torstai 3. marraskuuta 2016

Meiltä tulee kirja - Kun kissabloggaaja pääsi auttamaan keitto- ja matkakirjan syntymistä !

Kun kissabloggaaja ei ehdi kissajuttuja blogiinsa kirjoittamaan niin mitä se sitten oikein ajallaan tekee? No tämä ainakin omi hyvän ystävänsä kirjaprojektin lähes omakseen.

Andalusian auringossa - blogin Erja sai kustanussopimuksen WSOY:n kanssa keväällä ja kesällä alkoi reseptiikan testaaminen ja ruokien kuvaukset. Ihan vaan joitan kevyet 70 + reseptiä kokattavana, kuvattavana  ja lopulta syötävänä....

Ruokakuvaukset alkamassa.
Tunnustus: Okei, Erja on tehnyt kaikista isoimman ja rankimman työn kirjan eteen.
Vähän tärkeilevänä tätinä tahtoisin kyllä sanoa, että eikun minäpä - mutta se ei olisi totta. Ja jäisinhän mä kiinni heti kirjan julkaisun jälkeen: tekstit ja kuvat, heeeeei.  Busted !

Churroja anyone?
Vaan kunnian voin sentään kerätä osapäiväisestä mutta ahkerasta assaroinnoista: kuvauksissa olen päässyt olemaan aikamoisilla mutkilla roikottaen esim. verhoa valonesteenä. Tai silittänyt. Tiskaamisessa olen tosi hyvä ja ahkera. Olen koittanut tsempata esikoiskirjailijaa kun epätoivo duunimäärästä on meinannut kaataa koko naisen epätoivoon ja deedlainit on kurkkinut kulman takana. En olisi ikinä arvannut, mikä määrä työtä menee yhteen kirjaan !

Täytettyjä mustekaloja. 
Kaikista ahkerin olen kyllä ollut syömisessä. Oikeasti. Siis oikeasti. Enkä pelkästään minä: kaikki me Erjan kaverit eli perhe olemme päässeet nauttimaan lukemattomista ruokajuhlista Erjan patojen äärillä, eikä kukaan ole sieltä poistunut nälkäisenä. Yhteiset illalliset parin viinilasillisen kanssa ovat olleetkin tämän tädin syksyn kohokohtia.

Mää olen syönyt tota, tota, tota ja tota, mutten tota.Sitten mä söin tota ja tota, totakin söin ja tota, tota en, mutta sitten taas tota ja tota.
Minkä niminen kirja on nyt sitten syöty ja kuvattu ? Se on  Andalusian auringossa. Kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin.

Reseptien ja ruokakuvien lisäksi kirjasta löytyy muuten mielenkiintoisia matkakertomuksia kuvineen, no, Jezeristä Jerusalemiin tietenkin ;)   Ja onhan sen pitänyt noikin kirjoittaa kuvien ja reseptien lisäksi - nyt ma tajuun miksi se on välillä ollut vähän uupunut. Hmm.

Söin ehkä  kaikki, kun olivat niin hyviä! 
Itselleni tämä proggis on ollut äärettömän mielenkiintoinen. Helppohan mun on tätä tutkailla eri kulmista ja pohtia filosofisesti sitä sun tätä. Assarin osa on nimittäin siitä niin paljon helpompi homma kuin itse kirjailijan.
Vaan sen tämä assari voi sanoa, että Erja hoiti homman kotiin yhdellä koittamisella. Materiaalit on nyt luovutettu ja kirjan työstäminen alkaa kustantamolla. Kirja saapuu kauppoihin maaliskuussa ja nyt tämä assari jää odottamaan uutisia, kuinka se on myyty loppuun päivässä.
On se sen verran hyvä kirja. Vaikka olisi vaan kiinnostunut matkailusta.

Kuvassa keskellä oleva  punkero on yours truly.  Kaikilla maha täynnä herkkuja ensimmäisen testi-illan jälkeen. Oli hyvää.
Suostuiskohan sen kirjailija vielä kumminkin testailemaan paria reseptiä, kun nälkähän tässä ehti jo tulla.
Emmä sittenkään olevielä  täysin varma onko se mun lemppari kirsikka- ja viinikompotti sittenkään niin hyvää sen tuorejuustojäden kanssa ? Tai ne karitsan potkat. Tai niitä vegaanisia herkkuja. Ei kai vegaaninen voi olla niin hyvää....  Erja?

Ja tässä  kirjan FB-sivut. Menkäähän peukuttamaan !







16 kommenttia:

  1. Oooolalaaaa! Hienolta kuulostaa ja tottapuhuen oon ihan tosi kade! Lupaan olla ekana rivissä hakemassa sitä kirjaa. Sen verran upeita on olleet reseptit ja koko paletti, sen verran olen teitä ehtinyt seuraamaan <3 Mutta hei pakko sanoo, että tän postauksen ekassa kuvassa tuo pyöreä korvallinen uunivuoka.... se on tismalleen samanlainen, kun mikä meillä saaressa on kovassa käytössä, Annen ja Markuksen huushollissa. Takuulla joku "made in Tschekkoslovakia", mutta ihan paras ja täydellinen astia. Haluaisin ostaa sen, onko myynnissä? Maksan ihan mitä vaan! Tai ainakin melkein.... :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin taidan olla itselleni kade, sen verran suuri juttu tämä on :) Ihana, ainutlaatuinen kokemus ja ne ruuat. Ah. Sun todellakin kannattaa olla ekojen joukossa, koska mä niin tiedän että tulet rakastumaan siihen ! Mä en jaksa odottaa, että pääsen itse tekemään niitä karitsan potkia...

      Musta tuntuu, että tosta uunipannusta ei esikoiskirjailija luovu mistään hinnasta :D sun nyt vaan pitää puhua Markukselle ja Annelle siitä - sullehan se kuuluu käyttöön, ainakin talvikausina, hei !

      Poista
  2. Oijoijoi, kylläpä on kauniita kuvia! Selvästi on valoverhon pitelijällä ollut tärkeä osa.

    Pitääkin sitten oikean ajan tullen mennä kirjakauppaan kuolaamaan ja hypistelemään julkaistua opusta. Kauniin näköisiä keittokirjoja on niin vaikea vastustaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, sä huomasit kuinka ammattimainen valoverhoilija siellä on taustalla :D

      Mä kyllä suosittelen tätä kirjaa, vaikken niitä valoverhoja olisi pidellytkään. Kuvat ovat tuhottoman upeita, reseptit kotikeittöön sopivia ja matkajutut äärettömän mielenkiintoisia !

      Poista
  3. On ollut kiva seurata projektia sivusta, ihaillen kuvia herkuista. Sun kokemuksesi on ainutlaatuinen, on siinä ollut hommaa ja syömistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun ihana kuulla <3

      Mä tunnen itseni todella onnekkaaksi, kun pääsin ja pystyin olemaan osana tätä projektia. Kirja tulee olemaan mulla ahkerassa luennassa, odotan oikein niitä kaikkia muistoja kirjan teosta jotka se palauttaa elävänä mieleen <3

      Poista
  4. Kuulostaa todellakin mielenkiintoiselta projektilta. Pitää sitte kevväämäällä käydä kirjakaupassa ihmettelemässä lopputulosta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kyllä oli, todella mielenkiintoinen. Onneksi mun osuus oli se silloin tällöin auttaminen, koska se duuni määrä mitä Erjalla oli: huhhuh.
      Koko sisältö kirjassa on siis Erjan tuottamaa, ei ole haamukirjoittajia tai kuvaajia saati kokkeja ollut auttamassa.

      Poista
  5. Hieno! Onkohan tässä joku yleinen kässärien luovutuspäivä, kun Sailakin pisti paketin just kustantajalle? Kai ne julkaisuaikataulut jotenkin samoissa menee, tai siis en ihmettelisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin nyt pitää kevään kirjojen kässärit laittaa eteenpäin, että kirjat ehtii kevätmarkkinoille.
      Ja kyllä mä Sailankin duunimäärää olen pohtinut, ei ole kirjan tekeminen ihan pikku puuhastelua !

      Poista
  6. Kuulostaa jännältä ja varsinkin herkulliselta projektilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän turhankin herkullinen, sanoo vaatekaappi ja sen pienentyneet vaatteet ;)

      Poista
  7. Kiinnostavan tuntuinen kirja. Ihminen ilmoittautuu vapaaehtoiseksi seuraavien ruokien koemaistajaksi.

    VastaaPoista
  8. Kiva kuulla kulissien takana -raporttia kirjan teosta! :) Hurjan mielenkiintoinen projekti, vaikkakin aikataulu kuulostaa haastavalta. :D Assarointi on huipputärkeää hommaa, mahtavaa, että projektissa oli noin innokasta porukkaa avustamassa ja mikäs siinä ollessa hyvien ruokien ja varmasti hyvän seuran keskellä ♥ Ruuat näyttää tosi herkullisilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella kivaa olla mukana tässä hommassa ja ihanaa, että siitä tulee muisto kirjan muodossa.
      Ruokailijoita ilmaantui vapaaehtoisina runsain mitoin, ihme juttu ;D

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)