maanantai 25. maaliskuuta 2013

Sota pöpöjä vastaan !

Alkoi tänään. Tai no, sota ja sota.
Aamulla herra Nilsson tuntui jo normaalilämpöiseltä, mutta ruoka ei maittanut. Muutenkin kissa oli pirteämpi verrattuna eiliseen. Ihan kun noin pieni paraneminen vaikuttaisi täti-ihmiseen rauhoittavasti niin kotimatka töistä alkoi Felinan kautta. Nutriplussaa ja samalla vitskuja kaikille.

herra Nilssonin emergency kit
Seuraava etappi oli apteekki josta kissat sai ikioman kuumemittarin. Nopeimman tuloksen mittaa pinkki  Pikku Myy. Antoi muuten tuloksen 38.5 astetta eli nyt ei kuumetta olisi. Myöhemmin vielä yksi kiekka mittarin kanssa, voin kertoa ettei meistä kumpikaan tule olemaan turhan onnellisia just silloin. Nälkään napattiin paketti harvinaista herkkua,  Shebaa. 100 g annos sujahti kissaan ennen kuin ehdin sanoa että ole hyvä. Nyt on sitten se ruokakin siis maittanut.

Meidän eläinlääkäri oli muuten juuri hengailemassa respassa kun menin Felinaan,  joten hoito-ohjeet ollaan saatu ammattilaiselta ja huomenna tarvittaessa päästään vastaanotolle ilman varausta. Ja uskokaa tai älkää niin puhelin soi vähän aikaa sitten ja tohtori soitti josko olin jo ehtinyt mittaamaan sen kuumeen ja onko Nilsson jo syönyt.

Ja eläinlääkäri myös muisti Nilssonin ilman että edes nimen mainitsin. Potilastiedot olivat auki alta aikayksikön kun lääkäri näki mut. Sanoisin, että välittämisen aste on jotain ihan ultraa. Kiitos Felina.


20 kommenttia:

  1. Toivottavasti Nilsson alkaa olla jo coolin puolella. Lupaavalta vaikuttaa ainakin.

    Ihania ovat ell:t, jotka muistavat ja kyselevät perään. Vallilasta löytyy samaa henkeä myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika coolina jo, onneksi. Vähän on pitänyt kiusata muitakin, jota ei eilen tapahtunut. Sitä oli ilo katsella ;)

      Se on kyllä kun löytää hyvän ell:n niin ei sitä ihan helpolla vaihda! Me käytiin aikaisemmin tässä lähistöllä olevassa tohtorilla, mutta vaikka hoito on ollut ihan hyvää niin se kiinostuneisuus vaan on puuttunut. Mikä teidän Vallilan ell on nimeltään? Jos joskus pitää esim. Hotelli Grannylästä kiikuttaa hyvään paikkaan jossain lähistöllä.

      Poista
    2. Kuulostaa tyypilliseltä ihmislääkäriltä teidän edellinen paikka. Vallilan eläinlääkäriasemalla taisi olla Anne Markkola, joka ainakin kyseli kuulumisia. Yksi ihana lääkäri sieltä lähti muistaakseni Eviralle, mikä vieläkin harmittaa.

      Kissa on terve, kun se kiusaa vai miten se meni. :P

      Poista
    3. Kiitti, pannaan korvan taakse.

      ..riiviössä enää mikää epäviallisena, ihan kauhukara toi on.....

      Poista
  2. vaaleanpunainen kuumemittari? siis nilssonille? miksei korvakuumemittaria? Mistä tämä ikävä tauti on tullut? Kemistäkö?
    Mutta täti-ihminen hoitaa, vaikkei se niin kivaa potilaasta aina olisikaan.
    Meidän neitosemme kärsivät raitisilmamyrkytyksestä, tulimme iltasella mökille ja nämä pistäytyivät ulkona, samoin aamulla varttitunnin, lopun aikaa ne ovatkin olleet aivan tyrmässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valeanpunainen on uusi musta poikakissojen muodissa ;) Ell sanoi, ettei korvamittari ole hyvä kissoille ja kun mä nyt tottelen sitä kaikessa niin ostin pyllymallin :/ Ja Kemistähän tuli vaan väsynyt täti-ihminen eikä mitään pöpöä. Epäilen.

      teillä on kyllä niin kiva, kun tylleröt saa möksällä ulkoilla energiat ihan minimiin. Ei jaksa edes kinastella :D

      Poista
  3. Voi hitsi! Toivottavasti oli ohimenevää eikä vaivoja tule enää! Ehkä poika oli vain pikkujoulujen jälkeen perin väsynyt?

    Minä en ole ikinä mitannut kissalta kuumetta ja epäilen vahvasti ettei se onnistuisi. Korvamittarilla ehkä. Takaosastosta ei. Friedeltä yritettiin taannoin eläinlääkärillä mitata takaa, mutta ei meinannutkaan onnistua...

    Mutta voi hyvä ihme tuota Felinaa! Melkein olisi riittävä syy muuttaa Helsinkiin! Siis on meilläkin hyvä lääkäri, mutta ei sen kanssa puheisiin pääse kuin ajan varaamalla. Täkäläisiin pieneläinhoitajiin en kyllä luottaisi jos ei välillä pakko olisi... Ja takaisin ei eläinlääkäri kyllä soita varmasti! Hoitaja ehkä voi soittaa, jos on aivan erikoinen tilanne...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on muorimies jo paljon parempi ja jos tarvitsee vielä kuumetta mittailla niin nyt on pelit ja vehkeetkin siihen.

      Mä on kyllä kanssa tosta Felinasta ihan äimissäni, siksi ei voi kun hehkutaa joka kerta. Toki, voihan siellä joku muu lääkäri olla ihan toisenlainen mutta voisin sitä kyllä epäillä. Ne vaan niin rrrrrrrrrakastaa kissoja ja haluaa niiden parasta.

      Poista
  4. Hralla tuntuu olevan varsin oiva hoitohenkilökunta! Ovat ihan tassunalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. IHAN tassun alla ja tila on krooninen Ei parannusta ;) Täti-ihmisen äitikin on muuten samassa jamassa....

      Poista
  5. Jos ei liikaa ilahduta noi mittaushetket, voisin suositella korvaan laitettavaa mittaria, niitä on eläimillekin, me tilattiin joskus netistä. On nykyään rikki kun hajosi muutossa, pitäis tilata uusi. Toi korvaversio on mielestäni parempi näin niinku ihmisenkin hermoille :D tai me oltiin ehkä herkkiksiä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkista, tohtori ei puhunyt sen puolesta mutta kysessä oli kyllä ihmisille tarkoitettu malli. Sen verran oli, sanoisinko, karmaiseva mittaus molemmille osapuolille niin joskus voisi yrittää napata sen lämmön sieltä korvastakin. Se olisi varmaan kivaa verrattuna siihen toiseen metodiin :D

      Poista
    2. Se meidän oli nimenomaan koirilla ja kissoille tarkoitettu malli, ei se ihmisten korvamittari varmaan toimikaan :D Olikohan amazonista aikoinaan, kuuklasin äkkiä thermometer että onko vielä valikoimissa ja oli ja näemmä myydän niiden korvamallien lisäksi sellaisia ettei tartte edes koskeakaan eläimeen nykyään. Niihin on kyllä vaikea uskoa, kuulostaa jo liian ufolta. Korvamalli oli vähän kalliimpi toki kun nää perus, mutta kauanhan noi kestää jos ei istu päälle kuten me tehtiin. Mutta toki perinteinenkin malli varmasti toimii hyvin, paljon vaan öljyä tai vastaavaa ja hyviä hermoja täti-ihmiselle :D

      Poista
    3. Joo, meille kyllä niin muuttaa tollainen korvamittari kanssa jossain vaiheessa. Maksoi mitä maksoi. Sen verran tosissaan oli ihana kokemus se toisenmoinen lämmön mittaaminen ;)

      Poista
  6. Oi Nilsson-Schmilsson, älä pipiinny <3 Mikä onni, että tohtoristasolta asti huolehditaan kissain hyvinvoinnista aktiivisen täti-ihmisen suorittaman paapomisen lisäksi. Eipä liene kisulaisilla hätäpäivää tällä hoitovalmiudella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin just, terveenä on kivaa ! Ja meidän ensiapuososato on auki 24/7 ja kissat pistetään kuntoon, halusivat tai eivät. Otetaan lääkärikin mukaan jokaiseen aivastukseen ;)

      Poista
  7. Nilssonille terveyssäteitä zing zing! Felinassa käytiin Pedon kanssa (usein), muistan ilolla kun kerran Kirsi-niminen ell kutsui Petoa "kullaksi". No olihan se kulta :-) Ei vaan moni ell kumminkaan ois huomannut, että kultahan se on. Nyt näiden uudempien kissahenkilöiden kans ollaan käyty Vallilassa kun se on lähin, mutta on myös varsin hyvä ja hyvässä maineessa. Enkä mä ehkä mielellään meniskään Felinaan, koska Pedon lopetuspiikki annettiin siellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Zing zingit toimi, katti on kondiksessa.

      Felinassa se henkilökunta kyllä on tolkuttomia kissafaneja ja hyvä niin. Kovin ymmärettävää, että kipeiden muistojen takia vaihtaa paikkaa, onneksi teille on löytynyt varmaan ihan yhtä hyvä paikka :)Se on tärkeää se. Että eläinlääkäri välittää potilaistaan. Sama muuten ihmislääkäreille. Ei niissäkään kaikki jaksa niitä sairaita valittajia joita lappaa ovesta häiritsemään lekurin muuten niin kivaa päivää .

      Poista
  8. Onneksi ei sitä lämpöä ollut. Lohturuokaa on hyvä kuitenkin tarjota.
    Kuulostaa oikein ihanalta tuo teidän ELL!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on aamulle kelvannut jo cosman kana muristen omalta lautaselta ja myöhemmin Ellin jämät Ellin lautaselta. The Nilsson is back !

      Ihan ihana se kyllä on, meistä ehkä maailman paras ell. Ja sitkun se puhuu Nilssonista niin se vaan hymyilee ja muistelee sen lähes leegotonta kitaa <3

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)