maanantai 12. marraskuuta 2018

Manipedi

Tiedättekö sen tunteen, kun nälissään jyrsii omaa jalkaansa ja sitten ei kävely onnistu (silleen kuvainnollisesti, siis) ? 

No Triolassa just sitä tekniikkaa on käytetty kissojen kynsien leikkaamisen kanssa.  
Aina kaksin, Nuoren Aikuisen kanssa.  Sitten vielä kun meille on kehittynyt omanlainen tekniikka niin vieraiden on ollut vaikea auttaa, kun kissat ei ole tajunnut mitä kidutusta siinä olisi tarjolla.




Nuori Aikuinenhan muutti täältä jo yli vuosi sitten. 

Sen jälkeen kynsiä on leikattu silloin, kun hän on täällä käynyt (harvakseltaan, vielä kaiken lisäksi). Siksipä täti-ihminen on joutunut ihan itse treenailemaan kissojen kanssa manikyyriä. Ei ole mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla.

Paitsi nyt.



Meille ehkä alkaa muodostumaan oma tyyli, missä kissat ei vingu eikä karkaa ja täti-ihminen ei hikoa ämpärillistä epäonnistuneen suorituksen ajan.

Tekniikkana on saada kissa keittiön tasolle, jossa suoritetaan muitakin hoitotoimenpiteitä, kuten lääkitykset. Siinä sitten kissa kainaloon ja tassu kouraan. Olen siis saanut leikattua jopa "peukkukynnetkin" niiltä, mikä on suoritus jo itsessään !  

Toistaiseksi vain Börjen kanssa saadaan hoidettua pedikyyrikin siinä samalla. Böö on kiltti eikä vikuroi vaan tyytyy osaansa. Eikun siis peto, kauhean pelottava Matzo.

Muiden kanssa hoidellaan nyt manikyyrit ja yritetään tottua siihen. Kunhan se saadaan treenattua rutiiniksi niin jjatketaan sitten sen jälkeen takavarpaiden leikkausta.




Olo on kuin voittajalla. Ainakin toistaiseksi.

Eikä pelkästään siksi, että täti-ihmisen pläskin leipomiset ei enää ole yhtä tuskaa niiden terävien kynsien takia ;) 





12 kommenttia:

  1. Mahtisuoritus ja hauska kuvitus :) kissojen kynsien leikkuussa on kieltämättä haastetta etenkin jos kissat eivät ole yhtristyöhaluisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aina välillä yritän ajatella vähän boksin ulkopuolelta, vaikka harvoin keksin mitään uutta ja mullistavaa :)

      Omasta tyhmyydestä kärsii omat vyötärömakkarat, sapelin_terävien_kynsien_puretuessa_lihaan. OLi jo aikakin siis ryhdistäytyä :D

      Poista
  2. Hih, mä pistän tytöt syliini selällään ja neidit sohottavat ihan itse tassut taivasta kohden. Osa kehrää toimituksen ajan ja osa vaan odottaa koska pääsee tekemään itse kynsitarkistuksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tohon suoritukseen en tule pääsemään ikinä, mutta kateellisena tässä kyllä ihailen miten kynsienleikkuu voi olla kiva, yhteinen heti :D

      Poista
  3. Onneaaaa! Kuulostaa aika hyvältä tavalta tuo keittiöntasolle houkuttelu. :)

    Ja hei pedikyyri ei ole läheskään yhtä tarpeellinen kuin manikyyri, ei ne takavarpailla leivo (tai no ei nää ainakaan?). Kassiselta takavarpaita leikataan vaan satunnaisesti, mutta Sepolta takavarpaita leikataan useammin kuin etuvarpaita, kun se antaa ne paremmin. Eli takavarpaista nipsutellaan kaikki joka kerta, etuvarpaista vaan pari kerrallaan ennen kuin tyyppi kyllästyy ja lähtee pois... Ja sitten taas uusiksi seuraavalla kerralla, kaikki takavarpaat ja pari etuvarvasta. :''''D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä nämä on ns. takavetoisia kavereita eli spurttaavat sylistä/mahalta/selältä/rintakehältä jne. aina takajalkojen avulla. Kohtalaisen kivoja naarmuja saavat aikaiseksi :D
      MIkähän siinä on, että näille kaikille kehittyy sama tekniikka? Luulis, että joku edes olisi toisenlainen mutta ei ;)

      MÄ olen vähän yllättynyt, että se oli Seppo, joka on suotuisampi potilas :O

      Poista
  4. Onkohan meillä erikoiset kissat, kun nuo hommat on aina onnistunut ihan hyvin. Figo nyt yrittää vetää takajalat pois ja Friede yleensä murisee, mutta ei sen kummempaa. Kun Friede oli pieni, se yritti potkia ja purra kynsiä leikatessa. Sohvalla kun oli viltti, kääräisin sen kulman käsivarteni ympärille. Sai katti purra ja potkia just niin paljon kuin sielu sieti. Ei se monta kertaa viitsinyt mellastaa, kun huomasi, ettei tää nyt tuota tulosta :-D Sen jälkeen ollaan yleensä selvitty ääniefekteillä.

    Ja Figohan nyt ei pure vaikka tapahtuisi mitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun teillä on just hyvät kissat, muka hurjia mutta eivät välitä liiakseen kumminkaan ♥

      Poista
  5. Peukku peukkukynsien leikkuun onnistumiselle! Ei ole ihan helppoa yksin se. Onneks tässäkin hommassa tyyli on vapaa. ;) Meillä se oon minä, joka oon ihan kiemuralla kissan päällä, kun kynsiä leikellään. Kissa saa istua lattialla ihan normaalisti ja ojentaa tassua manikyristille.. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Peukusta oonkin kyllä extra ylpeä ;D

      Ojentaa tassua ?!?!?! Senkin lesloilija ♥ :D

      Poista
  6. Mahtavaa, kyllä se siitä!! :) Palkitsetko kissuja hyvästä manikyyrisuorituksesta? Näin meillä on saatu rimpuilijat rauhallisiksi kun tietävät, että homman jälkeen saavat namin ja se tulee nopeammin kun ei rimpuile ja hidasta hommaa. Nämä jutut hoituvat selällään sylissä, mikä sekin rajoittaa karkailuja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa ;)

      Lopetin herkkujen antamisen kiitokseksi, kun joskus tilanne tulee päälle niin vauhdilla, etten ehdi karkkia hakemaan. Kiitokseksi kyllä rapsuttelen, pusssaan ja kehun tosi paljon.

      Mä en noita saa pysymään sylissä selällään niinkun yhtään :D

      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)