maanantai 4. toukokuuta 2015

Päivän asu

Täti-ihminenhän on ihan tolkuton Vänttisten valjas-fani niiden laadun, kotimaisen käsityön ja ulkonäön takia.  Kevätkausi mielessä tilasin Arja's Art:sta uudet valjaat jo talvella. Vähänkö on ollut vaikeata pitää niitä salassa kaikki pari kuukautta, aika on tuntunut ainakin jotain sadalta vuodelta !

Mutta nyt on korkattu, mentiin Nisun kanssa tekemään vähän muotikuvauksia  ulos.

Tukka vähän sotkussa, kun asfaltilla piti kieriä.
Meillä ei ollut ihan kauhean kivaa, vaikka Nisurin hinku päästä valoittamaan maailmaa oli tosi kova.

Kunkku kadottanut häntänsä.
Makoilu oli ihan jeeees.
Ulkoilu päätyi episodiin, missä Nisukka sai sätkyn ohi kävelevän miehen takia. Tyyppi heitti elämänsä roolin rimpuilevana käärmekissana (Nilsson siis, ei se setä) ja lopulta sai nykäistyä flexin pois täti-ihmisen kädestä. Siinä me sitten sitten juostiin peräkkäin kotia kohti, toinen tosi kovaa, toinen ei. Paniikkissa molemmat.

Selvisipä samalla pari asiaa:
 • Käärmekissa ei pääse pois Vänttisistä, vaikka parhaansa yritti. Ne on todella turvalliset.
 • Flexistä pitää pitää kunnolla kiinni, eikä vaan roikotella coolisti sitä parissa sormessa. Kissa on todella vahva kun se joutuu paniikiin ja tuhottoman nopeankin. Yksi kova nykäisy ja kissalle saa sanoa baibai.
 • Kissan kanssa jos lähtee juoksukisaan, tulee häviämään.
 • Nisuri tietää missä me asutaan. Se lähti salaman oikeaan suuntaan, tsekkasi ensimmäisen rapun joka oli  tutun näköinen vaan väärän hajuinen. Siitä se sitten laukkasi oman rapun oven eteen ja alkoi vaatimaan naukumalla sisäänpääsyä. HELPOTUS!
  Koskaan aikaisemmin ei kaveri ole sisään tahtonut samalla vauhdilla, eikä myöskään määrännyt muo avaamaan ovet nopeammin. Oven takainen maailma on nyt tahraantunut ja sen tapahtumia tulee seurata ikkunasta käsin, turvallisesti sisätiloissa.

MITÄ ? Ulos? No ei TOD !

Kokemuksesta viisaantuneena tiedän nyt mitä tehdä ja mitä ei seuraavalla kerralla. Jos sellainen nyt tulee.

37 kommenttia:

 1. Luojan kiitos että matka oli kotia kohti eikä poispäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästykseni oli kyllä suuri, koska Nisusta ei kyllä koskaan oikein voi tietää ;)

   Poista
 2. Nilssonin suuntavaisto toimii täydellisesti! Onpa hienoa.

  VastaaPoista
 3. Hurja! Onneksi Nilsson tosiaan tiesi missä koti on, muuten olisi ollut vielä pahempi katastrofi!

  VastaaPoista
 4. Tyylikkään väriset valjaat Nilssonilla! Onneksi karkumatka oli kotia kohti, toiseen suuntaan juostessa olisi paniikki varmasti ollut vielä isompi. Kyllä ulkoilemaan kannattaa kuitenkin uudelleen lähteä, niin ei jää traumoja kenellekään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ;)

   Johan toi käämekissa tänään karkasi rappuun ovenraosta eli väittäisin trauman olevan eilisiä uutisia ;D

   Poista
 5. Todella kauniin väriset valjaat! Lempparivärini. :D

  Ja onneksi episodi päättyi onnellisesti! :) Meillä episodeja aiheuttaa Myrsky. Kaksi edellistä ulkoilua on päättynyt siihen että kaikki muut paitsi Hannibal on ollut paniikissa. Päätettiin sitten että Myrsky ei pääse ulkoilemaan enää (koska Myrsky meinasi viimeksi juosta itsensä kiikkuun valjaista, kun juoksi niin pahasti flexit solmuun sisällä..).

  Mutta uudestaan vaan härkää sarvista kiinni ja takasin satulaan!!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siis hyvöä maku ;)

   Ulkoilussa on kyllä niin omat haasteensa ja ei se nyt ihan niin kauhean kivaakaan ole seisoa puskassa puolituntia - mutta mitäpä sitä ei kissansa eteen tekisi ;)

   Nisun ego on parantunut, kunhan saadaan kunnon nurtsi tonne ulos ja lehtiä puihin niin siirytään sinne taas seisomaan ja jätetään kävelytiet tuohon eiliseen harjoitukseen ;)

   Poista
 6. Hieno kevätkuosi, sointuu Nilssonin silmiin <3!

  Täällä myös liputan Vänttisten puolesta, koska muista on kuoriuduttu ulos reilusti alle minuutissa. Mun on pitänyt maalla testata, uskaltaisinko jättää kissat Vänttisissä ja flexissä hetkeksi aikaa pihamaalle kiinni vai kiemurtelevatko jossakin ajassa kuitenkin niistä pois. Helpottaisi oman kodin ulkotöitä, jos voisin tehdä vaikka jotain kukkapenkkihommia kaksin käsin ja kissa olisi siinä vierellä. Saataisiin kaikki nauttia ulkoilmasta, ruohosta ja mullan tuoksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänhän me sillä silmällä värit valittiin ;)

   Meillä on kaverit kyllä pysynyt vänttisissä ja flexissä kiinni tossa meidän partsilla, mutta sekin ilottelu loppui kun mun aika meni nostellessa tuoleja ja pöytiä kun olivat kokoajan niin solmussa niissä ;)
   Meiltä siis tulee puoltoääni piha-aktiviteetille ja samalla toivotetaan onnea sen onnistumiselle !

   Poista
 7. Sullakin on uudet Vänttiset! Ne sopii sulle hyvin! Suuntavaisto on tärkeää ja me kissat se kyllä taidetaan, jos vain halutaan ;) - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täällä tahdottaisiin ne Pepsin pinkitkin - onhan meillä noita tyttöjäkin jotka ei edes ulkoile..mutta kun tahtoo ;)

   Kiitos rakkaat kissat, kun joskus sentään päätätte tehdä jotain silleen kivasti ja oikein - ihmisten mielestä <3

   Poista
 8. Komppaamme Nilssonia, ulkoilu on ehdottomasti kamalaa! Parveke ja tuuletusikkuna on jees.
  Tosin kyllä kun on noin hienot valjaatkin...pitäiskö sun vielä kokeilla? Kerro sitten kuinka kävi, jookos?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nisuri onkin nyt ehtinyt vaihtaa mielipidettä, se on koonnut egon rippeet entistä suuremmaksi ja karannut rappuun ! Pidämme pienen tauon, odotamme puskien lehdistymistä ja siirrymme seisomaan niihin sitten kevään aikana ;D

   Poista
 9. HuhHuh! Kauhukuvat ja tunnelma sydämentykytyksineen vilahtivat tunteissani ulkoiluraporttia lukiessani!

  VastaaPoista
 10. Huih! Onneksi Nilssonin sisäinen kompassi näytti oikeaan suuntaan, siinä olisi tullut meille kaikille suuri suru puseroon, jos pikkuherra olisi kadonnut teille tietämättömille! Tästä pitää munkin ottaa opiksi, eikä aina vaan roikottaa sitä fleksiä parin sormen varassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin Nisua aivan pieleen, vaikka olin aivan varma ettei tälläistä tule mulle koskaan käymään ! Ja tästä edes roikun flexissä kiinni kaksin käsin ;)

   Onneksi tällä kertaa toinen tiesi minne halusi mennä.

   Poista
 11. Huhhuh, onneksi selvisitte pelkällä säikähdyksellä! Täällä maaseudulla on jo pelottavaa päästää valjastettu kissa karkuun -miten kauheaa se onkaan kaupungissa :(
  Kissat tosiaan on yllättävän vahvoja ja meikälonkkapotilas on luovuttanut flexin toistaiseksi miehelle ;)

  Nisse, valjastelu_on_mukavaa (vaik mä pelkäsin alussa iha kauheesti). T: Sulo

  Epämääräisesti kadulla kävelevät ihmiset on_outoja! T: Robert

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tossa pohdinkin, että sulla on ollut vapautus flexin pidosta jo pitkään, hyvä niin :) Nyt lähetät vielä terkut herra K:lle, että pitää niistä kiinni kouristuksenomaisesti tästä eteenpäin ;)

   Sulo ja Robert, te olette niin komeita ja reippaita aina ulkoilukuvissa että me ollaan vähän kateellisia !

   Poista
 12. Onneksi juoksi kotiin! Meitä pikkasen kyllä nauratti noi teille selvinneet asiat, vaikkei sais.. kai :) Hyviä asioita tuli esille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piti vielä sanoa, että upea asu. Sointuu hyvin nurtsiin :) Kesäasu siis!

   Poista
  2. Meitäkin naurattaa , joten antaa röhöttää vaan täysillä vaikka ;D

   Nisu on komea kesämies jota pukee kirkkaammatkin värit, mikä hunksi kissaksi se onkaan ♥

   Poista
 13. Vänttisten suosijoita ollaan mekin ja Osiriksella on samat vihreät valjaat kuin Nilssonilla. Pelottava tilanne teillä siellä, onneksi päättyi parhain päin! Osiris myös pelästyy normaalisti ohikulkijoita (mihin ollaan jo totuttu), joten kaupungissa ulkoilemme normaalisti klo 23 aikoihin enimmät ohikulkijat ja autonäänet välttääksemme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vänttiset on kyllä ehdottomasti parhaat valjaat ikinä ja kuinka ihanan keväinen toi vihreä onkaan. On kyllä Osiriksellekin todella hyvä väri ;)

   Mäkin valitsin eilen ulkoilun klo 09 jälkeen: koirat viety jo aamupissalle, koululaiset ja työläiset lähteneet päivän hommiin ja ihmisiä muutenkin vähän liikenteessä. NIin niitä kyllä olikin, mutta eipä siihen tarvita kuin yksi ihminen. Se tuli todistettua. Pitänee kanssa alkaa ulkoilemaan teidän rytmin mukaan ;D

   Poista
 14. On muuten tullut koettua tuo, että fleksistä pitäisi pitää kunnolla kiinni eikä perässä juokseminen kannata - kissahan vain pelästyy lisää. Devi siis kerran vetäisi fleksiä sen verran kovaa, että fleksi putosi, minkä jälkeen kissa tietenkin säikähti ja lähti juoksemaan metsästä täyttä vauhtia (syrjäiselle ja hiljaiselle) autotielle. Sydärihän siitä meinasi seurata, molemmille. Onneksi kissa ei päässyt tielle asti.

  Sitten valjaisiin: ovat toooosi hienot! Mekin ollaan aateltu tilata nuo. Mikä koko teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, paniikki panisi juoksemaan mutta järki sanoo, että kävele normaalisti. Siinä sitten yrittää totella sitä järkeä jajalat tottelee paniikkia joten liikkuminen on varsin koominen näky ;) Onneksi teillekään ei kummemmin käynyt. Kauheata, jos kissa katoaisi vaikka metsään, kääk :(

   Me suositellaan Vänttisiä, ne vaan on niin hyvät ! Meillä on M-koko, selkäremmi ihan pienimmällä mahdollisella mitalla. Hmm.. pitäisköhän sitä teettää vielä jotkut valjaat oikein mittojen mukaan...Koskaan ei voi olla liikaa valjaita, eihän?

   Poista
  2. Me ainakin mietittiin, että voisi tilata mittatilausvaljaat valmistajalta, kun ne kuitenkin ovat saman hintaiset (tai jopa halvemmat) kuin jälleenmyyjillä :)

   Poista
  3. Mä tilaan aina suoraan Arjalta, on kunnon valikoima ja kaikki rahat menee sinne minne kuuluukin :)

   Poista
 15. Mä oon kanssa kerran onnistunu pudottaa flexin kädestä ku oltiin Penan kanssa metsässä, mut Pena onneks aika äkkiä hoksas, että jää yksin jos ei tajua pysähtyä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penahan on fiksu kaveri ♥ Nisulla oli vaan yksi ajatus päässä, onneksi se oli koti ;)

   Poista
 16. Kyllä se Nilsson vaan osaa! Ihan niinku mä!

  Terveisin,
  Bertta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Bertta, me ihmiset ei välttämättä olla yhtä ilosia teidän karkuhommista ;)

   Poista
 17. Valjaiden väri sopii Nilssonille tosi hyvin! ♥ Huih, onneksi Nisuri lähti kotia kohti! Fleksi on siitä paha, että jos sitä ei ole lukittuna irtipääsyn aikaan, kovaa vauhtia kohti tuleva mötikkä saa kissan entistä enemmän paniikkiin. T. Kokemusta ainakin parilta kerralta, joista toinen sattui ulkona vieraassa metsässä.... onneksi sekin tarina päättyi onnellisesti ♥ Kokemuksesta oppineena ymmärrän nyt laittaa fleksin lukitukselle tietyissä tilanteissa, kuten silloin jos on minkäänlaista häslinkiä ja ote menee syystä tai toisesta löysälle kahvasta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli onneksi fleksi lukittuna :)

   Ihan kauheita tollaiset karkaamiset, onneksi teilläkin ne on kääntynyt parhain päin. Ja tavalaan, onhan se hyvä että niistä on kokemusta seuravaan kertaan. Kai :) ?


   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)