tiistai 13. lokakuuta 2015

Kissablogimme tarina

Saimme tämän haasteen Pepsiltä ja Maxilta ja Naukulan Perheeltä, kiitos !


Vuonna 2012 mullistui täti-ihmisen elämä. Lapsuudessa puhjennut kissa-allergia oli ottanut hatkat ja kotiin alkoi ilmestymään kissa toisensa jälkeen. Samalla vapautui vuosikymmenien tukahdutettu rakkaus kissoja kohtaan ja facebook alkoi täyttymään kissojen kuvista ja tekemisistä.

FB:stä kopsattuja kuvia. Kissat sitä ja kissat tätä. Kissakissakissa.Kissa.
8.7.2011 kirjauduin kissamaailman forumille nimellä Fisun kisut. Olin aiemminkin ahminut sivuilta tietoja kissahommista, omat tiedothan oli siis jämähtänyt jonnekin 1900-luvulle. Tarkoituksena oli vain kysellä jeesiä ongelmien kanssa, mutta jotenkin mieltä alkoi kutkuttaa meidän lauman esitteleminen ja ensimmäinen kirjoituksen sinne kirjoitin 22.7. Tämä päätös rauhoitti jokin_verran facebookin sivua, mutta vain vähän.

Kissamaailman forumilla viihdyin kokonaisuudessaan noin 1 1/2 vuotta, mutta kuvien lataaminen sinne oli  hankalaa. Sukulaiset ja kaverit piti edelleen informoida kissauutisten tiimoilta fb:n kautta, kun eihän ne kissamaailmaa lukeneet. Pikkuhiljaa blogi alkoi tuntumaan oikeammalta vaihtoehdolta. Aika lailla tasan vuosi meni kissamaailman ensimmäisestä esittelystämme, kun blogin ensimmäinen kirjoitus näki päivänvalon. Päätös myöskin muutti elämäni kulun. Se oli hyppy pimeään, yhtään kissablogia en ollut lukenut ennen tätä ensimmäistä omaa postaustasta, enkä osannut odottaa siltä oikein mitään .

Se on saanut suuremman suosion kuin koskaan osasin odottaa. Tekstiviestien tappama kirjoitustaito on palaamassa hissukseen eloon, kameran kanssa osaan jo vähän katsella miten kannattaa mitäkin kuvata ja helpot kuvanmuokkausohjelmat on käytössä eli vanhoja taitoja on saatu elvytettyä ja uusia opittua. Blogista tuli "vakavasti" otettava harrastus ja sen tiimoilta on saanut uusia tuttuja  ja monia uusia kokemuksia. Blogi on kuin kissa numero 5 : vaativa, rakas ja antaa elämääni tosi paljon  sisältöä. Onneksi tästä katista ei tule gaggeleita siivottavaksi !
Lisä fb:tä. Päläpäläkissakissapäläpäläkissa.Kissapäläpäläkisakissakissa.
Päätös oli oikea. Omat sivut fb:ssä vapautuivat omille jutuille ja ajan myötä sinne ilmaantui omat sivut Triolalle. Blogi on kissojen valtakunta ja täti-ihminen saa vapaasti höpöttää niistä sydämensä kyllyydestä. Ja kyllä se höpöttääkin ! 


Meiltä haaste lähtee Amerikanbuldoggi Nerolle,  Lukukoira Sylville  ja Kissakolmioon.

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen). 
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia. 
3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen. 
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan. 
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.













36 kommenttia:

  1. Hieno tarina ja kiitos haasteesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt mä jään innolla odottelemaan teidän tarinaa :)

      Poista
  2. Mukava kirjoitus ja kuvat! Itse olen miettinyt, että onko Facessa omilla sivuillani nykyisin jo liian vähän kissakuvia, että tietävätkö ihmiset että tykkään edelleen hulluina kissoista.. - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Mulla onneksi päivittyy automaattisesti blogkeenin kautta omat fb-sivut aina, kun julkaisen uuden jutun -> mun höpösähtäneen kissatädin imago on teidossa ;D

      Poista
  3. Kiva juttu ja niin suloinen sininen kissanpentu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Elli oli ja on niin kaunis sininen neitokaisemme, ettei tottakaan ;)

      Poista
  4. Kyllä ois kissablogimaailmassa iso aukko, jos et olisi aikanaan siirtynyt sieltä muualta bloggaamaan tänne!

    VastaaPoista
  5. Tsih, en vaan pääse yli siitä, kuinka söpis vauva-Börje on :D
    Kiitos haasteesta, tartumme tähän ehdottomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just sellainen se oli, nokka täynnä kuivunutta räkää ja vaellussandaaliin sopivan kokoinen karvapallo ;D

      Nyt sitten odottelen teidän vastinetta, kärsimättömästi :)

      Poista
  6. Ne on olleet niin pieniä! Ei mikään ihme, että täti-ihmisen facebook täyttyi kissoista. Ei voi mitään kun ne on niin pieniä ja söpöjä ja hassuja ja kissoja!

    PS. me yritettiin tuohon aiempaan sanoa jotakin, mutta ei sitten kun ei kerran blogger suostu. Kunnioitamme ruuan viemistä kodittomille joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokun niin ne olikin ja sitten kun ne kokoajan vaan hassutteli, söi ja söpöili niin eihän siitä jutusta tullut loppua ;)

      Mä sain emailin siitä sun kommentista, mutta koskaan se ei bloggerissa käväisytkään! Hassua, että teidän suunnan eläinsuojelijat ei ole kiiinnostuneita avusta. Todella kummallista. Toivottavsti taustalla oli unohdus eikä välinpitämättömyys !

      Poista
  7. Kissapäläpäläpäläkissa.. Elämän suola ja sokeri! ;D

    VastaaPoista
  8. Kiva kun osallistuitte! Hieno tarina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta, se oli kiva kun sai kerrankin puhua vähän itsestäänkin ;D

      Poista
  9. Kiva kuulla teidän tarina. Ja sisällöntuottajista ei ole puutetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Sisällöntuottajia kyllä riittää ja materiaalia tulee vuosiksi eteenpäin, jos vaan ehtisi kaien kuvata ja kirjoittaa muistiin ;)

      Poista
  10. Kiva lukea tarina! Ja hauskat kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos ! Minikissat on sellaisia, ne tekee kuvista aina mielenkiintoiseet ;)

      Poista
  11. On ilo tuntea teidät. Ja lukea täti-ihmiset juttuja.

    VastaaPoista
  12. Ihana tarina ja mahtava kuulla, että sait selätettyä allergian! :) Sama juttu kävi äidilleni, allergisoitui jotain minun ikäisenä karvaisille eläimille ja siitä yli 20 vuotta myöhemmin siedättyi niihin ja nyt hänellä on 2 omaa kissaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piivi! Vai sunkin äiti on korjaantunut kissa-allergiasta! Se on kyllä parasta mitä voi käydä, kissaihmiselle ;) Mulla on kissojen ohella lähtenyt koivu- ja leppäallergia mäkeen, keväät on nykyään ihanaa aikaa. Mutta kaikista ihaninta on se, että meillä asuu nykyään kisuleita !

      Poista
  13. Kivaa kun alotitte bloggailun ,teidän juttuja on kiva lukea!!

    VastaaPoista
  14. Hieno tarina, kissat sitä ja kissat tätä :D Kuulostaa tutulle. Ja ihanaa, että allergia häipyi! Meilläkin oli jossain vaiheessa aikamoiset jännityksen hetket, kun miehellä oli myös todettu lapsena allergiaa. Onneksi allergia oli iän myötä hävinnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on onneksi töissä se nuorempi crazy cat lady tukena, me käydään joka aamu läpi molempien kissojen kuulumiset ja sitten teeskennellään loppupäivä muille olevamme ihan normaaleja ;)

      Ihanaa, kun teilläkään ei allergia enää vaivaa - mä en osaa kuvitella elämääni ilman kissoja enää ollenkaan ja välillä pysähdyn miettimään, että mitähän mä puuhastelisin jos niitä ei olisi?

      Poista
  15. Triolan jengi pikkukisseinä, aawwwww. Pikkuruinen Madame HRH, matzoidentiteettiä tiskihommissa testaava Böö ja niin sinisenä hohtava Elli <3<3<3

    Ei ihme, että Täti-ihmisellä lähti fb:ssä kissajutut lapasesta. Ja hyvä että lähti, sillä muuten en olisi koskaan päässyt tutustumaan Triolan maagiseen maailmaan. En ole ole fb:ssä; aivan liian sosiaalista mediaa. Blogi tuntuu formaattina optimaaliselta "Kissapäläpäläkisakissakissa" -jutuille. Ja kissablogit ovat varmaan sosiaalisen median ainoa gaggeli free zone, mikä on huitsin hieno juttu!

    Ja näitä juttuja ei koskaan voi olla liikaa. Kissapäläpäläkisakissakissa -jutut pitävät rattaat pyörimässä, buustaavat motivaatiota tai antavat helkkarin hyvän syyn pitää luovaa taukoa työpohdinnoista. Blogistania on suojaisa lokonen/kissankehto/kirjahyllyn ylätason väijypaikka, jossa päästellä estottomasti ja sydämen kyllyydestä Kissapäläpäläkisakissakissa -juttuja. Blogistanian ulkopuolellahan me (kissablogistit ja lukijat) olemma takuuvarmasti tylsiä, vakaita, kuivakkaan asiallisia, ankeita, huumorintajuttomia :D (jatka listaa suomalaisuuteen yleensä liitetyillä haaleasta tiskivedestä ja huhtikuisesta loskasäästä poimituilla määreillä) ja kätkemme visusti Kissapäläpäläkisakissakissa -jutut sydämeemme. Mitä nyt kissankarvoilla kuorrutettu just prässätty puku tai tumma villakangasulsteri paljastavat spåraan/julkisiin tai kauppareissuille soluttautuneet kissaihmiset.

    Kommentti lähti lapasesta, sorry. Työjuttuja tässä piti miettimän :)

    Suuri kiitos Täti-ihmiselle & koko Triolan klaanille! Keep up the good work!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen joskus miettinyt, että kissanpennuista on tehty siksi niin valtavan söpöjä, kun ne on kumminkin tosi rasittavia :D Vaikka suteä lapasestalosia ne on kyllä ihan isoinakin kisseinä ♥

      Ja hei, kaikkien kissa-aiheisten juttujen tulee lähteä lapasesta ja mitä isommin, sen hienompi ! Kissapäläpäläpäläkissaikissakissakissakissajutut on maailman tärkeimpiä, aina. Ja ne vapauttaa tilaa niille työasioille samalla ;)

      Kiitämme kauniisti ja tosi paljon aivan ihanasta kommentista ♥

      Poista
  16. Hauskaa päästä sisään blogin taustoihin! Mulla(kin) oli aivan blogia aloittaessa aluksi jalo tavoite vapauttaa fb -seinääni kissajuttuista ja -kuvista. Se tavoite on toki surkeasti epäonnistunut... ;)

    Nuo teidän FB -kuvakollaasit aivan mainioita ! Todella tavottavat homman luonteen: just tolta näyttää kissa-arki ! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä muuten ole koskaan kavereita kysynyt, että oliko kissojen poistaminen omien sössötysten tieltä niidne mielestä jyvä juttu. Ehkä ne mielummin katselisi kissojen kuvia kumminkin :D
      Ja kiitti :)




      Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)