maanantai 22. heinäkuuta 2019

Kissakoti Kattila

Tassulinnan ja Kiskattien emännät olivat taas tänäkin vuonna ihanan aktiivisia ja järkkäsivät meille kissabloggaajille tapahtuman aurinkoiseen Hämeenlinnaan. 

Osa jengistä meni aamusta jo kissanäyttelyyn, minä ja Hupsuttamon emo lähdettiin täältä Triolasta suoraan miitin toiselle etapille, Kissakoti Kattilaan.

Parkuhan siellä täti-ihmiseltä pääsi. 
Ei todellakaan paikan takia, mutta turhauman. 

Miettikää nyt:

 • Kattilaa asuttaa noin 80 kissaa läpi vuoden, asukaskunta vaan vaihtuu välillä.
 • Valtaosa kissoista on populaatiokissoja
 • Kissakoti Kattila pyörii lähes täysin vapaaehtoisten työpanoksella. 
 • Yhdistyksellä ei ole kotihoitopaikkoja, kaikki kissat hoidetaan Kattilassa.
 • Vime vuoden eläinlääkärikulut + lääkkeet oli n. 50 000 €
 • Siis VIISIKYMMENTÄ TUHATTA EUROA
Kävin kurkkaamassa Etuovi.fi:n tarjontaa ja halvin myytävänä oleva yksiö maksoi 34 000 €  Iittala, Hämeenlinna. 


Muutahan tähän ei voi kun sanoa, että auttakaa kissojen ystävät, auttakaa: 

 • Jos sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy varsinkin kissakokenutta kissojen lääkitsijää niin äkkiä ilmoittaumaan vapaaehtoiseksi! Tällä hetkellä Kattilassa on vain pari ihmistä, joilta kissojen lääkitseminen luonnistuu, joten lisäkädet olisivat ihan varmasti tarpeen.
 • Ja vaikka ei luonnostuisikaan lääkinnät niin apua tarvitaan silti. 80 kisua kakkii ja pissii. Siivous, ruokinta, kissojen kanssa leikkiminen. Kisujen hellittely ja seurana oleminen. Kaikki hommat on todella tärkeitä kissojen niin fyysisen kuin henkisen tilan ylläpitämiseen. Kissojen totuttaminen ihmiseen antaa niille paremman mahdollisuuden löytää oma loppuelämän koti.
 • Ryhdy kuukausilahtoittajaksi: laita vaikka 1 euro omana rahapäivänä  toistuvana maksuna menemään. Enemmänkin voi toki laittaa.
 • Vie vaikka omat turhat matolääkeet ( täti-ihminen tajusi vahingossa tämän eilen ja meidän nurkissa hengailleet Axilurit lähti Kattilaan. Me ei nimittäin madoteta enää, ei olla vuosiin tehty sitä. Koska sisäkissat.) 
Tässä Kissakoti Kattilan sivuilta kopsattuna tämän hetken tarve- ja puutelista + rahankeräystiedot :


 • arpajaispalkintoja
 • käsitöitä myyntiin
 • laadukkaita eläinkaupan kissanruokia
 • laadukkaita eläinkaupan kissanhiekkoja
 • siivousvälineitä
 • pesuaineita
 • laadukasta kirpparitavaraa
 • puhtaita vuode- ja liinavaatteita
 • kissanleluja
 • raapimapuita.
Kattilan keräystili on FI12 5680 0020 2544 35 (Osuuspankki).
Kattilaa ylläpitävällä Hämeenlinnan Kissojen Ystävät ry:llä on rahankeräyslupa, joka on voimassa 29.5.2018–23.5.2020 ja se on kohdistettu Kanta-Hämeen alueelle. Sen on myöntänyt Kanta-Hämeen poliisilaitos ja päätös on annettu 29.5.2016. Keräysluvan tunnus on RA/2018/523.
Kaikki keräyksen tuotto käytetään Kissakoti Kattilan ylläpitoon: vuokranmaksuun, kissanruokaan, eläinlääkärikuluihin, lääkkeisiin ja muuhun tarpeelliseen.Ihanaa, että nämä 80 kissaa on turvassa, saavat hoitoa, rakkautta ja saavat asua lämpimässä. 

Ja vaikka tästäkin kyläilystä lähdin pillittäen ulos ja sydän rusinana niin visiitti oli tärkeä. Kaikkien olisi erittäin tärkeää käydä näissä eläintiloissa, joissa hoidetaan pyyteettömästi toisten ihmisten välinpitämättömyyden tuloksia. 
Kissatilanteen todellisuus näkyy siellä todellisena, ei vaan tällaisina blogikirjoituksina ja artikkeleina lehdissä.

Ja se tilanne on tänäkin vuonna 2019 huono.Meidän miitti jatkui vielä yhteisellä ruokailulla ravintolassa. 
Harmittavasti näin kaunis annos ei ollut maun puolesta onnistunut, mutta hei  - nälkä lähti!
Kiitos kaikille antoisasta ja kivasta päivästä!  
Seuraavassa miitissä lupaan taas pillittää, koska sellainen mä nyt vaan olen ;)

Tässä vielä linkit edustettuihin blogeihin:
Tassulinna
Kiskatit
Päärynäeläin ja makkaraminionit
Kollinkoukkuja
Pesonen
Hupsu ja tosi höpsö
Elämä on ihanaa
Miukumaa14 kommenttia:

 1. Olen vasta näiden kissabloggaritapaamisten yhteydessä käynyt näissä kissataloissa. Ja tosiaan käynnit ovat olleet niin silmiä avaavia; voiko ihan oikeesti vielä tämän päivän Suomessa olla näin paljon heitteille jätettyjä kissoja. Onneksi löytyy kuitenkin paljon vapaaehtoisia, jotka auttavat kissoja saamaan uuden palvelijan tai ainakin paremman loppuelämän sisällä, ruokittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaupunkiihmisillä varsinkin kissaongelma on poissa silmistä, eikä sitä tosissaan osaa edes ajatella mitä se on. Kattila oli siinä mielessä just hyvä paikka, kun kaikki kissat on samassa talossa, jolloin tilanne aukeaa ihan toisella lailla.

   Kiitos kun järkkäsitte tämän, et uskokaan kuinka tärkeä visiitti oli <3
   Ilman sitä, olisi tämäkin juttu jäänyt kirjoittamatta.

   Poista
 2. Kissat jos koiratkin tuntuvat joskus lainsuojattomilta, toisaalta joskus eksyy löytikseen karannut tai muuten vain innokkaiden loukuttajien saama kissa. Kissathan pitäisi pitää omalla pihalla, sillä kissan kohtelu voi olla julmaa, jos se eksyy väärälle reviirille sen lisäksi että petohan se luonnossa on. Kesäkissat ovat yksi haaste ja villipennut joita ne saavat. Rakastan kissoja yli kaiken vaikka ei enää omaa olekaan. Toivon kaikille kissojen löutökodeille varoja ja vapaaehtoisia, kissan lääkitys on usein hankalaa, vaikka olisi omakin katti. Madotus onnistuu niskavilloihin parhaiten, muut lääkkeet narraamalla, mutta pakon edessä on tiedossa hankaluuksia:( Rahapolitiikkaa voin harkita, tosin paikallisellakin oli keräyslupa ja kun kyselin eräästä kissasta ei vastausta tullut...Löytöeläin kodeista olen tullut aina surumielellä pois, niin hyvää hommaa kuin niiden ylläpitäjät tekevätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsehän olen täysin lemmikkieläinten vapaana liikkumista vastaan, koska se oma lemmikki häviää aina auton/ihmisen/pedon jne. edessä. Jos omat katit karkaisin, allekirjiottanut todellakin toivoisi, että joku ne nappaisi ja veisi löytälään :)
   Justiinsa facebookissa törmäsin juttuun, missä löytökissasta löytyi yli 10 haulia. Sitä tosin tarina ei krtonut, oliko kyseessä karkuri vaiko vapaana liikkuva katti. Niin tai näin: kissat joutuvat vaaroihin.

   Itse täällä odottelen lottovoittoa, jolloin voisin lopettaa päivätyöt ja keskittyä kissahommiin. Haaveilen omasta yhdistyskestä, jolla on a) lääkäribussi kiertelemässä Suomea ja sitten erikseen vapaaehtoisia kiertelemssä mun kanssa valistushommissa kouluissa jne. Opettamassa vaikka tuota lääkitystäkin.

   Kiitos kommentista, se lämmitti kovasti <3

   Poista
  2. Minäkin odotan lottovoittoa samasta syystä. Tosin sun suunnitelmat on pitemmälle vietyjä, minä en ollut ollenkaan ajatellut tuollaista lääkäribussia tai kouluissa tapahtuvaa valistusta! Olin vaan suunnitellut, että ottaisin hoidettavaksi hylättyjä ja huono-osaisia otuksia. Rakennuttaisin kunnolliset tilat, missä saa karanteenit ja hoitamiset tehtyä hyvin ja sitten olisi isot ulkoilutarhat ja muut paikat terveille ja sosiaalisille kissoille. Sit mulla olisi muitakin eläimiä, pari heppaa ja lampaita ja ehkä kanoja. Sitten alkaisikin olemaan niin paljon eläimiä, että pitäisi palkata eläinlääkäri perheeseen, mutta varmasti pystyttäisiin toteuttaa tuollainen lääkäribussikin.

   Ei puutu enää kuin se lottovoitto.

   Tai jos sinä saat lottovoiton, niin saanko tulla sulle piiaksi? Lupaan osata ainakin kissan perushoitoa ja lääkintähommia jonkin verran :-D

   Poista
  3. Henna, no todellakin <3 Sulla on tosi kattava ja laaja Cv-noissa kissahommissa, että nimeän sut jo teidän alueen johtajaksi ;)

   Vakavasti sanoen, mä todellakin toivoisin, että näin voisinkin tehdä (niiden miljoonien takia).

   Poista
 3. ♥ Voi Taru, hieno kirjoitus ja niin täyttä asiaa. Näyttelyssä oli myös keräys Kissakoti Kattilalle ja mitä ilmeisemmin sieltä saatiin täydennystä varastoihin niin näytteilleasettajilta kuin kissanäyttelyyn osallistuneilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥

   Olit mun mielessä ja kaipailin suo vetistelemään suo mun seuraksi ;)
   Mutta kovin ymmärrettävää, että pitää olla näytelimissä, koska kyllähän mailman tulee Hertta nähdä, aina kun vaan se on mahdollista♥

   Ihanaa, kun näyttelyissäkin huomioidaan paikalliset kodittomat, tämä teki mut kovasti iloitseksi!

   Poista
 4. Sitä taas heräsi miten huono tilanne on kodittomien kissojen suhteen. Esitit muuten hyviä kysymyksiä ja oli kiva nähdä sinua. Ps. Mekin oltiin mukana (lista) 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto mä olen Hönö :D Sun blogista kopsailin osallistujat ja sen vuoksi sitten jätin tiedät pois :D :D VOi HÖLÖMÖ! Siellä olette, kuten pitääkin.

   Oli kiva nähdä ja kiitos kun järkkäsitte tämän <3 Mulla on se journalistisyndrooma, jonka vuoksi yritän aina päästä vähän syvemmälle asioihin ;D

   Poista
 5. Lauantai oli kaikkinensa hieno päivä. Kattila herätti paljon ajatuksia. Olen kyllä todella kiitollinen vapaaehtoisille, jotka tekevät noin pyyteetöntä työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva päivä, ilma myöten :)

   Mulla särkyi sydän sen toimistossa asuvan kisun puolesta, jonka oma isäntä/emäntä oli menehtynyt. Surullista Kattilan ihmisillekin, kun toista ei voi lohduttaa tuon enempää.

   Poista
 6. Kauheita lukuja ja niin harmillisen realistisia.... Tosi ihana kun näitä tapaamisia järkätään tällaisiin paikkoihin, leviää tietoutta tilanteista blogienkin kautta ja ehkä kisut hyötyvät huomiosta jo tapaamisten aikaankin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuossa on vain Hämeenlinnan ja lähialueiden luvut. Sama tilanne kaikkialla Suomessa, ikävä kyllä.

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)