sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Nilssonin astma ja sen lääkitys

Kiitoksia Kissasirkuksen Tashan  ja Naukulan Kerhon Mamman, ikuisuusprojektini "näin meillä annetaan astmalääkeet Nisulle" on saatu valmiiksi.

Valmistautukaa kissalääketieellisesti hyväksytylle ylempalttiselle sössötyslässytykselle, vannon että osaan puhua joskus ihan tavallisestikin.


Nissehän siis tulee ottamaan lääkkeet pyynnöstä ja ne annetaan yleensä keittiötasolla. Vaikein osuus koko lääkityksessä on kestää sitä omaa lässytystä Prednisolonin (kortisonipilleri) antaminen, joka pitää sormella tuupata kurkkuun että se menisi kissaan. Näyttää rujolta, mutta kissaa ei toimenpiteessä vahingoiteta, täti-ihmistä kyllä (vaikka tuolla puolen suuta ei ole hampaita niin voin kertoa, että puruvoimaa löytyy ).

Bongista otettiin tällä kertaa vain Flixotide (kortisoni).  Jos nyt olisi ollut tarvetta Ventolinelle, sen olisin antanut noin 5 -10 minuuttia ennen Flidotideä. Ventoline siis avaa keuhkoputket, siksi marssijärjestys lääkkeissä on tuonmoinen. Lasken ääneen Aerokatin hengitysläpän  heilahdukset että Nisurikin tietää missä mennään koska tietenkin Nilsson osaa laskea kymmeneen, daa.

Meillä riitää lopuksi massiviset kehut ja rapsutukset (yleensä myös pussaillu), herkkuja ei oikeastaan koskaan ole tarvittu.

Sitten kaveri matkoihinsa ja lääkeet on hoidettu kissaan.

Roferonikin muuten otettiin taas käyttöön, Nisun turkki näyttää vähän rasvaiselta joka on sen merkki, että caliki saattaa taas olla aktivoitumassa. Blääh.34 kommenttia:

 1. Hienosti meni! Sulla on selvästi niin rautainen kokemus tossa, ettei paljon tarvi ihmetellä ja kissa ei melkein huomaakaan. Arvostetaan selostusta myös! Noissa hommissa sössötystä ja lässytys ja pussailu on just tarpeen!

  Sulla on prednisoloniin erilainen taktiikka kuin mulla. Minä käännän kissan katsesuunnan omani kanssa samaan suuntaan ja estän sitä peruuttamasta karkuun. Kerran Figolla tosin oli tipalla mennä pillerinpuolikas korvaan kun se käänsi päätänsä sopivasti. Ei mennyt kuitenkaan. En kyllä tiedä mitä olisin tehnyt jos olisi mennyt. Soittanut klinikalle: "Henna moi, mitä pitää tehdä jos kissalla on 2,5mg prednisolonia korvassa??"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua, voin vaan kuvitella mitä siellä puhelinlinjan toisessa päässä tuumattaisiin moisesta puhelusta. :D

   Poista
  2. Voi kauheeta :D Pilsu korvassa = kuvailemasi puhelu eläinlääkäriin :D Toivottavasti teillä oli vain ainutkertainen melkein tilanne !

   Kyllähän tässä on sen verran vuosien varrella saanut olla noissa bongihomissa, että jo se meiltä alkaa sujumaan ;)

   Poista
 2. No se sujuu kätevästi, kun sen osaa.:) Astma ei taida kissoilla olla mitenkään harvinainen. Ennen en tiennyt, että kissoilla voi olla astma(miksei voisi), ja nyt olen törmännyt jo useampaan kisu astmaatikkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi on helppo potilas, ei tarvinnut treenata liian pitkään kun alkoi sujumaan ;)

   Astma on erittäin yleinen sairaus kissoilla, osasi meidän ell kertoa kun aikoinani roudasin meidän yskivän kissan (Böö) numero kaksi vastaanotolle. Onneksi se on hoidettavissa :)

   Poista
 3. Huikean hienoa yhteistyötä ja laadukas lepertely. Miten kummassa kisu ei lähde heti pillerin jälkeen karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisu on vähän eriskummallinen tässäkin asiassa :D Mä tosin pyrin antamaan lääkeet juuri ennen ruokaa eli se tietää, että kun ton kestää niin ruokaa tulee. Osaa se lisäksi yhdistää myös lääkkeiden helpottavan vaikutuksen tohon käsittelyyn, siksi voin antaa muihinkin aikoihin lääkettä aina silloin tällöin.

   Poista
 4. Kyllä olet Nisu tottelevainen. Miksi? - kummastelee Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun noi auttaa oloa niin silloin kannattaa totella. Muuten ei, tietenkään ;)

   Poista
 5. Kokeneita näyttävät olevan kumpikin -sekä hoitaja että potilas, niin sujuvasti lääkitseminen tapahtuu :)

  VastaaPoista
 6. Hienosti menee! Sekä lääkitys että selostus :)

  VastaaPoista
 7. Sujuvaa toiminta ja hienosti hoidettu Nisurilta(kin)!

  Jos joskus tarviitte, muistakaa että meillä on joutava Babyhaler. Tiedoksi muillekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisu on paras tossa hommassa, iisisti vaan ottaa tropit tostnoinvaan :)

   Mielessä on, babyhaler :)

   Poista
 8. Ihana video selostuksineen! :) <3 Itse en ole varma, osaanko edes enää puhua normaalisti, kun tulee keskusteltua niin paljon kissojen kanssa juurikin noin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitämme ! Videon tähti on ehdottomasti Nisuri, joka jaksaa tota mun lässytystä illasta toiseen :D

   ..ja noi muutkin. Sitä lässytystä. Jaksa. Onneksi joudun palvelemaan asiakkaita, koska muuten voisi lässyttää itsekin kaiken ajan :D

   Poista
 9. Mamman oma rakas Antsuvatti Antsukki Kaapo Kapsukki ai myös Ventolinet päivittäin.
  Hän kun oli sylikissa ja alkoi kehrätä jo lässyttämisestä annoksen antamiseen meni noin sekuntti, kun pojan oli kaapannut syliin. ( Kaapo oli siis se kisu, jonka menetimme syksyllä yllättäin)
  Voi noita lääkittäviä Muruja ♡♡
  Voikaa mahdollisimman hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapomaisia sylivauvoja saisi meilläkin olla, vaikka astmaa ei lääkitä kuin Nisulla ja joskus Bööllä niin kynsien leikkuussa se olisi tosi hyvä ominaisuus. Kaapo ♥

   Kiitos toivotuksista, kyllä me voidaan oikein hyvin - pidetään toisistamme huolta :) Pitäkää tekin ♥

   Poista
 10. Sehän sujui näppärästi! Meilläkin on astmabongin käyttö sujunut nyt tosi hyvin, tosin jos raksupurkki ei olisi vieressä motivoimassa niin voisi olla eri tilanne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkku on kyllä paras motivaattori ihan kaikkeen ;)

   Meillä tytöt on herkkujen avulla alkanut sietämään vitamiinipillerin antoa ja nyt ollaan jo tilanteessa, missä ne ei ei saa namuja eikä siltikään rynni karkuun. Tai no, Elli.HRH ottaa hatkat jos vaan voi ;D

   Poista
 11. Hienoa yhteistyötä sinulta ja Nilssonilta! Kiitos mukavasta illasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ja kiitti pilleistä. Ne on kaikki asetettu eri puolille lattioita ;D
   Me ollaan sellainen tehokaksikko Nisun kanssa näissä lääkityshommissa. Mutta vaan Nisun, muiden kanssa otteet onkin sitten aina räpeltämistä ;)

   Poista
 12. Oletpas sä kiltisti siinä, Nilsson. Et yhtään pyristele tai yritä karkuun. Kyllä tuon on pakko olla ihan taikalepertelyä :)
  Eikös tuo muuten ole ihan normaali puhetyyli? Vai onko kuitenkaan...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täti-ihminen tässä haluaisi uskoa, että se on se lepertely, mutta totuus taitaa olla lääkkeen tuomasta helpottuneesta tunteesta ;)
   Onneksi meillä on hyvä yhteys Nisun kanssa niin ollaan aikalailla aina samalla aaltopituudella noissa lääkityshommissa ♥

   Pitäiskö koittaa tota lässytystä huomenna asiakkaille puhelimessa ?

   Poista
 13. Tässä näkyy kokemus ja varmat otteet. Hienosti hoidettu lääkitys. Mä en kotona taida paljon muunlaista puhetyyliä käyttää kuin tuota videolla kuuluvaa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisurin kanssa oli helppo treenata tota lääkkeenantoa, kun se on tossa hommissa niin helppo tyyppi ♥

   Saattaa olla, etten mänäkään toisin täällä juurikan puhu :D

   Poista
 14. Hienosti Nisuri ottaa lääkkeet ja kortisonipilleri menee ihan samanlailla kuin meilläkin eli sormiin saattaa sattua, auts.. ;) Nyt kyllä kun käytiin taas piikillä ei muita lääkityksiä tarvitse. Katsotaan kauanko vaikuttaa, toivottavasti sen 3kk niinkuin yleensä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä musta tuntuu, että voikun saisi sen kortisonipiikin tolle mutta kun muuta vaivaa sillä ei hoideta niin pilleri on parempi. Eli sormien murskaus jatkuu ;)

   Mä pidän puekkuja, että se teidän 3 kk saavutetaan !

   Poista
 15. Sanoisinko että erittäin ammattimaista toimintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisun kanssa se onnistuu, muiden kanssa sitten onkin ihan amatööri liikenteessä ;D

   Poista
 16. Olipas reipasta touhua! :) Kyllä näki, että lääkkeenannosta on tullut jo rutiinia.. (ja mikä lässytys, noinhan sitä kuuluukin puhua :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kyllä nokka ehdi tuhiseen, kun pilsut on työnnetty kurkkuun ja bongikin on jo takaisin paikoillaan ;)

   Lässytys kunniaan, pitäskö aloittaa moinen kansaliike ?

   Poista
 17. Kävipäs se reippaasti ja kokemuksen tuomalla varmuudella!! :) Ihanaa yhteistyötä, tätä oli ihana katsoa ♥

  Pietään peukkuja, että calici pysyisi nukuksissa!

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)