maanantai 25. joulukuuta 2017

Börjen päivä tehohoidossa

Aamulla radiologi ultrasi munuaiset. Siellä on selvästi munuaiset vahingoittuneet, mutta muutokset eivät ole pahimmasta päästä. Virtsakivetkin vahvistui.

Sovittiin tohtorin kanssa, että laitetaan se kestokatetri ja yritetään saada arvot alaspäin. Ne oli vielä aamulla kovat eikä ole laskeneet siten kun toivittu : crea 657, urea 33.  Jos ne laskee tarpeeksi tiistaiksi ( en tiedä mikä lukema sen pitäisi olla), Börjen virtsakivet leikataan keskiviikkona. Jos edistystä ei tule kuten pitää, on edessä eutanasia.

Kestokatetrin kanssa oli hieman ongelmia: joko siellä on uusi, pieni tukos, virtsaputki "kramppaa" tai limakalvot ovat niin tulehtuneet ja turvoksissa. Se saatiin kumminkin asennettua ja Börjeen pusketaan nesteitä isoja määriä kuten myös lääkkeitäkin. Matzo on tilaansa nähden edelleen erittäin toimelias. Se on saanut vähän kävellä teho-hoitohuoneessa ja on oma, kiltti itsensä. Välillä sen on siellä rämpyttänyt häkkinsä ovea ja välillä vähän chillaillut.  

Onneksi sairaalassa on oli sen verran rauhallista, että vierailuaika 15 minuuttia olikin meillä 25 minuuttia kun oltiin ainoat kävijät. Vuorotellen Nuoren Aikuisen kanssa pussailtiin ja halailtiin Matzoa ja se puski ja pussaili takaisin. Jonkin verran se juttelikin meidän kanssa. Kysyin hoitajalta, että onko se niille rupatellut. Ei ollut. Miten lämmin tunne tuli, että se oikeasti tunnisti meidän niissä opiaattipöhnissään. Meidän rakas, oma Börje Huomisesta tulee pitkä päivä. Verikokeet otetaan aamulla, mutta ell varmaan soittaa vasta joskus iltapäivällä, klo 16 pintaan. 

Ja kun päätösten aika on, niiden kanssa saamme tohtorilta apua. 28 kommenttia:

 1. Voimia teille huomiseen, raskas päivä edessä. Onneksi on toivoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi päivä sai hyvän ja toiveikkaan päätöksen :) Kiitos myötäelämisestä ❤

   Poista
 2. Huominen on teillä varmasti hirvittävän pitkä päivä. Jaksamista teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lääkäri soitti etuajassa aika hyviä uutisia ja illalla päästiin taas katsomaan Börjeä ❤ saatiin olla 45 minuuttia vaikka vierailuaika on vaan 15 minuutia. sitten kun Börje vielä piristyi isosti, kun me tultiin.

   Poista
 3. Hirmuisesti tsemppiä sekä teille, että Börjelle <3

  VastaaPoista
 4. Ihan älyttömästi voimaa ja kaiken hyvän toivotusta teille, ja Börjelle toipumista ❤️ Aika kaameaa, että se E-sana on mainittu, vaikka just äsken kissa oli ihan terve ja nytkin se puhuu ja pussaa!

  Mutta sitä vaan mietin, että jos esim. näillä seuduin kävisi noin, kissa olisi leikattava saman tien tai... Ei täällä mitään ympärivuorokautiseen hoitoon pystyvää eläinsairaalaa ole. YESS:lle voivat lähettää, mutta ajapas nyt autolla 3h kipeän kissan kanssa. En lähtisi, liian stressaavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E-sana kyllä aiheuttaa sellaista ahdistusta, että ei tottakaan. Onneksi meidän ei kumminkaan sitä enää tarvinnut miettiä, kun arvot olivat lähteneet hyvään laskuun. Kuume ja ripuli toki oli uutena vaivana, mutta niistäkin selvittiin!

   Ihan kamalaa, että vain Helsingissä on yliopistollinen sairaala. Mulla oli vaikeuksia ajaa tuon 15 minuutia sinne, saati että olisin minäkään pystynyt 3 tuntia sairaan kissan kanssa ajaa!
   Evidensia näemmä alkaa availemaan 24/7 eläinsairaaloita, mutta niitäkin on vasta Vantaalla ja Hattulassa. Ja ne on kalliita kuin mitkä. Ei kyllä hyvä ollenkaan.

   Uskon, että Börjen hengen pelasti teholle pääseminen ajoissa. Tai no, vielä voi tapahtua vaikka mitä, mutta ainakin saatiin mahdollisuus.

   Poista
 5. Voi Börje, sydän särkyy ruudun tälläkin puolella. Voimia teille kaikille. <3 Päätöksenteko tulee olemaan raskasta mutta osaatte kyllä sitten valita sen oikean, kun aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli ❤
   Me saatiin lisää aikaa ja toivoa reilusti. Börjen kunto on kohentunut niin paljon, että virtsakivileikkaus on tänään, 27.12. Vielä ei olla selvillä vesillä, koska virtsaputken spasmi on ollut ja koska Bööllä on kestokatetri niin ei tiedetä onko se lauennut. Olemme silti saaneet mahdollisuuden ja yritämme korjata tilannetta. Börje ❤

   Poista
 6. Holy f. Luin peräkkäin edellisen ja tämän päivityksen. Börje-raukka! Suurta symppaa myös teille ihmisille. Börje on sentään hyvässä hoidossa, että silleen tilanne ok, mutta eihän tuo suurta hymyilyä herätä.

  Kuten Henna viittasi, meillä sentään on ympärivuorokautinen päivystys. Luojankiitos. Suurin ilo silloi kun muutin Helsinkiin, oli Felina. Sen jälkeen on tullut iloittua myös Viikistä.

  Tukevia ajatuksia. Rahaa tuohon menee ihan hulluna, mutta pökästään vaikka jokin keräys jos ei muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä todellakin on toi sairaala, sen takia Börje on vielä hengissä. Muuten se olisi oikeasti kuollut kivuliaasti, kotona meidän silmien edessä. Nyt vasta tajusin. Ihan kamalaa :(

   Hintaa tälle tulee todellakin aikamoisesti, leikkaus itsessään maksaan 3100-3200 euroa. Jos tulee se amputaatio, sen hinnan kuulen sitten kirurgilta. Isä on onneksi luvannut lainata jättimäisen summan tämän episodin maksuun ( ja korvaahan tosissaan vakuutus sen 1700 euroa ) JA kontrolleihin sun muihin. Börjen vakuutuskausi vaihtuu 1.7. Nisun 1.10. Onneksi on joku, jolta lainata :)   Poista
  2. Onnittelut hyvästä isästä! Tiedänpä muutamaisenkin isän, joka ei korvaansa lotkauttaisi edes lapsensa sairaalakuluihin, saati lapsen elukaisen.

   Poista
  3. Kyllä, mä tiedän että mun isä auttaa tiukassa paikassa ja saadaan olla onnellisia siitä <3 Mulla on ihanat vanhemmat, me ollaan tiiviisti tekemisissä ja ne on iso osa meidän perhettä.

   Poista

 7. Voimia ihan hirveen paljon! Teitä nyt koetellaan oikein urakalla. Hirmusti tsemppiä ja Börjelle paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila ♥

   Börje on kokoajan paremmassa kunnossa ja leikkaus on varmaankin parhaillaan menossa ♥

   Poista
 8. Tsemppiä! Se on kyllä niin sydäntä särkevä tilanne, kun oma kissa on vakavasti sairas eikä itse voi oikein muuta kuin odottaa ja toivoa parasta. Mutta Börje on hyvissä käsissä! Hetki kerrallaan, ja muista itse kuitenkin kaiken keskellä levätä ja syödä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia ♥

   Onneksi meillä on täällä suunnalla toi Viikin sairaala, ilman sitä kissa olisi 100 % varmasti menetetty. Nyt ollaan jo hyvän tehohoidon vuoksi niin hyvässä jamassa, että Börje on leikkauksessa ♥

   Ps. Lasketanko herkut syömiseksi ;) ? Niitä olen aika hyvää vauhtia heitellyt suuhun koko joulun ajan...

   Poista
 9. Pakko tulla kurkkaamaan tänne koska fakebookista ei löytynyt tämän päivän päivitystä Börjelle taitaa kuulua niin hyvää kuin tässä tilanteessa voi kuulua
  T.satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on päivitys FB:ssä ja tässä: Böön munuaisarvot on normalisoituneet, ripuli loppunut ja kuume laskenut. Oletan, että ukkeli on parhaillaan virtsakivileikkauksessa. Normaalisti päästäisivät jo tänä iltana leikkauspotilaan kotiin, mutta koska tilanne oli niin kriittinen niin tahtovat pistää sen teholla vielä yön yli. Jos ei nyt mitään komplikaatioita tule niin Börje siis tulisi kotiin huomenna ♥♥♥♥♥♥♥

   Poista
  2. Mahtavaa, että kaikki kamala näyttää tällä kertaa päättyvän hyvin. Peukut potilaalle ja pieni pusu kans!

   Poista
  3. Kyllä. Tiedän, että välillä kaikki on kiinni kovinkin pienestä ja kaikkea voi vielä sattua mutta nyt meillä on sentään jo tosi hyvät mahikset ♥

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)