torstai 22. elokuuta 2013

Kassikissojen päiväretki ja brasilialainen

Hyvämaineinen kassijengi Felinassa
18.1 km autossa alati naukuvan kvartetin kanssa, joista ainakin 5 km ajettiin eau de cacca'n tuoksuessa.

Päämääränä Felina ja vuosirokotukset. Nilssonin kalikin takia ne pitää nimittäin olla kaikilla kunnossa.

Mukana apukäsinä täti-ihmisen äiti ja itse täti-ihminen:  äärettömän stressaantuneena.

4 x lasku
                             Yhteenveto

Börje:  5.68 kg - normaalipainoinen. Hurmurina liikenteessä, Matzo oli jätetty kotiin.

Mimmi: .5.5 kg - 1/2 kg ylipainoa. Paluu painonvartijoihin edessä. Auton cacca- onnettomuuden vuoksi sai erikoispuhdistuksen tassuun ja hanuriosasto sheivattiin alá brassi. Eipä enää pyrstökarvoissa caccia ja Madame sieti niin tassun puhdistuksen kuin sheivauksen inahtamatta. Ansaitsee siitä erikoismaininnan.

Elli : 5.25 kg - hieman pullukka. Siirtyy myöskin painonvartijoihin Mimmin matkassa. Joukkion rauhallisimmat sydänäänet.

Nilsson: 4.42 kg. Paino hyvä, ei suositella nousevan. Hammasjama sama kuin ennenkin. Aika tyhjä suu, siis.


Astmaa hoidetaan antamalla bongista Flixotideä kerran päivässä. Ja sitten lisäillään ja tutkaillaan jos alkaa taas oireilemaan enemmän. Kaliki piilossa. Ja saakin pysyä piilossa, jos multa kysytään!
Kassijengi terkkaritarkistusten jälkeen happea haukkomassa.
Kaiken kaikkiaan Triolassa asuu terveitä kissoja, jotka on ehkä maailman rauhallisimpia potilaita. Kukaan ei riehunut, naarmutellut tai haukkaillut eläinlääkäriä tai täti-ihmistä. Vaan on se 4 x kissa samalla kerralla lekurilla aika haastava homma.

Vain passi puuttuu.....
Siksipä varmaan onkin hyvä, että meillä on yksi hampaaton. Siihen suuhun ei nimittäin sitä hammaskiveä ja tulehdusta ollut tullut. Siksi nämä meneekin seuraavaksi vain 3 x kissa hammaskivenpoistoon seuraavan 1/2 vuoden sisällä. Ja aloittaa harjaamisen. Ensi viikonloppuna.

18.1 km kotiinpäin sujui kvartetin laulellessa koko matkan mutta ilman tuoksunäytteitä.


13 kommenttia:

 1. Painoista päätellen tarjoilu on pelannut ajallaan ja laadullisesti. Jokainen on myöskin vuorollaan päässyt soppakipolle ja vähintäänni määränsä on pistellyt, hieno saavutus neljän yksilön laumassa.
  Vai on Mimmikin nyt päässyt sheivattujen kastiin, ei kuitenkaan Veetillä käsitelty? Peppi menettää säännöllisesti liiat perskarvansa, tapa opittiin jo silloin kun neitonen saapui ja hyvin on toiminut jopa tuolla laiskemmalla hygieniatasolla.
  Nuo kassit viehättävät aina vain enemmän, nämä työntyvät mielellään kassiin kuin kassiin, ja karkaavat kun häkin näkevätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppimisen paikka se on täti-ihmisellekin - miten sitä nyt toisilta pienetää annoksia kun niin vetovasti aina pyytävät....

   Veetillä ei vedelty, varmaan hyvä päätös :D Ja kyllähän noilla pitkätukilla melkein pitää se peräpää olla sheivattuna kun sitä gaggendalia sille alueelle tupaa välillä vähän jämähtämään.

   Kassit on parhaita silloin, kun ei mennä minnekään. Siellä voi torkkua päivittäin. vaan kun pitäisi lähteä jonnekin alkaa piirileikki ja kassiin ei kaipaile yksikään katti.

   Poista
 2. Reps :D

  Ilmassa leijuu Eau de shit ja kvartetti laulaa -nopeasti lukien se kuulostaa hyvältä. Mä olen ihan hermoraunio jo yhden katin kuskaamisesta (1/3 teidän matkasta) ja eläinlääkärille näyttämisestä, huh. Mutta te pääsettekin oikein kissaklinikalle!

  Kissojen hammastahnapurkin ohjeissa lukee, että ei tarvitse huuhdella. Hihittelen ajatukselle, että kissan suuhun laitettaisiin vettä ja koko kattia pitäisi pyöritellä, jotta ns. kurlaus tulisi suoritettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkäää harhaa moiseet aatokset - se oli kyllä esinäytöstä helvetin esikartanosta ;)Mutta sen väärtti, juurikin kun kissaklinikalla saadaan käydä.

   Kurlaus todennäköisesti onnistuisi todella loistavasti, kuten toi kielto nielllä sitä :D Crazy world!

   Poista
 3. Huoh. Otan niin osaa tuohon kuljetukseen! Vaikka nykyään meillä on kyllä sen kanssa helpompaa kun Helmi nyt vain on niin kiltti.

  Ketkäs matkustivat samassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan pitämään noille luentoa Helmistä, ammattimatkustajasta ;)

   Tuplassa oli Elli ja Nilsson. Tossa laukussa on "väliovi" eli molemmilla omat hytit mutta kyllä ne aika pienet oli...

   Poista
 4. Jotenkin arvasin mistä tuossa brasialialaisessa oli kyse:D Onneksi te kaikki selvisitte reissusta haavereitta. Saakohan Painonvartijoilta muuten sisar- tai perhealennusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta olisihan se voinut olla vaikka ...tota..kissasambakurssin vetäjä ;)

   Täytyykin alkaa kyselemään tota alea, sentään kaksi osallistujaa mukana yhdestä perheestä!

   Poista
 5. Mä nostan hattua kunnioituksesta, että saat koko kvartetin samalla reissulla käytettyä eläinlääkärissä. :) Mulla on täysi työ saada yksi kissa "pehmohäkkiin". ;)

  Tsemppiä hampaiden harjaukseen! :)

  Kissan peräosastotuotoksen tuoksu on aika tymäkkä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoskiitos :D Voin kyllä tunnustaa, että kotona tuntui kun olisi vetässyt maratonin ja näitä on tiedossa vuosittain! Apua. Ja se harjaus...melkein päivittäin. Apua.Apua.

   Tuoksu oli...joo.
   :D

   Poista
 6. Vai sellainen reissu! Otan osaa kuljetukseen. Se on kahdenkin kanssa ihan tarpeeksi jännää aina joskus.

  Se hyvä puoli muuten hampaattomissa kissoissa on, ettei hammaskiveä tule. Jokaisella pilvellä on hopeareunus... Niin ja onnea myös hampaiden harjaukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi sille kuljetukselle vielä se reunus keksiä ;D

   Harjauskoulun eka luokka alkaa muuten huomenna. Epäilen, että tiedossa täti-ihmisen tolkutonta stressihikoilua ja muka tuskaisia kissoja. Ja pöljis (Nisuri) kateellisena vieressä odottamassa vuoroaan...

   Poista
 7. Tuttua on meillekin :) Yksi pissii ja toinen kakkii ja kaikki kolme huutavat koko matkan ajan. Verisiä taisteluja on täälläkin käyty ja laastaria on tarvittu henkilökunnan paikkaukseen. Hampaanharjaus, voi hirvitys! Meillä ei siihen ole kyetty! Hattua nostan jo muutenkin sinulle, saatikka jos se hampaanharjaus vielä onnistuu :) Toivotan onnea tlevaan koitokseen!

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)