keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden Vuoden roadtrip

Ainoa vapaaehtoinen matkailija, jolla ei ollut lippua retkelle
Triolle järkättiin vuoden vikalle päivälle vähän äksöniä eli roadtrip hammashoitoon. Vuositarkistuksessahan todettiin hampaallisilla  Triolan jäsenillä hammaskiveä ja ientulehdusta jotka vaativat toimenpiteitä.

 Felinassa
Niinpä täällä metsästettiin (hartaudella ja pitkään) kolmea kissakansalaista aamutuimaan ja toimitettiin ne Felinaan päiväksi.
Siellä kolmikon hampaat putsattiin ja kiillotettiin priimakuntoon eli nyt kelpaa kissojenkin hymyillä.


Bonuskin saatiin.
Börjen epikriisi
Matzo-rukalla on ollut tosi kipeä hammas, tiedä sitten kuinka pitkään jo. Toinen oli nukutettunakin reagoinut hampaan koskemiseen joten olihan se poistettava. Ja täällä ei täti-ihminen ollut tajunnut toisella olevan moista vaivaa ollenkaan. Taas hyvä esimerkki siitä, kuinka kissa ei näytä kipua vaikka niitä olisi.

Bonus ei suinkaan ole toi hampaanpoisto vaan LÄÄKITYS Börjelle ! Uutena Vuotena ja äijälle hoidettiin  opiaatteja systeemiin !!!

Meikä vähän vaan tuijottaa, ihan vähän vaan...
Matzolla oli siis kivuton ilta, vaikka suussa on puuhastelu veitsen kanssa. Taisi olla muutenkin hyvä pössis, koska täti-ihmistä ihailtiin pitkät tovin suu vähän avonaisena useampaan kertaan.  Ja kamapäissään piti välillä kyllä vähän matzoillakin.

Hoito jatkaa oraalisuspensiolla ...
Nyt jatketaan Metacamilla kolme päivää ja tikki sulaa ihan itse tuonne Matzon kitaan. Tiedossa varmaan erittäin nälkäinen Matzo tässä jonkin aikaa, koska paino oli tippunut 5.68 kg -> 5.27 kg ja epäilen syyksi juurikin tuota hammasta.

Painoista puheenollen. Tyttöjen ylimääräisiä grammoja ollaan yritetty saada vähän alaspäin ja onnistuttu loistavasti.
Mimmi: 5.5 kg -> 5.06 kg !  Daami ei ole enää painonvartija vaan tasapainoilija eikä todellakaan ei 1/2 kiloa ylipainoinen
Elli:  5.25 kg ->  5.16 kg !! Pikkuisen pullukka on nyt vähemmän pullukka ♥ 

Ja paljonko tämä matka tuli maksamaan?

Aika paljon 7 tunnin reissusta.
 Meillä alkaa oikeasti hammashuolto toimimaan tästä eteenpäin ihan kunnolla. Harjaushan ei oikein ota sujuakseen mutta nyt alkaa kyllä lihanpalat olemaan TOSI isoja klönttejä ja mä niin siedätän noi syömään sian/naudankieltä. Ja kyllä mä vielä treenaan sitä harjaamistakin vaan en noilla vauvaharjoilla....

22 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta Triolaan ja onnittelut painon pudotuksista!

  Ja huh. Melkoisen arvokas roadtrip, mutta epäilemättä joka sentin arvoinen. Toivottavasti purukalusto pysyy kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna Ja Myrsky toivotuksista! Painon pudottuksestaolemme erityisen iloisia, koska se on selvästi nostanut Madamen elämänlaatua.

   Kyllähän tolla summalla pääsisi lomailemaan aika kauas, mutta mielelläni vaihdan yhden loman kissojen hyvinvointiin. Vaikkain vähän omia hampaita kiristellen ;) Ja aloitan noille erillisen hammasrahaston!

   Poista
 2. Wow, mutta täti-ihminen ei varmaan tiedäkään parempaa syytä raataa työssään kuin juurikin triolan hammaskaluston vuosihuollon vuoksi. Täälläkin juuri katseltiin kisujen tohtorikortteja ja todettiin, että keväämmällä on kissojen rokotusten ja tarkastusten paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin! Kissoille jutut ensin ja sitten vasta omat huvitukset, Siksihän kaikki käy töissä, kissatädit siis ;)

   Täältä toivotetaan teille vuositarkistukseen pelkkää rutiinia eikä yhtään mitään yllätystä !

   Poista
 3. Täälläkin pakataan keväällä Muksu lääkärilaukkuun. Melko mojova tuijotus on kisulla : D Onneksi on kaikki hyvin eikä laskukaan ole niin kamala, kun ajattelee, mitä rahalla saatiin aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärikäynti per vuosi on ihan ehdoton jokaisen kissan terveydenhuollossa !

   Opiaatit taitaa olla kyllä kissakansalaisillekin aika groovaavaa tavaraa ja muutaman kerran piti toiselle vähän naurahtaa kun oli ihan pihalla koko mies ;D Ja raha: hyvästä maksaa mielellään Kumminkin. Ajattelin laittaa kuitin esille lähinnä sellaisia vierailijoita varten, jotka ehkä edelleen luulevat että kissanpito on ilmaista.

   Poista
 4. Börjellä on kuvasta päätellen bileet, hyvähyvä.

  Olen varmaan jo joka paikassa puhunut miten meil pestään hampaat? Ei se mitään, kerron sen silti. Tahnaa pienelle alustalle, vanupuikkoja valmiiksi viereen. Kissa pyyhkeen sisään ja vauva-asentoon syliin. Tahnaa puikkoon ja pestään poskihampaat - mahdollisuuksien mukaan - ulkopuolelta. Uusi kierros huolettomasti, ajatuksella että kunhan sitä tahnaa menee poskihampaiden suuntaan, se riittää. Kissa pois pyyhkeen sisältä ja se saa syödä loput tahnat palkinnoksi.

  Mut me ei kylläkään pestä kuin kerran viikossa, silleen ikävä ja laiska ihminen tää. Mutta eipä ole ollut valittamista hampaissa.

  Korvat puhdistetaan samalla keikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Börje oli toooosi tyytyväinen, että sen tohtori antaa kunnon tropit kun kerran riehuu toisen suussa kaien vailman vehkeiden kanssa ;)

   KIitämme teidän tekniikan jakamisesta, en siihen ole viellä törmännyt. Kaikki mahdolliset variaatit tahdotaan tietää, koska epäilen että tekniikoita pitää vaihdella ennenkuin löytyy se noille sopiva. Jos on siis löytyäkseen..

   Poista
 5. Muhku hinta kieltämättä! Mutta hyvä että kisuilla nyt hampaat taas parempana ja Börjellä kivuton suu. :) Tästä on hyvä lähteä aktiivista hammashuoltoa toteuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerralla maksettavaksi aika köntti rahnaa, mutta olihan siinä 1 x hampaan poisto ja 3 x puhdistus ja kiillotus, anestesia, röntgen, lääkkeet sun muut.

   Tänään oli ruuaksi possunkieltä sitten parin vuoden. Hammashoitopäivä yksi siis takana ;)

   Poista
 6. Jep, se maksaa... Eikä edes vakuutus korvaa (ainakaan meidän vakuutus) hammasjuttuja muuten kuin onnettomuustapauksissa.

  Meillä on ihan oma juttunsa kirjoitettu hampaiden hoidosta, kunhan sen saisi julkaistua. Se on oma sivunsa vallan, mutten vielä keksinyt miten sen saisi silleen linkitettyä näkyviin. Keksin myöhemmin.

  Mutta joka tapauksessa pikaista parenemista Börjelle ja hyvää vointia muillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei korvaa vakuutus, ei. Nämä eläinlääkärin maksuhetket on ainoita hetkiä elämässä kun mietin miksi mun piti saada neljä kissaa ;) Mutta kun maksu on suoritettu ja ollaan kotona kimpassa niin ei kirpaise enää ollenkaan. Koska meidän laumaan kuuluu 4 kissaa. Niin se vaan on !

   Jään mielenkiinnolla odottamaan teidän hammasspesiaali ja kiitos toivotuksista :)

   Poista
 7. Uusi vuosi on hyvä aloittaa tervein hampain! Ja tosta tulikin mieleen, että Robertin hampaita täytyisi taas alkaa pestä.

  Ihmistuttavani, joka käyttää meloxicamia oli kuullut lääkäriltään, että "se on sellainen koirien särkylääke" "kivasti" sanottu lääkäriltä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä suositellaan harjausta, ainakin vielä kun toi kaikki tapahtui vasta äsken. Saas nähdä kuinka meidän harjausten käy ....jaiks. Ehkäpä meillä tulee tästä eteenpäin aina yksi kieliateria viikossa ja possun sydän leikataan oikeasti isoksi köntiksi joka kerta.

   Noita symppistohtoreita aina välillä ilmaantuu jostain, mikähän niilläkin on takana jutella mitä sylki suuhun tuo?

   Poista
 8. Taas tuli huono omatunto, täytynee tehdä nyt hampaiden pesusta uuden vuoden lupaus. Onneksi Minnillä oli vain vähän hammaskiveä kerran.
  Hyvää ja tervettä alkanutta vuotta Triolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kyllä tosi haastavaa harjailla vastentahtoisen katin suuta, mutta teillä ei kumminkaan näytä olevan kovasti taipumusta hammaskiveen niin voitte tehdä vaan sellaisen kevytlupauksen - harjailua aina välillä ;)

   Kiitos toivotuksista, nyt kyllä toivotaan täälläkin että kaikkien terveys pysyy huipussaan ja seuraava visiitti tohtorille on sitten normi vuositarkistus.

   Poista
 9. Epäilemättä tuollaisen tripin jälkeen tulee entistä äkillisempi tarve putsata hampaita. Jotenkin kummassa into tuppaa laantumaan, toivottavasti jaksatte urakoida.

  Börje on niin hömelön näköinen aineissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kyllä joo aika kirkasotsaisesti lupaa vakaasti tekevänsä muutoksen ja aloittavansa hyvän ja säännöllisen hammashoidon lääkäriltä tullessa mutta muutaman viikon päästä sitä vaan makaa sohvalla ja uskoo, ettei ne hammaskivet enää noihin suihin tule ;) Ehkäpä mun pitää palata kuukausittain lukemaan tämä mun vastaus..?

   Börje OLI hömelö ;D

   Poista
  2. Tai laittaa tuo lasku näkyvälle paikalle muistutukseksi? ;)

   Poista
  3. Todellakin ;) Suurentaa ja kehyksiin!

   Poista
 10. Hyvää uutta vuotta ja valkoisia hymyjä Triola!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin Naukulaan ! Vielä ainakin voidaan revitellä suupieliä ameriikanhymyillä ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)