maanantai 12. helmikuuta 2018

Maistuisiko drinkki?

Ennen kuin Börjelle tuli ne  struviittikiteetmeillä oli kaksi juomapistettä ja luulin niiden riittävän.
Keittiössä oli ja on vesilähde ja veskissä suosiossa oleva yksi kulho (kulhoja kaksi, mutta vain toisesta juodaan). Pojat on meillä ne, jotka eniten juo. Nehän niitä raksuja nakertelee, ettei ihmekään.

Veskin drinksubaari.
Ehkäpä ne riittikin, mutta meidän elämä jälkeen sairastumisen vaatii lisää  juomapisteitä, varmuuden vuoksi.

Tiskipöydän drinksubaari.

Börjen syö urinary-ruokaa, joka siis luo tunteen janosta. Tai janottaa, ei ole vastannut kumpaa se tuntee vaikka olen kysynyt. Kissat, pah!


Ruokalan drinksubaari.

Jostain luin, että kissat tykkää metallisista juoma-asioista. Sairaalasta kotiuduttuamme kaivoin kaapista tollaisen Ikean teräskulhon. Siitä tuli heti iso hitti. Alkuun Böö ei muualta suostunut juomaan alkuunkaan.


Ruokapöydän drinksubaari.

Sitten keksin laittaa veskin telineen toisen kulhon ruokapöydälle. Taas hitti ! Kuinka tyydyttävää on nähdä näiden kulhojen vesipintojen alenneen parissa päivässä. Täytän ne piripintaan ja aika nopeasti niihin saa laittaa täytettä.

Keittiöntason drinksubaari.

Ainoastaan Mimmin keraamisessa kipossa olevaa vettä ei juoda niin paljoa. Olen Nisun nähnyt käyneen juomassa, en muiden. Pitää yrittää löytää siihen metallinen kippo, josko se avittaisi.

Varmaankin olisi hyvä, jos vesikippoja löytyisi vielä muualtakin. Ongelmaksi muodostuu mahdolliset vesivahingot.  Toistaiseksi nämä juomapisteet on vesiturvallisia, lukuunottamatta ruokalan kippoa. Sen alle olen tosin leikannut sen alle palan nahkeaa muovia. Se suojaa vähän, pitää sen paikoillaan eikä se näy.

Näillä me nyt mennään toistaiseksi. Kaapissa olisi toinen vesiaparatti, sille voisi yrittää löytää paikan.  Ehkä veskistä ? Sitten voiskin siitää toin yhden kipon keittiöntasolle

Ps. Ihan toisesta asiasta. Muutin blogin ilmettä. Mitä mieltä olette siitä, että teksti on nyt keskellä sivua ja molemmilla sivuilla on noi palkit. Vaikuttaako se lukemiseen jotenkin ? Itse en oikein osaa päättää, onko tämä hyvä vai huono ulkoasu. Siksi tarvitsen teidän kommentteja. Apuuuuuaaa :)28 kommenttia:

 1. Meillä myös saunakiulu(metallinen)on ihan lemppari juoma-astia, ja se pitääkin olla aina täytettynä herroja varten. Ja tiskialtaassa täysi lasi tms on myös oiva juoma-astia=)

  Kiva uusi ulkoasu, tyykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noista kissoista kyllä koskaan tiedä, mikä miellyttää ja mikä ei :D

   Kiitos kommentista ulkoasunkin tiimoilta, 13 tuuman näytöllä sivut on kyllä enemmän tunkkaiset kuin isommalla näytöllä.

   Poista
 2. tykkäys ulkoasulle, oikein luettava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän kommentista ja iloisen, että en saanut luotua jotain kamalaa lukuhirviötä :)

   Poista
 3. Täällä Sepon näkee juovan aika lailla päivittäin, Kassisen ei koskaan. Pitäisikin kokeilla tuollaista metallista kuppia taas; joskus sellainen oli käytössä eikä ollut yhtään posliinista (tai muovista) suositumpi, mutta ehkä nyt kelpaisi...

  Ulkoasu on tosi kiva! Selkeä ja helppo lukea, ja sivupalkit molemmilla sivuilla on hyvä. Ei tarvitse rullata ihan niin paljon, että pääsee alimpiin juttuihin käsiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän voi olla se, että se missä kippo sijaitsee on buuuu. Voisin epäillä, että jokainen maailman kissa joisi kiposta, joka on keskellä huoneen lattiaa ;)

   Kiitti palautteesta! Muo on jo aikoja risonut juurikin toi ärsyttävä rulailu. Pienellä näytöllä vaan toi kaksin puolin olevat palkit on vähän tunkkaiset, mutta näin duunikoneella oikein hyvät ;)

   Poista
 4. Yliläikkymisen estää pieni muovivati, jossa metallikuppi on. Eipä tarvi vahtia lätäköitä. Onpa sinulla työtä kun kaikki vedet vaihdat ja tiskaat kipot päivittäin. Näin opin hoitokissojen isännältä. Nisulle ja Börjelle ja leideille pusut ❤️ Puolu-tätiltä etämöyhät ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun sitten se ei ole tarpeeksi nätti ;)

   Mä tunnustan, että meillä ei vesikippoja pestä päivittäin eikä edes joka toinen päivä :D Siinäkin voi olla yksi kikka, millä kissa joisi vielä enemmän.

   Pusut toimitetaan illalla asianomaisille, Puolu-tädin etämyöhyt myös - mutat vain sanallisesti ettei vaan kävisi mitään ;) Teidän karvajengille isoja, märkiä pusuja multa <3

   Poista
 5. Hyvä vinkki, pitääpä kokeilla metallista juomakippoa meilläkin. Keraaminen kuppimme ei ole oikein viime aikoina ollut suosiossa, vaan vettä on juotu mm. suihkun lattialta ja liedelle jääneestä kattilasta.

  Uusi ulkoasu on oikein selkeä, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, kissat on kummallisia :D

   Kiitti mielipiteestä, ehkä tämä saakin jäädä ihan tällaiseksi :)

   Poista
 6. Tuo metallinen vesikippo on hyvä idea. Varsinki tommonen leveä tasapohjainen. Taidanpa etsiskellä moista. Täällä kun on aina (!!!) riehujaisten jälkeen kaikki vesikipot tyhjiä ja vesi pitkin seiniä/lattioita.

  Hieno sivuilme ♥ Tykkään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saatan uskoa, että pelkästään rokkitytöt jo itsessään saattaa saada aikamoisen hyökyaallon liikkeelle. Puhumattakaan sitten rokkipentujen osallistuminen samoihin talkoisiin :D APUA !

   Kiitti mielipiteestä, kiva että sain kerralla kuntoon tämän rempan ;)

   Poista
 7. Hyvältä näyttää uusi ulkoasu 🌺Terkkuja kisuille🐱

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael ♥

   Terkkuja kisuilta takaisin ja multa sitten terkkuja puiston kissoille :)

   Poista
 8. Hyvin sulautuu metalliset vesikipot teidän sisustukseen :) Meilläkin on nyt neljä kippoa, joista kahdesta juodaan enemmän kuin toisista. (Eikä puhettakaan, että tiskaisin kaikki joka päivä... :p)
  Ulkoasu näyttää 14tuuman näytöllä hyvältä! ^.^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvähyvä :D Mulla on kova tarve saada kissojen tavarat sulautumaan kotiin silleen huomaamattomiksi, tässä on onnistumisprosentti sit aika hyvä !

   Kiitos tunnustuksesta. Oikeasti en ehkä pese joka toinenkaan päivä noita kippoja, paitsi yhden. Tosi harvoin ;D

   Se yksi tuuma näytössä on sitten ratkaiseva tekijä, kiitti mielipiteestä !

   Poista
 9. Voin sieluni silmin nähdä, kuinka antaumuksella Figo tuota Ikean kulhoa kaataisi. Ja varmaan muitakin, sen mielestä vesikuppien alla täytyy aina olla jotakin jännittävää piilossa.

  Hienoa, että teillä vesi päätyy kupista kissaan eikä lattialle! Oikein Trio ja Nilsson, juoda pitää reippaasti ettei joudu eläinlääkärille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt munkin sielun silmät alkoi näkemään, kuinka noi täällä yksi kerrallaan alkaa matkimaan Figoa :D

   Poista
 10. Ai niin ja ulkoasu on tosi hyvä! Sanoisin jopa, että entistä parempi, vaikkei siinä entisessäkään valittamista ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ! Itse sanon rehellisesti, että parempi se kyllä on. Selkeämpi, trendikkäämpi ja vähän hipsterimäinen kanssa ;) . Nyt varsinkin, kun sen ahtauden aiheuttaa mun oma pieni näyttö, eikä sivut itse.

   Poista
 11. Ilme hyvä ja mitä useampi vesikippo niin sen parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesikippojen tärkeys selvisi meillä turhan myöhään ja rankimman kautta. Onneksi oppi meni perille.

   Kiitti mielipiteestä, tämmöiseksi tämä tulee nyt jäämään hyvän palautteen siivittämänä ♥

   Poista
 12. Kiitos kysymästä, kyllä maistuis trinksut, joo. Varsinkin toi lirisevä putoushärpäke olis mialuinen, pikkasen ku tassulla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitte kuulkaa tosi mieluisia vieraita ja saisitte tassutella ja ryypiskellä niin paljon kun vaan napa vetäisi ;)

   Poista
 13. Huippu juttu, että kupit on suosittuja! Kissat ei suuremmin pidä metallin mausta ruuan kanssa, mutta onhan vesi eri asia. Meillä Nora, vaikka lisään vettä raksuihin, juo hyvin päivittäin itsekin, mutta muut ei. Pitääpä kokeilla, että laitan toiseen lavuaariin metallisen kupin niin näkee kumpi on suositumpi. :D Muualle ei voi laittaa vesikuppipeto-Haikun vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siis tähän asti ollut keraamista vesikuppia. :)

   Poista
 14. Meillä on pojilla lasiset vesikipot. Punkku testaa aina ennen juomista veden pinnan korkeuden tassulla, ja vettähän on sitten kupin ympäristössä paljon. Tähän kuulemma auttaisi, jos astia olisi matala ja laakea, mutta en ole vielä päässyt kokeilemaan moista. Kipot pestään joka aamu, ja vettä vaihdetaan tarpeen mukaan joskus kolmekin kertaa päivässä, kun Punkun tassuttelut tuovat välillä hiekkaa ja muuta pölyä veteen.
  Blogin ulkoasu on kiva, pienellä näytöllä ei ihan molemmat sivupalkit näy kerrallaan kokonaan, eli jonkinlainen automaattiskaalaus voisi olla paikallaan, mutta enpä tiedä kykeneekö blogger moiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen vähän kateellinen sun ahkeruudelle! Mä näin eilen keraamisessa vesikupissa Mimmin karvoja ja ne on siellä edelleen...

   Mulla kotikoneella sama vaiva, 13 tuuman näyttö. Ja jos vaikka bloggerissa olisi joku koon säätäjä niin mä tuskin osaisin sen etä tai aktivoida :D

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)