keskiviikko 29. toukokuuta 2013

54 Päivää

Empiirisen tutkimukseni ensimmäinen osa on nyt suoritettu kissojen ruokakulujen suhteen. Muutama laskusuoritus on tehty sormilla ja sitten  laskimella ja taas sormilla eikä  tulos missään nimessä ole 100 % eksakti vaan pientä virhemarginaalia löytyy. On saatu tuliaisina Shebaa pari pussia, mutta roskiin on heitetty lihaa kun ei vaan ole kelvannut ronteille  jne. Nämä tottakai vaikuttaa aktuaalisesti lopputulokseen, mutta täti-ihminen on suurpiirteinen ja tyytyy vähemmän tarkkaan summaan.

Ruokaa riitti kateille 54 päivää eli päivän märkäruoka maksoi kokonaista 1.67 € per päivä. Se tekee per kissa noin 42 senttiä päivässä.

Kissari kvartetti Käkättäjät tutkimusmatkalla

Lisäksihän meille tuli lihat samaan aikaan eli voin ottaa nekin tässä huomioon ja niiden summaksi tuli kokonaiset 1.12 € per päivä. Per kissa se on 0.28  €. Pojjat syövät lisäksi myös raksuja päivittäin, sanotaan vaikka 20 sentti per päivä = 10.80 €/ 54 päivää.

Nilsson, Nilsson tsiigaa nyt : monella kymmenellä sentillä ruokaa MEILLE!!!


Näin saamme laskettua täti-ihmisen massivisen rahallisen panostuksen kissojen eväisiin eli kustannus on huikeat  n. 0.90 € per päivä per kissa!

Alle eurolla siis kissa saa syödäkseen päivittäin  raakaa lihaa ja laadukasta märkäruokaa niin  että 3 meillä taitaa olla vähän liian pläskei  ja yksi ei. Välillä hurjastellaan Latzilla , yleensä kivipiiraan ohessa kun se maittaa vaan kunnon soosin kanssa.

Uusin tilaus


Tällä kertaa hyödynnettiin paria tarjousta  ja viljattomia Porta 21 raksuja sai 500 g bonuspisteillä. Sitten kun ostan aina kerralla yli satasella niin saan 2 x 5 % alennusta eli säästöohjelma-alennuksen ja varastoi-tarjouksen.


Siis kyllä mä voin tän avata, tästä sivusta kun järsii niin jo alkaa naksuja ilmestymään!

Piffitkin muuten  tulee huomenna eli jatkamme empiiristä tutkimustamme osalla 2 koska nyt oli possun sytämmet alessa ja ehkä alamme hieman säätelemään noiden pikkupläskien ruokamääriä...8 kommenttia:

 1. Joo kyllä kunnollisen kissanruuan pitää ihmisen saada irti, ei voi olla kiinni siitä!

  Mun pitäisi kyllä myös alkaa ostaa lihat Kennelrehusta/Vauhtiraksusta, tulisi todella paljon halvemmaksi. Mutkun on niin kätevää ostaa samalla kissan eväät samalla kuin omat. Ja nyt kun tuolla yhdellä on jokseenkin rajallinen tuo ruokavalio, niin hintaa kertyy. Ei oo kanakaan halpaa tätä nykyä, vaikka ostaisi -30% tuotteitakin aina kun mahdollista. Alkaisi se possun ♥ maistumaan, se on terveellistä ja edullista! Mutta nämäpä on näitä, se on mun ongelma jos ja kun en osaa pitää taloutta, ei kissojen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä niin inlööv ton Vauhti-Raksun kanssa, koska lasku ilmaantuu emailiin ja piffit tuodaan ovelle ♥ NIIIIIIIn vaivatonta, ettei ole tottakaan! Kaupasta meidän kuninkaallisille nimittäin kelpaa vain broiskun rintafileet ( missään tapauksessa ei meillä syödä esim. reisipaljona) ja se possun ♥. Tosin ne on alkanut nirpisteleen myös jauhetulle porplle, muschin kana-aterialle ....Ronttiryökäleet!

   (Ps. Vaikka tästä voisi ymmärtää, että täällä veivataan budjetteja ja ollaan tarkanmarkan tätejä niin mä kerron vaan sulle: emmä todellakaan oo. Tää oli eka kerta kun seurasin jotain ihan loppuun asti, 54 päivää jopa ;) )

   Poista
 2. Kun kotiin tulee se ruokatoimitus, se on aina mielenkiintoista. Mistä ne oikein sen hoksaavatkin? Ihan edukkaalta kuulostaa päivän aterian hinta. (Ja lisää säästöä tulee kun/jos pienennät annoksia...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran tossa seurailin Nilssonin (kenenpä muunkaan) puuhastelua avaamattoman ruokapaketin kanssa ja epäilisin ruuan tuoksun oevan myös pakkauksen ulkopinnoilla ;)

   Ihan voi kyllä olla tyytyväinen ruuan hintaan ja jos tosta saadaan vielä nipistettyä vähän niin HEEEELOOOUUUU käsilaukkukaupat ;)

   Poista
 3. Me tehtiin myös taannoin myös samanlaiset laskelmat, ja päästiin summaan 1€/kissa/päivä: http://parastaikina.blogspot.fi/2013/05/kissojen-kulut-ruoka-ja-hiekka.html

  Kyllä kannattaa tilata Zooplussalta ja kerätä kaikki mahdolliset tarjoukset! :) Samantasoista sapuskaa kun lähtisi hakemaan jostain mustista ja mirristä, niin varmaan kolminkertaistuisi hinnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parastahan tässä on se, laskemat tukevat sitä että laaturuokailu ei välttämättä tule niin kalliiksi kun tietää mistä ostaa ja todellakin ostaa kerralla vähän enemmän.

   JOs Zooplussan hitantaso pysyy aisoissaniin nää kyllä tulee olemaan niiden asiakkaita niin kauan kun on kissojakin. Niiden asiakaspalvelukin on tosi loistavaa :)

   Poista
 4. Hurjan analyyttisiä olette! Nilssonkin niin tarkasti tutkii tulevan tarjonnan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista tämä bloggailu saa ihmisen tekemään, kielikin oli kuin jonkun aktuaarin suusta ;)
   Minä ja numerot ei yleensä olla kauhean hyviä kavereita ja tilillä ne varsinkin katoaa jonnekin mustaan aukkoon....eli tilanne on nyt kyllä niin poikkeuksellinen!

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)