sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

The bold and the beautiful - Triolan dynamiikan käänteitä

Heidiltä saatiin  jokunen aika sitten postaustoive meidän lauman dynamiikasta.  Tästä se lähtee: The bold and the beautiful - tiukkaa analyysia Triolan suhteista :)

Jäsenet

Börje: Vanhin ja kaikkien kaveri. Lupsakka suomenruotsalainen, joka  on vastaanottanut jokaisen uuden kaverin ilman suurempia draamoja ja ollut aina valmiina leikkimän heti seuraavana päivänä. Toki on suhissut ja matzoillut jonkun verran, mutta ollut jo omassa pentueessaan lauman pohjimmainen ja siten ei koe tarvetta isotella kenellekään.Mimmi: Oli omassa pentueessaan aika hiljainen ja taka-alalle vetäytyvä ainakin silloin kun kävin katsomassa, mutta heti kotiin muuttaessaan otti automaattisesti johtopestin. Stressaantuu helposti, mutta on rauhallinen stressatessaankin.


Elli: Pentuna  hyperaktiivinen tänttähäärä, mutta rauhoittunut vanhemmiten. Oli muuttaessaan lauman kakkonen, mutta Nilssonin muuton jälkeen tippui pestille 3. Viettää paljon aikaa yksikseen.Herra Nilsson: On vaan niin herra Nilsson. Työsti itsensä aika nopeasti lauman kakkoseksi, on adhd ja tarvitsee paljon äksöniä.Saattaa muuten  haaveillä kuninkaan pestistä, jopa. Vielä sitä ei ole lähtenyt yrittämään.


Jengiytymät

Tasan yksi kappale ja siihen kuuluu Nilsson ja Elli. Kaksikko siis nukkuu kasana päivittäin ja pesevät toisiansa antaumuksella. Tämhän on oikeasti aika yllättävää, koska leikkihommat ei näiltä kahdelta suju ollenkaan ja ne päättyy lähes poikkeuksetta riitaan.


Ruokailut

Pystyäkseen syömään samaan aikaan muiden kanssa, on  Börjelle katettava lautanen kiipeilypuun ylimmälle tasolle. Sen jälkeen ihminen saa tönöttää siinä edessä portsarina, ettei muut kiilaa lautaselle. Ruokailutilanteessa varsinkin lauman hierarkia tuntuu meistä ihmisistä tosi pahalta, mutta lauman säännöt on mitä ne on ja  me olemme sentään vähän saaneet huijattua kaikki "samaan pöytään"  ;)
Raksuhommat pojat muuten saa hoidettua suhteellisen  tasa-arvoisesti, mutta siinäkin kyllä ihmisen pitää vähän sekaantua asiaan.

Unikulma

Kaikki pystyvät nukkumaan vierekkäin ja vaikka samassa pedissä. Kissakasoja syntyy yleensä vain Ellistä ja Nilssonista kuten jo tuolla aikaisemmin onkin jo mainittu, mutta kyllä muutkin muodostaa harvakseltaan kasoja. Tässä blogissakin nähtyä todistusaineistoa.

Yleinen hengailu

Kaikki tulevat toimeen keskenään ja painiparit vaihtelee fiilisten mukaan. Yleensä niissä on toisena osapuolena Nilsson, mutta vain siksi että se haastaa kavereita leikkiin koko ajan. Kaikki mahtuu olemaan samassa tilassa ja jos ei Nilssonin ja Ellin leikkikähinöitä ota huomioon niin kaikki tulevat toimeen keskenään oikein hyvin.

Joskus itsekin oikein ihmettelen, kuinka hyvä onni meillä on ollut meidän lauman kanssa. Paljon tilanteeseen on toki vaikuttanut se, että kaikki on muuttanut kotiin pentuina mutta siltikin. Toivotaan, että tilanne tulee myös tällaisena säilymään!18 kommenttia:

 1. Nössö Böö <3 <3

  Huikeaa tuuria teillä laumadynamiikan suhteen. Meillä on toisinaan enemmän nk. laumadynamiittia, kun koetamme Unnan kanssa soluttautua tätikissojen valtakuntaan... Viime joulu tosin oli ihana, rauhallinen poikkeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nössykkä se kyllä on, mutta siksi justiinsa niin ihana ♥

   Onneksi tätikissat sentään joskus sallivat teidät kylään, tiedä josko jouluisa rauha säilyisi tästä eteenpäin joka visiitilla ja dynamiitit voisi jättää historiaan?

   Poista
 2. Varsin syvääluotaava analyysi. Onko teidän Matzo ollut oikeasti joskus noin pieni ♥ ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..ja miten noin pienestä kissanpojasta voi kasvaa yli 6 kiloinen kissamies ?

   Poista
 3. Uuuu pönnöisiä pentulikuvia! Sydän sulaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole maailmassa mitään niin ihanaa, kun eläinlapset !

   Poista
 4. Oi, kuinka suloinen MiniMatzo ♥.

  Meidän kattiloilla on ihan itse valittu painimatto, jossa nahistellaan useita kertoja päivässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matzo oli tossa jotain 7-8 viikkoa vanha karvapallo, me nähtiin ihan ekaa kertaa ikinä ♥

   Toihan on tosi hyvä idea, oma molski missä hoidellaan painit ja muualla ollaan sitten iisisti kavereita ;)

   Poista
 5. Pikkutyypit ♥ Sielu ruttaantuu ♥

  Ihan ensiluokkaiselta kissahommalta vaikuttaa tuo teidän dynamiikka. Oikeastaan sellainen kylki-kyljessä nyhvääminen onkin oikeastaan epätyypillistä kissoille. Ei ne luonnossa niin tekisi koskaan. Madame varmaan on ihan hyvä laumanjohtaja. Nilsson voisikin olla vähän huithapeli ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvakisut, maaiman ihanimpia juttuja ♥
   Mä epäilen kanssa, että Nilssonin alaisuudessa vallitsisi kaaos ja anarkia. Mutta onhan tuo omassa päässään kyllä jo maailmankaikkeuden keskipiste, toivotaan että se riittää :D

   Poista
 6. Mimmi on varmasti oikein hyvä pomo! Tyttöenergiaa ja silleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paras pomo, ehdottomasti. Ei kiihdy turhasta, kuten joku keskenkasvuinen poikakissa ;)

   Poista
 7. Onpas tosiaan sopusuhtainen lauma kun noin hyvin tykkäävät hengailla keskenään. Tasapainoinen ja turvallinen koti ja lisäksi täyspalvelu niin mikäs ollessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen joutunut lopettamaan nuorelle aikuiselle rakentavan huutamisenkin, kun kissat ei tykkää ;)
   Ja kiitos ♥

   Poista
 8. Miten kaksijalkaiset nivoutuvat tähän dynamiikkaan? Nilsson tykkää Nuoresta aikuisesta, mutta kukas itse emännästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ylpeydellä kertoa olevani lauman ylijohtaja (vai koska ruokahuolto tapahtuu pääasiassa täti-ihmisen käsien kautta eli asialla ei ole mitään auktoriteettistä pohjaa) ;D

   Nilsson on onneksi kovasti myös mun perään eli nukkuu mun kanssa ja kulkee perässä minne ikinä sitten askel vie, mutta molemmat pojat on kyllä ihan vahaa nuoren aikuisen huomioista. Sitä reaktiota en saa aikaiseksi niihin. Tytöt kiehnää ehkä enemmän mun luona.... Mutta joo, Nilsson fanittaa muo. Kyllä sen niin voisi sanoa ;)

   Poista
 9. Olipa kiva katsaus miten teidän kissala toimii! :) Aivan ihania nuo pentukuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänhän tää oli sellaista "kaikkionniinkivastikeskenään", mutta kun ne on ;)

   Ja todellakin, pikkukissat <3

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)