sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Voihan hypertyreoosi !

Viime jutussa ehdin jo tuulettamaan, kuinka Börjen rakko on kondiksessa ja sakka kadonnut.  
Eipä siinä mitään, sitä onkin syytä tuulettaa. Börjellä on ollut 3 vuotta sakkaa pissassa vaihtelevasti eli sakaton ja terveen näköinen rakko on ihan the best!


Nyt se juoruilee rakosta, eikä edes omastaan ! 

Vaan samalla kontroloitiin kilppariarvot, koska yllätyksenä edellisellä kerralla oli todella korkea syke ja lihasmassan katoaminen sekä 240 gramman laihtuminen kolmessa kuukaudessa.  Sen vuoksi testattiin kilpirauhasarvot ne olivat harmaalla alueella.

Sama linja on jatkunut, nyt oli kahdessa kuussa paino oli  pudonnut 135 grammaa. T4 tulos oli vielä harmaalla alueella, mutta TSH antoi diagnoosin. Börje on nyt sitten sairastunut. 

Ihan ennenkuulumatonta kilparin liikatoiminta ei ole keski-ikäisillä kissoilla ei ole, se on yksi niistä yleisimmistä sairauksista. Siitä huolimatta diagnoosi vetää mielen vähän alakuloon, koska edessä on isoja päätöksiä ja...TADAA: isoja rahasummia saa taas hoitoihin allokoida.

Alkuun pohdin pelkkää lääkehoitoa. Sitten leikkausta, koska lääkehoidolla ei saada poistettua riskejä. Koska me olemme me niin noita pitää ihan oikeasti pohtia.
Isotooppihoito nousi tasa-arvoiseen asemaan, koska Tammiston Evidinsiaan on kesällä todennäköisesti tulossa isotooppihoitomahdollisuus. Katsellaan. Aikaa onneksi on, koska Böön arvot pitää saada ensin lääkkeillä stabiloitua. 


Kaikki olisi hyvin, jos saisi syödä riittävästi. Muuta en hoidoksi tarvi.

Nyt me sitten nappaillaan troppeja, aamuin illoin. 
Lääkkeen antaminen menee varsin sujuvasti, gelatiintabletilla.  
Ai niin, astmaakin taas hoidetaan. Börjelläkin.

Ja ettei meidän elämä turhan tylsäksi kävisi, HRH:n arvot  on jo pidemmän aikaa seilannut sillä samaisella harmaalla alueella. 


Jaahanssen, nyt se aloitti puhumaan musta. MOIDO! 



Jep. Kyllä vaan, 100 % Triolaa.




14 kommenttia:

 1. No voih Börje. Onneksi kuitenkin jotain on parantunut, ylätassut sille!
  Me toivotaan terveitä päiviä Triolaan ja sitä kohti menemistä.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Börje ottaa lääkkeet aika nätisti, sitten pissaruoka maittaa niin mikä meidän tässä ollessa ja tulevaisuuteen säästäessä ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Saila ♥
   Alkushokki on jo ohi :)
   Tätähän elämä on kissan kanssa : voi tulla vaivaa ja voi olla ettei tule. Ei koskaan tiedä. Ja sitten kun ottaa niitä neljä niin ihan ite olen nostanut panokset meillä vähän korkeammalle ;)

   Poista
 3. ♥ Voi ei. Tsemppiä teille kaikille tosi paljon ja iso halaus.

  VastaaPoista
 4. Meidän Nessulla todettiin kilpparin liikatoiminta 2017 keväällä rutiiniverikokeissa . Neiti on hankala lääkittävä , ja oli silloin vielä nuori , vasta 11-vuotias, ja laskin että kolmen vuoden lääkitys tulee kalliimmaksi kuin isotooppihoito , joten hän vietti vajaan viikon Tampereella Vet4cats-klinikalla . Siitä tulee pian 4 vuotta, ja edelleenkin arvot ovat normaalit , joten voin kyllä suositella ! Ja kannattaa ottaa huomioon se , että jos kissan vie k.o hoitoon , sen pitää olla tietyn ajan ennen sitä ilman lääkitystä . Niin ja Nessun hoito maksoi 1350€ +muutama kontrolli omalla klinikalla . Siitä voi jokainen vetää omat johtopäätökset , mutta minä en ole katunut hetkeäkään (lue :euroakaan ) .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki kokemukset otetaan ilolla vastaan isotooppihoidosta, koska onhan se kaikista riskittömin hoito. Lääkkeiden kanssa riskit kumminkin ovat ja homma voi edetä kuolemaan asti, leikkaus on aina leikkaus vaikka lopulta parantaisi kissan kokonaan. Isotooppihoitoon me tullaan päätymään, nyt jännittelen että tuleeko se Tammistoon vai pitääkö ajella Tampereelle jossain vaiheessa. Näistä jutellaan sitten Teijan kanssa klinikalla, kun sen aika on.

   Nessulle isot rapsut ♥

   Poista
 5. Oijoi herra Börje ja madame Mimmi, mitäs teillä nyt on siellä meneillään. Huolta vain. :( Tsemppiä ja kertoilkaa, miten asiat etenee. <3

  Börjelle kuitenkin onnittelut pissijutun paranemisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pissahomma on niiin loistava juttu, koska jossain vaiheessa olisi edessä ollut taas joulun -17 tilanne ja kissan pissahommat tukossa. Joo, ei kiitos ;)

   Me pidetään teitä kartalla, onhan tämä kanssa sellainen vaiva, mikä monelle kissalle tulee niin hyvähän se on raportoida kaikkinensa täällä apua tarvitseville.

   Ja muutenkin, tietty ♥

   Poista
 6. Voih, ei olisi enää tuota teille suonut! Tsemppiä kaikille, Börje on kuitenkin ihana herrasmies ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ♥
   Börje on kyllä, sellainen herraskissa, että täti-ihmisellä sukat pyörii jaloissa kun Böö vähähänkin katsoo edes ;)

   Poista
 7. Voi itkut! Yhtään ei noita juttuja olisi tarvinnut, kun meidän mielestä te olette kyllä osanne jo saaneet.

  Tsemppiä teille, halaus Täti-ihmiselle ja pusuja Börjelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanat ♥
   Onneksi on vakuutus, en taas voi muuta sanoa!

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)