torstai 28. joulukuuta 2017

Börjen sairaspäivä #4

Päivän 4  raportti, olkaatten hyvä.

Aamulla munuaisarvot olivat palautuneet viiterajojen sisällä.

Sovittiin Viikin lääkärin Tanjan kanssa, että haen Börjen aamun  klo 10 antibiootin jälkeen. Tanja myös soitti suoraan Teijalle ja briiffasi tilanteen. Loistava vaihtoehto, koska daa - kuka on maallikko ja roudaamassa kissaa uuden tohtorin hoiteisiin? Enpä ehkä olisi voinut briiffata itse, vaikka joskus luulenkin olevan kaikkien alojen spesialisti.

Nuori Aikuinen ja täti-ihminen on samassa työpaikassa, eri osastoilla töissä. Se työpaikka on noin 5 minuutin kävelymatkan päässä Felinassa. Koska se nuorempi Muruako on Börjen oma ihminen ja toisin päin niin Nuori Aikuinen tuli Felinaan mukaan. Ette oikeasti voi uskoa, miten Börjen mieliala muuttui samantien, kun kuuli oman ihmisensä äänen. Liikuttavaa, todella liikuttavaa. Jos en olisi niin onnellinen tosta, olisin kyllä mustasukkainen :D.Tohtorit oli sopinut, että katetri ja kanyyli jää Börjeen.  Felinassa päätettiin ottaa katetri pois, mutta nesteytyksen takia kanyyli jäi.   

"Vielä ei ole tullut eteen virtsarakon spasmia, jota ei olla saatu laukeamaan" .  

" Ei Tarvi pelätä, kyllä me Börje kuntoon saadaan"  
- Teija Viita-Aho, eläinlääkäri, kissalääketieteen pätevyys.


Hain Böbsyn vähän ennen ilta kasia ja kotona ollaan. Kissa on huumattu ja se todellakin on aivan pöllyssä. Kropassa virtaa bentsoja ja opiaatteja. Näillä siis rentoutetaan sitä virtsarakkoa, eikä suinkaan olla kasvattamassa Steissillä hengailevaa kattinarkomaania  ;)

Antibioottia kahta sorttia, Cystaidia, huumeita. Renal ruokaa kuntoutukseen. Siitä on nyt Börjen elämä hetken aikaa. Ja hyvä niin että on, koska .................. Se pissii ihan ite sellaisia lilliputti lätäköitä vessaan. Vain yksi pieni vahinko oli tossa lattialla. En valita.

Aamulla vien pojan taas Felinaan, nesteytystä jatketaan ja kai ne jotain troppeja tuuppaa siihen lisää. Valmistaudumme siis viikonloppuun ja uuteen vuoteen näin. Ettei sitten tarvi mennä Viikkiin taas pyhäpäivänä.


26 kommenttia:

 1. Hienoa, että tilanne näyttää noin paljon valoisammalta. Se Viikin Tanja on kyllä myös hyvä ja tunnollinen kissalääkäri. Yhden kissan kanssa olen joutunut käymään Viikissä ja häneltä saatiin siellä oikea diagnoosi. Valitettavasti kyseessä oli FIP ja toivoa ei ollut, mutta painajainen saatiin kuitenkin päätökseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger on pitänyt tämän kommentin piilossa, sorry kun en ole tähän huomannut vastata ! Viikin Tanja oli todella hyvä ja Viikin muutkin lääkärit ansaitsevat kiitoksen. He pitivät Börjen hengissä ja loppusilaus sitten hoidettiin muualla.

   Osaanottoni FIP-potilaan poismenosta. Tilanne on ollut varmaan ihan kamala <3

   Poista
 2. Toivottavasti kaikki nyt menee hyvin! Lähetämme täältä kaikkea hyvää ja paljon tsemppiä. Hyvä Böö, kyllä sä jaksat taistella kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja edelleen ollaan tosi kiitollisia myötäelämisestä tämän asian kanssa ♥ ♥

   Poista
 3. Me ollaan ihan <3 teidän puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ♥! Ja sit me ollaan ihan ♥ , koska te ootte ♥ meidän puolesta ♥

   Poista
 4. Hienoa, että näyttää valoisammalta. Se Viikin Tanja on myös hyvä ja tunnollinen kissalääkäri. Kerran jouduin käymään siellä kissan kanssa, ja häneltä saatiin oikea diagnoosi. Kissalla oli FIP (varmistui myöhemmin avauksessa) ja toivoa ei ollut, mutta painajaismainen tilanne saatiin päätökseen.

  VastaaPoista
 5. Ihanaa että Matzo on parhaassa hoidossa ja pissiskelee! ❤️ Tämä on kyllä yksi jännitysnäytelmä. Kauanko Börje on Felinassa ”päivähoidossa”?

  Muuten näin jo etukäteen varoituksena, että kissakin voi saada vieroitusoireita niistä opiaateista. Niin että jos sitten lääkkeiden lopettamisen jälkeen kissa alkaa oksennella ja on yleisesti jotenkin tuskastuneen oloinen, niin voi olla sitä. Tiiän, koska Friedellä kerran oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä on ollut turhan jännää, pakko tunnustaa :/

   Felinan päivähoito päättyy ainakin tältä vuodeta tähän ja mä jatkan Börjelle kaman diilaamista kotona. Tarkemman jatkon kuulen tänään illalla, kun haen Böön kotiin.

   Kiitti varotuksesta! Katsoin tossa meidän bentsojen reseptiä, että siinä annostusta vähennetään tosi pitkällä aikajanalla: viikon otetaan 1/4 osa tabua 2 2 pvä. sitten 1 x pvä 2 vkoa ja sitten joka toinen pvä 2 vkoa. Varmaan osa funktiona tukea virtsaputken luurankolihaksen rentoa pysymistä , mutta varmaan myös estää noita vieroitusoireita?

   Poista
  2. Uskon kanssa, että hitaalla lääkkeenvähennyksellä on just nuo syyt. Kun bentsojen(kin) kanssa pitää ihmistenkin olla aika varovaisia, ja kissan pienempänä otuksena voisi luulla olevan ihmistä herkempi? En kyllä tiedä tietenkään, kunhan luulen.

   Tuli muuten tuosta Börjestä ja Nuoresta Aikuisesta mieleen tää biisi: https://www.youtube.com/watch?v=95-SrT6VmOQ
   Paula Vesala pukenut sanoiksi Börjen tunteet Omaa Ihmistään kohtaan? ♥

   Poista
  3. Voi Henna, tämä täti alkoi vollottaa ylähuuli täynnä valuvaa räkää :D Siinä on todellakin Börjen tuntee puettu sanoiksi. ♥ Börje ja sen Oma Ihminen ♥

   Poista

 6. Voi eiii, vieroitusoireet! Anteeksi vain, mutta se hieman hihityttää. Voi hitsi, sekin vielä. Steissille et sitten mene, Börzy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkeenpäin siihen voikin suhtautua huumorilla, mutta yöllä kello 2 ei varsinaisesti naurattanut, etenkään kun silloin ei vielä tiennyt mistä oli kyse :D

   Poista
  2. Kuulostaa kyllä uskomattomaltka, että kissalle tulisi reflat mutta tottakai tulee. Ko. lääkeet koukuttaa ihmisetkin tosi nopeasti.

   Eilen, kun tyyppi oli kotona kadoksissa niin mä olin niiiiiin peloissani että se oli lähtenyt sit sitten steissille hakeen lisäsatsia ;) Onneksi löytyi sit nukkumasta täkin alta :D

   Poista
 7. Börje, sulle paljon voimaa ja pusuja ja kaikkea terveyttä edistävää! Ja voimia myös kotiväelle! On tää ollut tykkiä seurattavaa, kissojen sairaudet menee niin sydämeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ana ♥

   Kyllä. Itselläkin jäänyt muutama sydämenlyönti jonnekin matkalle. Ihme, että olen suhteellisen järjissäni. Koskaan en ole tajunnut, että näissä pissahommissa voi kissalta todellakin lähteä henki helposti.

   Poista
 8. Huh, onneksi näitä päivityksiä uskaltaa jo lukea muutenkin kuin sormien takaa pelokkaana kurkistellen! :-o Huoli Börjestä on ollut valtava ruudun tälläkin puolen, ja aina vähän väliä olen refreshannut Feisbuukkia ja muita tietokanavia ja lähettänyt etätsemppejä. Niitä tulee muuten edelleen isoja satseja, ja toivottavasti pikkuinen Böö on kohta entistä ehompi. Niin hellyttävä tuo Börjen ja nuoren aikuisen side! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja miten ihanaa on kirjoittaa näitä nyt, koska jouluna luulin joutuvani kirjoittamaan tänne muistokirjoituksen. Uskon, että kaikki ymmärtää, kuinka onnellisia ja huojentuneita me ollaan, ettei tänä tarina päättynyt siihen.

   Kiitos Sandra myötäelämisestä ja tsempeistä ♥ Niitä tarvitaan vieläkin, koska lääkekuurit jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen ja musta on tullut pissan suhteen hermoheikko ;)

   Noi kaksi on melkein ihan liian lällyjä ;). Ja ne ihan liian lällyt saa mun sydämen laulamaan kauniita säveliä, koska ne tekee mut niin onnelliseksi yhdessä ♥

   Poista
 9. Börjelle paljon pusuja <3 <3 <3 <3 Ihanaa, kun pääsee kotiin ja saa olla kainalossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimitettu, noin sata. Riittääkö? Voin jatkaa ;)
   Tyyppi on asettunut nuoren aikuisen kainaloon ja hyvä niin. Uskon sen nimittäin edistävän Böön kuntoutumista.

   Poista
 10. Voi Börjeä. Syöttelin näitä meidän kissoja puistossa äsken ,ja jostain syystä Börje tuli mieleen vaikkei olla koskaan tavattu.Paljon tsemppejä ,ja toivottavasti olo pian pareanee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Jael ensinnäkin siitä, että sä pidät huolta siellä niistä kodittomista ♥ Ja kiitos tsempeistä ! Kyllähän sitä näin blogin kautta tutustuu, vaikka fyysisesti ei olisikaan nähty. Mun sydäntä lämmittää, kun teidän että sielläkin asti Börje on ajatuksissa.

   Poista
 11. Börje, me täällä toivotellaan kaikki yhdeksän kiskattia ja palvelija sua terveeksi. Parane kulta ♥
  - Rokkimimmit, Rokkipennut & palvelija -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rokkimimmit, rokkipennut ja palvelija : te ootte ihania ja me ollaan tosi kiitollisia teidän tsempeistä ♥

   Poista
 12. Mä en oo oikeen jaksanut bloggailla saatika mitään lukea, mutta nyt tultiin lukemaan Böön tapauksesta ja ollaan ihan kääks! Onneksi Böö on päässyt kotiin. Paljon tsemppejä sinne Böön ja Nisunkin kanssa <3 Meillä edelleen haimat korkealla ja Rufunsen ruokahalu ei pysy ylhäällä ilman mirtzapinia. En tiedä mitenhän sen kanssa jatketaan kun kontrolliin on vielä 5päivää ja tänään meni viimeinen pilleri ruokahalulääkettä. Eilen syöminen oli taas niin minimaalista että :( Olisipa ihanaa jos kaikki maailman kissat olisivat vaan terveitä. Mutta me toivotaan sinne paljon terveyttä ja lähetetään rakkautta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Rufus :(
   Hitsi kun meillä on tätä välimatkaa näin paljon, multa olisi saanut mirtzpiniä viikonlopun ja uuden vuoden yli. Teillä on kyllä kanssa aikamoisen kamala tilanne, kun huoli toisesta vaan jatkuu ja jatkuu! Tsemppiä ihan kamalasti! Sun on pakko päivittää kyl Ruffen tilanteesta kontrollin jälkeen, kun sen tila huolettaa kovasti :)

   Meillä kyllä elämä pysähtyi taas isolla rysäyksellä. Miten voikaan kaksi kissaa sairastua näin pahasti, melkein samaan aikaan ? Kiitän tsempeistä <3

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)