keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Börjen sairaalapäivä # 3

LISÄYS: Otin yhteyttä omaan lääkäriin Teijaan Felinassa. Teija ottaa mielellään Börjen hoitoonsa tästä eteenpin eli haen Böön aamulla Viikistä ja vien Felinaan Teijalle. Uskon, että tässä on Börjen mahdollisuus.

Isoin kiitos menee nyt kyllä taas mun kollegoille ja tiimille duuniin, kiitos taas kerran että saan hoitaa kissaa silloin kun mun pitäisi olla siellä tekemässä töitä Eilen Börjen munuaisarvot olivat vihdoinkin notkahtaneet kunnolla oikeaan suuntaan: aamulla urea oli jo viitearvojen sisällä 12.3 (viiteraja on muuten 5.7-12.9). Kreatiniinikin oli romahtanut 279:ään (viiteraja 110-165).  Uudeksi ongelmaksi tosin tuli sitten kuume ja ripuli.

Ripuli oli rauhoittunut siihen mennessä, kun me mentiin Börjeä katsomaan. Kuumeen takia antibiootit oli vaihdettu.  Ruokahalu oli kadonnut  ja muutenkin kissa oli vaisu. Vaan kun Nuori Aikuinen avasi häkin oven, Börjen silmät kirkastui, kehräys ja puskeminen alkoi. Sitä me sitten tehtiin 45 minuuttia. Puskettiin vuorotellen Börjeä.
Täti-ihminen sai harjata Matzoa vaikka kuinka paljon, PrimaCatin höyrytetty kanaherkku maistui niiiin hyvältä, että sitä meni 60 grammaa. Sain Börjen syömään jopa sairaalan tarjoamaa raakaa jauhelihaa muutaman pienen  murusen. Kotiin lähteminen oli vaikeaa ja Börjekin oli sitä mieltä, että jos lähdetään, lähdetään kaikki kolme kohti kotia.

Tänään aamun munuaisarvot olivat normaalit. Kuume laskenut ja kirurgi sanoi, että herra otetaan leikkauspöydälle. Ja niinhän tuo sitten meni.

Leikkaus kesti muutaman tunnin. Vatsapeitteiden kautta mentiin rakkoon ja sieltä poistettiin kaksi röpelöistä virtsakiveä. Uutta tukosta ei virtsaputkessa ollut ja leikkaus meni hyvin. Pippelin amputaatiota ei tarvinnut tehdä. Ilmeisesti katetri irroitettiin.
Klo 13.33 Matzo oli teholla heräilemässä. Toinen munuaisarvo oli hieman noussut, mutta eiköhän tuo siitä laske, kun nesteytys taas puree.

Nyt ollaan siis tilanteessa, että peukkuja pidetään sille ettei tulehtuneen rakon tikit ratkea. Harvinainen tapahtuma, mutta riski on.  Kovasti varoitellaan myös haavan tulehtumisesta, mutta siitä en nyt kamalasti ole huolissani.

Nyt me sitten toivotaan, että Böö tulee huomenna kotiin. Tänään en mennyt toista katsomaan, ettei se opiaattipöhnissään ala sitten meuhkaamaan, kun ei pääsekään mun kanssa samaa matkaa. Tämä oli sairaalan toive ja kunnioitan sitä.

Ja juuri kun noi olin saanut kirjoitettua niin soittivat. Crea  noussut aamusta, rakko varsin täynnä. Sanoisin, että siinä syy crean nousuun, mutta miksi tuo ei saa pissattua, en tiedä. Nyt raukka joutuu taas kestokaterin laittoon. Huoli palasi, koska jos pissa ei kulje niin eipä tuossa sitten enää ole paljoa tehtävissä. Alla olevan linkin takaa selvisi, että toki voidaan tehdä avanne, mutta onko se nyt sitten kissanelämää? Ja kustannuspuoli ei enää taida toista leikkausta kestää.


Koskaan ei saisi iloita liian aikaisin.Tässä Suvi Pohjola-Stenroosin asiantuntevaa tietoa aiheesta.
39 kommenttia:

 1. Voi itku. Kunpa Börje paranisi, pissa kulkisi ja saataisiin poika kotiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein missään ole törmännyt siihen, että vaikka kaikki on tehty, mutta sitten ei saa virtsaputkea toimimaan. Ilmeisen yleinen, mutta vähän puhuttu aihe. Käsittääkseni Viikissä joudutaan lopettamaan kissoja sen takia.

   Tästä siis täytyy puhua ja levittää tietoja, että ihmiset osaa varautua ja myöskin levittää tietoa kaikista lääkkeistä miten vaivan voi korjata!   Poista
 2. Voi hitsi mitä vuoristorataa! Voi Börje tulisit kuntoon ♥
  Jaksamista, rohkeutta ja viisautta teille, olette ajatuksissa melkolailla jatkuvasti ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin on kyllä rankkaa, en edes viitsi juksata. Romahdukset ovat pahimpia, tietenkin. Toisaalta tämä romahdus antoi sen idean, että otin yhteyttä Teijaan ja hän vastasi 4 minutiin sisällä emailiin. Hyvä niin, koska nyt keskitytään relaamaan se virtsaputki uusilla lääkkeillä ja ruokavalio meni vaihtoon. Mieli on taas kovin paljon positiivisempi.

   Poista
 3. Tsemppihalit sinne. Börje olet ajatuksissamme, parane kulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ♥

   Tänään Ollaan pussailtu huumehörhöBörjeä, pesty tohtorin kanssa yhdessä sen pisut kissasta, kun se katetri ja mukana oli Nuori Aikuinen pitkällä lounastunnilla , koska hän saa Börjen aina onnelliseksi ♥

   Poista
 4. Böö piäni, koitas nyt pissiä. Paranemisia ❤

  VastaaPoista
 5. Mitä nyt näistä on itsellä kokemusta, tuo on melko normaalia. Virtsaputki on niin tosi pieni kollilla että ei tarvitse paljon rasitusta/stressiä kun turpoaa ja pissaa pääsee läpi vain vähän. Juuri samaa ratkottiin sen Rupertin kanssa ja munuaistenkin uhalla uudelleen aloitettu Metacam ratkaisi vasta ongelman, eli tulehduskipulääkkeenä lievitti tulehdusta niin paljon, että pissaputki rauhoittui ja pissa pääsi taas läpi. Tästä varmasti suunta on vaan parempaan. Mä niin pidän täällä peukut pystyssä ja varpaat ristissä. (Meilläkin on huomenna lääkäri. Joka toinen sekunti oon itkun partaalla ja joka toinen todella toiveikas. Huoh.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et Riksu voi uskoa, kuinka helpottavaa on kuulla vastaavista tapauksista. Musta tuntuu, että Viikissä pelkäävät eniten sitä, että munuaisille käy jotain (toki ymmärrän), mutta mielummin elossa oleva katti ja munuaisten vajaatoiminta ( se kumminkin on hoidettavissa ja kissa saa elinaikaa lisää) , kun kuollut katti.

   Te olette mun mielessä, voimia ja tiedät varmaan, että tiedän ton kamalan tunteiden vuoristoradan. <3

   Poista
  2. Teksti antoi paljon toivoa! Kiitos. Tääl on paljon tätejä jotka jänskättää Böön puolesta!

   Poista
  3. Yksi "vertaistukihenkilö" voisi muuten olla tuo Tasha Kissasirkuksesta (http://sirkuskissat.blogspot.fi/ ja Facebook). Heronillehan tehtiin joitain vuosia sitten _se amputaatio_ tuon samaisen vaivan vuoksi.

   Miten ihanaa että saat Börjen Felinaan! En tiennytkään, että siellä on "osastohoitomahdollisuus myös". Olen aina luullut, että noilla klinikoilla pystytään pitämään kissoja vain päiväsaikaan.

   Parane Börje!! Voimia Taru!

   Poista
  4. Me ollaankin Kissirkuksen Tashan kanssa mesetelty, kiitos kissablogistanian niin ollaan nykyään kavereita :). Heron kävi tosissaan kävi amputaation läpi 6 vuotta sitten, mutta meillä turvotus on virtsaputkessa, ei peniksessä.

   Felinassa ei ole osaostomahdollisuutta, Börje on siellä tänään klo noin 20 asti ja vien sen sinne taas huomenna aamusella.

   Tässä Teijan sanoja meille:
   "Vielä ei ole tullut eteen virtsarakon spasmia, jota ei olla saatu laukeamaan" .
   " Ei Tarvi pelätä, kyllä me Börje kuntoon saadaan"

   Poista
  5. Teija on ❤️✨ ! raukka joutui mun halaamaksi eilen 4 (NELJÄ ) kertaa - onneksi se jo tietää sen ja osaa avata kädet jo mut nähdessään ;)

   Poista
 6. Ihana kun saitte Börjen syömään. Ruoka antaa aina voimia paranemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka on tärkeää! Nyt menee vaan Börjen ruokavalio uusiksi, saas nähdä saadaanko se syömään uutta ruokaa yhtä hyvin ;)

   Poista
 7. Nyt pidetään peukut ja tassut entistä enemmän pystyssä ja toivotaan, että Börjen vaivat saadaan selätettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tytöt ♥ Nyt on taas saatu positiivisia ennusteita omalta tohtorilta ja mieli on täunnä toivoa !

   Poista
 8. Meillä ollaan kaikki peukut pystyssä ja ristissä, ja toivotaan Böön parantumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja me oikeasti ollaan niistä tosi kiitollisia ♥

   Poista
 9. Täälläkin pidetään ihan järjettömästi peukkuja Böö-kullalle. Nekin, joilla ei ole peukkuja, ovat jännittäneet kuvitteelliset kissapeukalonsa jännetuppitulehduksen partaalle. Toivottavasti saatte Börjen pian ja mahdollisimman ehjänä takaisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanat, varsinkin ihan oma erikoiskiitos sille peukalottomalle Söpöliinille ♥

   Nyt taas näyttää mahdollisuudet aikas hyvältä ja täti täällä läpyttää onnellisena pieniä. pulleita käsiään ;)

   Poista
 10. Toivottavast Börje paranee, täällä on peukut ja tassut pystyssä. Ja hirmuisesti sisua ja voimia teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna ♥

   Sisua on ollut sen verran, että olen todistanut Viikin tohtoreille että tämän kissan eteen on tehtävä kaikki, mikä vaan on mahdollista ja kyllä ne tekivätkin ♥ Nyt oma tohtori otti vetovastuun ja uusi hoitosuunnitelma on valmis.

   Poista
 11. Olen järkyttynyt ja suruissani kun pieni eläin, Böö, on niin pipi :'(
  Parane kulta pieni! Kissanpoika sairastaa, häntä hellikäämme ...
  Mammalle toivoa ja lämmin hali ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Tellis ❤️ Nyt kyllä Börjeä aion helliä ja helliä ja helliä niin, että se aamulla pyytää itse päästä takaisin Felinaan hoitoon ;)

   Poista
 12. Börjelle <3 Toivotaan paranemista ja pikaista kotiintuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elli ❤️ Lähden vajaan tunnin sisällä Felinaan hakemaan Börjeä yöksi kotiin !

   Poista
 13. Voi Börje, täällä hengittämättä hiljaa on seurattu Börjen kuulumisia. Paljon haleja teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia, halit tulee tarpeeseen ❤️ ❤️ ❤️

   Poista
 14. Börje-kulta!❤️❤️❤️Luin joulubreikin jälkeen blogeja eilen, ja sydän kylmänä on seurattu päivityksiä täällä (en koske FB:iin). Paranemissäteitä Matzo Böölle ja haleja täti-ihmiselle ja nuorelle aikuiselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Otto Kulta ❤️ ❤️ ❤️

   En missään tapauksessa pakota FB:hen sen vastarintaliikkeen jäseniä ;D

   Päivittelen blogiin kosteen tietty , mutta sinne saa laitettua kaikki muutokset ja uutuudet vähemmillä sanamäärillä lähes livenä :) Mulla kun näyttää olevan taipumuksena jaaritella täällä vähän laajemmin sanakäntein, dramamtiikkaa hakien ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)