torstai 12. helmikuuta 2015

Hamppu+ pelletit = hamppupelletit

HempRefine Oy kysyi Joulun aikoihin meiltä  josko tahtoisimme koittaa heidän pellettejään.

 Koska meillä  a) ei ole vielä koitettu pellettejä b)  ei ole  pellettivessaa c)  on suuri epäilys, että kissat edes hyväksyisivät pelletit d) tuote on hamppua, hei ! niin heti oltiin, että vähänkö hyvä, joo, tottakai!

Hamppua, hamppua
Meillähän on käytössä Ökö-Plus, kuitupohjainen hiekka jos sitä nyt "hiekaksi" voi sanoa *klik* . Sinällään vähän naurettavaa painottaa suosivansa ekologista tuotetta, koska se meillekin ostetaan Saksasta ovelle toimitettuna. Eikä se tänne itse kävele.

Vaan nyt asiaan: meidän käyttökokemukset, olkaatten hyvä!

 •  KOTIMAINEN tuote, isoista isoin plussa. TOSI iso, siis. TOOOOSI iso!
 • On OIKEASTI ekologinen vaihtoehto.
 • Tuotteen ominaishaju on mieto, mutta hieman erikoinen. Siihen tosin tottuu nopeasti eikä se leviä kotiin.
 • Isokokoista pellettiä, joka hajoaa hyvin kastuttuaan.

 • Pitää hajut todella hyvin, mutta parhaaseen mahdolliseen käyttöön vaatii kyllä pellettivessan. 
 • Kuivuu nopeasti.
 • Vaikuttaa tosi riittoisalta, jos olisi se pellettivessa nimittäin. Kestää kyllä yllättävän pitkään ihan tavallisessakin veskissä. Kunhan vaan jaksaa sihvilöidä sitä aktiivisesti. 
 • Pelletit siis oikeasti kelpaavat näille kaverille (ainakin osalle ) täällä, vaikka olin alkuun erittäin kyyninen asian suhteen. Siellä hoidellaan tosin vain ykköstä, kakkoset menee muihin pönttöihin.  Lisäksi kaverit on ihan pulassa, kun eivät pääse peittelemään jätöksiään. Koko vessa heiluu, kun peitettä yritetään kaapia kattoa myöten. Meistä olisi siis kivempi, että koko pelleteissä olisi enemmän hiekkamainen.
 • Kehittelin vielä vahingossa kunnon hajunpitotestin, kun kiireen ja flunssan kourissa jätin sihvilöinnit muutamaksi päiväksi tekemättä. Pissa ei sinällään haissut, mutta hapot kyllä ja silmät vetisinä jouduin viskaamaan koko vessan sisällön roskiin. Vaan se ei ole tuotteen vika, vaan yhden nimeltämainitsemattoman tädin.

Yllättäen laatikko sai heti suosionosoitukset....

Suosittelisinko tuotetta? Suosittelisin.  Ostaisinko meille? Voisin ostaa, jos meillä olisi se oikeanlainen vessa. Minua viehättää lisäksi se, että tuotteesta halutaan jatkuvasti käyttäjäkokemuksia ja into parantaa tuotetta niiden pohjalta on suuri.

10.9 litran laatikko näitä pellettejä maksaa 10.90 euroa. Hinta lienee suurempi kuin puupelleteissä, mutta tuottajalta ymmärsin että hajunpito on parempi ja puupelletin kanssa ongelmana pellettivessan alaosaan syntyvää kosteaa lätäkköä ei hamppupelletin kanssa synny.

Tästä lisää tietoa itse tuotteesta *klik* . Jutun alussa klikkaamalla firman nimeä,  pääset suoraan heidän kotisivuilleen.

Ja se on hei tehty hampusta ! Kun meillä on käytössä bongi niin ihan asiallista meidän on innostua myös hampusta ;)


                                                                     *sponssi*22 kommenttia:

 1. Pepsi: Kuulostaa hyvältä, kun nimeltä mainitsemattoman kaverini jälkeen vessa aina haisee (se peitteleekin niin kehnosti).. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisia haisuleita löytyy täältäkin aina välillä, joilla on kateissa toi peittelemisen taito ;)

   Poista
 2. Ihan asiallista joo :D

  Hyvä että on kotimainen ekologinen vaihtoehto. Huomioimme myös, että pelletit tosiaan toimitetaan laatikossa eikä muovisäkissä. Ekologisuuden lisäksi pisteet käytettävydestä: ainakaan meillä sellaiset säkit pannaan rei´ittäen hampailla het´ kun silmä vähänkään välttää!

  Valitettavasti pelletit ei sovi meille kun pitää tarkkailla paakkukokoa. Me käytetään edelleen EverCleania, jossa on ainoa vika on hinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä aloin vakavissani pohtimaan meille yhtä veskeistä noilla pelleteillä, koska sen siivoaminen olisi niin ihanan helppoa. Pohdintoja, pohdintoja.

   Kokonaan en minäkään uskaltaisi pellettiin siirtyä vaikka meillä ei pissavaivoja olekaan ollut (eikä toivottavasti koskaan tulekaan ). EverClean on tälläkin aina ykkönen, vaikkei tosin käytössä - sen hinnan takia ;)

   Poista
 3. Kuulostaa siis ihan hyvältä tuotteelta. Pölyttääkö toi samalla tavalla kuin ököplussa? Me on alusta asti käytetty ököplussaa, mutta se välillä pistää ihmisen ja kissan molemmat aivastelemaan kun pölisee niin paljon. -P:n ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pölyä lainkaan, eikä myöskään paakkunnu kuten Ökö.

   Poista
 4. Ahahah tahaton nauruntyrskähdys kuvitelmalleni heiluvasta vessasta :'D

  Hmm pitäisköhän pistää testiin, meillä kun on täällä käytössä sekä ihan hiekkaa että pellettiä, ja mua ärsyttää suunnattomasti se "lätäkkö" mikä tulee sinne aluslaatikkoon aina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hetken epäilin siellä olleen joku räyhähenki, mutta ulos saapui vaan viaton, kilttiBöö ;)

   Sen verran kiinnostava tuote tämä on, että mäkin jopa aloin pohtimaan pelelttivessaa meille!

   Poista
 5. Hienoisempi rakenne voisi kulkeutua aika hyvin tassuissa pitkin kämppää. (Naapuri kokeili sekä "pellettipurua" että nuita pellettejä. Tai siis ei noita just, mutta pellettejä. Jäivät käyttöön.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta muuten, noinhan se on meillä on Ökön kanssa - kulkeutuu tassuissa pitkin kämppää. Pelletistä ei sitä ärsytystä kyllä tule.

   Poista
 6. Hmm.. Hajoavia pellettejä kokeilleena joudun vain varoittamaan sitten siitä kastuneen purun silmiäkirvelevästä ammoniakin aromista. Not my slice of pie..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just sitä sain tuta ton mun hajukokeen tuloksena, never again :/

   Poista
 7. Eli ei suinkaan huono kokeilu. Ymmärrän hyvin tuon hamppujutun:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän meillä pitää teeskennellä, että ollaan vähän lainsuojattomia koviksia ;)

   Kokeilu oli hyvä, oli ensinnäkin kiva huomata että pelletit kelpaa ja miten pelletit käyttäytyy.

   Poista
 8. Kiva lukea tästä tuotearvostelua! Meillekin tarjottiin tätä testiin, mutta itse tykkään enemmän mikrohiekasta, vaikka se ei ekologinen olekaan. Oletan, että samaa mieltä olisi meillä kisutkin, varsinkin juurikin tuon peittelyjutun vuoksi, joten jätettiin testaus väliin. :)

  Hiekkamainen ja ekologinen tuote olisi todellakin pop, joten peukut pystyssä, että sellainen tulisi markkinoille ja varsinkin kotimaisena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ollaan kyllä kaikki ihan tyytyväisiä Ököön. Se on vähän hiekkamainen JA ekologinen ;) Se paakkuuntuukin eli pisuja on helppo laskeskella niiden määrästä. Vaan hyvää on mikrohiekkakin ja epäilen meidänkin kavereiden suosivan sitä jos olisi tarjolla.

   Poista
 9. Hmm. Mä taidan pitäytyä Ökossa. Peruspelletit ei saavuttaneet minkäänlaista suosiota, ja ne tosiaan vaatis sen oman veskin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pysytään Ökössä, mutta JOS meille pellettivessa joskus tulee niin saattaisin kääntyä täysin näiden käyttöön.

   Poista
 10. Tosi hyvä kuulla tuollaisesta vaihtoehdosta! Ihan harkitsemisen arvoinen tuote, kun meillä se pellettivessakin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkäsin näistä kyllä, enkä vähiten siksi että puru ei haise ja on oikeasti purua. Meillä on vieläkin näitä yhdessä veskissä eli kestävääkin ne on.

   Poista
 11. Onko pelletti kuinka kovaa rakenteeltaan? Pohdin että ostaisinko marsuille häkkiin kuivikkeeksi, en vaan haluaisi että menee pienet tassut rikki jos on teräviä, kovia reunoja :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka !

   Nämä meillä kokeilussa olevat pelletit on kyllä marsuille liian kovia ja isoja, mutta tässä blogissa asuu kissojen lisäksi gerbiilejä, jotka testasivat jyrsijöille suunnattuja tuotteita ja taisivat niistä ihan tykätäkin :)
   http://tassulinna.blogspot.se/2015/03/hamppupelletti-puru-ja-kuitutestit.html

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)