lauantai 7. huhtikuuta 2018

Hyvä tukkapäivä

Madamen tukan kanssa on ollut ongelmia. Joskus enemmän, joskus vähämmän.


Viime vuonna jouduimme pariin otteeseen tekemään radikaaleja hommia ja täti-ihminen kyni katin karvan ruokottoman huonolla kampaajan taidoilla aika karmaisevaksi.

Nyt on karvaa kasvanut mutta hilseilystä vaan ei olla päästy eroon, enkä ole saanut Mimmiä syömään lohiöljyä.  Kunnes vihdoinkin tajusin kysyä apua.
Facebookin ryhmässä kissan luonnonmukainen ruokinta, raakaruokinta, barf toimii moderaattonina mm. kissablogimaailmasta tuttu Pikkupetojen  Piivi.  (Ryhmä on suljettu, mutta tahtoessaan voi hakea jengiin mukaan).
Siellä sitten yhdessä öljykeskustelussa kysäisin kävisikö sama tuote Madamelle ja annostusohjeen. Check.  Lisäksi sain ohjeen ostaa tiettyä sinkkiä. Check.


Näitä ollaan nyt syöty.

Lisiä on nyt tuupittu HRH:n kitusiin vähän oli kuukauden ajan. Öljykapseli pitäisi muistaa antaa 4 kertaa viikossa ja sen muistamisen kanssa on vielä vähän säädettävää. Mutta tälläkin muistamattomuudella ollaan saatu jo tulosta aikaan. Hilseily on selvästi vähentymään päin.

Eikä siinä vielä kaikki.

Nyt me ollaan löydetty vihdoinkin kampa, joka kelpaa Madamelle ja me ollaan päästy kunnolla selvittelemään takkuja ja olen saanut kampailla jopa HRH:n häntää (ennen siihen ei saanut koskea ollenkaan). Melkein tekisi mieli uskoa, että tänä vuonna ei tarvi kaivella sheiveriä esiin muuta kuin ehkä brasilialaisen tiimoilta.Enpä olisi  olisi ikinä uskonut, että tämä olisi se ihanin kampa jolla lopulta päästään yhteisymmärrykseen turkinhoidon tarpeellisuudesta. Nyt me sitten jatketaan lisäravinteita ja kampaillaan tukkaa. Samalla tulee vähän kyllä pussailtua Madamea ja sitten vielä vähän lisää.13 kommenttia:

 1. Kuninkaallinen kampaamo on selvästi tehnyt hyvää työtä kuninkaallisen turkin kanssa! Aristok(ra)atit on toisinaan niin herkkiä, että hoitotoimenpiteiden säätäminen tismalleen oikeiksi vie aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloitsemme suuresti HRH:n uudesta hiustenhoitorutiinista. Kauanhan sen löytämiseen meni, mutta kuten sanoit: se vie oman aikansa ;)

   Poista
 2. Hianoja uutisia, kerrassaan! Takutonta ja kiiltäväkarvasta kevättä teille kaikille. Joo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jestas! Täällä justiinsa tajuttiin, että teilläpä tukat hoidetaan kylvyssä varmaan aika usein :D ? Se on jo hieno suoritus!

   Poista
 3. No nyt ei tartte trimmerin surista Madamen lähettyvillä! :) Upea tukka hienolla leidillä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti toivoisin, ettei tarvitsisi suristella Madamen peräpäänkään kanssa jatkossa ;)

   Poista
 4. Tablettien ottaminen ei oo meille mikään ongelma, mutta syökkö sä ihan kokonaisena tuon Möllerin? Mut hei, hiukka siistii, et sun turkki voi paljon paremmin, me tykätään!
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mölleri on hyvän sukkulan muotoinen ja sujahtaa kurkkuun ja sieltä sormenpäällä tuupaten alas tosi helpolla.

   Kiitti kaverit, hyvät tukkapäivät on kivoja :D

   Poista
 5. Siis noi ihmisen kapselit käy? Muistan kerran ruiskauttaneeni Ilonalle rikotun kapselin sisällön suuhun, musta se oli oikein kätevä idea. Mutta kun ei sellaisesta mitään kukaan ollut sanonut, en uskaltanut jatkaa. Ai voisi. Hyvä uutinen. Mut meillä ei nyt taas mun omien juttujen takia ole mitään lisäravinteita... höh. Toisaalta Ilonan hilseilykin on superpientä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa käy. Luotan siis Piivin sanaan, itse en asioista tiedä. Kovin kätevää kyllä kun niitä saa antaa, ainoa malli minkä tohon kissaan saan.

   Poista
 6. Onpa hyvä juttu, mikäli nuo lisät auttavat ja Madame saa säilyttää tuuhean turkkinsa. Vaatii kyllä myös tosi paljon kärsivällisyyttä kokeilla eri kampoja ja harjoja, että mikäköhän toimis. Loistavaa, jos teille on löytynyt sellainen, jonka Mimmikin hyväksyy koskettavan turkkiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä oikeasti tosi hyvä mieli, kun ihon ja karvan ongelmiin sain vihdoinkin apua! Muutaman kuukauden sisällä nähdään sitten se, että saatiinko hilse kokonaan pois :)

   Toi kampa on ollut meillä jo jokusen tovin. Sitä on koitettu, ilman innostusta. Kunnes nyt. Kissat <3

   Poista
 7. Hyvin myöhäisenä liikenteessä, mutta tosi mahtavia uutisia tukkaosastolta! :) Hienoa, että lisät on maistuneet!

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)