sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Tiedätkö missä kissasi on?

Meidän terdellä on alkanut visiteeraanmaan naapurimme söpöliini.


Söpöliini on nyt käynyt viikonlopun aikana ainakin pari kertaa tossa istuksimassa ja katselemassa meidän kissojen elämää. Tänään tosin Börjen kanssa tuli tokalla visiitillä vähän lasin lätkimistä ja suhinaa, tiedä kummalla meni hermo ensimmäisenä.

Tavallaanhan tässä ei ole mitään vikaa, mutta jos alkaa syvemmin ajattelemaan tilannetta niin homma on ihan päin persulaa.
 • Kissaa pidetään terassilla narussa, joka ei - kuten kuvasta näkyy - kissaa pidättele. 
 • Päivisin söpöliini pääsee sisälle tahtoessaan, mutta kovin usein olen sen nähnyt myöhään illalla yksin narussaan ja parvekkeen ovi on kiinni kun muu perhe nukkuu.
 • Mitä jos se alkaa tossa ruikkimaan?
 • Vaikka se ei tossa ruikkisi niin enhän mä uskalla olla noiden kanssa omalla partsilla, jos se tulee justiinsa silloin kylään ja täällä alkaisi kauhea matsi. 
 • Mitä jos jokun meidän bändistä alkaakin sitä stressaamaan ja sitten meillä olisi täällä yksi pissamestari?
 Selkeästihän tässä pitää ottaa aihe puheeksi naapurin kanssa, mutta kuten kaikki tietää kuinka arka aihe voi olla  joillekin niin josko tässä vielä hetken katselisi tilannetta.

Sitä paitsi söpöliini ei ole mikään häirikkö vaan tykkää meistä kaksijalkaisistakin ja välillä on vaan pakko vähän rapsutella ja jutella toisen kanssa. Kuten nuori aikuinen teki viime perjantaina, kuva alla.24 kommenttia:

 1. Ehkä kuitenkin kannattaa ottaa puheeksi, että josko narua voisi vähän lyhentää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naru on pitkä, mutta ei ihan niin pitkä että meille asti joustaisi. Kissa pääsee siitä irti ja liikkuu vapaana.

   Poista
 2. Voihan. :/ Tossahan on kans se riski, että kisu lähtee omille teilleen autotielle kun pääsee irti. Kannattaa tosiaan ottaa naapurin kanssa puheeksi ja hänhän on korvausvelvollinen, jos hänen kissansa sattuisi pilaamaan teidän terassitarvikkeet. Ja just toi, että sinun kisut saattavat alkaa stressaamaan ja merkkailemaan reviiriään. Inhottavat ajattelemattomat omistajat, ei muka mitään haittaa jos kisu liikkuu vapaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöliini ei onneksi taida kovasti laajennella reviiriään, mutta poissuljettu ei myöskään auton alle jääminen ole. Kyllä mä tavallaan ymmärrän ihmisiä, jotka ei ole tälläisiä kissakativisteja kuin me ja moni asia ei silloin käy edes mielessä. Ja samaisesta syystä onkin sitten vaikea mennä ohjastamaan kuinka hommien pitäisi mennä....

   Poista
 3. No johan on söpöliini neitokainen (tai frouva)! Mutta eipä ole helppoja puheenaiheita nämä. Luulisi, ettei kukaan halua että kissa voisi päästä karkuun kaupungissa, ihan kauhistuttava ajatus! Heitteillejättö suorastaan :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpöliini taitaa kyllä frouva olla, reilusti meidän jengiä vanhempi.
   Itse tässä olen juurikin miettinyt, miten sekaisin huolesta olisin jos joku meidän jengin kavereista hengailisi itsekseen meidän nurkilla :(

   Poista
 4. Söpöliini on kyllä suloinen. Jos taloudessa ei olisi omia kissoja, tuollaisen vieraan ottaisi vastaan mielellänsä! Mutta miten siis, se on narussa kun ihmiset on jo nukkumassa, eli siis viettää siellä koko yön yksin? Onko sillä siis ruuat, vedet ja wc-huolto parvekkeella? Mitä jos se sotkeentuu naruunsa?

  Kannattaa kyllä vihjaista asiasta sopivan tilaisuuden tullen.

  (Huomatkaamme myös valtioneuvoston asetus 8.7.2010/674, §17: "Kissaa ei saa pitää paikalleen kytkettynä muutoin kuin tilapäisesti ja lyhytaikaisesti. Tällöin kissan on oltava jatkuvassa valvonnassa.")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä olen jo haaveillut salaa, että nappaan sen meille hoitoon - mutta en tietenkään.

   Onneksi tuota yötä myöten ulkona pitämistä ei ole joka päivä, mutta kertakin on liikaa. Se, onko tytöllä ruokaa ja juomaa + veski, en osaa sanoa. Toivon että on. Ainakin neitokainen on ihan normaalin kokoinen, mutta ptääkin seuraavalla rapsutus kerralla koitella vähän kylkiluita. Narusta tuo pääsee irti tosi helposti, siksihän se hengailee kokoajan väärissä paikoissa :/

   Valtioneuvoston asetus tulee mulla aseeksi vasta sitten, kun olen ensin yrittänyt vedota heihin meidän kissojen stressaamisella.

   Poista
  2. Toki niin, järeitä aseita (eli lakeja ja asetuksia) käytetään sitten jos kevyemmät ei auta ;) Ei ammuta kovilla turhaan. Mutta voihan se olla, että naapurinne eivät ihan tiedäkään mitä Söpöliini tekeekään? Jos se siis palaa kotiinsa aina ennen kuin kotiväkensä ehtii huomata, että kissa puuttuu?

   Meillä oli yhdellä aiemmalla kämpällä kanssa naapurissa kissa, joka kerran tuli meidän parvekkeelle. En tiennyt mistä se oli tullut ja jo ehdin riemastua, että tästä mulle kissa (meillä ei vielä ollut silloin kissoja), mutta sitten naapuri rupesi huutelemaan ja jouduin ilmoittamaan, että täällä se on meidän sohvalla. Sen jälkeen tilkitsivät vissiin parvekettaan, koska toiste ei kissa meidän puolelle tullut. Harmi mulle, mutta ihan hyvä kissalle ja naapurille kuitenkin.

   Poista
  3. Mulla on tässä vielä paljon salapoliisityötä tehtävänä ja sananvalintoja pyöriteltävänä ennen kuin tämä episodi on ohi...

   Onneksi näissä kissahomissa pystyy vielä toimimaan järkevästi, niin siellä kuin täälläkin ;)

   Poista
 5. Söpö kissa tosiaan, toivottavasti ei sotkeudu naruunsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Söpönen saisi muuttaa meille ;) Kovasti kyllä toivon, että toiselle ei mitään käy ja tyttö saadaan pysymään poissa meidän partsilta. Ja mielellään myös sisätiloissa.

   Poista
 6. Ihana naapuri teillä :-) Meilläkin käy yksi naapuruston kissa (liikkuu ihan vapaana) päivittäin pihallamme ja me ollaan tosi vihaisia ja puuskutetaan lasin läpi. Emäntäkään ei tykkää, mutta ei tiedä miten siitä voisi sanoa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti olen ihastunut toiseen, kun se jutteleekin niin söpösti :)

   Noi on tosi vaikeita asioita tuoda esiin, kun melko varmasti se toinen osapuoli suuttuu ja sitten voi edessä olla vaikka mikä riita ja kaikesta :/ Mun strategia on nyt muotoutunut niin, että vetoan tosissaan siihen että meidän kissat stressaa ja eivät voi olla omalla partsilla heidän kissan takia...katsotaan koska pääsen sanomaan ja mitä tästä sitten oikein seuraa.... Teillekin tsemppiä, toivottvasti tilanne raukeaa kaikille hyvällä tavalla!

   Poista
 7. Vaikea asia tosiaan! Toivottavasti naapuri älyää tilanteen itse. Ellei, niin kai sinun on vain otettava asia puheeksi. Toivottavasti asia järjestyy parhain päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormet ristissä täällä ollaan kyllä kokoajan, mutta enpä usko että autaa. Nyt kun söpöliini on bongannut meidän partsin niin sinne se hakeutuu kokoajan, näemmä. Kurja tilanne, ihana kissa.

   Poista
 8. Söpöliini ♥.
  Ainakin valjaat ja naru on vaarallinen yhdistelmä, sillä niiden kanssa voi mennä hirteen :( Eikä pannankaan kanssa turhaa riskiä kannattaisi ottaa.
  Toivottavasti pääsette yhteisymmärrykseen; Söpöliinin oma turvallisuus ja teidän kissojen stressi on hyvät argumentit (vai tuleeko naapuri siivoamaan teille mahdolliset stressipissit..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosissaan söpöliini pääsee helpolla irti siitä narusta, se taitaa olla vaan muodollinen väline heidän taloudessaan muka pitää kissa kiinni.

   Hetki vielä menee rohkeutta kerätessä - ei sillä etten uskaltaisi sanoa mielipidettäni- mutta näissä naapurihommissa on aina omat riskinsä. Hitsi sentään :)

   Poista
 9. Jos kissa pääsee alituiseen irti narusta, mikä hyöty siitä ylipäätään on? Kissa tuskin kiltisti kiinnittää itsensä aamun tullen aina takaisin narun jatkeeksi.
  Jonkun blogissa oli juttua siitä, miten omien kissojen välit tulehtui tosi pahasti ja aika pitkäksi aikaa, kun ilmeisesti joku ikkunan takana ollut kissa pelästytti ja siitä tuli ketjureaktio, jossa kissakaverit alkoivat pelätä toisiaan. Aika poikkeuksellistahan sellainen varmasti on, mutta on totisesti syytä vedota omien kissojen hyvinvointiin.
  Vaikka onhan tuo söpis, kilpparit on heikkous. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitäpä minäkin olen pohtinut, mutta tämä frouva taitaa oikeasti olla tosi rauhallinen ja viihtyy tosi lähellä kotia( toivottavasti) . Nyt vaan on tosissaan bongannut lajitovereita ihan viereisestä ja tulee sitten meitä moikkailemaan.

   Toi skenaario olisi ihan kauhea! Tai joutua rakentamaan tarha noille pitääkseni jonkun poissa niiden alueelta eikä niin että pitäisin nämä karkaamasta.

   Ja kilppari meiltä kyllä puuttuisi täältä,,, ;)

   Poista
 10. Joo ei ole helppo tilanne:/ Mitäs ohjeita teidän taloyhtiössä on lemmikeiden pitämisestä? Saavatko ne temmeltää vapaasti? Voisiko tähän vedota? (Silleen jotenkin nätisti ettei naapurisopu mene?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän ne vapaana saa olla eli sieltäkin saan vähän ponnetta tähän keskusteluun. Nyt vaan täytyy pitää pää kylmänä ja edetä pienin askelin.... ;)

   Poista
 11. Hankala juttu! Toivottavasti tulis naapurin kanssa kuitenkin kiva kohtaaminen,vaikka joku ylläriluonteva pihamaalla. - Meillä käy tien toiselta puolen toisesta taloyhtiöstä tosi nätti harmaa kissa lähinnä öisin kattomassa mun kissoja terassilasin läpi. Ei tappelis eikä mitään, mutta mun kissat saa sätkyn ja reviirinpuolustusmurinan eli joudun pitämään öisin terassioven kiinni (iso harmi näin lämpimällä). Ja tietty se vierailija merkkaa eli sitten pitää suhutella purkista vasta-aineita. Se on tosi söpö vierailija ja oon tosi huolissani, ettei jäis autojen alle tai muihin vaaroihin, mutta mulla ei oo sitä fyysistä omistajaa, kenelle puhuisin. Oon harkinnut joskus, että laittaisin paikallislehteen tekstaripalstalle ystävällisen viestin, mutta se on vielä jäänyt aikeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, inhottava toi teidän tilanne ja varsinkin, kun toinen merkkailee tiedän kissojen reviiriä. Ehkäpä toi tekstari juttu olisi ihan fiksu, kun muutakaan oikein voi tehdä. Tsemppiä teillekin, meillä sentään on tiedossa kenen kissa tossa käy ja mä voin tahtoessakin helposti ottaa aiheen käsittelyyn.

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)