sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Tänään kotona: 4 kissaa ja 60 m2

Leffa ! Me tehtiin leffa meidän kissojen kodista. Jossa Täti-ihminenkin saa onneksi asua.
Laki sanoo seuraavaa vaadittavista tiloista per kissa. Meillä on 60 m2, joten me ollaan tässä asiassa oltu lainkuuliaisia.


Pitopaikan erityiset vaatimukset
Jos kissoja pidetään vapaana huoneessa tai muussa vastaavassa suurehkossa tilassa, täysikasvuista kissaa kohden on oltava tilaa vähintään 1 neliömetri, kuitenkin siten, että pinta-alan on oltava aina vähintään 5 neliömetriä.
Muussa kuin eläinsuojeluasetuksen 22 §:ssä tarkoitetun häkin tai vastaavan tilan pinta-alan on oltava vähintään 1,5 neliömetriä ja korkeuden vähintään 1,3 metriä. Jos samassa häkissä tai muussa vastaavassa tilassa pidetään useita kissoja, tilaa on oltava kissaa kohden vähintään 0,7 neliömetriä.
Tässä ei nyt laki kyllä toteudu kissojen henkilökohtaisen tilan puolesta.

Vaan koska kyseessä on kissat, homma pitäisi ajatella vähän laajemminkin kuin lattia ja huomioida seinätilat kissojen käyttöön. 

Ollaan me sitäkin tehty. Siksi me ajateltiin, että tehdäänpä elokuva, missä esitellään kissojen jutut.Uskomattominta on se, että tämän kokoiseen kaksioon voi kadottaa 4 kissaa samaan aikaan. Mikä tosin on hyvä juttu, koska kukin kateista saa viettää omaa aikaa.

Kunnes ehkä Nisu löytää jonkun ja aloittaa räyhäämisen.


22 kommenttia:

 1. Siis VAU! *_*

  Tosi hienot tilat, ihan katson äimänä. Puut ja raapimahommat ja pesät ja hyllyt ja ihan kaikki, voi vitsit. Kyllä siellä hyvin muutama kissa elelee (ja katoaa täti-ihmiseltä). :D

  Kommentaari 10+++ taas kerran. Hienot reaktiot aina ku näkyy kissa. <3

  Kissat 1000000 ++++ Kaikki näkyy ja Nilsson edustaa. Ja on se eleiltään ihan Seponlainen, ei jumalauta. Niin tutunnäköinen tuo kohtaus kolmen minuutin kohdalla ovisuussa, missä ensin vähän hätkähtää puhuttelua ja sitten heti kiehnää ovenkarmea vasten. :D <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Kovasti yritän saada kissoille edes mielekkään kodin, kun olen muuten mailman laiskin leikittäjä ;)

   Muo vähän kyllä nauratti omat reaktiot, kun kissa osui silmiin :D Sitä ei sitten sössötä tai puhu fiksuja, vaikka aina niin on etukäteen päättänyt :D

   Seppoahan mä olen teidän blogissa sillä silmällä katsellutkin, koska nämä kaksi on kyllä niin samanlaisia, ollut aina :D Hyvässä ja pahassa <3

   Poista
 2. Tooooosi hyvä videokatsaus teidän kotiin ja sen asukkaisiin! Missäs Taru mahtuu elämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :)

   Tarulle löytyy tosi paljon lattialta paikkoja, mitä toki arvoistan kovasti :D

   Poista
 3. Hienosti laitettu misukoille kaikkea! Meilläkin mennään vähintään lain mukaan 34 neliössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää yrittää, tää yrittää :)
   Teillä on kanssa kyllä just hyvästi tilaa teidän kaksikolle. Niinkuin just pitääkin olla.

   Poista
 4. Välillä voi vähän tiivistää, kunhan pääsee tarvittaessa kauemmas.

  Mulla tulee kvartetista aina mieleen Hullunkuriset perheet, niin poliittisesti epäkorrekti kuin se onkin. Ei mikään yksittäinen ydinperhe vaan Mimmi on sen pankkiirin (?) rouva, Börje lihakauppias ja Elli kukkakauppiaan tytär. Nisusta riittää varmaan useammaksikin pojaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai Hullunkuriset perheet :D
   Mielikuva on kyllä aivan nappiin ja kyllä, Nisusta riittää kaikiksi pojiksi. Ja jonkun toisekin korttisarjan pojiksi.

   Poista
 5. Tuo anonyymin Hullunkuriset perheet :-D :-D

  Mutta teillä on kyllä ihan kissaluksusta. Ei ihme, että neljä kissaa pääsee hukkaantumaan kämppään. Teidän kämppä on silleen älykkäästi ja luovasti tehty, että mun mielestä siitä ei heti huomaa, että on kissoja. Tai siis huomaa, koska ne on ovella vastassa, ja tokihan on raapima- ja kiipeilyjuttuja, mutta ne kaikki hyllynpäälliset ja penthouset on ihan ylläreitä!

  Videolle ja selostajalle taas 10++ :-D Erityismaininta sille, miten Börje reagoi Täti-ihmisen kissareaktioihin :-D Vaikutti jopa siltä, että TurvallisuusMAtzo tekee arviota rauhaturvamöllöttämisen tarpeesta tässä tilanteessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kuinka oikeassa ano onkin, just niitähän noi onkin ;D

   Mun unelmakodissa olisi silleen kissahommat, että kiipeilypuutkin olisi naamioitu niin hyvin, ettei niitäkään hokaisi. Vaikka kuten sanoit, siinähän ne ovella on jo vastaanottamassa, että sama vaikka eivät ookaan naamioituneita :D

   Rauhanturvamöllöttäjällä oli kiireinen iltapäivä, Täti-ihimnen raakkui ja sössötti ilman aiaisempaa ilmoitusta. Ps. kiitti 10 ++:sista !

   Poista
 6. Wautsi wau, Triolassa on täydellinen varustus kissoille. Ylätassut sille!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 7. Tuntuu kuin oisin taas käynyt teillä kylässä! <3 Täytyykin tulla aina katsomaan tämä video, jos on visiittien väli kasvanut liian pitkäksi. Nauroin ääneen monta kertaa - ja huokailin ihastuksesta aina, kun tuli uusi kissa kuvaan. Nisu on kyllä todellinen showkatti! :-D Muakin nauratti se Hullunkuriset perheet. Mimmi on kyllä niin tyyris ja hieno pankkiirin rouva - mutta silti niin hempeä ja hellä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, mutta me kyllä haluttaisiin ihan fyysistä visiisittiä :)

   Muo nauratti, miten sitä ei edes huomaa, kuinka äänensävy muuttuu kissan nähdessä :D Karua kuultavaa, kind of :D

   Poista
 8. Tosi kiva video ja aivan huikea selostus ja sen jälkieditointi :) ja tästä saa kivasti inspiraatiota kissoille sopivampaan sisustukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D Improna jutteleminen kyllä on haastavaa, jos olisi ollut koulussa kokeena niin ei olisi tullut kymmpiä :D

   Kiva, jos jotain ideoita saatte meiltä :)

   Poista
 9. Oi miten ihana video!! :D Aivan huippu! On se vaan niin, että parhaiten välittyy kotiesittely videon kautta. Superisti teillä kiipeiltävää ja oleskeltavaa kisuille ja Nisu niin huippu kun oli esittelyssä tiiviisti mukana! :) Saisko ton olkkarin hyllyumpikujan avattua, jos tynnyri ja penkki/arkku(?) vaihtaisi paikkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit :)
   Mulla on toi tynnyri ollut tuossa kirjahyllyn vieressä (se missä Mimmin peti on), mutta se ei toiminut loppupeleissä, mutten enää kyllä muista miksi :D Arkku ei sovi siihen kohtaan, joten seinätilat pitäisi hyödyntää. Sitä vaan taitaa ajan kanssa aina tottua siihen nykyiseen tilaan ja vuodet vaan vierii ja mitään ei tapahdu ;)

   Poista
 10. Mua ihastutti eniten toi juoksupyörädemonstraatio, ilman demoa olisin luullut ettei välttis ole käyttöä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksupyörä on muuten tosi kovassa käytössä, uskomatonta mutta totta. Nilsson vetää siinä päivittäin intervallitreenit, ikävä kyllä monasti ne alkaa vasta puolen yön aikaan :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)