maanantai 11. helmikuuta 2019

Kissa on halpa lemmikki aká vakuutusasiaa

Ennen kuin käsitellään Nisun terveysrapska, tämä taas kerran kiittelee itseän siitä, että hankin ne vakuutukset kissoille silloin aikoinaan.


Nilsson: 
Koko kulu: 771, 70 €
Vakuutus:  533,77 €
Maksettavaa: 237, 93

Börje:
Koko kulu: 590,10 
Vakuutus:  245,10 €
Maksettavaa: 344,97 €
(hammashoidon osuus 203, 36 € ) 

Elli:
Hammashoito ja klinikkamaksu: 413,93 € 

Mimmi:
Koko kulu: 873,37 €
Vakuutus:  457,58 €
Maksettettavaa: 415,79€


Kulut :  2649,10 €
Maksettavaa jäi 1412,62€

Vakuutus korvasi 1236,48 euroa.
Vuosittaiset vakuutusmaksut 888,72 €.

Lisäksi maksettavaa tuli
Mimmin ja Börjen special cusinesta: 70.44€ Jostain syystä kissavakuutus jaksaa herättää suuria tunteita ja vakuutuksen ottamista pidetään välillä idoitismina. Puhutaan säästämisestä etukäteen eläinlääkärikuluja varten ja hyvä niin, kukin luonnollisesti tekee kuinka itse parhaaksi näkee.

Täti-ihmisen materialistisen ja hedonistisen elämäntyylin keskellä ei kissojen eläinlääkärirahastoon kertyisi lähellekään sellaisia summia, että nämä parin vuoden sisällä kertyneet 10 000 +++ euroa olisi kustannettu säästöillä. 

Eikä tässä edes kaikki tämän vuoden käynnit, elokuussa on taas vuositarkistus rokotuksineen ja Nisun IBD-kontrolli. Puhumattakaan mitä  Mimmillä on vielä edessä. 
Ikävä tietty sanoa näin, mutta nyt mun investointi alkaa kantamaan sitä hedelmää, kun kissakansalaiset vanhenee ja juttuja alkaa pulpahdella pintaan.

8 kommenttia:

 1. Teidän juttuja lukiessa toteaa että todellakin hyödyllistä! Minut naurettiin ulos vakuutustoimistosta, kun kysyin kissoille vakuutusta joitakin vuosia sitten; eihän ne ole edes rotukissoja.. Tämän ikäisille taas on vaikeaa enää saada vakuutusta tässä vaiheessa, mutta mielessä on että jos joskus.. - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä todella kummallista, kun rescue_maatiaisiahan nämä munkin kissat on ja meillä ei ollut mitään ongelmaa saada vakuutusksia :O
   Todella hävytöntä käytöstä olette kohdanneet , murr!

   Poista
 2. Meillä on vain yhdelle vakutuus, kohta toiselle. Mutta vakuutus on lähinnä keisarinleikkauksia varten. Wanhenemista ei oo vielä otettu huomioon. Näitä lukiessa tulee mieleen, että ehkä kyllä pitäisi... sillä kolmehan wanhenee samaa tahtia ja neljäskin näitä vain 2v2kk nuorempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden vakuutusten kanssa on aina vähän silleen, että kannattaako. Jos olisi vaan yksi kissa, selkeää: joko on pro-vakuutus tai ei tai.
   Useamman kissan kanssa sitten jo pitääkin alkaa pohtimaan, että jos "kahdelle tulee vaikka munuaisvaiva "niin paljon se maksaisi.

   ja sitten joillain on kissoja, joilla ei ole mitään vaivoja. Äh. Mä vaan iloitsen, että meillä on vakuutukset, koska vaivojakin on.

   Poista
 3. Voi luoja noita teidän laskuja! Tuskan hiki otsalla pelkästä ajatuksesta. Mutta hoidettava ne on, ja maksettava on.

  Siispä olen tyytyväinen kissavakuutukseeni (joka käsittääkseni on samassa vakuutusyhtiössä kuin sun), eikä mua haittaa ollenkaan se, että viimeisen vuoden aikana olen tullut maksaneeksi osan sun eläinlääkärikuluista! Joskus se on ollut toisinkin päin, mistä suuret kiitokset :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on, ne kulut. Aikalailla on mun kissat syössyt mut äärirajoille, mulla menee vuosia maksaa näitä pois. Mutta en kadu, tietenkään: mun kisut <3 <3
   Yhdessä me, hoidetaa nää ja sitten vielä maksetaan vähän lisää ;)

   Poista
 4. Huhhuhhuhhuhhuh. Pitäisi vähän hengitellä jos tuollaiset laskut pamahtaisivat eteen (täällä periferiassa ei kyllä ihan noihin summiin päästäkään! Naama-vainaan viimeisen 1,5 kk eläinläkärikäynnit yms tutkimukset tekivät yhteensä n. 800 e). Säästöjä kyllä on, koska jos ei olisi niin ei ikinä ois uskallettu ottaa kissoja, mutta kyllähän niiden käyttö kirpaisisi eri tavalla kuin vakuutushommelin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälläkin, hengistys vaatii paprerpaperipussia ja lompakko mastercardia ;)

   Mä toki tiedostan, että mä varmaan käytän Suomen kalleinta klinikkaa, mutta e nole klinikkafani vaan meidän tohtori on siellä töissä. Se tohtori piti Börjen hengissä, se tohtori aikoinaan sai Nisun kuntoon, kun Nisukka oli vielä aivan pikkuruinen <3

   En tiedä, olisinko ollut koskaan valmis laittamaan sen 10 000 +++ säästöjä kissoihin. Tahtoisin uskoa, että olisin, mutta en ole varma. Jotenkin tuntuu, että on helpompi olla velkaa, kun tuhlata rahaa kissoihin näitä summa :/ . Ja se on vasta kamala huomio itsestäni .   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)