lauantai 16. maaliskuuta 2019

Peuradietin ensimmäinen kuukausi ja puoli

Tämä on henkisesti ihan kamalaa.
Kissamamma tahtoo antaa rakkaalleen hyvää, raakaa lihaa mitä toisetkin syö. Mutkun ei saa. Vaikka toinen niin kovasti tahtoisi.


Meillä on siis Mimmin kanssa takana noin 1.5 kuukautta eliminaatiodiettiä.
Peura on  meidän valittu proteiini, sitä on kyllä jossain vaiheessa syöty mutta sen verran vähän (alle 10 kertaa), että sitä voidaan käyttää tässä.


Tein päätöksen, että kaikki muutkin syövät aamuisin samaa ruokaa kun Mimmi. Täti-ihminen on nimittäin niitä tyyppejä, joka vitkuttelee sängyssä viimoiseen minuuttiin asti ja sitten turbona suorittaa kaikki hommat kissojen ruokinnasta suihkuun menemiseen. En siis ehtisi vahtia ollenkaan, kuka syö ja mistä lautaselta.

Illan serviisi on sitten Mimmille tuota samaa ruokaa ja muille broiskua  (koska possu ♥ ei enää oikein kelpaa).  Mimmi -rakas nuuskuttelee söpö musta kirsu väristen broiskun tuoksua ja täti-ihminen kylmästi ignooraa toisen. Tarvittaessa kissa kainaloon ja katin siirto ihan toiselle puolelle keittiötä närppimään peuraansa purkista. Yhyyy, pahamieli!




Mimmi kyllä syö, mutta näyttää ja tuntuu laihtuneen. 
Lisäksi olen huomannut, että gaggia tulee edelleen joka toinen päivä, mutta määrällisesti enemmän. Onneksi masu on ollut muuten kunnossa, tähän mennessä on tullut vain yksi ei ihan kiinteä gaggi ja yksi melkein kiinteä gaggi. Nämä siis ´ne poikkeamat.
Silleen siis näyttää hyvältä, vaikka epäilen Mimmin salaa päässeen syömään ei Mimmille tarkoitettua märkäruokaa ainakin kerran ja epäilen, että broiskuakin on toinen saattanut  salaa nauttia.

Tämä täti kun ei aina muista vahtia iltaisinkaan, koska kissanvessat telkkari ja Netflix .


Oikeastihan tämä homma etenee hyvin, jos ei siis lasketa tuota mielipahaa. Zooplussalta saa oikeaa ruokaa, joka ei maksa maltaita. Kissa sentään suostuu sitä ruokaa syömään ja enää vaan kaksi ja puoli kuukautta tätä diettiä ja Mimmin jopa pitää syödä broiskua, jihuu!




Sen verran  kyselen, että tietääkö kukaan missä täällä pääkaupunkiseudulla olisi peuraa ihan raakileena tarjolla?  Muille en niinkään sitä syöttäisi, mutta jos Mimosakin saisi edes maistiaisia raa'asta josta se varmaan ei tykkäisi, eikä sit tykkäisi muutkaan ja saisin tehdä siitä sitten heittää roskiin.


Ps. Muistuttelen noista meidän linkeistä tossa vasemmalla yläkulmassa! Siitä kun menee ostoksille,saan komikkaa ja ne ohjaan sitten eläinsuojeluun. Niin helppo auttaa, eikö? ! 












13 kommenttia:

  1. Mites joku halli, Hakaniemen tai muu? Oisko peuraa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käväisin Hakiksen hallissa kun vapaapäivänäni liikuin siellä päin. Mukava lihatiskin myyjä kertoi, että metsästyskausi on loppuvuodesta ja heilläkin oli peuraa vain kypsänä ja ilmatiiviisti pakattuna puolen vuoden säilyvyydellä (eli suolaa on taatusti lisätty).

      Poista
    2. Kaverit ! Miten loistavaa palvelua te mulle toimitatte :D :D

      Mun kaverilla olisi pakkasessa peuraa, mutta mikä metsästäjä se sellainen on, joka ei pussita saalistaan kissnruokakokoon, 50 gramman annoksiin :D
      Tiedän siis, että jos heillä menee peura pannulle, saan sieltä kyllä maistiaisia pyytäessäni.

      Hallista saadun infon perusteella, mun ei kamalasti kannata vaivata päätäni tällä nyt keväällä, siis. Kiitos Kaisun <3

      Poista
  2. Voi Mimmiä! Nälässä pidetään toista. :(
    Peuraa raakana? Entäs vanha kunnon Lihakauppa Kalasataman tukkutorilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sydän nyrjähtäneenä mä katselen, kuinka toinen niin tahtoisi lihaa enkä voi antaa. Nyyh.
      Se on tosin onnistunut nappaamaan taas kerran yhden palan, kun käänsin selkäni ja toinen hiipi lautaselle kuin kissa ;)

      Poista
  3. Saaripalstan Saila varmaan toimittaisi sulle mielellään peuroja ihan tuoreeltaan omasta puutarhastaan :-D

    Mutta vakavissaan, mahtavaa että teidän eliminaatiodieetti menee hyvin! Toivottavasti löytyy sitten helposti ja ripeästi ne asiat, jotka ei sovi ja pääsette suunnittelemaan ruokavaliot oikein. Sitten varmaan helpottaa muutenkin, kun koko sakki voi syödä useammin samaa sapuskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin, Sailan rakkaus peuroihin on käsin tuntuva:D

      Pari lipsahdusta on käynyt ja Mimmi on päässyt kanakupille. Toivottavasti se ei vaikuta dietin kulkuu negatiivisesti :/

      Poista
  4. Hmm, mitä tarkoittaa peura tässä yhteydessä? Saksanhirveä? Sitä varmaan löytyisi oikeasti jostain lihatiskistä tai ison Prisman tms. pakastealtaasta...

    Hyvä juttu, että ruokavalion noudattaminen on sujunut hyvin! Ja sujuu varmasti vielä paremmin jos saa raakaherkkumaistiaisia välillä purkkimössön lisäksi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en muuten edes tota tölkkiä ole kunnolla lukenut : Zooplussan sivut sanoo peura niin mä olen ihan, että peuraahan se :D Lienee siis parempi vaan syöttää tota, eikä lähteä sooloilemaan!

      Poista
  5. Nuppu ja Juitsi syövät peuraa ZiwiPeakin märkäruokana, joten ei valitettavasti tiedetä raakaklönteistä. Mutta toivottavasti niitä löytyy kaunotar-Mimmin ruokavaliota virkistämään. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää ehdä käydä hakemassa muutana Ziwipeakiä Mimosalle, vaihtelun vuoksi. Sekin jo varmaan virkistäisi sitä :)

      Poista
  6. Onpa aivan ihana, että ruoka on sopinut! ♥ Vaikka laihtuminen ei tietenkään kiva, onnistuuko nostaa ruokamäärää vai jääkö lautaselle? Koirien raakaruokaryhmässä on välillä liharinkejä, josta saa myös peuraa. :) Luulisi, että pääkaupunkiseudulla saa peuraa kausiluontoisesti ainakin myös pakasteena ihmisille suunnattuna. Kunhan ei sekoita riistaan, mikä on yleensä saksanhirveä. :) Noissa tosiaan kannattaa olla tarkka, täällähän Noralle hirvi, saksanhirvi ja peura ei sovi, mutta poro kylläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ps. Jos ostat Ziwipeakia ja tilanne menee huonommaksi, niin syy saattaa olla Ziwipeakissakin, ei peurassa itsessään. Ziwissä on kikhernettä ja simpukkaa, mitä Finefoodin ruuissa ei ole. :)

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)