lauantai 9. huhtikuuta 2016

Hesyllä

Ikuisuusproggis "nuori aikuinen muuttaa" on aiheuttanut sen, että täällä täti-ihminenkin joutuu kaivelemaan kaappejaan ja samalla on tullut rakenneltua kolme isoa pinoa turhia tekstiilejä: hyväntekeväisyyteen ihmisille, lumpuiksi kierrätykseen ja koditomille alustoiksi.


Tällä kertaa autoin Hesyä,  koska se oli helpoin hoitaa. Autolla paikalle ja pussien ojennus vapaaehtoiselle Hesyläiselle.  Lisäksi huolenani on ollut, että viimeaikaiset huonot uutiset Hesystä on vaikuttanut ihmisten auttamisintoon, joka suoraan vaikuttaa eläinten oloihin. Ötökät ei  saa kärsiä ihmisten riidoista ja tyhmyyksistä. Nih.

Seurasin tassusten jälkiä.

Oliko muuten pakko mennä katsoon kissoja? Ja kaneja ? Oliko?

Kahden kissan kasa.

Oli. Samalla sain haastetella eläintehoitajaa, koska jos kerran teen tämän jutun voin yrittää auttaa ja kertoa mitä mitä Hesyssä on pulaa tällä hetkellä ja mikä tilanne eläinten suhteen noin yleensäkin.

Neljän kissan kasa.
Ja tässä tulee tulokset: Kissoja on toistaiseksi "vähän", mutta ongelmia on pupujen kanssa. Niitä on 8 aikuista ja 5 pentua odottamassa omaa kotia.

Pupulapsia
Pupuille ei vaan meinaa löytyä ottajia, mikä on ihan kamalan surullista. Laittakaa siis sana kiertämään pupujen puolesta : Adoptoikaa pupujaaaaaa!

Lisäksi tarvitaan siivoustuotteita: Tolua, isoja jätepusseja, roskapusseja jne.
Ja ne matolääkkeet. Niitä tarvitaan, aina.

Tällä hetkellä tekstiiitilanne on hyvä eli akuuttia tarvetta niille ei ole.

Kissapuolella oli oikeasti väljää. Paitsi tossa 4 kissakeräkämpässä ;) Oli vapaita huoneistoja ja  monen kissan kämpän ovessa ihania uutisia:


Vielä ihanampaa olisi olut, jos tuollainen lappu olisi ollut jokaisessa kämpässä. Haastattelin yhtä Mossea (kuvassa, luulisin)  ja se sanoi, että olisi kiva päästä omaan koko elämän kotiin, vaikka kyllä tuollakin siitä hyvää huolta pidetään.

Täti-ihmiseen teki vaikutuksen tilojen siisteys. Tämä oli eka visiitti tuolla ja odotukset oli korkealla, mutta oletus ei niinkään. Kerrankin oli tosi kiva olla täysin väärässä !
Kivaa oli myös se, että kissat olivat lasitetuissa kopeissa, jotka olivat varmaan noin neliön kokoisia. Jotenkin tuntui siltä, että elo sellaisessa on inhimillisempää kuin häkissä.

Tästä pääsee vakoilemaan kodittomia, jos vaikka siellä itsellä olisi kissan menevä kolo kotona.
Tai vaikka pupun !

Hesy Ry. *klik*

Rekku Rescue *klik*

Kisu Ry. *klik*

Pesu Ry. *klik*

Muita SEYn jäsenyhdistyksiä *klik*

21 kommenttia:

 1. Minä jo ajattelin, että operaatio "nuori aikuinen muuttaa" onedennht siihen vaiheeseen, että on ollut pakko mennä Hesylle etsimään sille kissaa ��

  Hyviä uutisia on joka tapauksessa aina kiva kuulla. Aina ihanaa kun joku saa kodin ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö? Onedennht saisi mielellään olla 'on edennyt'.
   Terveisin: kirjoittamaan oppiva

   Poista
  2. :D Näyttää ihan bloggaaja itse aloittaneen tuon opettelun: huomasin tuolla muutaman virheen ihan ite kirjoittamana ;)
   Muuttoprojekti vaan jatkuu ja jatkuu, mutta kissaa sinne ei kyllä muuta. Börjen käsky, nimittäin ;)

   Poista
 2. Hyvä juttu! Mä en uskalla mennä katsomaan melkein mitään löytöeläinjuttuja, jotta en sorru ottamaan enempää (sitten pitäisi hankkia pakettiauto, jossa saan niitä kuskattua saari- ja kaupunkikotien väliä). Tosi hyvä kun postasit tästä ja kävit siellä! Viikissä on kans löytöeläintalo, sieltä käytiin hakemassa alakerran tätille ihana kissa muutama vuosi sitten. Ja pysyin lujana ja tultiin vain yhden kissan kanssa sieltä pois!
  Hesyn kirppikselle olen vienyt tavaraa mielellään ja ostanut sieltä kaikkea tarpeellista ja rapeetonta. Eiku tarpeetonta.
  T. Toinen kirjoittamaan oppiva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheheee, tai sitten bussi :D

   Huono omatunto noissa paikoissa tulee ja paha mieli: tahtoisin niin auttaa ja antaa kodin, mutta kun ei mahdu,. Ja 4 kissaa on oikeasti jo paljon. Pitää siis vaan välillä vaan muuten sitten jeesailla.

   Poista
 3. Ihanaa, että moni koditon kisuli on sen oman kodin saanut <3 Ne lämmittää aina sydäntä :)

  Ja ihanaa, kun mainitsin Pesun erikseen <3 ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *mainitsiT
   t. toinen kirjoittamaan opetteleva :D

   Poista
  2. Kirjoitusvaivaisia koko blogistania ollut täynnä, näemmä :D
   Listoille pääsi kaikki suojeluhommalaiset, jotka muistin ulkoa -kiitos parin blogin on Pesukin siis muistissa ;)

   Poista
 4. Uskaltaakohan tähän kirjoittakaan kun on tuo kirjoitustaito niin monilla hukassa, ettei tartu :D Pupu on yksi haaveeni, mutta yksi jyrsijälaatu (gerbiili) hoidetaan kerrallaan. En tiennytkään että pupujakin on eläinsuojelussa. - Emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei bloggaajallakaan mennyt teksit ihan kohdilleen, että sitä on kyllä liikkeellä - sitä kirjotustaidon hukkaamista :D

   Puput on kyllä aina veikeitä tyyppejä, mepä jäädään odottelemaan josko teille joskus sitten tulee pupu. Ja ikävä kyllä, pupuja on paljon kodittomina ja niitä joudutaan jopa huostaanottamaan :/ Ja sitten niitä löytyy luonnosta, kun ihmiset kyllästyvät niihin.

   Poista
 5. Voih, vaikuttaa kyllä varsin asialliselta mutta kunpa kaverukset pääsisivät yhteiseen kotiin ... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi kaksikko oli muuten varattu ja samaan kotiin vielä - jibii !

   Poista
 6. Kotia ja muuta apua tarvitsevia eläimiä kyllä riittää kaikissa eläinsuojeluyhdistyksissä. Mie en aio enää ns. kustakaan Hesyyn päin, kyllä ne on niin maineensa menettäneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Ja pienemmissä eläinsuojelujärjestöissä tarve avustuksille on vielä suurempi, koska rahoitusta ei tule eikä testamenttejä tehdä niille.

   Poista
 7. Voi ihania kisuja ja pupuja. Taitais olla pupulla aika tukalat paikat meillä poikien kaverina... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en voi edes kuvitella miten puput teille sopisi joukkoon :D

   Poista
 8. Eläinsuojelutyö on tärkeää ja apua tarvitaan. Vielä kun pystyisi muuttamaan ihmisten asenteita niin, että eläinsuojelutyötä tarvittaisiin vain silloin jos omistaja on menehtynyt.

  VastaaPoista
 9. Voikun voisi ottaa itselle kaikki mailman kodittomat kissat <3

  VastaaPoista
 10. Onpa ihanaa, että käynti oli noinkin positiivinen! :) Superjuttu, että edes jossain kissoilla on kotiensaamisen osalta noin hyvä tilanne, että jopa joku toinen laji on päässyt edelle kotietsinnöissä. Toivottavasti pupusetkin pääsevät piakkoin omaan kotiin! ♥

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)