. 



Ikean Malm lipasto sai itselleen vihdoinkin suhteellisen sievän kuosin. Olin sen DC-fixannut aikoja sitten, mutta kun täti-ihmisellä on syndrooma. 
Se luulee, että se on taitava remppaaja, mutta ei se todellakaan ole. Ei se maalauskaan kauhean hyvin suju, mutta nyt tajusin sentään valita tekniikan, missä virheet ei suuremmin näy. Sen verran ammattilainen olin, että tajusin vetää pohjalle tartuntamaalin. Valumista en nyt sen enempää mainitse...



Vielä odottelen ebaystä vetimiä tohon, mutta ne tulee somisteiksi, liimattuna. Poraa ei mulle kannatta antaa käsiin ollenkaan.  Nyt on jo 3 laatikkoa täytetty harkiten, ylpein olen kynsilakkalaatikosta. 

Ehkä vihdoinkin saan elvytettyä vanhan harrastuksen, ei ainakaan materiaaleista jää kiinni. Näköjään.




Toinen suuri saavutus oli maustekaappi. 



Nyt olisi inspis kokkailla, mutta kuumuus. Keittiössä on lähinnä uuni ollut päällä ja Täti-ihminen toisaalla odottamassa ruuan valmistumista. Klo 23 pintaan.

Ylimääräiset tekstiilit on toimitettu joko kierrätykseen, Punaiselle Ristille tai Hesylle.




Ikeassa  kävin tziljoonabiljoona kertaa, koska mm. projekti vaatekaapit.







Nyt on valmiina hyllykaapit. Vielä on työstettävänä muutama muu kaappi. 
Kyl tää tästä. Kai.

Ei sovi unohtaa tärkeintä ja ikäsopivaa tuunausta, joka valmistui sopivasti loman lopussa.



Tassut Macin kanteen!

Lisäksi tietty on olen saanut oman, luontaisen rytmin päälle. Se ei todellakaan vastaa sitä rytmiä, mitä työelämä käyttää. 

Parasta on kyllä ollut se, että olen saanut viettää kissojen kanssa niin paljon aikaa. 




Kyllä mä tyttöjenkin kanssa olen viettänyt paljon aikaa, mutta kun nää kundit. Ne on läheisriippuvaisia ja siksi aina kuvissa.




Loman hauskin sattumus taisi tosin olla se, kun liikenne pysähtyi Trumpin takia Munkassa (Munkkiniemi). Pollarin hanska heilahti merkiksi ja olin ensimmäinen pysäytetty. 
Siinä sitten odoteltiin Truppia ja sen entouragea aika pitkään. Lopulta se letka ajoi n. 20-30 metrin päästä, välissä vain tyhjä katu. Ehkä trumppi näki täti-ihmisen (seisoin kadulla auton vieressä, koska kuuma!) ja sen Citroenin ! 

Se olisi kyllä aika hulvatonta.







20 kommenttia:

  1. Loma on ollut siellä selvästi :D Eikö ne katsonut sua turvallisuusuhaksi, kun karkasit autosta kohti saattuetta? :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi osasin käyttäytymissäännöt ja pysyin vaan siinä autoni oven takana piilossa ;)

      Mutta ehkäpä Trumppi oli sielä autossa ihan, ett' " mitäs melanie, pitäiskö meidänkin tollainen vanha rupuinen sitroääni ostaa ?"

      Poista
  2. Sä oot tehnyt ihan hirveästi järkeviä juttuja! Mä oon vain kuluttanut aikaa ja pörrännyt. - Nuo kynsilakat, mä en uskalla edes laskea niitä... kui niitä voi olla noin pal-jon?! Mä luulin, että mulla on paljon ku niitä on 8.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tää vähän on, että laiska töitään laskee - mutkun taitaa olla eka kerta kun jotain sain oikeasti aikaiseksi ;)
      Harmikseni multa löytyy kokoajan lisää ja lisää kynsilakkoja ja nyt olisi noi paikat tuolla kyllä ihan täynnä :O Sun 8 on siis kovin maltillinen määrä :D

      Poista
  3. Hyi kamala, tuli hiki lukiessa. Mä oon lähinnä siivonnut kissanpentujen jäljiltä ja täällä on silti ihan LÄÄVÄ. Ahdistaa ihan kun joku saa aikaiseksi. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikista inhottavinta on se, että huolimatta kaikesta tästä hillumisesta, on kämppä edelleen läävä ja sitä kamaa on edelleen varmaan ihan yhtä paljon käytävänä läpi. Jossei enempikin ( ja tähän ei sit lasketa kellaria, josta lähtee roskalavallinen kamaa bort sitten joskus ).

      Ja kissanpennut ja niiden jälkien siivoaminen on aina tärkenitä kaikesta!

      Poista
  4. Onpa ollu loma täynnä toimintaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle erittäin kummallista, koska mun toteemieläin on laiskiainen ;)

      Poista
  5. Hyvältä lomalta kuulostaa. Täälläkin pitäisi siivota ja järjestellä (vaate)kaappeja mutta eipä yhtään kiinnosta. Kyllä jotain päällepantavaa aina löytää, vaikka vähän ehkä ärsyttää, jos +21 C aamuna ekana tulee vastaan toppahousut. :P

    Ihana kynsilakkalaatikko! Tykkään katsella toisten ihmisten hienoja kynsiä (värejä, kuvioita, timantteja!), vaikka omat lyhennän heti kun ylittävät kolme milliä. Koska ei pidempien kanssa voi elää.

    Nuorelle aikuiselle isot onnittelut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikamoinen hommahan siinä on ja vaatii inspiksen, jos tahtoo saada kunnolla toppahousut edestä pois. Mä tiedän sen nyt ;)
      Mä en tiedä minne mun aika on kadonnut, kun en enää ole aikoihin kynsien kanssa leikkinyt. Ehkäpä nyt. JA mullakin on hei yleensä lyhyet kynnet, niitäkin ovi koristella !

      Kiitos onnentoivotuksista :)

      Poista
  6. Oi puhtaus ja järjestys, jospa sitä joskus itsekin saisi järjestelyvimman jostain... Ja oi nam nuo suomalaiset mansikat! Itse en ole päässyt kahteen kesään maistamaan, niin kyllä mansikkahammasta kolottaisi.

    Hauska juttu tuo Trumppi. :D Niin sitä vaan Amerikan presidenttiä ajelutetaan, ihan Munkkiniemessäkin asti.

    Onnea valmistuneelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vimma on muuten just oikea määritelmä ! Täällä sen pitäisi vielä jatkua jokusen kuukauden, että saisin kaikki paikat käytyä läpi. Saas nähdä miten tädin käy ...
      Suomalaiset mansikat on kyllä niin ihania ja nyt jotenkin erikoisen makeita, kun auriko on paistanut koko ajan (sori, toi tieto ei ehkä sun mansikkahimoa vähennä ). Onneksi niitä saa pakkaseen. Ei se ihan sama ole kun tuore, mutta kyllä niitä ilolla syö niinkin.

      Trump-homma oli jotenkin niin absurdi, ajattelin etten joudu niiden reitille mutta niin vaan jouduin :O Sillä oli muuten varsin pitkä letka sen jengissä, ambulanssia myöten :O

      Kiitos toivotuksista !

      Poista
  7. Wow wow wow kaikelle, ai hitsi noita maustepurnukoita ihastelin jo instan puolella varmaankin ja miten hieno kynsilakkkokoelma ja miten upeassa järkässä. Hyvä sinä ja paras loma on sellainen, että saa jotain aikaiseksi, ehtii levätä, nähdä just kamuja ja vähän tuijotella Netflixiäkin, lue täällä iltaisin aika paljonkin ja edes pari kirjaa lukaista.

    Muiskuja viikkikselle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kuvittelin koko loman, että mähän oon oikea Wonderwoman ;)
      Paljon tohon kyllä vaikutti se, että sain elää sen oman sisäisen kellon mukaan eli energiatasot oli kohdillaan lähes joka päivä, oikeaan aikaan. Aiemmin en ole tota tajunnut edes koitaa, vaan herätyskellon kanssa noussut ajoissa "ettei päivä mene hukkaan" ja hukkaanhan ne tavallaan menneet. Ja tietty joku inspis, joka ajoi muo jatkamaan noita hommia :)

      Hyvää viikkistä Tiia, paljon kivoja juttuja ja kaikille karvakansalaisille isot rapsut <3

      Poista
  8. Kuulostaa hyvältä lomalta! Noin paljon siivousta ja muuta kotitaloudellista tehty, huh. Täällä ei siivottu kuin keittiön kaapit... Olen meinannut paljon enemmän kuin tein, mutta mitäpä tuosta. Olkoon. Jos ei häiritse mua, ei se muitakaan häiritse, ja jos häiritsee, niin varmaan sitten tekee asialle jotakin :-D

    Ja hurjasti onnea nuorelle aikuiselle valmistumisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita siivousjuttuja voi tehdä vaan silloin, kun oikeasti huvittaa.
      Mä muuten aina sanon ihmisille, että jos sotkut härikkää: näytän missä on imuri ja pölyhuiska ;). Ketään ei vielä ole häirinnyt, oletan :D

      Kiitos toivotuksista, taas on hällä yksi etappi saavutettu <3

      Poista
  9. Kuulostaapas kivalta lomalta, vaikka onkin ollut kuuma. Itse nautiskelin vain mökillä enkä tehnyt oikeastaan mitään muuta kuin luin kirjaa, makasin ja söin.. Kasvatin siis mahaa! :-D Nyt täällä kotona on tuskaisen kuuma, saisi helteet jo hellittää. Maustekaappi näyttää super kivalta, jaksaisipa itsekkin panostaa, mutta kun ei jaksa. HÖ!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mähän olen oikeasti tosi laiska tyyppi ja jos ei oo pakko, en tee. Nyt mulla on ollut kummallinen vuosi, kun on ollut kamala fiilis hoidella kämppää kuntoon KAAPPEJA myöten :O
      Kirja, makaaminen ja syöminen on muuten paras tapa viettää lomaa, silleen mäkin yleensä :D

      Poista
  10. Kuulostaa tosi kivalta lomalta! Saisinpa itsekin noin paljon aikaan, mutta taitaa mennä ihan muissa merkeissä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä vaiheessa voin jo sitten sanoa, että kaikki tekeminen jäi tohon lomaan :D . Ja sulla oli lomalla niin paljon tärkeämpää ja pienempää hommaa ;)

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)