lauantai 25. marraskuuta 2017

Syrjähyppy

Tämä meidän kissaperheen syksy on ollut rankka. Niin henkisesti kuin rahallisestikin.

Nilssonin terveyden takia rahaliikenteen suuntaus ei tule kohdistumaan suinkaan omaan kukkaroon päin ihan heti, joten pohdin jo alusta asti miten saisin edes jotenkin kevennettyä kustannuksia.


Tyttärien hampaiden puhdistukset ovat odotelleet veronpalautuksia.  Elli on oikeasti ainoa, täysin terve kissa meillä tällä hetkellä niin voin viedä sen muualle kuin Felinaan hammaskivihommissa. Ja niin vein.

Nilssonin takia tädillä oli lomapäivä 8.11, joten iltapäiväksi tilasin hammashoitoajan Sopulitien eläinlääkäriasemalta.


Sinnehän me sitten köröteltiin. Elli sai rauhoittavan piikin  täti-ihmisen kainalossa ja sitten täti-ihminen lähti tunniksi matkoihinsa ja Elli jäi hoitoon.

Potilaiden odotustila
Iso plussa menee heti pihalla ilmaisille parkkipaikoille. Odotustilat on viihtyisät, vähän kesämökkimäiset. Kahvitarjoilu keksineen on kanssa tosi kiva.

Toisaalta, klinikka on sekaklinikka. Odotushuone oli täyttynyt koirista lähtiessämme ja yksi kissatäti kissansa kanssa ei oikein uskaltanut kävellä sellaisen kevyesti joitain 180 cm säkäkorkeuden omavan tanskandoggin ohi. Tämä täti kyllä uskalsi, koska se oli söpö koira. Vähän hassu, kyllä.

Potilaiden ihmisille vähän kahvia ja teetä. Sekä keksejä ! 
Kustannus hammaskiven poistolle oli 110 € eli siis Felinan hintoihin verrattuna varmaan puolet halvempi. Tai ainakin.

Toki, tässä maksu suoritetaan vajaan tunnin työstä ja klinikalla olosta.
Homma menee aikalailla näin: pikainen haastattelu -> punnitus -> anestesia -> hampaat -> herätys -> kissa kotiin.

Felinassa mm. odotellaan ainakin pari tuntia, että kissa on täysin hereillä ja syönyt jotain (kai, muistelisin näin mutten nyt ihan varma ole). Ettei kissalle tule mitään komplikaatioita.  Sopulitieltä sain mukaani kissan, joka oli aivan tööt.

Elli on niin tööt, ettei tajua miten syödään ! 
Vahdin Elliä tietty kotona tarkkaan.
Se nojaili pöydänjalkaan, ei tiennyt miten kanan jauhelihan saisi mahaan asti ja möllötteli tunteja paikoillaan.

Silti tulen jatkossakin käyttämään ko. tohtoriaseman palveluja ainakin Ellin kanssa. Niin kauan, kun Elli pysyy perusterveenä, niin hoidot hankitaan huokemmasta paikasta. Terveystarkistukset Felinassa ja hoidot muualla.  Kukkaro kiittää.

Ai niin ! Elli on laihtunut : entinen 6 kilon tyllerö onkin nyt enää 5.7 kilon tyllerö. Suunta on oikea, mutta matkaa on.
28 kommenttia:

 1. Onpa viihtyisän näköinen paikka!
  Kyllä tuossa kustannuspuoli painaa, kun ihminen ei ole taloudellisesti riippumaton. Olisipa. Me käymme rokotuksissa ja hammaskiven poistossa Paraisten kunnaneläinlääkärillä. Siellä ei toki joudu odotustilaa jakamaan maatalouseläimien kanssa; lehmät sun muut hoidetaan iltapäivisin, eli lääkäri on vain aamupäiväisin klinikalla. Olemme saaneet erinomaista hoitoa jo 10 vuoden ajan. Erikoisjutut tehdään tietysti kaupunkilaisasemalla, kuten Mustin senioritarkastukset. Sellaisia ei kunnaneläinlääkäri tee, kun on kädet täynnä hommia ilmankin.
  Hinta oli nyt 75 euroa, ja mukaan sain tosiaan tötterööt-kissan, jolla kesti loppupäivä tokeentua. Mutta nyt on Mustilla filmitähden hymy taas ja mulla riitti nipin napin rahat myös tietokoneen huollosta hakemiseen!
  Päätin kyllä, että alan harjata poikien hampaat 2 x viikossa, oma hammaslangan käyttö yhtä tiheään sisältyy myös päätökseen. Kun on se hammaskivi niin paljon helpompi ehkäistä ennakolta, tai ainakin yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kultaakin kalliimpi on eläintohtori, johon voi luottaa. Ja ehkä maksaa vähemmän kun enemmän :/

   Nyt mä tässä yritän saada sovittua Nisun leikkausaikaa ja samalla pyörittelen ajatusta siitä, että kävisin Mimmin kanssa sittenkin tuolla Sopulillä. Sehän punnitaan siellä ja jos paino on laskenut niin sitten tilaan ajan Tejalle Felinaan ultraan. Mutta hampaat ainakin saisin huokella...hmm. Koska olihan mulla tosissaan kanssa toi koneen sairaalamaksu kanssa ;)

   Mä vähän kadehdin kyllä sitä, kuinka sä oikeasti harjaat kissojen hampaita. Mä yritän syöttää niille lihaa, joka kyllä vähän näkyy hampaissa mutta ei suinkaan tarpeeksi.

   Poista
 2. Teillä on ollut nyt ihan liikaa kaikkea ja tekisi täälläkin mieli käyttää sellaista ”naps pois kaikki vaivat, huolet ja murheet” -taikaa (jota halusin käyttää juuri Ruffeen). Harmi vaan, etten sellaista vielä handlaa. Onneksi Elillä oli kuitenkin tuollainen ihan perusperuskäynti, joka on nyt ihanasti hoidettu to do -listalta! Pus ja sös ihanalle Ellille - ja Nisulle terveyttä! <3 (Ja muillekin ja koneille ja kaikille!!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kiitos, olen täysin samaa mieltä!
   Terveyshommat on ensinnäkin niin stressaavia ja toiseksi vielä lisää stressaavia. Sitten kun ne on vielä kallitakin niin sekin stressaa :)

   Me vastaanotetaan teidän pus ja sössit ja lähetetään teille samanmoiset meiltä :)

   Poista
 3. Sopulitie on tuttu paikka. Minniä hankkiessa kasvattaja suositteli sitä, oli käyttämänsä ell. Mm. Minnin sekä Mandyn sterilisaatiot teetin siellä. Tööt olivat kissat, mutta hyvin selvisivät. Matka tuntui kuitenkin pitkältä, joten siirryimme aivan lähellä olevaan CatVetiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon hyvää olen paikasta kuullut, en varmaan muuten olisi uskaltanut sinne mennä.

   Olisipa muuten ihanaa, jos ell olisi joissain lähellä. Nyt nämä mun molemmat vaihtoehdot on molemmat aikamoisten matkojen päässä ja kydissä kakkaavia ja huutavia kissoja. Öh.

   Poista
 4. Meilläkin saa mukaansa tajuttoman kissan. Siis todellakin ihan syvästi nukkuvan kissan (ellei ole saanut herätettä, siis). Se vähän joskus jänskättää, mutta aina on hyvin mennyt. Ruokaa saavat joskus myöhään illalla, jos aamulla on rauhoitettu.

  Hyvä että teillä meni hyvin, ja tällä kertaa eläinlääkärikäynti ei ollut mikään akuutti kriisitilanne... Toivottavasti rauhoittuisi teidän eläinlääkärikäyntitilanne jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä herättävät, mutta sehän laittaa noille vaan valot päälle - moottori ei käynnisty kun sitten vasta joskus aikojen päästä ;)

   Nyt täällä yritetään sovittaa leikkausaikaa Nisulle. Tiedä vaikka tällä viikolla.

   Poista
 5. Olen kuullut Sopulitien asemasta pelkkää hyvää. Siellä on muutama tuttu käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä minäkin, onneksi uskaltauduin koittamaan!

   Poista
 6. Kyllä ellille saa kantaa ihan riittävästi rahaa, hyvä että löysitte halvemman paikan perusjutuille. Nyt on Ellillä loistavat legot 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä voisi kyllä kysyä jos voisi joka palkkapäivänä siirtää tietyn summan suoraan hoitokuluihin ;)

   Leegohommat on tärkeitä, on niin paljon helpompaa jyystää piffiäkin kun ei ikenet kivistele ja hammaskivi aiheita liikaa kitkaa :D

   Poista
 7. Hyvinhän tuo kuulostaa siellä Sopulitielläkin menneen, että sinne vaan jatkossakin! Varsinkin, kun on noin paljon kukkaroystävällisempi.
  Meillä on kanssa väkisinkin vaihto tutusta paikasta uuteen edessä. Vähän mietityttää, että lähtiskö isoon kaupunkiin Evidensiaan, vai meniskö vaan rohkeasti vähän lähempänä olevaan kylään kunnaneläinlääkärille. Vaikeita päätöksiä, mutta kyllä taitaa meilläkin tuo kukkaro olla enemmän päättävässä asemassa, kuin ihmisen oma pää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt jo suunnittelen tässä Mimmin hampaidenhoitoa tuolla. Sitten voin ihan erikseen mennä omalle tohtorille niiden vaikeampien vaivojen takia.

   Näiden tohtoreiden valitseminen on kyllä niin hankalaa välillä. Tsemppiä valitaan ja jos se kukkaro määrää niin olkoon kunnanlääkäri yhtä hyvä kun Sailan käyttämä :)

   Poista
 8. Hyvää hoitoa kuulostaa Elli saaneen, rohkeasti vaan jatkossakin halpaan paikkaan perusjuttuja varten. Rahanmenoa teillä kyllä on nyt ollut, ihan hirvittää. :/

  Me otetaan aina mieluiten mukaan nukkuva kissa, ilman herätyspiikkiä: ei tarvitse huolehtia automatkan kauhuista (Kassinen) tai siitä, että vain osittain hereillä oleva kissa hyppelisi itsensä rikki (Seppo). Saavat palata älyihinsä kotona hitaasti ja rauhassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellin leegot hoidettiin muuten vielä laserilla, että kyllä siellä on varustetasokin varsin kohtalainen :)

   Mä ymmärrän kyllä ton nukkuvan kissan roudaamisen, meillähän on sellainen möytoosajengiä. Mimmi vielä yleensä kakkikin, mutta onneksi vaan yhteen suuntaan mennessä;)

   Poista
 9. Kiva juttu, että löytyi kukkarolle parempi eläinlääkärivaihtoehto ja hammaskivi poistui sujuvasti! Mekin yritettiin vuosi sitten käydä halvemmassa paikassa hammaskivenpoistossa. Nooo, lopputuloshan oli tosiaan se, että eläinlääkäri oli jotenkin hermostunut kissoja käsitellessään, eikä saanut Roopea edes nukahtamaan (eikä sitten halunnut edes yrittää Ilmon kanssa). Tuli turha reissu ja ihan ylimääräistä stressiä kissoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kamalaa, miten teillä kävi!
   Muo aina jaksaa ihmetyttää eläinlääkäri, jotka pelkää tai arkailee eläimiä. Onhan maailmassa vaikka mitä muitakin ammatteja, jos tuohon ei oikein sovellu?

   Poista
 10. Täällä on tosiaan useaan kertaan nousseet ihmisen hiukset pystyyn, kun on katsottu eläinlääkärikulujanne. Noilla kuluilla kyllä täälläkin olisi siirrytty rutiiniluonteisemmassa toimenpiteessä vähän halvempaan paikkaan. Mä olen vielä niin nuori melkein 3 ja puolivuotias,ettei vaivoja ole liiemmin ollut. Tai, no kollihormoneihin liittyvä syömättömyys vähän rassaa ihmistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut tosi hyvä, että meillä oli kerrankin eläinlääkärin lasku, joka piti tukan paikallaan ;)
   Mun täytyy kyllä tunnustaa, että oli tosi iso kynnys mennä muualle kun meidän omalle tohtorille. Olo on edeleen, kun olisi tehnyt jotain tuhmaa :D

   Poista
 11. Kuulostaa hyvältä ja kannatettavalta syrjähypyltä. Kannattaisi minunkin ottaa mallia ja viedä seuraavaksi kissat hammaskiven poistoon ja rokotuksille ihan lähellä olevalle Espoon eläinlääkäritalolle. Ollaan yleensä käyty Catvetissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ikinä uskoisi, että mä aidosti hymyillen olen maksanut tohtorin laskun :D

   Meillä kyllä rokotukset tulee vuositarkistuksen ohessa ja niitä en taida uskaltaa kyllä muualla tehdä. Pohdin nimittäin niitäkin. Mutta jos edes jotain saisi ulkoistettua muualle, sekin on jo jotain.

   Poista
 12. Minäkin olen käynyt Sopulitiellä vanhemman kissani kasvattajan suosituksesta. Vaikka hänen luottoeläinlääkärinsä on jäänyt jo eläkkeelle, siellä on kissaosaamista, ja näin autottomana on hyvä, että se on melko lähelläkin. Viimeksi siellä steriloitiin nuori neitini, jonka sain herätyspiikin jälkeen tajuissaan mukaani. Oli illan "pilvessä" kipulääkkeen takia, mutta toipui ongelmitta. Naamiokissojen omistajana anestesia hirvittää, koska ne ovat tavallista herkempiä nukutusaineille, ja lääkärin kokemus niiden hoidosta on lohdullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten toi naamiokissojen anestesia, mä olisi varmaan aivan hermoheikkona!

   Asema on kyllä maineensa veroinen. Iloisin yllätys on siinä, että vaikka siellä on asiantuntevia lääkäreitä töissä, on hinnat oikeasti maltillisia. Siellä hoidetaan paljon myös rescuekissoja, mikä kanssa on aina ison peukun paikka.

   Rapsuja naamiokisuille <3

   Poista
 13. Täysin hyväksyttävä syrjähyppy tuollainen. ♥ Meidän käyttämässä yksityisessä hinnat on samaa luokkaa. Mutta ilman kahvitarjoilua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt mitä enemmän tohon Nisun hoitoon menee rahaa, sitä paremmalta tämä visiitti tuntuu ;)

   Poista
 14. Me käydään aina hoitamassa hampaat ja rokotukset pienemmässä klinikassa joka on tässä lähellä, tulee puolet halvemmaksi ja on pienemmätkin klinikat päteviä :) Isot jutut sitten tietysti omallalääkärillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jostain kumman syystä tunnen huonoa omaatuntoa, vaikka siis kyse on busineksestä ja mulla on oikeus valita minne menen rahoineni. Kumma hyyppäri mä kyl olen ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)