keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Grüße aus Berlin

Triolan henkilökunta palasi kotiin yöllä 16.4 klo 01.15.
Kotijoukoilla on ollut loistavat oltavat, kiitos kissojen  personal assistenteille ja luottohoitajallemme Grannylle (ja Hellulle). Börje vaan vähän temppuili ruuan kanssa - herran tapa reagoida muutoksiin on syömättömyys. Kaveri on närppinyt ruokaa vaan ihan pikaisen, mutta nyt jo huudetaan raksujen perään normaalilla intensiteetillä. Matzo on vähän primadonna ;)

Vaan matkasta tässä piti lätistä, tehdään se pääosin kuvin, Kännykkäkuvin.

Berliinissä suurin haaste on se koko. Kaupunki on 10 x Pariisin kokoinen joten välillä suunnistaminen voi olla haastavaa ihmiselle, jota ei ole siunattu  avaruudellisella ja visuaalisella älykkyydellä ... vaan ainahan sitä on lomalla aikaa ja sen kartankin voi kääntää vastaamaan katunäkymää tai sitten  ottaa mukaansa seuralaisen, jolle delogoi hommat. Meillä se oli nuori aikuinen.


Zoon rautatieasema  ja Christiane F. – We Children from Bahnhof Zoo

Anhalter bahnhofin rauniot, hotellimme kupeessa

Potsdamer Platz
The holocaust memorial
Kaksi Berliiniä silloin joskus
Checkpoint Charlie
1. Mövenpick hotellin aamiainen käy myös vegaanille 2. Punainen ja vihreä berliner 3. Illallinen: Nasi goreng ja iso olut + tofua vihanniksilla ja sodavesi = n. 16 € . 4. KaDeWen suklaabarin Moët & Chandonin Nectar Impérial lasilliset
World Clock - Alexanderplatz
Brandenburgin portti

Nähtävyyksiä siis koluttiin hartaudella,  mutta shoppailuakin tuli tehtyä ihan kiitettävästi. Sillä välin kun nuori aikuinen ravasi kaupoissa, istui täti-ihminen tavaratalojen kahviloissa. Ja miksi ei istuisi, kun hinnat on tätä luokkaa:

Iso kookos-macchiato, pullollinen sihinävettä ja jälkiruokaherkku
Sää oli ihanan keväinen ja villatakin kanssa pärjäsi oikein hyvin. Jopa sadesäällä, vaikka silloin kaipasi kyllä jotain vähän läpöisempää päälleen hetkeksi.
Aika loppui ihan kesken, kyllä meille molemmille olisi vielä muutama päivä kelvannut. Pitää siis alkaa suunnittelemaan seuraavaa matkaa.   Silloin voisi ehkä osallistua trabant-safarille:

Trabi-safarin peränpitäjä, kameran kaivamiseen meni liian pitkä aika...
Tai käydä Berliinin kissakahvilassa ?

Entäpä sitten Triolan tuliaiset? No ne on tavallaan tänään Saksasta saapunut ruokalähetys, mutta yllätten suuren riemun herätti niin meissä kuin Börjessäkin keksilaatikko. Pahoittelen kuvien huonoa laatua:

Laatikkopää onnellisena 
Suurimman vaikutuksen täti-ihmiseen teki muuten se, että kaupunki on niin pyörätuolimyönteinen. Erilaisuutta ei kavahdeta ja perheet liikkuvat yhdessä, käyvät syömässä ja nauttivat elämästä vaikka yksi perheen jäsenistä  olisi  monivammainen.  Busseja käytetään  ja kuskit auttavat auliisti pyörätuolilla kulkevaa asiakasta ensimmäisenä. Never in Finland...

Ja selvisi muuten sekin, että herra Nilsson sisustaa innolla seurassa kuin seurassa.

12 kommenttia:

 1. Ja siellä kaikilla oli nii-in muukaavaa, oi jospa oisin saanut olla muukaanaa ♪

  Hyvä että kotonakin oli ollut mukavaa ja mennyt hyvin! Ja se Börjen matzon pestihän on vain osa-aikainen, osan aikaa voi sit olla vaikka diivakin. Tai mammanpoika ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kovasti kivaa, ei voi kyllä muuta todeta!

   Kokopäivä matzon pestiä ei tolle kissamiehelle kyllä tulla edes tarjoamaan, sellaista kiehnäämistä ton nuoren aikuisen kanssa on ollut ettei oo tottakaan ;)

   Poista
 2. Tää postaus aiheuttaa ihan törkeetä Berliinin-matkakuumetta!
  Hauska kuulla, että teillä oli mukava matka ja kissoilla oli hyvä kotiloma. Jokaisessa matzossa asustaa pieni primadonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ttä voi kauheasti itsekään käydä läpi uusiksi, kun alkaa harmittaamaan että se on jo takanapäin. Nyt täytyy vaan alkaa suunnittelemaan uutta reissua ;)

   Primadonnan ruokahalu palautui samalla sekunnilla kun astuimme ovesta sisään. Vähän hassua että se on Börje noista kaikista, kun se on muuten niin rento eikä juurikaan stressaa mistään. Meitin primadonna ♥

   Poista
 3. Berliini on kuulemma aivan ihana! Toivottavasti pääsisin minäkin siellä vielä joskus käymään!

  Hauska kuulla, että kotona oli pärjätty hyvin ilman teitäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä kaupunkia ihan kaikille, allekirjoittanut on siihen ihastunut ihan täysiä!

   Air Berlinin sivuilta kannataa katsella pakettitarjouksia, mekin löydettiin sieltä matkat kahdelle 4 tähden hotellissa aamiaisella, 3 yötä ihan pilkkahintaan!

   Kyllä noilla olisi muillakin voinut olla vähän ikävä meitä, mutkun ei ( ja hyvä niin) ;)

   Poista
 4. Ai hitsit, olette päässeet nauttimaan Berliinin keväästä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi ihanaa nähdä kunnon vihreitä puita ja jättää villakangastakki kaappiin :)

   Poista
 5. Mitä noissa räikeänvärisissä Berlinereissä oli? Toivottavasti siellä on saatu metroremppa jokseenkin päätökseen. Se nyt vasta sekoittaakin hukassa olevaa turistia.

  Börje ja tuliainen :D Onnistunut tuliainen, kun tuli heti käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on vehnäolutta (merkki Berliner) , joissa on vadelma- ja marattisiirapilla ( mitä se sitten ikinä onkaan). Itse olut on sen verran hapanta, että lisävät yleensä noita siirappeja mukaan ja sitten maittaa hyvin ;)
   Metrot oli toiminassa, mutta kaupungissa oli muuten kyllä jokunen rakennustyömaa haittaamassa liikkumista ja sekoittamassa mun päätä.

   Enpä olisi uskonut, että keksipaketista saa noinkin hyvän päähaarniskan kissalle. Ja ihan ite laittoi sen, monta kertaa :D

   Poista
 6. Hieno kaupuunki näköjään Berlin ja mikäs on matkustellessa kun Trio M. & Nilsson itse ovat parhaassa hoidossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana, suosittelen :)

   Mercedes hoiti pestinsä esimerkillisesti, asui meillä yöt ja meni kotiin "töihin" päiväksi ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)