lauantai 16. maaliskuuta 2013

Maalismourut eli paasausta sterilisaatiosta

Se olisi nyt se aika taas kissoilla kun pitää esittää parastaan vastakkaiselle sukupuolelle. Vapailla markkinoilla leikkaamattomat kissat siis aloittavat holtittoman lisääntymisen ja lisää kodittomia kissoja alkaa kohtapuolin syntymään isoissa mittakaavoissa.  

Ikäväkseni huomasin Rekkujen sivuilta, että Madame Mimmin äiti Rva Paukku on siirtynyt kiireelliseksi kodinetsijäksi. Paukkuhan oli aivan superäiti: se hoiti omat ja adoptoidut pennut luovutusikäisiksi  kateiksi (yhteensä 8 kpl ) mutta itse ei ole löytänyt kotia. Vaikka Paukun ja Mimmin verisiteestä ei ole tieteellistä todistusta, sanoisin  kuvien perusteella geneettisen samankaltaisuuden olevan sen verran vaffa, että Mimmi on Paukusta syntynyt :)  Paukun tietojen  mukaan luonnekin matsaisi 100 prosenttisesti, muuten. Mitä mieltä olette?

Rva Paukku, kuva by  Rekku Rescue Ry ja Madame Mimmi kuva by Taru
En tee tätä kirjoitusta Rekkujen edustajana,sitä en ole. En kirjoita tätä sillä, että Paukku saisin tämän ansiosta kodin (vaikka en panisi pahakseni ollenkaan). Toivon vain että joku kissaa harkitseva ihminen saattaisi saada kimmokkeen antaa kodin kodittomalle. Että edes yksi leikkaamaton kissa leikataan. Että asiasta puhutaan, eikä tänä vuonna eläinsuojeluyhdistysten ovet ratkea saranoistaan uusien kodittomien eläinten takia. Ettei villejä pentuja tai aikuisia kissoja kuole luonnossa  nääntymällä, petojen ruokana, ihmisen pahoinpitelemänä vain siksi että leikkaamaton kissa on päässyt lisääntymään.

Toivottavaa olisi, että kaikki kissat joita ei aiota pennuttaa kontrolloiduissa olosuhteissa tulisi siis sterilisoida. Jopa ne kotikissat, jotka elävät sisätiloissa. Vapaana liikkuvat ehdottomasti. Sterilointi itsessään on jo eläinsuojeluteko.

Olen Madame Mimmi ja väitän olevana Rouva Paukun tytär ensimmäisessä polvessa.22 kommenttia:

 1. Olet niin kovin oikeassa leikkauksesta. Varsinkin maalla siitä elää kaikkia pervoidiootteja uskomuksia - kuten kissoista ylipäätään - ja laiskuus ja pihiys estää hoitamasta asiaa kuntoon. Kiitos jokaisesta vastuullisesta ihmisestä, ja ruoskaa jokaiselle vastuuttomalle.
  Nätti rouva on siellä. Valitettavasti meidä neliöihin ei mahdu lisää turkisporukkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten muo ihmetyttää ne ihmiset jotka pitävät kissoja ( tai eläimiä yleensäkin) vain eläiminä eikä inhimillistä niitä tippaakaan niin olettavat kumminkin sitten ihmisen seksuaalisuuden vastaavan kissan seksuaalisuutta eikä "meidän Mörrimöykyltä kyllä palleja napsasta !" ei voi vaan tajuu.

   Poista
 2. Niin totta. Ymmärtävätkö ihmiset koskaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epätoivoiseltahan tää näyttää, mutta uskon vakaasti että valveutuneisuus etenee vaikkakin pienin askelin.

   Poista
 3. Totta joka sana! Ja Rouva on kaunis. Valitettavasti meidän talouden kissamäärä on nyt sopiva.

  Tämän lisäksi haluan (rotukissain palvelijana) lisätä, että kissankasvatuksessakaan olennainen asia EI, toistan EI, ole kissamäärän yletön lisääminen. Kaikkien kissojen ei pidä saada pentuja. Niitä suunniteltuja pentueita ihan oikeasti pitää suunnitella ja arvioida onko tämä nyt hyvä idea lainkaan.

  (Hmm. Todellakin pitäisi käyttää tuo Figo siinä operaatiossa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin !

   Figolle sitten pitää tilata aika toooosi hyvältä lääkäriltä, joska muistaa vähän sössötelläkin toiselle ennen sterilisointia ;) Figo ansaitsee sen <3

   Poista
 4. Madame Mimmi on ylvään ja kauniin näköinen. Toivottavasti Rva Paukku saa hyvän kodin!

  Varsinkin maaseudulla ja erityisesti maataloissa kissojen steriloinnin tärkeyden ymmärtäminen etenee hyvin hidasta vauhtia. Toivottavasti eläinsuojeluyhdistysten järjestämät puoli-ilmaiset "leikkaustapahtumat" edistävät asiaa.

  Meidän puolivuotias minikissa Sulo on menossa lähiaikoina eläinlääkärin pakeille ja juurikin steriloitavaksi.
  Kattiloista vanhempi Robert on otettu eläinsuojeluyhdityksestä. Se oli löydetty maaseudulta myöhään syksyllä ja pakkasten vuoksi sen toinen korva on taittunut "lippaan". Luonteeltaan se on mitä mainioin ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme täysin samaa mieltä Madamesta ja kiitämme kehuista. Paukulle toivomme kanssa hyvää kotia, joko sitten ainoana kissana tai sitten uuden lauman kuningattarena :)

   Menin muuten samantien vakoilemaan teidän Suloa, joka on valloittava tyyppi ♥ Ja Robertin rintaryijy vasta komea onkin! Mieltä lämmittää, kun toinen on kuvassa niin onnellisen näköinen vaikka hengissä pysyminen on ollut pienestä kiinni :)

   Poista
 5. Kauniita tyttöjä molemmat♥

  Etkä yhtään paasannut. En voi ymmärtää että jätetään kissat leikkaamatta. Ei tajuta että leikkaaminen kirpaisee rahapussia vain kerran. Leikkaamatta jättäminen tulee kalliimmaksi, syntyy pentuja, on ostettava lisää ruokaa niille ja mikä "vaiva" niistä tuleekin? Paitsi jos "kätevästi" syntyvät jonnekin navetan vintille ja sieltä lähtevät itsekseen maailmalla ja lisääntyvät entisestään.
  Valitettavasti tämä ei ole ainoastaan maaseudun ongelma:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistkii noi tytsyt on tosi kauniita ♥

   Mä vielä jaksan jonkin verran tajuta ns. vanhaa kansaa, joilla historia kissojen kanssa on ollut aina sama eikä leikkaaminen siten edes tule mieleen tai koeta tarpeelliseksi mutta nuoremman polven pitäisi olla jo sen verran ajantasalla, että kissa leikataan automaattisesti.

   Sitten ihmettelen niitä, jotka perustelee leikkaamattomuuden sillä että kissa on pelkästään sisäkissana. Koskaanhan yksikään sisäkissa ei ole karannut....

   Poista
 6. ikävä kyllä me emme jokaista koditonta voi ottaa luoksemme, vaikka sydän verta vuotaa aina kun näen kissan vailla omaa pysyvää kotia. On se kumma, miten rahaa riittää auton vahaukseen ja pesuun ja uusiin penkinpäällisiin joka kevät, mutta kissaa ei raskita viedä sitä yhtä kertaa sterilointiin, vaan avataan ovi kun katti alkaa mouruamaan.
  Sitten on ilmoituksia suloisista pikkuvaaveista, joita annetaan jokaiselle joka kehtaa hakea pois.
  Mie tulen niin vihaiseksi tämmöisiä ajatellessani, mutta tässä edessäni touhuaa parhaillaan tuo mustaturkki, joka riepu annettiin jollekin josta oli ihana omistaa pikkukisu mutta josta ei ollutkaan ihana hoitaa toisen ripulia/mitä lie sairautta vaan ihana huoparulla vietiin hoitolaan muka viikonlopuksi eikä ikinä haettukaan takaisin. Siellä sitä oli kunnostettu jo kuukausi ennenkuin se kiipesi talvitakkini huppuun ja kietaisi sydämemme häntänsä ympärille ja lähti matkaamme. Nyt siitä on kasvanut tukeva ja omanarvon tuntema matami, joka antaa hönölle huutia joka välissä.
  En oikeasti ymmärrä niitä ihmisiä, jotka väistävät velvollisuutensa kissaa kohtaan.

  VastaaPoista
 7. Todella erittäin kertakaikkisen asiallinen ja hyvä blogikirjoitus!

  Olen täysin samaa mieltä, että (erityisesti ulkona vapaana liikkuvan) kissan steriloiminen on ainoa tapa myötävaikuttaa siihen, että eläinsuojeluyhdistykset eivät ratkeaisi liitoksistaan säilöessään niitä kodittomia ja puolivillejä tai täysin ihmisestä vieraantuneita kissanpentuja, joita nämä leikkaamattomat kissat ovat luontonsa ajamina tehtailleet. Vastuullinen kissanomistaja leikkauttaa kissansa.

  Ihana Madam teidän taloudessanne! Toivottavasti hänen äitinsä saisi pian rakastavan kodin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhulla ajattelen taas kevättä ja varsinkin niitä luontoon kuolevia pentuja joiden kuolemat on täysin ihmisten syytä.

   Kiitos kehuista, me aikoinaan rakastuttiin Madamen pentukuvaan niin että jouduttiin puhumaan Rekkujen kissakoordinaattori ympäri että saatiin sen. Börje oli silloin vielä nimittäin leikkaamatta. Onneksi uskoivat meitä ja saimme Madamen meille asumaan. Me tarvitaan tota kuningatarta pitämään meidät arvokkaina ;) Paukulle toivomme kanssa omaa, hyvää kotia♥

   Poista
 8. Leikkamisesta todellakin kannattaa puhua ja kirjoittaa, onhan laiminlyönnin seuraukset niin kurjat.
  Mesdames Paukku ja Mimmi ovat kyllä identtisen näköisiä:) Mieli tekisi aina ottaa kaikki kodittomat, mutta meidän neiti teki erittäin selväksi, ettei halua reviirilleen muita kissoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja silloin mennään Minnin ehtojen mukaan. Se on vaan niin ;)

   Meilläkin on kiintiö täynnä, eikä mulle enää varmaan annettaisikaan yhtään koditonta kun katteja on jo 4 kasassa eikä tilaakaan ole ihan valtavasti ;) Sydämestä vaan kirpaisee joka kerta, kun käy jonkun eläinsuojeluyhdistyksen sivuilla ja ne pullistelee kodittomia :/

   Poista
 9. Nämä pienet luojanluomat sattuvat niin sydämeeni. ne yrittävät elää hyvää elämää ja kodin saatuaan niistä kuoriutuu ihastuttavia omanlaisiaan kaunottaria/komistuksia omine vinkeineen ja päähänpinttymineen. Ne tarvitsevat niin vähän, mutta sekin niiltä viedään silkan välinpitämättömyyden/tietämättömyyden/laiskuuden ja itsekkyyden vuoksi.

  Mutta, siis nyt piti kirjoittamani vain vastaus Tarulle, eikä ryhtyä paasaamaan, eli Paukku on aivan Mimmin näköinen, voisi hyvinkin olla emo. Ja tuommoinen Emo-äiti ansaitsisi kodin, jossa voisi hoivata toisia kisuja/ihmisiä. Ja Madame Mimmi on ihana

  VastaaPoista
 10. Loistavasti sanottu Elosalama, todella loistavasti. Ja tästä aiheesta on vaikea olla paasaamatta ja hyvä niin. Tärkeääkin tärkeämpi asia !

  Mammansa näköinen Mimmi, toivottavasti Paukulle löytyy lopullinen koti pian. Meille on kiintiö täynnä ja onhan meillä jo lauman kuningatarkin täällä että riitojakin varmaan tulisi. Mimmi on ♥

  VastaaPoista
 11. Voi sentään. Täälläkin sykkii sydän kodittomille.

  Unna oli mielestäni hyvää vauhtia matkalla "eläinsuojelutapaukseksi" ja/tai villiintyneen kissalauman kantaemoksi sikäli, kun reppana oli silloin reilu kolmikuisena saatavissa kiinni vain loukulla ja muuten täysin pitelemättömissä. Emon sterilointi ei auta, jos yksikin pentu jää villinä kirmaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minkämoinen ihana persoona Unna vielä on, taitelija, näyttelijätär, tanssija ja kaikkea ♥

   Justiinsa kuten Elosalama tuolla sanoi: "kodin saatuaan niistä kuoriutuu ihastuttavia omanlaisiaan kaunottaria/komistuksia omine vinkeineen ja päähänpinttymineen ".

   Poista
 12. Tärkeä aihe; valitettavaa on, että näistä asioista lukevat todennäköisimmin valistuneimmat yksilöt, jotka muutenkin leikkauttavat kissansa. Steriloinnilla/kastraatiolla on vaikka mitä etuja, joista esimerkiksi eläinlääkärit voisivat aktiivisesti kertoa, kun hoidossa on aikuinen leikkaamaton kissa tai koira. Olisi siinä varmasti tuputuksen makua, mutta voisi pelastaa joitakin.

  En tiennytkään, että Mimmi ja Paukku ovat sukua! Ehdottomasti on samaa näköä ainakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se ikävä kyllä taitaa olla, enpä minäkään hengaile joissain curling-blogeissa kun ei voisi kiinnostaa yhtään ;) Silti toivon, että joku vahingossa yrittää etsiä jotain jollain hassulla haulla ( peffanäytös tms. ) ja vahingossa päätyy tänne.

   Varmaa tosissaan on, että Paukku Mimmin hoiti luovutuskuntoon mutta sitten tietty toi geneettinen sukulaisuus jää ikuiseksi salaisuudeksi. Jos vielä jossain vaiheessa menet vantaalle maantaikokoukseen niin Paukulle meiltä terkut ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)