tiistai 1. lokakuuta 2019

Potilas Nilsson

***Ihan ensimmäiseksi teille kaikille kiitos täällä blogissa ja facebookissa muo tsempanneille, autoitte muo eteenpäin kauniilla sanoillanne enemmän kuin voitte edes uskoa. KiitosKiitosKiitos  ♥ ♥ *** Yksi päivä tässä tokaisin Nuorelle aikuiselle, että kohta kaikki luulee mun sairastavan munchausen by proxya, kissoihin kohdistuvaa sellaista. 
Onhan tämä vaan niin uskomatonta,  miten näitä sairauksia voi tulla ja olla. Tai hammas katketa, kissalla, jolla on suus yksi hammas! (etuhampaita ei lasketa, ne on vielä siellä mutta niillä mitään tee). YKSI HAMMAS ja se menee poikki. Ei voi tajuta.

Huomasin hampaan katkenneen pari viikkoa sitten, mutta ruoka maittoi ja Nisua ei se tynkä näyttänyt vaivaavan muutenkaan. Niinpä ajattelin, että koska meillä mahahaava kontrolli ihan kohta, näytetään se sitten Teijalle.

Huomasin vähän päälle viikko sitten hoitaneeni mahahaavaa liian vähäisellä annoksella Losec Mupsia eli ilta-annos oli unohtunut. Ei sinällään ihme, täällä on aikamoinen lääkerumba ollut muutaman viikon ajan kolmen kissan kanssa.

Alkuun Nisun lääkitykset näytti toimivan mutta parin viikon päästä tuli vähän takapakkia. Sitten huomasin sen hampaan. Nilssonista tuli äkäinen kissamies, joka ärhenteli kissakavereille vähän enemmän kuin yleensä. Sitten ruokahalu katosi. Lopulta täti-ihmisen unikaveri lähti kainalosta eikä suostunut nukkumaan yhdessä enää ollenkaan.

25.9 aamulla tyyppi ei edes tullut sanomaan huomenta. Ruoka ei kiinnostanut ja kun nostin katin, sen sisuksista pääsi kummallinen pitkä, ääni. Sama ääni kuului, kun nostin kissan kantokoppaan. Omalla klinikalla ei ollut yhtään aikaa vapaata, joten soitimme Evidensia  Tammistoon ja menimme sinne päivystykseen.Nilsson aristeli vatsaansa maksan kohdalta. Saimme ohjeeksi antaa opioideja (Tramal)  ja pahoinvointilääkettä (Cerenia)  ja sitten Teijan kanssa tarkemmin tutkia mikä kissassa on pielessä. Hampaanpoisto piti myös hoitaa asap.  Vähän pohdin, että viikko on pitkä aika odotella, mutta sain Nisulle hampaanpoiston perjantaille ja samalla pyysin, että ainakain Nisun maksa-arvot kurkattaisiin. Kurkattiin, kaikki oli oukei. Munuaiset kanssa. Hammas poistettiin. Tramalia kipuihin.

Nyt ollaan käyty Teijallakin. Vatsa ei aristellut eli nyt hoidellaan mahahaavaa oikeilla annoksilla Losecia ja lisättiin taas Antepsin muutamaksi viikoksi aamuinkin annettavaksi. Lisäksi Mirtazapin lisäämään ruokahalua. Uusi kontrolli 24.9. 
Uskomattominta on, että Nisu on syönyt kotiutumisemme jälkeen oikein tuhdisti. Ennen kuin olin antanut mitään lääkettä sille. Ihan kun sillekin riittäisi se, että Teija tutkii sen ja pitää samalla hyvänä. 

Täti-ihminenkin on huojentunut. Meillä on Teijan kanssa suunnitelma ja tarvittaessa saan Teijan kiinni ja apuja sitä kautta.  Nyt on helppo taas hengittää. 

Nisulla on suussa sitten enää ne etuhampaat. 
Tossa se vieressä naukuu, kurnuttaa (Mirtazapin saattaa pistää kissan juttelemaan ja niihän se pistikin) ja kehrää. 
Suonissa sillä virtaa huumehet, vatsa pullottaa ruokaa ja sillä on krooninen tarve päästä syliin ja leipoa ihan mitä osaa vaan Täti-ihmisen kroppaa. 
Ikävä kyllä, sen kynnet on niin pitkät, että täti-ihminen on täällä mm. naama naarmuilla ja kissa liian eläväinen, että saisin kynsiä leikattua. Tai no sain, yhden. 

16 kommenttia:

 1. Voi huoli ja jysäys ♥
  Voi pikkuista Nilssua, toinen on niin kipeänä monesta paikasta. Hyvä, että on vatsa taas pullollaan ja vaikka sitten huumehuuruissa hyvä olo, mutta edes silloin. Voimia ja hyvää oloa teille kaikille ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila ♥

   Onneksi ollaan taas edetty jo eteenpäin sitten tämän kirjoituksen ja Herra Hampaaton kiusaa kavereita kuten ennenkin ja on palannut kainaloon yöunille .

   Poista
 2. No on siellä ollut taas Nilssonilla meiningit, perinteikkäästi lääkäriin ennen oikeaa aikaa. :( Tsemppiä ja voimia ja vaikka mitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen sille kyllä yrittänyt sanoa, että kaikkista traditioista ei kyllä kannattaisi pitää kiinni ;)

   Kiitos toivotuksista, uusi lääkesuunnitelma toimii ja tyyppi on taas oma itsensä. Huumeetkin on enää entistä elämää ;)

   Poista
 3. Voihan epikriisi (Suom.huom. Hoitokertomus)!
  Rakkauden täyteiseltä kissalta on helppo napsia etukynnet. Kisu kainaloon, little TLC ja naps, naps, naps..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisun harrastus, epikriisien keräily ;)

   Pyyheliina ja kissa on hyvä yhdistelmä, mutta kun kyseessä on Nilsson. Jooei. Olis kyllä kiva kun onnistuisi :D

   Poista
 4. Mirtazapin on mulla unilääkkeenä...! Se on hyvä jos Nisulle ruoka maistuu M:n johdatuksella. Itellä on vähän vaikeeta siinäkin puolessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä tosi hassua, miten paljon kissoille ja ihmisille ky samat lääkkeet. Mäkin olen täällä ollut flunssassa ja mulle määrättiin Ventolineä. En hakenut sitä vaan käytin Nilssonin lääkettä :D Ja se auttoi sen mitä sen pitikin.

   Sulle parempia vointeja <3

   Poista
 5. Jaksamista ja voimia ♥
  Ei siihen oikein muuta tiedä sanoa...

  Ja tietysti paranemista potilaille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaverit ♥
   Meillä on kyllä nämä tarinat täällä pelkkää kissasairaalasarjaa ;)

   Onneksi niissäkin aina välillä vähän positiivisempiakin jaksoja ja potilas voikin jo paremmin tällä hetkellä.

   Poista
 6. Voi Nisua, mutta ihana kuulla, että nyt on hoidettu hammas ja masu - ja hellyyttäkin on noin paljon ilmassa!♥ Me lähetetään edelleen voimia ja tsemppejä! Nyt ei teille enää kyllä yhtään mitään säikäyksiä tai huolia!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaverit ♥
   Nyt Nisu on jo paljon paremmassa kunnossa, suu on parantunut tosi hyvin ja uusi lääkesuunnitelma toimii.
   Me nautitaan nyt tästä hetkestä, silleen ihan täysiä ;)

   Poista
 7. Voimia myös täältä! Jospa nyt saisitte hengähtää ja tulisi viimein terveempi jakso kissoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Tällä hetkellä tilanne on onneksi taasantunut ja meillä voidaan ihan hyvin :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)