torstai 21. joulukuuta 2017

Nisukan diagnoosi

Aamulla klo 6.50 saapui se kauan odotettu tieto. Diagnoosi.

"Nilssonilla on voimakas helikobakteeritartunta mahalaukussa. Lisäksi kohtalainen krooninen tulehduksellinen suolistosairaus. Maksassa on lievä krooninen tulehdus ja sapen staasi. Haimassa on amyloidoosia.

Hoito koostuu

 1. Helikobakteerihäätö (4 viikon kuurina Losec, Amovet ja Arilin)
 2. Anti-inflammatorinen lääke
 3. Maksan tukilääkkeet Adursal ja Samylin
 4. Tukilääkkeen helikobakteerilääkityksen aikana Cerenia ja maitohappobakteerivalmiste "

Ohutsuolesta vahvistui sitten se epäilty IBD.

Kamalan iloissani ei ole noista" krooninen"-hommista, mutta tilanne on mikä se on ja sen mukaan eletään. Helikobakteeri oli päivän yllättäjä, kuten myös haiman amyloidoosi.

Laitoin vähän jouluisia koristeita piristämään tätä uutta lääkemäärää. Siinä sitä on  283.06 €  edestä troppia.
Tohtorin kanssa en ole vielä jutellut, googlesta etsin vähän selvennystä:

staasi

pysähdys, salpaus, salpauma; etenkin laskimoverenkierron heikentymisestä aiheutuva jonkin tai joidenkin elinten verentungos; myös esim. verenottoa varten raajaan aiheutettu verentungos

Amyloidoosi (amyloiditauti)

Amyloidoosit ovat joukko tiloja, joissa kudoksiin kertyy amyloidia, joka on liukenematonta proteiinipitoista materiaalia. Syyt amyloidin kertymiseen vaihtelevat. Amyloidia voi kerääntyä yhteen tai useampaan elimeen. Kertyessään kudoksiin amyloidi häiritsee elinten normaalia toimintaa aiheuttaen oireita. Koska oireet ovat vaihtelevia ja amyloidisairaudet hyvin harvinaisia, voi taudin jäljille pääseminen olla vaikeaa.

Nyt oli täti-ihmisen joustettava ja hankittava dosetit uusien lääkkeiden rumbaan. Mutta mitään niitä rumia en suostunut hankkimaan, nämä on söpöjä, eiksookkin?

Nilssonia lääkitään seuraavanlaisesti:

1. Arilin: 1/3 tabu aamuin illoin 4 viikkoa. Maistuu pahalle. (Helikon karkoitukseen).
2. Amovet 1/4 tabua aamuin illoin 4 viikkoa. ((Helikon karkoitukseen).
3. Losec Mups 1/2 tabua aamuin illoin 4 viikkoa. (Helikon karkoitukseen).
4. Cerenia: jatkuu 1/4 osa tabu 4 viikkoa , nyt se on helikobakteerin tukihoitona.
5. Adursal: uudella annostuksella 1/3 tabua kerran päivässä, jatkuvasti. (maksan hoitoon).
6. Samylin: 1 tabu päivässä 30 päivää.
7. Apoquel:Viikon päästä aloitus 1/2 tabua aamuin illoin 2 viikkoa, sitten kerran vuorokaudessa. Toistaiseksi jatkuva lääkitys. (IBD:n hoitoon).
8. Resolor : tarvittaessa tai jatkuvasti ummetukseen. Annostus 1/4 tabua vuorokaudessa.
9. Enteromicro: 1 mittaväli vuorokaudessa, 2 tuubia loppuun. Maitohappobakteerivalmiste. Annetaan eri aikaan kuin antibiootit, välissä oltava ainakin 2 tuntia.


Narcos-hommia, esimieskissana Matzo.
 Olipa muuten hyvä, että listasin taas noi lääkehommat tähän. Multa jäi ilta-annokset Losecista laittamatta iltadosettiin. Hiddo.


Fakta on, että Nisua lääkitään IBD:hen loppuelämän ajan. Näin taudin pitäisi pysyä oireettomana. Krooniset muut tulehdukset varmaakin pysyy hallinnassa myöskin samalla, ainakin toivoisin näin. Ko. lääke (Apoquel ) näyttää maksavan 31.15 € per 100 tablettia eli ei tuo ainakaan pankkia kaada. Sen kaatoi akuutit sairastelut ja tutkimukset. Annostushan oli sen 1/2 tabua x 2 ensin 2 viikkoa sitten kerran päivässä.

Kontrolli tilattu 2.2.2018. Silloin otetaan ultra ja verikokeet. Samalla myös saan haastateltua tohtoria 1000 kysymykseni kanssa.

Tänään Lähi-Tapiola maksoi viimeiset korvaukset : 25, 21 € meni vakuutukseen ja loput maksoin minä.


Onko tästä tullut joku NilssonNilssonNilsson-blogi? Haluan huomauttaa, että muitakin mielenkiintoisia  kissakansalaisia on koko kämppä täynnä!  
Nyt voisin tähän todeta, että ei. Kissa ei ole halpa lemmikki. Ei todellakaan ole.
Samalla voin todeta sen, että onneksi on vakuutus.

Monihan on sitä mieltä, että fiksumpaa olisi säästää etukäteen ell-kuluihin. Täti-ihmisen säästäminen on vähän heikossa hapessa eli niitä ei juurikaan ole.
 Nyt olen vakuutuksesta saanut puhdasta rahaa 1500 €  (korvauskatto 1700 €, mutta vähensin vakuutusmaksun 200 € siitä). Ilman vakuutusta en tiedä mitä olisin tehnyt. Olisin joutunut ottamaan ihan tuhottomasti enemmän lisälainaa, nyt sentään pääsin vähän vähemmällä lisälainan määrällä


Ei ole halpa, ei.

37 kommenttia:

 1. Respektii teille.

  Ja voimia ja Nisu ottaa sitte kiltisti lääkkeet. Eix joo ?
  Siinä teille joulupurtavat.

  Kivat oli noi joulukoristeet kuvassa kyl ��

  En enää missään valita Onnin lääkityksistä aikoinaan.
  Se oli kolmannes teitin tropeista.
  T.anonyymi Leenajaipanat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos :)

   Nisuri Suuri onneksi on todella helppo lääkittävä, ei tarvi edes kissahippaa leikkiä vaan tulee kutsumattakin aina mukaan <3.

   Poista
 2. Ihan ennenkaikkea toivon, että Nisuliini ottaa lääkkeet nätisti, koska jos ei niin tuossa on aikamoinen rasti. Huhhuh. Toisekseen, yhtä paljon, toivon että teikäläiset voittaa lotossa. Ei oo halpaa ei. Mutta oikein leppoisaa joulua kuitenkin ton nappikuorman kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme ja toivomme kanssa, että lotto muistaa meitä oikeilla numeroilla ;) Nisu ottaa lääkkeet hyvin, toistahan on lääkitty koko sen elämän ajan. Onneksi. Nyt se kyllä ihmettelee, että miksi mamma törkkii sinne suuhun niin monta kertaa, mutta sietää sen kyl.

   Leppoisaa joulua teille, vaikka nuori neiti Lyyra varmaankin pitää huolen vauhdista <3

   Poista
 3. Voi surku. Mutta hoidettavissa! Ihanaa! Vaikka lääkevuori muuten ikävä onkin :( Runsaasti haleja. Nyt alkaa kuntoutuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riksu <3

   Olo on kyllä kaikin puolin helpottunut, koska oikeasti olen pelännyt menettäväni koko katin. Nyt ollaan voitonpuolella, tiedetään mitä lääkitä ja toi yksi saa riiviöidä täällä kotona jatkossakin!

   Poista
 4. Lääkemäärä on hurja, mutta onneksi on olemassa lääkkeet! Toivottavasti annostelu sujuu suht helposti. Kovasti teille siihen tsemppiä ja muutenkin tiätty <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko <3

   Haastavuus on kyllä noiden lääkkeiden annostelussa, onneksi niiden antaminen sujuu varsin sutjakkaasti ;)

   Poista
 5. Onneksi Nisukka on hoidettavissa <3 Meillä on 15-vuotias Sissy-kissa, joka on jo vuosia kärsinyt IBD:stä. On nykyään hoidettavissa niin, että oksennuksen jälkeen annetaa 1/4 Prednisolonista ja Nexium-pussista 1/3 veteen liuotettuna! Sissy on kyllä esimerkillinen lääkkeen ottaja (yleensä) ;) Oikein hyvää joulua ja Nisulle hyviä vointeja koko Triolan + Nisun väelle <3 !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Nyt tiedetään mitä hoidetaan ja se, että tämä ei todellakaan ole kuolemaksi. Iso helpotus.

   Mutta voi teidän Sissyä, paljon rapsutuksia toiselle. Kuulostaa ihanan helpottavalta, että ajan kanssa löytyy oikea täsmälääkitys millä oireet saadaan helposti kuriin. Jos vaan sulla on lisää kerrottavaa IBD:stä niin saa kertoa ;).

   Oikein hyvää joulua teillekin <3

   Poista
 6. Voi möhnä. Toivottavasti nyt näillä pysyy taudit kurissa (ja ne paranee, mitkä voi parantaa)!
  Börje, mikä ilme :-DDD
  Pusut teille kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kova luotto on, että nyt saadaan katti kestävään kondikseen!
   Börje osasi just poseerata oikein, siinä on vähän näyttelijän vikaa ;)

   Pusut teille takaisin ja ihanaa joulua ♥ Ja rapsuja Mustille ja Manulille. Tosi paljon ♥

   Poista
 7. Siinä on jokaista seitsemää sorttia... nyt menee kyllä jo liioitteluksi nuo tautien määrät yhdelle kissalle ja perheelle! Voimaa voimaa! Toivottavasti pillerimäärät tekee tehtävänsä ja parannettavat jutut paranee ja krooniset pysyy aisoissa. Ihan hirmuisesti kaikkia hyviä ajatuksia ja paranemissäteitä ja voimahaleja ja kaikkea mahdollista teille ❤️ Kunnioitan ja ihailen sitä miten teille hommat hoidetaan!

  Mitä taas vakuutukseen tulee, niin on se silti kätevä, vaikka olisi säästöjäkin. Pahanpäivänvara on hyvä, jos sattuisi vaikka päivystykseen joutumaan, silloin ei suorakorvauksia saa. Tai on jotakin muuta erikoista. Mutta kun on vakuutus, ne pahanpäivänvarat vähän paremmin pysyy säästössä pahan päivän varalle! Eli ottakaa ihmiset kissoillenne vakuutus! Se voi olla parhaimmillaan melkein 75% eläinlääkärilaskusta pois. Lisäksi vakuutus on helppo, säästäminen on vaikeampaa (riippuen toki ihmisestä, kai sekin jollekin helppoa on). (Ja ei, en ole vakuutusyhtiössä töissä, enkä saa vakuutusten kehumisesta etuja ;-) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekan kappaleen viimeinen lause pitäisi olla ”miten TEILLÄ hommat hoidetaan”! Ei teillE... Kirjoitusvirhe vähän muuttaa ajatusta :-/

   Poista
  2. Kyllä me heti tajuttiin, koska tällä tädillä on krooninen sisäänrakennettu kirjoitusvirhesydrooma ;)

   Me otetaan vastaan kaikki voimasäteet lääkkeiden avuksi, kiitos :) Itsellä on nyt kovin hyvä mieli, kun Nisulla on vihdoikin hyvä olla, ei kipuja ja se jaksaa ärsyttää muo ja noita kavereita taas <3

   En mäkään ole vakuutusyhtiössä töissä, mutta liputan kyllä niiden puolesta oikein urakalla :D

   Poista
 8. On siinä herralla lääkkeitä! Onneksi tuli parannettavat/hoidettavat diagnoosit ja eteenpäin saa jatkaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi herra myös ottaa lääkkeensä varsin suopeasti eli mahdoton proggis tämä onneksi ei meille ole ;).

   Poista
 9. Voi pieni Nisulainen! Ihan kiitettävä määrä lääkkeitä (nuo pikku dieetit ON somia!) ja diagnooseja on pienelle kissalle kerääntynyt. Onneksi oli vakuutus! Ja hyvä että selvisi mistä on kysymys. Halauksia emolle ja pikku Nisulle. Olette armaita kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, Nisukka on nyt kerännyt kyllä sellaisen mapin sairauksia että en tiennyt kissalla olevan edes mahdollista ;) Onneksi ne on kanssa sellaisia vaivoja, jotka saadaan hoidettua jotta toinen voi olla taas kiusankappaleena meille kaikille <3

   Kiitos Sunnan kauniista sanoista, halauksia takaisin ❤️

   Poista
 10. Itsekin välillä miettinyt freteille vakuutuksia, mutta toistaiseksi on menty ilman. Meilläkin tosin laumaa on sen verran paljon, että jo vakuutusmaksuista tulisi monta sataa euroa vuodessa. Siihen kun lisätään omavastuut ja ne jutut mitä vakuutus ei korvaa, aika paljon saisi yhdelle näädälle sattua, että homma kannattaisi. Mutta toisaalta sit jos tulisi se suolitukos päivystysaikaan...

  Tsemppiä teille lääkerumbaan! Tuo saa kyllä meidän kaksi aamuin illoin yhdellä lääkkeellä lääkittävää tuntumaan helpolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä, vastaanotamme ne kiitollisina :)

   Mä maksan vakuutuksia 4 kissasta noin 600 euroa vuodessa. Kamalan iso summa toi on, mutta saman summan saisin tuhlattua muutamalla baarirundilla (joitan en enää jaksa suorittaa, tätille ihan liian rankkaa menoa) ;) Ja nythän meille tuli varsinkin jack pot. Yhden kissan kanssa.   Poista
 11. Hyvää tuossa on se että nyt tietää mitä kaikkea ja miten hoidetaan.
  On aikamoinen lääkearsenaali mutta kissatäti hoitaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Epätietoisuus on pahinta. Nyt tiedetään ja sen mukaan sitten eletään ja hoidetaan kissa kuntoon.Nih.

   Poista
 12. Huh huh, on siinä Nisukalla nieltävää! Tsemppiä teille molemmille ja myös muulle laumalle, koska varmaan muutkin tajuavat, että Nisukka ei ole ihan priimakunnossa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi Nisu on oikeasti todella helppo lääkittävä, joten siinä mielessä helppo homma. Ton dosetin täytön kanssa on vaan vähän hankalaa, mutta se on ihan oma vika ;)

   Lauma kiittää, musta tuntuu että niilläkin alkaa taas hermo vähän palamaan ton tohinoihin, kun sen kunto on kohentunut :D

   Poista
 13. Voi Nisu. Onhan sun elämä vielä kivaa? - Pepsi, joka vihaa kaikkia lääkkeitä antavia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Pepsi, on se. Kun ottaa lääkeet kiltisti niin sitten. mamma pussaa ja sössöttää ja kehuu ihan kamalasti. Se on tosi kivaa.
   T. Nilsson

   Poista
 14. Huh. Minäkin peukutan sen puolesta, että teille tulee lottovoitto ja nostan hattua esimerkillisestä hoidosta! Oot upea ihminen, Taru.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ♥ Me ollaan kaikki aika upeita ihmisiä ainakin täällä kissablogistaniassa, olen huomannut. Kissat hoidetaan, kun ne hoitoa tarvitsee. Nih, että itekin oot :)

   Poista
 15. On siinä melkoinen määrä tablettia pienelle kissalle nieltäväksi. Toivottavasti kaikki sujuu niin hyvin kuin tässä tilanteessa voi sujua, eikä uusia ylläreitä tule. Oliko muuten ELL:n kanssa puhetta, että kannattaisiko perheen ihmisen tutkituttaa itseltään heliko ihan vaan varoiksi?

  VastaaPoista
 16. Aikamoinen satsi pillereitä, mutta onneksi Nisun paranemiseen. Toivotan pikaista tervehtymistä ja rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 17. Onpa rankkaa! Siis sekä elukaisella podissaan että lääkitys. Mutta sitä vartenhan lääketiede on, että hoito oli kohdillaan. Ja teillä on hyvä lääkäri myös, käyty on itsekin ja todettu. Kaikkea hyvää Nisukalle ja rauhaisaa joulua kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ana ♥

   Elukkainen ollaan saatu aika hyvään kuntoon nyt, se on pääasia. Kiitos siitä juurikin tohtorillemme.

   Poista
 18. A P U V A! :ooo Hirmuinen lääkemäärä! Mutta, hienot on lääkedosentit. Äärimmäisen tervettä alkanutta vuotta toivon teille, kyllä on koeteltu aivan tarpeeksi! :( ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tietenkin ihan huippujuttu, että oireilla on nyt selvillä syy ja kaikkiin löytyy lääke. :)

   Poista
 19. On kyllä hirmuisesti lääkkeitä, mutta onneksi nilsson on saanut kunnon hoidon ja nyt paraneminen voi alkaa! Vieläkun saatas tää Ruffekin kuntoon :)

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)