tiistai 22. tammikuuta 2019

Nilssonin terveyspäivitys

Marraskuussahan me Nisun kanssa käytiin kontrollissa, kun ne B-vitskut, yskä ja sellaista.
Tulokset oli hyviä ja ei ihan niin hyviä, mutta helposti hoidettavissa olevia.




B12 nousi kuurilla oikein hyvälle tasolle, mutta folaatin kanssa ei oltu ihan niin onnekkaita. 
Sen kanssa saimme ottaa uudestaan kuukauden kuurin ja nyt mennään kahden tabletin viikkoannoksella. 
Lääkkeen antaminenhan  ei meillä mikään ongelma ole, koska joka päivä Nisu saa IBD-lääkkeet. Se, onko siellä mukana yksi tabletti lisää, ei tunnu missään. Tai noh, ehkä vähän kukkarossa.



Yskän takia testattiin pitkästä aikaa mykoplasma. Se oli negatiivinen. Onneksi. Positiivisesta tuloksesta olisin nimittäin saanut lääkitä koko jengin, jollain kuukauden pituisella antibioottikuurilla. Astmahan se siellä sitten toista on yskittänyt ja sitä ollaan lääkitty tässä täsmällisesti, hyvin tuloksin.

Samalla muuten selvisi se, että meillä on ollut astma varsin hyvässä jamassa ja pitkään: meidän lääkkeet oli vanhentuneita ! Meigä on täällä tarjoillut Nisulle lääkettä, jossa ei ollut enää potkua. Se tarkoittaa sitä, että olemme joutuneet käyttämään niitä todella vähän. Tästä ei ole aiheutunut kissalle siis mitään vaaraa ja kun huomasin tämän niin hain uudet lääkkeet heti, tietenkin. Meidän elämä on vaan niin pyörinyt IBD:n ympärillä, että astman rauhoittumiseen en ole edes huomannut kiinnittää huomiota.




Jos vanhat merkit pitää paikkansa niin huono kausi IBD:n tulee ihan nyt ja aggressiivisesti: meillähän on  kontrolliaika 31.1 ja tähän mennessä Nisu on pitänyt viedä akuuttina eläinlääkäriin viikkoa ennen buukattua aikaa ;) 
Toivon tosin,  että tämä traditio poistuisi nyt meidän listoilta.










12 kommenttia:

  1. Joo ei kyllä mitään akuutteja "ambulanssikyytejä" tällä kertaa, ei IBD:n eikä minkään muunkaan takia!

    Onneksi teillä on ollut noita hyviä uutisia terveyshommissa! Ne jatkukoon hamaan tulevaan, ja se astma saisi kanssa rauhoittua kaikilta perheen astmaatikoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä muuten tullut, traditio rikottu - whuhuu :D
      Onneksi on vaivoihin lääkkeet, kun kerran vaivoja on.

      Poista
  2. Pidämme peukut ja tassut pystyssä, että ei tule mitään akuuttia ja kaikki muutenkin sujuisi mitä mainioimmalla tavalla. Pelkkiä sisustus- ja söpöilypostauksia siis vaan tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akuutti jäi kokematta, onneksi! Vähän joudutaan kyllä terveyshommista jutteleen, mutta muuten kyllä keskitytään just söpöilyyn ja sisustukseen :D

      Poista
  3. Pidetään täälläkin kaikki peukut pystyssä, että traditio rikkoutuu ja kontrolliin saa mennä rauhassa ajallaan. Ja että siellä on kaikki kunnossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän peukut auttoi: täällä me vaan oltiin eikä tarvetta ollut lähteä yhtään minnekään ;)
      Nisun terveysrapska tuloillaan blogiin, mutta aikalailla samoilla mennään kun tässäkin <3

      Poista
  4. Nisukka, sää oot vähän silleen ohimoilta kaljuuntumassa (no ei nyt sentään, heikossa karvassa vaan) kuin meiän tyttökin. Mutta hyvin sä muuten vejät, ja sun kotiväki kans!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täti-ihminen ja Nisu on tämmöisiä ohut hiuksisia hyyppäreitä ja alkaahan Nisulla keski-ikä lähenemään kovaa vauhtia :D
      Iltsun ohimoista voisi lähteä ne kutinat kyl, mutta hurjan söpö hän on harva karvaisena tai tuuhea karvaisena <3

      Poista
  5. Ihana kuva lukuhetkestä! Toivotaan, että akuutit käynnit ovat ohitse ja vaivat menevät ainoastaan parempaan suuntaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nuori aikuinen jouluna ensimmäistä iltaa täällä ja Nisu heti rynni kunniapaikalle, parhaaseen seuraan nukkumaan :D

      Terveysrintamalla on paljon hyvää, mutta vähän huonojakin uutisia - muttei mitään kamalaa! Juttuja tulossa :)

      Poista
  6. Ihana Nisu lukuseurana!! ♥ Ja aivan huippua, ettei myko ollut tullut takaisin! Eikä sireenejäkään näkynyt tai kuulunut, joten taisi mennä teillä kontrollijutut rauhallisesti. Hyvähyvä! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, meillä on onneksi Nisun kanssa seesteinen kausi meneillään :) . Nautitaan siitä niin kauan kun se jatkuu...

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)