tiistai 22. huhtikuuta 2014

...mut kyl ne kismittääkin....

Vähän niin kuin lapsistakaan niin lemmikeistäkään ei saisi sanoa, että välillä ne ärsyttää ihan  tolkuttomasti !

Tässä muutama tämän päivän ärsytyksen nostattaja:

Kissanhiekkaa. Kaikkialla !!!! ARRRGH.


Koskaan et pääse edes vessan yksin, aina joku (lausutaan Nilsson)  tunkee mukaan.  ARGHHH !!!
UNAUTHORIZED sisustajan hommat ja kissankarvat yllättävissäkin paikoissa !! AAAAAARHHGHGHGGH!
Vääränlainen omatoimisuus....ARRRRRGGGGGH!!
Nilssonille pitää viskata raksut pitkin lattiaa sen jälkeen kun niitä on ensin heitelty pojille, muuten ei Böö saa syödä rauhassa omaa annostaan. AAAAAARGH!!
Yksi makaa kauppakassin päällä. Yksi pöllyttää uutta lelua, 10 sekunnin jälkeen sulkakato on alkanut. Paperipussi, jonka päällä pitää käydä makoilemassa ja siksi sitä eivoi laittaa pois. NE RAKSUT lattialla. Ja yksi ruokailee irronneella sulalla. ARGHARGH!!

Täti-ihminen on siis lomalla ja siksi on päässyt nauttimaan näistä kaikista tempauksista täysin siemauksin.

Muita ärsytyksen aiheitahan on sitten aina välillä :

 - Vessojen siivous  ja sinne saman tien rynnivä karvapeffa. Tuotos on yleensä vielä haiseva kakki, jota pitää peitellä raivokkaasti ja koska kansi ei ole päällä seuraa poistuvan karvapeffan jaloistakin aikamoinen hiekkamyrsky. Vaikka olet jo imuroinut aikaisemmat sotkut pois.

- Kauppakassien tyhjentäminen. 4 apulaista ei todellakaan takaa sujuvaa logistiikaa kassilta kaappiin.

- Jatkuva kurnutus. Se on Nilsson. Börje taas määräilee illansuussa (raksuthan sillä mielessä) naukumalla ja tuijottamalla päin näköä herkeämättä.

- IRTOKARVAT !!!!!!! Me hukutaan niihin. Taas.

Miten teillä, ärsyttääkö lemmikit ollenkaan vaan onko elo pelkkää onnea ja iloa?






40 kommenttia:

  1. Kyllä ärsyttää! Rakas Devi siis. Koko ajan pitää olla sylissä, juttelemassa tai vaatimassa ulospääsyä. Ja jos sinne ulos mennään, niin sen jälkeen yritetään päästä sinne uudelleen vielä raivokkaammin ja kovaäänisemmin.

    Sympatit siis :)

    VastaaPoista
  2. Hehe. :D Meillä eniten ärsytystä aiheuttaa sotkevien ruokien raahaus lautaselta lattialle (vielä kivempaa, jos sitä lähdetään kantamaan nurkkaan) ja nirsoilu, varsinkin jos on nähnyt aterian eteen vaivaa. Myös tietokoneella isttuessa kissankarvat välillä aiheuttavat lähes hermopaussin pitämistä. Lähes.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä unohdinkin listata noi ruokahommat, olisi kanssa niistä mutama kommentti sanottavana.... ;D

      Poista
  3. NO KYLLÄ!

    Joka jumalan kerta sinne vessaan pitää tunkea, vaikka sata kertaa selittänyt, että "Ei, minä en mahdu tuosta saunan ikkunasta karkaamaan ja viemärikin on liian pieni! On vain yksi ovi ja siitä minun on ulos tuleminen kun kerran sisään meninkin!"

    Kissanhiekkaa. KISSANHIEKKAAAAAA!!! Joka paikassa. Taskut tassuissa tai jotain. Jopa sängyssä. VÄHÄN VÄLIÄ! Karvaa näin keväällä on joka paikassa, joka vaatteessa ja tyynyssä ja peitteessä ja ties missä. On aivan tolkuttoman jännää todeta että jossain päin kutkuttaa ja sitten julkisella paikalla kaivaa rintsikoista tai paidan alta semmoinen päällyskarva joka pistää ja kutittaa samaan aikaan!

    Nano, tuo kotikissojen ilveskissa, on joka välissä vaeltamassa pöydällä. Ja varsinkin tietokoneen edessä. Näppiksen päällä (vaikka on opetettu ettei saa olla). Hiiren päällä. Talsii. Talsii. Kävelee vaan röyhkeästi yli. Ja on kuin ei olis mitään tapahtunutkaan. Ja Tassu, tuo itsepäinen itsenäinen prinsessa.. hyppii pöydältä tiskipöydälle, ja hellalle. Vaikka on kielletty! Kerran nimittäin nukkumaan juuri menneenä kuului kolahdus ja eikös sitä pitänyt nousta katsomaan ja se onneton tohottaja oli pudonnut alas hellalta ja saanut samalla levyn päälle. Ja siihen oli sitten kaatunut muovinen kastelukannu ja... niin. HERMOT MENEE!

    Ja Tassun jatkuva naukuminen ja kurnuttaminen ja kurina ja pörinä ja NAU! Tahtoo sitä, juttelee tätä. Mikä ihana rauha ja hiljaisuus silloin kun ne nukkuu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on suosiolla hellasta nappulat irrotettuna, ellei hellaa käytetä. Varmaan olis muuten jo joku sytyttänyt tulipalon.

      Poista
    2. Avasin näemmä Sunnaninkin pandoran lippaan samalla :D :D :D
      Meillä ei onneksi vielä ole kukaan saanut hellaa päälle, mutta lienee sekin vain ajan kysymys... ;)

      Henna: Toi ei ole ihan turha vinkki ollenkaan, pitää laittaa korvan taakse ;)

      Poista
    3. Meillä otetaan hellan sulake irti, jos ollaan yli yön tai ihan koko päivä pois. En luota lieden hipaisukytkimiin ja levyt vetävät kattiloita puoleensa magneetin lailla.

      Poista
    4. No kyllä. Todellakin. ;) Hermot menee. Ja viime yönä taas totesin että miksikä. Mösjöö le puupää eli Nano Sittiäinen kävi vähän väliä tökkimässä nenullaan että NYT! Nyt olis hyvä hetki silittää! Ja toinen kävi mönkimässä peiton alla lelunsa kanssa ja hyrisemässä ja kiehnimässä.

      Onneksi olen tuon hella-seikkailun jälkeen nyhtänyt sulakkeet pois päältä. Huh.

      Poista
    5. Meidän hellassa noiden pitäisi käntää nappuloita eli riski ei ole suuri mutta olemassa. Toi sulakevinkki on ehdottomasti kaikista paras, en ole tollaista tullut edes ajateelleksi ! Kiitos siis vinkistä te kaikki ärsyyntyneet kissojenpalvelijat ;D

      Ja vielä listalle yksi ärsytys, vaikka siitä onkin jo TUHAT SATAA omaa postausta: Nilssonin sisustaminen!! Siinä. ei. ole. mitään. söpöä.

      Poista
    6. Joo hipaisukytkimen tapauksessa sitten sulake pois. Niin tehdään silloin, kun vieraillaan mun veljen luona :D

      Ne hipaisukytkimet muissa kuin induktioliesissä on muuten yksiä riivatun ansoja lapsi- ja kissataloudessa. Ei ole yhtään ajateltu. Tenavat klähmii ihan varmana lieden reunaa ja saa hellan päälle, kissat taas kävelee siitä yli. Piippaus kuuluu joka askeleella. Noi perinteiset väännettävät nappulat on sentään siitä hyviä, että ne saa irti näppärästi.

      Poista
  4. Siis meidät kattilat ovat oikein kullanmurusia, niillä on merimiesasut kotioloissakin ja ne maukuu vain silloin kuin kysytään ♥. NOT!

    Lauantai-illalla meillä oli harvinaisia vieraita ja olisi olllut mukavaa jutella, MUTTA Sulo maukui oven edessä 80 % ajasta ja sillä on aika kuuluva ääni. Vieraat kohteliaasti juttelivat maukuvalle kattilalle, mikä oli, anteeksi nyt vaan, vieläkin ärsyttävämpää. Ai niin, silloin kun oli hiljaista -niin Sulo yritti mönkiä pöytäliinan alle -minkä päälle oli katettuna rakkaimmat perintökalleudet.

    Ihanassa, kirkkaassa auringonvalossa leijailee kissankarvoja ja mustia vaatteita ei kannata_koskaan pitää kotosalla.
    Sitten ne porsaat maukuu ennen ruokaa (yllättäen Sulo) ja kerjää (yhtä yllättävästi Robert). Ruokaa pitää maiskuttaa, kaverille murista ja ruoka tietysti maistuu parhaimmalta kupin vieressä lattialta. Sen jälkeen luontevasti siirrytään hiekkalaatikolle eikä pötköjä tietenkään peitetä. Ja sitä hiekkaa on jokapuolella. Et saa olla rauhassa vessassa.
    Ja sitten ne raapii huonekalut. Sohva ja nojatuolin verhoilu oli kestänyt Hyvänä n. 50 vuotta ja mutta meillä ne on vanhentuneet viidessä vuodessa.

    *syvä huokaus* Pirskatin mukavia lempilemmikkejä ♥.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heeeh, merimiesasut päällä :D

      Mä olen sen verran röyhkeä, että mulla on mustat vaatteet aina - mutta ei ne siistejä ole...

      On noi teidänkin kattilat kyllä sellaisia söpöläisiä kivoilla ideoilla höystettynä♥

      Poista
  5. Minä taas eilen yritin pyytää Figoa käymään pissalla samalla kun nyt olin siivoamassa niitä vessoja. Ei käynyt. Kävi heti sitten, kun olin saanut vessansiivousvehkeet pois ja käteni pestyä. Tätä tapahtuu vähän väliä. Kädet kuivaa jatkuvasta pesusta niin että nahka lähtee.

    Niin ja joskus olisi tietty ihan kiva nukkua seitsemään edes. Herätys on kuitenkin kuuden maissa, eikä siitä tingitä.

    Ja Friede saisi ruveta pikkuisen katsomaan mihin hyppii. Se ei vaivaudu ollenkaan miettimään voiko jotenkin tehdä tai tippuuko jotakin, ei kun täysillä vaan kohti, kyllä se onnistuu tai jos ei onnistu, niin kissahan putoaa aina jaloilleen?!

    Ruoka-asiat on nyt mennyt pitkän aikaa ihan hyvin (KOP KOP!) mutta se kanssa välillä ärsyttää ihan sopivasti, kun mikään ei kelpaa. Ja se tapahtuu tietysti aina just silloin, kun kissanruoka on vähän vähissä muutenkin.

    Kissankarvojen suhteen olen lannistunut. Itse olen valinnut käyttää mustia vaatteita ja hankkia hopeanvärisen kissan. Ei tosin haittaisi vaikka joku riepu olisi vähäkarvainen edes joskus. Ja kissanhiekkaa taas saisi vissiin lapioida lattialta välillä.

    Kissat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vessahommat, joo. Lisään omaan listaan Böön ja sen kakan!!! Se ei peittele sitä koskaan ja sitten koko asunto haisoo siltä itseltään....YÄK.
      Aika aikainen toi teidän herätys on kyllä, meillä alkaa vasta puol 7 olemaan sen verran trafiikkia, että voi arvella niiden olevan ruokaa vaille ;)

      Mutta kaikesta huolimatta totuus on sullakin tossa viimeisenä: kissat ♥

      Poista
  6. AARGH! Kuulostaa niin ihanan tutulta! Meillä harmaita hiuksia aiheuttavat kissankarvat. Niitä saa nyppiä salilla treenivaatteista ja alusvaatteita myöten niitä löytyy autostakin. Autosta! Ja kissa on yhden ainoan kerran sillä matkustanut...

    Tosin päivääkään en vaihtaisi pois ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KARVAT on niin ärsyttäviä!!!! Kerran imuroin verhoja myöten kaikki mahdolliset näkyvät karvat pois MONTA TUNTIA ja vähän sen jälkeen törmäilin silti isoihin karvakasoihin :/ ARGH!

      ( enkä mäkään vaihtaisi päivääkään pois, mutta voisin tykätä siivoojasta ;) )

      Poista
    2. Ai niin muuten kissankarvat. Minä nitkutin kerran aiemman sohvan pyyhekumilla(!) karvattomaksi :D Säilyi se puhtaahkona ehkä päivän. Nykyinen sohva on toisenlainen, siihen ei paljon tartu eikä karvat näy. Se puolestaan on raavittu...

      Ja kuten teilläkin on varmaan jo ehditty huomata, mustia tasoja ei pidä ihmisen hankkia, ainakaan jos on lemmikkejä talossa. Niitä tasoja ei näe koskaan karvattomana ja pölyttömänä.

      Nyt onkin taas oikein paras karvasesonki. Ja teippiharjastakin on rullat loppu...

      Poista
  7. Sanotaanko näin, että eilen imuroin. Näkyykö enää missään? Ei. Kissanhiekkaa tarttuu Helmin jalkoihin sen verran paljon, että sitä on sitten ympäriinsä. Ehkä Helmin kannattaisi tehdä tästä postaus? Kastele ensin tassuasi hieman pissassa, siihen tarttuu hiekkaa paljon mukavammin yms...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti oma postaus niin luen sen noille sottapytyille ääneen jotta oppivat vielä uuden tekniikan hiekanlevittelyyn ;)

      Meillä pitäisi siivota vessat joka päivä imuri kädessä, että olisi edes jotenkin siedettävä ....

      Poista
    2. Kaikista parasta on kun tullaan lenkiltä sisälle vaikkapa syksyn märästä niin... suoraan. Märillä tassuilla!! Suoraan hiekkalaatikolle. Sitten on sementtiä tassun pohjat täysi ja kissa n. 5 senttiä korkeampi!

      Poista
    3. Meillä noi taas tepsuttelee suihkussa, ja sen ainoan lätäkön läpi. Lattiat on täynnä sitten vaaleita savijälkiä varpaista. Teidän kissojen platformit ei kyllä ole tervetulleita meille ;)

      Poista
  8. Nuo samat asiat joskus ärsyttävät, vaikka enimmäkseen kissa on ihana. ;)

    Hiekka-aavikko kylppärin lattialla ja vähän muuallakin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kollohan ON ihana, vaikkakin vähän hassu aina välillä. ;) kissat ♥.

      Hiekkahommat on selkeästi ärsytyslistan ykkösinä, huomaan :)

      Poista
  9. jos ny oikein tarkkaan miettii, kukkasten repiminen nyppii joskus. Kullanmurut olivat olleet pääsiäisenä yhden yön yksin, siis Minttu ei tuntenut minua yhtenä päivänä ja seuraavana sitten seurasikin kuin hai laivaa ja juonitteli puremalla mokkulaa ja nippusiteitä joilla johdot on niputettu. Kun erehdyin komentamaan, se kosti menemällä keittiöön ja repimällä kukkasistani lukuisia lehtiä ja kukkia lattialle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on kyllä tosi urheata teiltä pitää viherkasveja ;) Mäkin voisin kyllä lisätä listalle noi Mintun spesiaaliteetit johtojen ja juttujen puremisesta: Madame jyrsii meillä hyllyjen kulmat rikki...Elli sähköjohdot. ARgh.

      Poista
  10. Hmmm... kyllä ärsyttää, välillä enemmän, välillä vähemmän. Kissoista ärsyttävin on Törö, joka mekastaa yöllä makuuhuoneessa: pyrkii peiton alle, määkii, nuolee, kynsii ja touhuaa. Hän siis rakastaa, mutta rakastaisi päivällä :-D
    Ja totta kai ne karvat, hiekat, pissalätäköt ja muut sotkut... hohhoijaa välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NIin. Todellakin se rakkaus kelpaa mutta sen ajankohdan esittämisessä voisi olla kyllä täälläkin välillä hienosäätöä ;D meillä se ei suinkaan ole öisin vaan silloin, kun pitäisi tehdä jotain ihan muuta kuin rapsutella (Nilssonia) vaan se ei usko. Sitten mä vahingossa potkin sitä kävellessäni kun se vaan seuraa ja kiehnää...

      Kissa rukat ♥

      Poista
  11. Riippuu siintä keneltä kysyy :D Äiskä ei kyllä aina ymmärrä kaiken hauskan päälle, vettä kuraa myyriä hiekkaa höyheniä revittyjä silputtuja... Miuta Myrttiä pännii kun äiskä ei aina ymmärrä: nyt pitäisi heti päästä ulos leikkiin ja yölläkin ois kiva heittää palloo ja mitä kuraa miun ruokakupissa on, en miä tätä tilannu... juu kyllä joskus ärsyttää kovin -myrtti- <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrtti, sä kyllä nyt annoit kaiken tärkeimmän pointin ikinä: eniten pitäisi olla huolissaan siitä kuinka IHMISET ÄRSYTTÄÄ KISSOJA! joka päivä, muuten.

      T. Yhdistyneiden kissakuntien Länsi-Helsingin valtuuston jäsenet Triolat ja Nilsson

      Poista
  12. Nythän se kaikkien pandoran lipas aukesi! :D On Naavakin välillä rasittava. Erityisesti silloin kun on tullut väsyneenä töistä kotiin ja haluaisi vain olla ja toinen räiskähtelee täysiä menemään, kun on ollut yksin päivän. Kertokaapa te useamman kissan palvelijat, lisääntyykö ärsytys kissamäärän kasvaessa vai pysyykö se samana? Entä sotkun määrä? Onko ne vakioita vai ei? Välillä oon miettinyt, että Naavalla pitäis olla kaveri niin se ei olis niin rasittava ihmispalvelijoilleen. Eikä mulla olis niin huono omatunto, koska välillä vaan väsyttää ;) Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuinka vapauttavaa vähän ventiloida noita pimeitäkin tunteita ulos, mutta ei se auttanut ;) Ihan otti kupoliin taas normaalisti, kun kello on 7 ja minä ensimmäisenä otan imurin käteen kun tossa vessan edessä on sitä
      h i e k k a a taas ihan tolkuttomasti vaikka illalla viimeseksi siitä vähän imuiroin..*huoh*

      Sitten sun kysymykseen: kissakaveri on pelastus! Sotkut sun muut toki tuplaantuu, kulut ei kahdesta vielä niin paljoa ja ärsytys on vakio. Sitä paitsi sitä voi olla ärsyyntynyt eri kissalle vuorotellen, ei tule niin huono omatunto siitäkään ;)

      Poista
  13. Ei mua ärsytä. Olenko epänormaali? Nimim. nyt huolestuttaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko sä oot epänormaali tai sit sä olet löytänyt sen zen-tilan ja sun pitää vinkata siitä meille muille kuinka se löytyy ;)

      Poista
  14. Kuulostaa niin tutulta ! Edellämainittuihin lisäisin vielä tavaroiden tiputtelun tasoilta, *kops*-vaan kuuluu kun tassu käy ja reijitetyt vaatteet! Ei, meillä El ole turkiskuoriaisia, vaan apinaksi itseään luuulevia kynnellisiä kissoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin!! Tänään yritin (!) nukkua vikana lomapäivänä vähän pidempään ja noita *kops*-ääniä kuului turhankin paljon. Sitten se jatkoi sitä vessassa, minne sen suljin. Makasin kiusallanikin 9.15 asti, mutta unesta oli ihan turha unelmoida, kun vessasta piti tuuppia kaikenmaailman pulloj aja purnukoita lattialle. Ja hyppiä ovenripaan ;)

      Meillä ei muuten tota apinakissaongelmaa ole, ainakaan vielä. En kerro siitä kyllä Nisulle - se adoptoisi idean heti ;D

      Poista
  15. Vähän myöhässä vastailemassa ja samaa toistamassa mitä aina: parvekkeen oven tiivisteiden repiminen. Muutenkin on talvella kylmä koti, sitä ei yhtään auta se, että ne tiivisteet on riekaleina. Enkä edes kertaakaan ole avannut partsin ovea repimisen jälkeen palkintona, vaan odottanut että menee etäämmälle tai pyytää nätisti miukaisemalla. Jos ei olisi tätä, mentäisiin Zepan linjoilla.
    -S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli se vaan niin kivaa repiä tiivisteitä ;) Kadehdittavan tyyni sä kyllä olet, pitäisi varmaan ottaa oppia :)

      Poista
  16. Same o same o...
    Paitsi tästä jäi uupumaan ne hemmetin matot. Ne on AINA RULLALLA, vaikka olisit just oikonut ne! Pitäis varmaan naulata ne matot lattiaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten mä unohdinkaan matot !!! Meidän eteisen mattoa suoristetaan valehtelematta 100 000 kertaa päivässä !!!

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)