torstai 31. lokakuuta 2019

Pissapoika

Siinä, missä Nilssonin arvokkain osa on ( rahallisesti ) sen sisuskalut, on Börjellä se sitten rakko.Meillä on tapahtunut jotain, mistä en oikeasti tiedä mitään.

Siitä johtuen, meillä on lähes kroonisena podettu Börjen kanssa idiopaattista kystiittiä. Kroonistunut sairaus ei onneksi ole, sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta kun yksi lääkekuuri loppuu, alkaa Börje taas ravaamaan turhaan vessassa. 

Epäilen,  että tähän mystiseen tapahtumaan ja siitä alkaneeseen kierteeseen liittyy Nilsson. Mitenpä muuten, siis toi Nilssonin osallisuus
Tämän olen päätellyt Börjen käytöksestä Nisun lähistöllä, joka on nykyään ollut tavallaan pelokas ja vähintäänkin välttelevä.


Kotona on nyt siis pidettävä lääkevarastossa kipulääkettä ja lihaksia relaksoivia lääkkeitä. Sinällään ei muutosta entiseen, tuollahan niitä on ollut jo jonkin aikaa. Nyt myös tiedän, että saan aloittaa ihan itse lääkityksen heti, kun huomaan Böön sairastuneen. Cystaid on nyt otettu taas pitkäaikaiseen käyttöön, lääkkeiden oheen.Lisäksi aloitettiin Börjellekin sitten Seronil eli mielialalääke. Mimmihän sitä jo on pitkään syönyt, samaisesta syystä eli Nilssonin takia. Toiveena on, että Börjekin lopettaa sen ylenpalttisen stressaamisen ja pisumestat rauhoittuu samalla.

Ai niin, olihan meillä sitten tässä välissä myös yksi idiopaattinen kystiitti epäilys, joka olikin sakkainen pissa, vaikka Böö syö lääkeruokaa siihen. 
Syö edelleen. 

Näin tämä Triolan kissojen sairalaalasarja täällä vaan jatkuu ja jatkuu.

14 kommenttia:

 1. Voi Börje! Ei sun tarttis kyllä stressata, vaikka Nilsson onkin, ööö, Nilsson. Reippaasti pissit pari-kolme kertaa päivässä, niin ei tule sakkaa. Ja sitten muut ajat otat ihan rauhallisesti, niin ei tee kipeää pissiosastolla. Joohan? Pus pus Börje ♥

  Ja voimia Taru! Minä joskus joutessani laskeskelin että paljonko on litrahinta kissanpissalle. Pääsin sellaiseen 3000 euroon per litra, vaikka olisi kyseessä itse otettu oireeton kontrolli, joka ei vaadi kuin labratutkimuksen eikä kissaa tarvitse käyttää klinikalla ollenkaan. Totesin, että huono juttu tällainen joutoaika (autossa klinikalta näytteen viennistä tullessa...), kun ehtii miettiä kaikenlaista :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä oon samaa meiltä, tassulla vaan Nisulle kyytiä! Kyllä se jossain vaiheessa tajuaa, että ei kannata kissakavereille rage ;)

   Litrahinta kuulostaa kyllä just sellaiselle summalle, jota me suositaan ( koska kaikki kissojen ell-kulut ). Mitä kalliimpi, sitä tyytyväisempiä me ollaan...eiku ?!!

   Meillä alkoi taas eilen illalla uusi kuuri, oltiin ilman lääkkeitä varmaan vajaa viikko. Hitto.

   Poista
 2. :( :( :(

  Onneks on olemassa tuollaisia lääkkeitä! Pidetään peukkuja, että ne toimivat Böölle yhtä hyvin kuin Mimmillekin! Kissojen välit on kyllä mystisiä juttuja, että miten ne joskus on hyvät ja sitten taas ei. Teillä pitäisi olla valvontakamerat että näkisi, miten porukka käyttäytyy kun et itse ole paikalla. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kamera näyttäisi nukkuvia pullukoita ja yhden hoikan elohiiren, joka aikansa huviksi isottelee muille :D

   Seronil näyttää jonkin verran relanneen Börjen mieltä, mutta eilen sit taas napattiin lääkkeet esiin, kun se kyhötti vessassa useamman minuutin eikä mitään tullut.
   On tää aikamoinen kierre siellä nyt päällä :/

   Poista
  2. Voi Börje. :(

   Tää on nyt ehkä vähän ekstreem-vaihtoehto, mutta tuli mieleen niin ehdotan: voisiko auttaa, jos herra isoherran eristäisi muista siksi ajaksi, kun ovat vain keskenään? Olisiko teillä mahdollisuus laittaa verkko-ovi niin, että kämppä olis jaettu jotenkin järkevästi ja Nilssoni elelisi toisella puolella ja muu kolmikko toisella? Voisivat verkon läpi seurustella jos haluavat, ja jos eivät halua niin ei olisi pakko. Luulisi, että silleen ei kukaan ainakaan tulisi liikaa kiusatuksi ja ahdistelluksi, kun et ole hoitamassa tilannetta. :/

   Poista
  3. Mä olen leikitellyt ajatuksella, että erottaisin tyypit, mutta ovella. Ja se ei toimi, koska Börje on virallinen_suljettujen_ovien_avaaja. En edes ole tajunnut ajatella tota verkko-ovea :/ ideana toi sulkeminen on jotenkin mun psyykeelle avian liian raju: se että Nisu olisi yhdessä huoneessa päivän - yksin - on liian surulista ja lisäksi varmaan se hyppisi seinillä sitten illlasta aamuun, kun sen vapauttaa ?

   Ajattelemisen aihetta tästä kyllä tuli, kiitti idean istututtamisesta päähäni :)

   Poista
 3. Voihan virtsa! Börje antaa nyt vain pissin liristä! Lisää vain nesteitä ruokaan..

  Toisaalta ei ne pissavaivat ihmisilläkään halpoja ole. Pahimmillaan vievät yllättäen sairaalaan ja pahimmillaan hautaan saakka.
  T:Kohta neljännesvuosisadan kokemuksella alalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pissavaivat kenellä vaan ei kyllä ole toivottavia vieraita, todellakaan!
   Vanhuksilla sit vielä :/

   Poista
 4. Voi voi Börjeä, nyt pitäis jonkun sanoa Nilsonille että ottaisi vähän rauhallisemmin, jotta Börjekin voisi olla ihan oma itsensä. Toivotaan, että nuo lääkkeet auttaa ja voimia lääkkeiden annostelijalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäisi varmaan palkata Nisulle joku kissanleikittäjä käymään joka päivä ;)

   Poista
 5. Voi Börje! Ja Nisu. Sanattomaksi vetää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...meidän yhteinen harrastus, Börje ei pissaa ja mina lääkitsen :/

   Poista
 6. Sanonta "huoleton on hevoseton" pätee kyllä kissoihinkin. Ja oikeastaan kaikkiin eläimiin.

  Tsemppiä paljon teidän porukalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!
   sanonta on kyllä niin kohdillaan, olen huomannut :/

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)