keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Sappi soikoon: Kun pojjat kävivät tohtorilla

Täällä istuu kaksi opiaattipäissään olevaa herraskissaa. Toinen - Böö - naukuu väliovelle ja just hyppäsi sen auki. Saas nähdä, onko illalla tiedossa sen postiluukun rämpytyssoolo. Viimeksi nimittäin oli. (Alkoi jo. klo 20.20).

Sitten tämä toinen eli Nisu,  istuu paikoillaan ja möllöttää tyhjää. Liikkuu häntä jalkojen välissä ja puskee lattiaa. Kaverit trippailee.

Dösällä stadiin! Nyt täti-ihminenkin oli ihan coolisti. 
Ikävä kyllä, Nisukka ei ole kunnossa. Muutoksia löytyi sappirakosta ja suolistosta. Kokeita otettiin ja ensi viikolla ollaan viisaampia. Joku kroonistunut tulehdus tuo kumminkin on.

Nilssonin kuulut lääkkeineen:

796,03
Maksettavaa: 244,01
vakuutuksen osuus: 552,02
Lisäksi alennusta tuli Kissaliiton jäsenyydestä 82.45 € ja se on jo huomioitu summissa.

Lauluesitys itse bussissa, piti laittaa vähän esirippua alas.
Börjen kulut lääkkeineen:

498, 65 €
Kissaliiton jäsenyysalennus 52,49 .

Bööltä poistettiin yksi FORL-hammas ja kiillotettiin loput.

(Onneksi bongasin kesän kupeessa Kissaliiton FB-sivuilta ilmoituksen, että ovat diilanneet Evidensian kanssa alennuksen liiton jäsenille. Se maksaa 25 €/vuosi).

Metacam Börjelle, loput Nisulle.
Miten Nisua nyt lääkitään? Toistaiseksi annetaan sappiteiden tulehdustilaa rauhoittavaa lääkettä Ardusalia. Annos 1/2 pilsu päivässä. Lisäksi annettaan sisäelinkipua  ja tulehdusprosessia lievittävää pahoinvoinnin estolääkettä Cereniaa, 1/4 pilsua päivässä.

Otetut kokeet:

Sappinestenäyte
  - tehdään bakteeriviljely ja gramvärjäys.

Vatsaontelon nesteontelosta näyte vastaaviin tutkimuksiin.

Verestä määritetään ruuansulatuskanavaparametrit
- haima-arvo, B12-vitamiini ja foolihappo.

Näin se on taas huoli Nilssonin terveydestä nostanut päätä. Lisäksi kauhistuttaa se, että kuinka kauan sillä on ollut kipuja, kun vaiva on jo krooninen?

Äh.

28 kommenttia:

 1. Huh, huh! Veljeäni lainatakseni "harrastukseen kuluu rahaa". Toivottavasti Nisun tulehdus on hyvin hoidettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoremman Crazyn Cat Ladyn kanssa täällä duunissa kanssa aina vitsailemme, että pitäiskö mennä taas harrastamaan eläinlääkäriä kun kulut on ollut ilman sitä ihan liian pienet ;)

   Nisun olo on selvästi helpottanut jo nykyisellä lääkityksellä, olo on helpottunut. Jatko selvinnee sittä tämän viikon aikana.

   Poista
 2. Voi kurjuus Nisua. :( Toivottavasti tulehdus hoituu ja herra paranee hyvin.

  Börjelle iloa jäljelläolevien hampaidensa kanssa elämiseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisu on vähän tollainen viallinen kappale kissaa: on calici, ei ole hampaita, aluskarva puutuu, astma ja nyt tämä. Höh.

   Börjellä on ollut niin rankat ajat, kun raksut on tikkien takia pannassa - ei oo helppoo Matzolla nyt, ei ;)

   Poista
 3. Voi hitsi :( tosi inhottavia nuo! Nisu kyllä järkkää teille vähän kaikenlaista ohjelmaa...

  Toivottavasti nyt sitten edes Nisun lääkkeet auttaa... tuli muuten mieleen, että sehän voi ehkä öykkäröidä senkin takia, kun vatsa tuntuu ikävältä? Ehkä sekin loppuisi, kun tulehdukset saadaan kuriin?

  Niin ja Börjelle tsemppiä hampaiden kanssa. Täti-ihmiselle tsemppiä ell-laskujen kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi Nisu seuraavaksi hoitaa ohjelmistoonsa "kilteistä kiltein katti" - numeron ;D

   Kivut on selvästi jo hellittäneet, mutta öykkäri mikä öykkäri. Kovasti vielä kyllä toivon, että rauhoittuisi edes jonkun verran.

   Börjellä kaikki hyvin, postiluukkusoolot on jo historiaa ja kivut on silläkin jo entiset <3 Täti-ihminen tosin itkee rahansa perään, mutta omapa oli päätös ottaa 4 kissaa ;)

   Poista
 4. Voi Nisua... toivottavasti tulehdukset saadaan aisoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt näyttää jo aika hyvältä, kissa voi selvästi paremmin :)

   Poista
 5. Onneksi on vakuutus!! Voi pikku Nisua! <3 Me lähetetään iso kasa paranemistoivotuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vakuutus <3 Nyt meillä vasta alkaa toden teolla niiden hyödyntäminen, kun kissakansalaiset vanhenee ja kremppoja alkaa kavereissa ilmetä. Ikävä kyllä :/

   Me kiitetään paranemistoivotuksista ja ne taitaa auttakin, koska Nisu on jo paremmassa kunnossa :)

   Poista
 6. Puuh, tosiaan onneksi vakuutus! Kyllä noi osaa laskuttaa, mutta onhan ne koulujakin käyneet. Silti joskus käy mielessä, että kun me kuitenkin tehdään rescuetyötä ottamalla rakkaiksi kotiin rescuekissoja, niin voisko vähän joku siivu yhteiskunnasta tulla vastaan? No ei, kun oma valinta.
  Nilssonille erittäin hirveen paljon hyvän olon toivotuksia ja paranemista, Böölle pusuja kans.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pistäisi kyllä yhtään hantiin, jos kulut olisi huokeampia. Toi no, itsehän mä noi tonne Felinaan roudaan. Halvemmalla pääsisi kyllä muualla, mutkun Teija. En vaan voi mennä kenellekään toiselle.En vaan voi, olen harkinnut. Ei onnaa. Noup.

   Kiitos toivotuksista, Börje kaipaa raksuja ja Nilsson on taas voimissaan ja kiusaa tyttöjä.

   Poista
 7. Voi Nisuria! Mulle tuli ihan sama ajatus mieleen hra:n öykkäröinnistä kuin Hennalla.. Toivottavasti masu saadan kuntoon! Ja hampaat sekä niiden poisto.. Tuttu juttu. Salarakkaallakin uupuu jo 2 kruunua, kiitos FORLin... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveikkaana olen kyllä Nisun menoa nyt seuraillut, josko siitä olisi tullut lempeä mutjoo ei. Sillä on varmaan Napoleon-syndrooma, pikkkumies isottelee ;)

   Mut sä sanoit Salarakas <3 <3 Onneksi sekin on niin komea, vaikka poistettujen leegoen kanssa. SALARAKAS <3

   Poista
 8. Voihan Nisua... Toivottavasti olo muuttuu paremmaksi noilla lääkkeillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeet puree, jibii! Nisu on selvästi parempivointinen ja täynnä rakkautta sitä lääkkeellä kiusaavaan täti-ihmiseen <3

   Poista
 9. Uutena blogin seurailijana lähetän tsempit eläinlääkärin koettelemuksista selvinneille pikku potilaille ja toivottavasti tosiaan lääkkeet lähtevät toimimaan toivotusti. Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi tervetuloa meidän blogia lukemaan, toivottavasti jaksat hengeilla meidän seurassa jatkossakin :)

   Kiitämme toivotuksista ja voimme iloksemme todeta, että lääkeet puree. Nisu voi jo paremmin :)

   Ps. Sun Nala on IHANA <3 <3

   Poista
 10. Voi Nilsson :( Miksi te kisut ette näytä jos sattuu? Ihan ihme tyyppejä, mutta onneksi saitte lääkettä ♥ Ja onneksi on vakuutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö?! Teilläkin on ihan riittämiin kaikkea vaivaa :/ Ja sitten just toi, että ihminen ei näe, että toinen on ihan tuskissaan ja sitten saa olla huonon omantunnun tuskissaan.

   Onneksi tohtori on hyvä, mä en tajunnut Nisun olevan kipeä. Se ei reagoinut mitenkään, kun mä koittelin sen vatsaa, mutta onneksi reagoi tohtorin kosketukseen!

   Poista
 11. Parempaa vointia Nilssonille, jo on teillä taas ollut kuluja. Meillä ei tiedetty mitään tosta Kissaliiton ja Evidensian sopimuksesta, kiitos vihjeestä. Ei olla naamakirjassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitämme toivotuksista :)
   Rahaa kyllä palaa ihan riittämiin noissa ell-hommissa, mutta nykyään sentään tajuan jo säästää vähän etukäteenkin kaiken varalta.

   Kissalehden jäsenkortti 2017 (1.7-31.3.2018) pitäisi sitten riittää todistukseksi Evidensiassa. Sen näyttäminen riittää kerran, tiedot laitettiin systeemiin ja nyt se on siellä valmiina seuraavaa käyntiä varten. Ja kun sen alen saa vaikka ihan terveystarkistuksestakin - cool!

   Poista
 12. Voi Nisu poloa :( Paljon kehräyksiä ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 13. Halpaa tämä kissojen pito. :D Liian hyvin peittävät vaivansa, pitäisi mussujen tietää, ettei perhe niitä syö, vaikka sanoisivatkin, että hei nyt sattuu tai ei ole hyvä olla. ♥ Toivottavasti testitulokset on jo tulleet ja kovasti paranemisia Nisulle! Börjelle tsempit loppujen hampaiden kanssa, toivottavasti hammasmörkö pysyttelee nyt mahdollisimman pitkään poies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiksvaan olekin :D

   Välillä muo vähän naurrattaa, kun omaa terveyttä ei tutkita vuosittain kattavilla kokeilla mutta kissat tutkitaan. Ja hyvä niin, se on aina tapa millä niiden kunto saadaan tarkistettua. Mäkin vaan olin ihan, että noh - Nisu puklailee tyhjää mahaansa. Ja mitä siellä olikaan, auts.

   Böö on taas onnellinen, kipu poissa ja raksut palanneet ruokavalioon. Tosin ihan miniannoksina, kun se paino :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)