maanantai 2. joulukuuta 2019

Triolan joulun salainen resepti

Täälläpä aloitetaan jo joulujutut, nih.


Tämä on muuten taas yhteispostaus #omavaisuus jengin kanssa, ideatonttuina ollut kaikki ja idean aiheeksi pukenut  Korkeala-blogin Heikki ja me saimme vinkin tästä Tsjaut-blogin Satulta. 


Täti-ihminen on ollut niitä intohimoisia joulutyyppejä lapsesta asti ja kerran teini-ikäsenä olen jopa kantanut pari metrisen joulukuusen Kallion Karhupuistosta Itä-Pasilaan k ä v e l l e n, kun se oli ainoa tapa saada joulukuusi kotiin hyvissä ajoin. Isä olisi hakenut kuusen vasta aattona, kuten aina. Ei sopinut enää teinille se suunnitelma.
Meillä siis joulun tärkein kapistus on selkeästi joulukuusi, koristeineen.
Ja niinhän se on  myös kissoille se tärkein joulun somiste. Tai ainakin inspiroivin. Ja hauskin.
Kun Triola oli  lukumäärällisesti  trio, meillä oli oikea kuusi. Sievästi käyttäytyvät Börje, Mimmi ja Elli saattoivat vähän tassulla läpsästä koristepalloa, maistella kuusen kasteluvettä ja ihan vähän rapsutella kuusen vartta.

Tästä syystä meillä oli myös oikea kuusi seuraavana vuonna, mutta meillepä olikin muuttanut sinä vuonna eräs herra Nilsson. 

Kuusi kaatui jouluaattona, se riisuttiin samaisena yönä  kimalteista ja vietiin pois. Kasteluvedet kuivattiin ainakin jollain 1000 :lla pyyhkeellä ja harmitus oli kova.
Vaikka naurattikin. Tosin vasta viime vuonna, ekan kerran ;) Seuraavana vuonna meille muuttikin sitten tekokuusi. Valkoinen, koska jos se on sitten muovia, se ei saa teeskennellä olevansa oikean_kuusen_kaltainen.  Tämäkin kelpasi kissoille ja joka aamu Täti-ihminen korjasi kissojen kuusibileiden aiheuttaman oksakadon lattialta ja asetteli ne takaisin paikoilleen. Kuusen valo on vaan aina ärsyttänyt, kun ne on niin kirkkaat ja kovat, toisin kuin normaalisti kuusessa käyttämäni lämpöisen väriset sähkökynttilät.
Siksi meillä on takana muutama vuosi, kun kuusta ei ole ollut. Joulumieli on sen takia ollut myös vähän kateissa.


Mutta tänä vuonna kaikki taas muuttuu. 

Aika on nyt kypsä ja Täti-ihminen on valmis  uuteen tekokuuseen, joka on vihreä.
Kuusi on tilattu maailmalta, siinä pitäisi olla mukana jo lämminsävyiset lamput. Olispa sinä myös sellainen mekanismi oksissa, ettei ne lentelisi noiden bileissä irti ja toivottavasti se tulee perille asti.
Lisäksi tänä vuonna meille tulee maailmalta erittäin toivottu jouluvieras, Nuoren Aikuisen komeampi puolisko, joka on saanut Täti-ihmisen jouluriemun räjähtämään uusiin sfääreihin.
Suomalaisen joulun esittely on kunnia asia ja enää en millään jaksaisi odotella jouluun asti.
Kuusen valojen loisteessa, kissoja kuusesta hätistellen. Mikä idylli! 
Ai niin muuten, ruokapuolella meidän joulun salainen resepti on tzatziki. Ja afrikkalainen tomaattikastike.
Että niin suomalainen joulu meillä ;)

Miten te muut, joko joulua on rintapielissä ja mikä on teidän joulussa "se" juttu, joka tekee joulun?


Muiden juttuihin pääsee suoraan alla olevien linkkien kautta, mars lukemaan siitä ! 

Jovela/omavarainen
Sarin puutarhat
Puutarhahetki
http://puutarhahetki.blogspot.com/2019/12/2-luukku-joulun-salaiset-reseptit.html 
Metsäläisten elämää
Helecleaner
Korkeala
Oma tupa ja tontti :
https://omatupajatontti.blogspot.com/2019/12/joulukuu-alkoi.html
(linkki lisätty tähän viereen, koska joistain syystä blogger ei suostu siirtymän sivuille )

18 kommenttia:

 1. Kamalan vaikea kysymys, itse asiassa. En edes osaa vastata. Jouluruuat toki, mutta vain niitä ei tässä osoitteessa itse juuri edes tehdä. Koristeet kyllä, mutta ehkä kuitenkin joulun mukanaan tuoma aika. Onkohan se hassusti vastattu? Mutta olkoon nyt niin kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun just hyvin vastattu, joulussa on taikaa <3

   Poista
 2. Minä en kauheasti koristele, koska ei ole silmää sillä tavalla. Kynttilät on kuitenkin se, joka tekee joulun. Het´ alkaa jouluttaa, kun on kynttilöitä!

  Tänä jouluna kuitenkin ajattelin ruveta aivan hurjaksi ja hankkia kuusen. Oikean kuusen! Pitää tosin sitoa se seinään kiinni, koska muuten se kaadetaan varmasti (Friede, kukas muu). Ruokapuolelta tarvitsen ehdottomasti peruna- ja porkkanalaatikkoa. Voisin tosin syödä niitä milloin tahansa vuoden aikana, jos viitsisin ruveta tekemään. Tänä vuonna tein (mennyt aikamuoto, koska ne on jo pakastimessa paistamista vaille valmiina) kylläkin koekokkauksia: molemmat ovat vegaanisia. Ennakkokäsityksen mukaan kelvollisia, mutta saamme havaita.

  Malttia joulun odotukseen joka tapauksessa ja onnea jouluvieraan johdosta myös ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en ole vuosiin laittanut koristeita juuri ollenkaan, valoja lähinnä. Silloin kun Nuori Aikuinen oli tosin Pieni Lapsi, niin kämppä oli sellaisessa tonttupytingissä kuusineen, ettei tottakaan :D

   Kuuselle onnea :D

   Itsetehdyt laatikot olisi kyllä ihania, ihanaa kun olet noin aktiivinen ollut :)
   Täällä mä siivoan kuin viimeistä päivää, mutta vahingossa. Mikähän päähänpinttymä sekin on menneisyydestä, että pitää tehdä joulusiivous? Jouluvieraskaan varmaan ehdi tutkimaan paikkoja niin tarkkaan tai edes välittäisi :D

   Poista
 3. Meillä joulun tekee perheen kanssa yhdessä vietetty kiireetön aika, toki koti saa jouluisen koristelun ja jouluruoatkin ovat tärkeitä. Tuo tzatsiki kuulostaa hyvältä idealta, sopii varmasti joulupöytään. Tunnelmallista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on niin pieni perhe ja mulla onkin ollut tapana pyytää ystäviä viettämään joulua meidän kanssa , koska yhdessäolo justiinsa on niin ihanaa.
   Tzatsiki tuli meille joulupöytään vuonna -78, ensimmäisen Kreikan matkan jälkeen. Se sopii kinkun kanssa niin hyvin ja sopii muuten ihan vaan laatikoidenkin kanssa :)

   teille kanssa oikein ihanaa joulunodotusta !

   Poista
 4. Teillä on tiedossa jännä joulu. Toivottavasti jälkikasvun mielitietty ihastuu suomalsieen jouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähän voi tätiä tässä jännittää, kun ihan itse vielä isken päälle suuret paineet. Kaikki on oltava täydellistä ;)
   (emmä kyllä aio itkeä, vaikkei oliskaan).

   Poista
 5. Oi miten ihanalta teidän tuleva joulu kuulostaakin!
  Täällä kissuudet saa varmaan jotain jouluherkkuja ruuaksi ja emäntä viettää joulun perinteisesti iltavuoroissa töissä..
  Paristokäyttöinen kynttelikkö on jo viritetty ikkunalaudalle. Jännitysmomentiksi jää, säilyykö kynttilät ehjänä jouluun asti vai läimitäänkö ne lattialle, kuten edeltäjänsä. ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. edessä on kyllä uutta ja jännää, onneksi myös vähän traditionaalistakin ja vanhaa ;)

   Kissoille sun on ehdottomasti annettava vähintäänkin possun ♥ tai sitten jotain vieläkin parempaa - kissat päättää ! Toivottavasti sullakin on töissä jotain jouluista, edes vähän glögiä <3

   Vieläkö kynttilä on hengissä :D ?

   Poista
 6. Teillä on kyllä työllistävät Joulut. Hyvää joulu mieltä kissoille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipähän mene ihan makoiluksi joulunpyhät, kun saa vähän kyykätä siellä sun täällä joka päivä. Monta kertaa päivässä :D
   Kiitos toivotuksista !

   Poista
 7. Kummallista, en saanut minäkään linkkiä toimimaan sivustoosi. Korjasin sen kopiomalla sivultasi linkin sivulleni. Blogger jaksaa aina vaan yllättää.
  Oletko kokeillut joulukuusta ulkona. Kotona kaupungissa minulla kuusena toimii ulos ikkunaan laitettava havukranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger on aina välillä kyllä todella oikukas!

   Jostain syystä toi kuusi on mulle niin tärkeä sisätiloissa, että en kyllä sitä ulos pystyisi laittamaan. Tai pystyisin, jos se olisi kuusi numero kaksi :D

   Poista
 8. Hra Nilsson hallitsee! - Meillähän ei joulua vars. vietetä, mutta kyllä kuusen tuoksu olisi kiva. Siihen tiivistyy joulu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sitä se tekee :D
   Kuusen tuoksu on niin jouluinen, että jos vaikka kesällä nuuskuttaa kuusta niin samantien tulee joulufiilis.

   Poista
 9. Kissat ja joulu :D Kiirettä pitää kun joka paikka ja koriste pitää kokeilla :D Täällä meillä on pieni kissakriisi menossa. Meidän duo:lla on ryppy rakkaudessa. 3- ja 4-vuotiaat leikatut mimmit, aina olleet kuin paita ja peppu, suuttuivat ilman mitän syytä toisilleen ja riita on jatkunut jo pari viikkoa. Kissat ei voi olla samassa huoneessa ilman tappelua. Täällä on ihmetystä piisannut asian tiimoilla ja ollaan kokeiltu kaikkea mahdollista feromoneista eläinlääkärikäyntiin, mutta tyypit saa rajun tappelun aikaiseksi heti jos ovat samassa huoneessa vapaana. Toivottavasti saadaan joulurauha aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, duunia 24/7 raukkaparoilla koko juhlakauden ajan :D

   Mä olen ollut Tuire Kaimion luennoilla pari kertaa ja hänen oppiensa mukaan voisin epäillä, että tytöt on säikähtänyt jotain ja assosioivat sen nyt sitten toisiinsa. Mietin, että auttaisiko täysi eristys ja sitten hajujen siirtäminen silittelemällä tyttöjä? Ja jossain vaiheessa sitten yrittäisi saada heidät samaan tilaan ja herkuilla lahjoa niitä olemaan lähekkäin?
   Vaikkakin ehkäpä tätä olette jo koittaneetkin. Papukaijana vaan toistelen Tuiren juttuja, koska ekalla luennolla hän kertoi juuri kouluttaneensa ....perhosia. Kyllä, perhosia. Kissat on kumminkin ehkä vähän helpommin luettavissa ja Tuiren käsittelyssä muokattavissa vaikka miten.
   Eli siinäpä seuraava idea: eläinkouluttaja voisi kanssa auttaa?

   Tsemppiä teille, mä toivon teille sen joulurauhan löytyvän kissojenkin keskelle :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)