perjantai 25. tammikuuta 2019

Ostoksia

Täti-ihmistä vähän kyllä huvittaa, kun tämä blogitauko ei nyt kumminkaan ollut ihan valtavan pitkä (noin 1.5 kk) niin johan sitä siihenkin väliin on paypal ollut käytössä ja uutta tavaraa hankittu. 

Kissoille.


Meillähän on kantokasseina ollut pari Sturdia. Ihanan kevyitä, helppo pestä (hankala koota, kyllä)  ja kuivuu nopeasti. Ongelmana on vaan se, että ne kassin muodossa pitävät joustavat varret menevät rikki aika nopeaan, kun niitä käsittelee. Varaosia toki saa ostettua, Sturdin sivuilta Ameriikoista.  Just nyt ei ole intoa yrittää muistaa mitä kokoa meidän kassit on ja maksaisiko parin varren tilaaminen jotan 150 dollaria, kuten Modkatin varaosan kanssa olisi ollut. Tarvitsen siis innon ja aikaa tutkia, jos euroopastakin niitä saisi. Menee "to do-listalle".


Meidän jengillä on  taas sirkuspäivä tiedossa: 31.1, kun koko Triolan kissakatras menee Teijalle käsittelyyn Felinaan. Meillä on sillon siis akutti tarve parille uudelle kantokassille/kopalle. 

Ei ole enää.

Tiesittekö, että Ferplastin Atlas kantokoppia saa nykyään myös aika raflaavissa väreissä? 
Se on Atlas trendy- sarja ja sillä nimellä täti-ihminen saatiin koukuun heti.
Uudet kuljetuskopat on nyt myös Nilsson-hyväksyttyjä ja toivottavasti ostin loppuelämän kuljetusboksit. Ainakin ne on vielä helpommat pestä kuin Sturdit.

Onko teillä antaa käyttökokemuksia ? Kestäviä ? Helppo löytää varaosia? Hyvää? Huonoa? 


11 kommenttia:

 1. Noihin Atlas purkkeihin saa muuten Somakissin rotupöydästä hommattua pohjalle boxivaipat, niin ei sitte haittaa kamalasti, jos joltain pääsee vähän hätäpissi lirahtamaan. Vaippa imaisee nesteen, kuten vaikka ihmisvauvoilla käytetty kestovaippa, jättää pinnan kuivaksi kissan olla. Ihan vaan vinkkinä, että jos näyttelyssä käy turisteloimassa, niin kannattaa käydä kurkkimassa minkälaista on tarjolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sopii ne tietty muihinkin boxeihin, mutta taitaa olla alkujaan juuri näille Atlaksille mitoitettu.

   Poista
  2. Mulla onkin kaapissa sellaisia alusia, mutta ei atlaskokoa. Katselen siis jatkossa Somakissin pöydistä juurikin moisia - meillä on tarvetta niille ! Vielä kun saisi ne pysymäänkin siellä pohjalla ilman, että se on runtattu toiseen nurkkaan ja sitten vasta se se pissi tulee ;D

   Poista
 2. Näyttää ihan bacisAtlaksilta, meillä ei ole ikinä muuta ollutkaan. Ei niistä käyttämällä eroon pääse, on ne niin kestäviä! Ainoo mikä on vaikea yksinään, noin etuosan nipukat. Varsinkin jos on isompi koppa. Mutta aina nekin on saatu paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Basiccejä ne onkin, värien takia ovat saaneet tollaisen vippitrendysarjanimen :D. Ja materialisti heti innostui. Markkinointi siis toimii ;)

   Meillä on nyt takana ihan oikea ulkoilutus noilla ja lootat saa kyllä multa peukun. Ne nipukat oli vaikea saada paikoilleen, mutta onneksi niitä ei tarvi poistaa säilytykseen. Tykkäsin.

   Poista
 3. Meillä on ollut Atlaksista käytössä perusmallia ja Atlas openia niin kissoilla, kaneilla kuin näädilläkin, ja se on kyllä hyvä perusboksi jolla on hoidettu niin eläinlääkäri- kuin näyttelyreissujakin, ja jopa lennätetty pari näätää lentokoneen ruumassa Suomeen. Noissa myös kätevät urat, mitkä helpottavat boksien pinoamista esimerkiksi kaljakärryyn silloin, kun joutuu kuljettamaan julkisilla useampaa boksia.

  Meillä ainoat ongelmat noiden kanssa on olleet ettei isomman Atlas Openin kattoluukun kiinnitys tahtonut kestää meidän haisunäädän painoa, ja että edesmennyt frettimummuska tykkäsi repiä hampaillaan noita etukaltereita, niin sille hankittiin sitten pleksiovella varustettu boksi. Nykyään meillä on eniten käytössä Imacin pyörällinen ja vetoaisallinen malli, mutta Atlaksiakin löytyy yhä kolme, ja niitä käytetään näyttelyissä ja silloin kun liikutaan vain 1-2 fretin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tajunnutkaan, että noissa on huomioitu myös turvallisempi pinottavuus - hienoa!
   Muo arveluttaa kestääkö noi näiden mun shetlanninponien painot: ne on 5-6 kiloa, mutta ainakin meidän ell reissu meni ihan oukei, eikä boksit tuntunut ollenkaan heiveröisiltä.
   Bonuksena niiden huolto: ihanan helppo pestä !

   Poista
 4. Oooo, tuo lila on uusi väri! :) Meillä on 2 Atlasta, tykkään just tuosta helposta pestävyydestä. Koska kopan katon saa irti ja lukitus on pelkillä klipsuilla, se ei ole yhtä turvallinen kuin sturdi. Senkin takia me käytetään tuulensuojuksia, se suojaa tuulelta ja antaa lisäaikaa, jos kattolukitukset sattuisivat syystä tai toisesta aukeamaan. :) Äitini taasen käyttää kiristysvyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva vääristää väriä, oikeasti toi on aivan pinkki.
   Mä en ollutkaan tota tajunnut, vaikka itsestään selväähän se on: kiristysvyö olisi hyvä lisä! Kiitos siis tästä, mun kauhukuva on, kun kuljetulaatikko hajoaa ja kissa juokseen karkuun.

   Poista
 5. Mekin tilattiin viime viikolla pikakuljetuksena kuljetuskoppaa ja ruokaa, kun lähdetään reissuun kissojen kanssa. Verkkokaupoissa on nykyään niin hyvät valikoimat kaikkie. Kiire vain tuli kun liian myöhässä tein tilauksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tavarat saapui ajoissa :)

   Mä en nykyään käy juurikaan edes ruokakaupassa, kun nekin tilaan netistä. Kaikkea todellakin saa, omalta sohvalta ostaen !

   Kiitti kommentista :)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)