lauantai 11. marraskuuta 2017

Elma! Lemmikkimessut !

Tunnustan heti alkuunsa, että mulla oli tällä kertaa ihan kamalan laiskat messut.
Mikään ei huvittanut, mitään ei jaksanut ja käymättä jäi kässämessut ja outletexpo. Sekä metsämessut, mutta nehän on jäänyt käymättä varmaan  joka kerta.


Mutta huolimatta vähäisestä aktiivisuudestani, löysin tällä kertaa jopa kaksi reklamaation paikkaa. Toinen menee Messarille ja toinen messuvieraille.

E-lippujen kanssa oli ongelmia.
Hyvä idea, mutta ideaa pitäisi jalostaa vielä lisää. Mm. lippuihin  pitäisi ehdottomasti saada jotkut tunnisteet. Ne pitää pystyä erottamaan toisistaan, varsinkin kun meille annettaan niitä blogiin arvottavaksi. Olin ilmeisesti laittanut arvonnan voittajalle saman lipun kahdesti, koska email niputti ne yhteen viestiin enkä pystynyt päättelemään minkä lipun olin jo lähettänyt. Voittaja joutui ostamaan toisen lipun sitten tyttärelleen. Onneksi ollaan Korismutsin kanssa kavereita niin homma saatiin hoidettua Messarin edustajan kanssa siellä sillä istumalla. Kiitos Messarille siitä!

Lefmä.

Messuvieraat.
Eläimet ei ole messuilla teidän leluina. Se ei ole hauskaa, kun possu yrittää syödä sanomalehteä kädestäsi. Se ei ole hauskaa, että pelottelet kissoja näyttelyhäkeissä. Se ei ole hauskaa, että tökit ja lääpit eläimiä oman tahtosi mukaan. Voisi luulla, että kyseessä olisi lapset? Nokunei. Ihan aikuiset. Opetelkaa kunnioittamaan eläimiä ja ihan vaikka ihmisiäkin. Jooko?

Lisko.


Laskuudesta huolimatta olen tosi tyytyväinen että lähdin, koska pääsin nauramaan Neron emännän ja isännän kanssa Elman puolella. Neron isäntä on niin kohtelias, että sen mielestä meidän jutut on ihan parhaita. Kai?

Käärmes.

Sitten sain nauraa Neron emännän tyttären kanssa (Neron blogissa vilahteleva Ketun ihmisäippä) ja hengailin mun salarakkaan ihmisäidin Kaisun kanssa.

Talli.

Ilonan ja Zetorin Anan kanssa kuunneltiin tosi kiva eurooppalaisten kissojen esittely.
Kävin pillittämässä Naukulan mamman korvanjuuressa Nisua ja eurooppalaisten kissojen aliarvostusta.

Noomi.

Vaihdoin pikaisen sanasen Täplätyttöjen Annin kanssa ja hengailin Arkiporinan Paulan kanssa. Ja Telliksen, Naukulan Sulon Puolu-tädin ihmisäipän kanssa.

Käärmes.

Joko uskotte, että meigä tuntee tyyppejä ja seilaa sulavasti kissa- ja koiraporukoissa ? Ainakin lesoilin siihen malliin tässä. KöhKröh ;)

Kanoja.

Mutta siis joo. Messut.
Iso plussa: PrimaCat oli taas paikalla messutarjouksineen.Sinne pitää pyörähtää aamulla ostoksille, koska tänään en vaan jaksanut nähdä sitä vaivaa.

Kovasti keskityin katselemaan vaihteeksi ihan jotain uutta eli herppejä. On ne jänniä eläimiä.

Lisko.

Keppihevoskisat oli edelleen tosi liikuttavia ja harrastajat tosissaan. Se on kyllä niin omituinen laji, että siitä on pakko tykätä !

Kisa-areena.
Ja hei ! Vuonna 2016 kuvasin nämä.

Lilli ja lyyli.
Onko tytöt  vähän kasvanut?

Lilli tai Lyyli.
Lilli tai Lyyli.
Oli siellä sitten taas noita pikkuruisiakin.

Ragnar ja Rollo.

Miten voikaan kuulkaa tämä täti rakastaa possuja!!

Ragnar ja Rollo hereillä.
Ja sitten se päivän toinen  pillityksen aihe.
Meidän kansalliskissan arvostuksen puute. Miten repikään sydämestä, kun kuuli kuinka eurooppalaisten edelleen sanotaan olevan vaatimattoman näköisiä ja tylsiä. Kissatuomari Kristiina Raunio teki kyllä parhaansa saadakseen muutosta tähän. Kuinka kauniisti hän näistä kissoista puhuikaan ja ihan syystä.

Suomen kansalliskissoja: mustasavu, musta ja valkoinen.
Rodulla on terve geenipohja ja kissoja löytyy vaikka missä väreissä. Jos rotua osataan arvostaa ulkomailla, miksei sitten meillä täällä kotona?

Mutta kyllä sitä piti käydä vähän sössöttämässä ihan toiselle rodulle.

Aada.

Nakut vaan jotenkin vetoaa muhun. Niin kovasti. Katsokaa nyt, toinen laittoi tassun tohon mun pullealle kädelle ja piti sitä siinä vaikka kuinka kauan. Iso, ISO SYDÄN.

Kyllähän mä sittenkin sain sentään kuvia otettua. Niistä päätellen mulla oli oikeasti kivat messut!

Teilläkin voi olla, koska huomenna vielä ehtii. Messut auki klo 10-17 ja mm. Naukulan Noomi on eurooppalaisen ständillä hengailemassa.

16 kommenttia:

 1. Harmi, että mentiin ristiin! No, opittiinpa tosiaan nyt, että jatkossa voi käyttää niitä moderneja viestimiseen kehitettyjä välineitä! :-D Messuilla oli kyllä hirmuinen tunku - ja tunnustan lääppineeni eläimiä MUTTA luvan kanssa ja ihan hempeästi eläinten eleitä tulkiten.

  Mulle tuli muuten ihan järkytyksenä tuo, ettei eurooppalaisia kissoja arvostettaisi! :-o Mulla kun on ollut ihan päinvastainen kuva, eli olen mieltänyt eurooppalaiset hyvin arvostetuksi (ja nimenomaan terveeksi ja monipuoliseksi) roduksi. Ja vaikka itsellä nyt onkin (lemmikkitasoisia) rotukissoja, niin en todellakaan ajattele, että ne olisivat jotenkin "hienompia" kuin maatiaiskissat. Kissa kuin kissa valloittaa tämän catladyn sydämen! <3 (Ja eläin kuin eläin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalla kerralla todellakin käytetään niitä moderneja juttuja ja koordinoidaan itsemme samaan paikkaan, samaan aikaan :D Sitten voidaan yhdessä lääppäiä eläimiä niitä kunnioittaen ja luvalla ;)

   Osa rotukissojen ihmisistä eivät edes hahmota, että eurooppalainen on rotu ja maatiaiskissa ei. Vaikka eurooppalaisen juuret on meidän maatiaisissa, niin ei jokaisessa maatiaisessa ole eurooppalaiseksi sopivia piirteitä. Ihan kun joku rotukissa olisi syntynyt suoraan joksikin roduksi, ainahan se on ollut ihmiset jotka on jonkun näköiset kissat nimetä joksinkin roduksi.
   Tälle kissatädille kelpaa kissa kun kissa, koska kissat vaan on <3

   Poista
 2. Ihmiset >:( Typerät ihmiset. Olisin suuttunut niille kiusaajille niin paljon.

  Ja siitä olen järkyttynyt, että Eurooppalaista sanotaan tylsäksi! TYLSÄKSI!! Ensinnäkin mikä kissa on tylsä?? Ja vaatimattoman näköinen? Kyllä on erikoisuudentavoittelu hullulla mallilla, sen vaan sanon.

  Sen sijaan possut on söpöjä kuin siat pienenä ;) Eikä sekään yllätä, että nakukissat vetoaa suhun. Mun mielestä se vaan on (kuten olen sanonut monta kertaa) niin tähtiin kirjoitettua :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla meinasi pariin otteeseen pää räjähtää, sen verran meni noi ääliöt eläintenkiusaajat ihon alla. Murrrrrr.

   Mä olen niin samaa mieltä, miten voi kukaan kissa olla tylsä? Tai vaatimaton?

   Ja joo, possut. Oinkröh. Ihania <3 <3 Sphinx-rakkaus lienee tähtiin kirjoitettu, onneksi toi rotu on mutaation kautta syntynyt, muuten mulla olisi kamalat syyllisyydentunnot olla ihan lääpällään niihin ;)

   Poista
 3. Olipas ihanaa nähdä messuilla <3
  Kyllä Neron isäntä fanittaa Kissatädin ja Neron mamman yhteisvitsejä, naureskeli niille vielä kotimatkallakin :)
  Samaa mieltä että eläimiä pitää ihailla sopivan matkan päästä eikä yrittää syöttää tai silittää jollei erikseen anneta lupaa henkilökunnan puolesta.
  Kivat messut oli ja paljon nähtävää, vaikka en ihan noin aktiivinen ollut kuin Kissatäti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Te olitte kyllä mun messujen kohokohta <3
   Onneksi Neron Isännällä on noin laadukas huumorintaju,muuten ;)

   Tuntuu,että ihmiset vaan tyhmistyy eikä niillä ole hajuakaan miten missäkin tulee käyttäytyä. Moukat.Pah.

   Poista
 4. Hyvä raportti! Lauantaina ilmassa oli selvästi jotain omituista. Aikuiset ihmiset kiusasivat eläimiä. Tahallaan ja nauroivat päälle. Aivan käsittämätöntä. Sunnuntaina meno oli toinen, ainakin siinä pisteessä missä minä Noomin kanssa päivystin. Pari kovaa sanaa tuli sanottua siinäkin, mutta vain pari ;) Ihanaa kun jaksoit tulla myös sunnuntaina moikkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva nähdä, kamalan pitkä aika on meidän viimoisesta kohtaamisesta, tajusin messuilla !
   Onneksi se typerien meno rauhoittui sunnuntaiksi, mutta silti jos vielä silloinkin piti pitää vähän kuria niin onhan toi huolestuttava suuntaus.

   Noomi oli messuilla hurmaava, hänellä on selvästi erittäin vahvat edustusgeenit <3

   Poista
 5. Mäkin jouduin niitä lippujen koodeja katsomaan silmätarkkana että tiesin kenelle menee mikäkin lippu.. Vaikeeta. Ois ollu helppoo jos siinä ois lukenu jotain mut onneks ne näki kanssa siitä QR-koodista. Söpöjä elukoita oot saanut kuvattua mut tosin voiko elmoilla olla muita kun söpöjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun simään ne kaikki koodit lipuissa oli identtisiä ja siksi ne menikin ihan pyllylleen. No mutta palautetta on messuille laittanut, toivottvasti kehittävät jonkin selvemmänkoodauksen jatkossa niihin.

   Elmat on ihan ykkösmessut ikinä :D

   Poista
 6. Aina löytyy noita törppöjä joilta ei riitä arvostusta eläimille, inhottavaa edes ajatella että aikuiset ihmiset viitsivätkin noin käyttäytyä.

  Meillä messut menivät lauantaina aika nopeesti kun mukana oli miesolento joka ei oikein jaksanutkaan sitten fiilistellä messutunnelmaa yhtä paljob kuin mitä olisin itse jaksanut :D nähtiin suurin osa kuvissa olleista eläimistä, toi parta- agamalisko oli kyl ihana terraariossaan hengaillessaan, samaten tietty muut eläimet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiskunta on kyllä loputon pettymysten kehto :(

   Toivottavasti ehdit nauttia messuista kumminkin täysillä, vaikka aikatoiveet ei täyttyneet :)

   Poista
 7. Ohho! :o Olipas, hyvää palautetta. Tuota kiusaamista ei ole tainnut olla aiempina vuosina? Oliko alueella kylttejä eläinten häiritsemiseen liittyen?

  Oliko europuhetta yleisössä vai esittelijöiden osalta? Ihan kummallista, minkähäntyyppiset ihmiset sanoo KISSAA tylsäksi ja tavanomaiseksi? Näyttäviä kissoja vahvoine väreineen. Iso plussa täältäpäin vastikään hyväksytylle valkolaikkuisuudellekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiusaamista en ole aiemmin nähnyt, enkä kuullut. Kylttejä oli ja esteitäkin rakenneltu. Ihmisillä vaan oli tänä vuonna mukana itsekkyys ja välinpitämättömyys, näemmä. Murrrrrr.

   Eurojen arvostuksesta puhuttiin eurojen esittelyssä, kissatuomari Kristiina Raunion toimesta. Ja hänhän on aitopaikalla noissa hommissa. Mahtaa oikeasti olla todella turhauttavaa todistella rodun oikeutusta kertakerran jälkeen. Ja kuten sanottu, rotua aliarvostetaan Suomessa, muualla se onkin jo eksoottinen ja mielenkiintoinen.

   Ja mä en kyllä vielä ole tähän ikään asti näynyt yhtäkään tylsää ja tavanomaista kissaa missään ♥

   Poista
 8. Onpa taas ollut pönttöjä ihmisiä liikkeellä! Ei pysty käsittämään, miksi pitää kiusata eläimiä.
  Meitsi ei ihan heti taida messuille päästä, niin on mukava lueskella hyvin kirjoitettuja raportteja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset  1. Taru20. marraskuuta 2017 klo 12.52

   Meinaisin aloittaa poliisihommat tuolla, mutta sain pidäteltyä itseäni sit kumminkin ;)

   Ja hei kiitti kiitoksista, huolimatta mun laiskuudesta sain sitten kumminkin tiristettyä edes jotain mielenkiintoista tänne - arvostan sun kommenttia tooosi paljon ♥

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)