keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Catmax ongelma

Ehdottomasti suosituin kynsien rapsuttelupaikka on keittiössä olevan Catmaxin alimman tason köysi. 

Senpä takia siinä räjähti yksi köysi täysin poikki.
Ihan ensimmäisenä catmaxin sivuille ja korjausköydestä tilaus sisään. Huh. Ei hätää. Tilasin kaksi, onpahan sitten kaapissa varalla yksi ylimääräinen.

Vaan enpä huomannut, että Catmaxilaiset on lomalla elokuuhun asti. Se selvisi emailistä, minkä sieltä sain.  Tilaus on kumminkin sisällä ja toimitus noin viikolla 33. Vaan jotain on siksi aikaa keksittävä, koska eipä tota voi tuollaisenaan rapsutella.HEUREKA! Kerrankin välähti. Ikealla on 5.99 € maksava Lurvig raapismismatto pöydänjalkaan.
Vähän jouduin nostamaan pientä porrasta, että sen tohon sain mahtumaan. Ei se nyt toki ole mitenkään maailman kaunein, mutta ei ruminkaan.  Vähän se irvistelee, mutta irvistelkööt.
Mimmi on sitä jo vähän rapsutellut. 

Ihan halpahan tästä sitten ei kumminkaan tullut, koska ostokset Ikeassa ei ikinä jää pelkästään siihen, mitä lähdit hakemaan.

11 kommenttia:

 1. Tuohan on aivan täydellinen idea! Ja hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän siisti ratkaisu, olen vallan ylpeänä täällä ;)

   Poista
 2. Eikös näihin käy myös sisalköysi ihan vaikka biltemasta tai rautakaupasta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti kävisi, mutta mielelläni tuen pienyrittäjää, joka on pohtinut tuohon ratkaisun valmiiksi. Mä en ole loppupeleissä mikään DIY ihminen, vaikka luulenkin olevani :D

   Poista
 3. Minä oisin ehkä menny hakemaan köyttä lähimmästä Biltemasta, tai sitte kiinnittäny tuon entisen nippusiteellä, mutta tuohan toimiikin oikein hyvin tuo raapimamattonen tuossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tossa on mulle helppo kiinnitys. Mä kun en ole mitenkään kätevä käsistäni ;)

   Poista
 4. Erinomainen fixaus! Metritavarana oikean paksuisen köyden hinta voi nousta yllättävän korkeaksi! T: yhden pöydänjalan köysittäneenä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä olin kanssa sanomassa, että ei oel kyllä välttämättä ihan halpaa sellainen köysi... Ja sitä menee yllättävän paljon! Että ihan hyvä ratkaisu tuo.

   Catmaxia meillä ei ole, koska en ole raaskinut ostaa, mutta minä tein yhden raapimatolpan hävikkiaineista: mies toi työmaaltaan n. metrin pätkän paksua puuta (mikä lie jäännöspala mitä nyt raksalta tulee) ja palasen jotakin puulevyä (jäännöspala sekin), jotta tolppa pysyy pystysä. Tolpan päällystin vanhalla räsymatolla. Ruuveilla matto kiinni puuhun, naulat ei pysy. Vuoden se on kestänyt, eikä siltä näytä että kohta hajoaisi! Ja kissoille kelpaa vallan hyvin, on ihan päivittäisessä käytössä. (sori, tämä meni vähän aiheen sivuun kyllä :D)

   Poista
  2. Catmaxilla maksaa korjausköysi 20 euroa. Siinä on kiinnistyslangat mukana eli sen saa helposti kiinnitettyä rikkinäiseen osaa köyttä. Ja keseä mennään ton Ikean rapsutteluhomman kanssa.

   Kestävältä kuulostaa kyllä teidän puu, siksi varamaankin se on puusta ;) Sille kovasti paljon pitkää ikää vielä :)

   Poista
 5. Fiksu väliratkaisu! :) Ja huippujuttu, että varaosia saa! Suomesta ei nähtävästi oikein enää saa pahvipuihin uusia tolppia, jos menee rikki. Niitä myynyt nettikauppa on poistanut tolpat ja varapedit valikoimistaan. Ei kande mennä rikki....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on vähän tyhmää, jos joutuu loppupeleissä heittämään koko puu roskiin vaan jonkun risan
   osan takia :/
   Mä olin alkuun aika skeptinen ton ikean raapimisjutun kanssa. Ei se laadullisesti tietty ole kauhean hyvä, mutta menee kyllä hyvin väliaikaisratkaisuna :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)