keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Meidän 100-vuotias Suomi

Toivoisin, että minun 100-vuotiaassa  Suomessa lapsia ja alpakoita halutaan suojella, eikä siirretä toisaalle vihan ja pelon edestä.

Toivoisin, että minun 100-vuotiaassa  Suomessa kaikilla olisi lupa elää oman näköistä elämää, omana itsenään. Ilman pelkoa.

Toivoisin, että minun 100-vuotiaassa  Suomessa rakkaus ja toivo olisi se voima, joka vie eteenpäin vihan sijasta.


 Toivoisin, että minun 100-vuotiaassa  Suomessa eläinten oikeudet huomoitaisiin, siinä missä ihmistenkin.

Toivoisin, että minun 100-vuotiaassa  Suomessa meidän loistavaa sosiaalihuoltoa ei myydä rahalle ja jatkossakin kaikki saisivat hyvää terveydenhoitoa, koulutuksen ja tuen, mitä kukin tarvitsee.

Toivoisin, että minun 100-vuotiaassa  Suomessa vihdoinkin ymmärretäisiin, että kaikki muut eivät ole uhkia vaan voimavaroja.

Hyvää syntymäpäivää Suomi.

18 kommenttia:

 1. Jos soihtu612 ei riko lakia ja jos se kerran varasi lafkan ensin, minkälaista tasa-arvoa olisi ollut antaa alpakoiden ja skidien ohitella? Älä ymmärrä väärin, mun mielestä kyseinen kulkue on yhtä tyhjän kanssa ja joutaisi pyyhkiä olemattomiin. Mutta. Tasa-arvoa ei ole se, että mun tai sun mielestä kivat jutut on etuoikeutettuja. Tai että mun ja sun mielestä tyhmät jutut tönitään syrjään. Valitettavasti lapset ja alpakat joutuivat ikävästi inhimillisen virheen kohteeksi, mutta tämä ratkaisu oli ainoa oikea, mikäli Suomea halutaan vielä kuvailla sananvapauden sallivaksi tai tasa-arvoon pyrkiväksi maaksi. Sillä ne oikeudet kuuluu myös ihmisille, joista ei tykkää. Miten me voidaan sanoa ajavamme parempaa huomista, jos se tapahtuu tasa-arvon tai sananvapauden kustannuksella vain meidän näkökantamme huomioonottaen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, demokratiassa tulee toimia tasapuolisesti. Toisaalta voisi odottaa, että silloin myös vaihtoehdot ovat täysin samalla viivalla.

   Soihtu612:lla ei kumminkaan ei ole täysin puhtaat jauhot pussissa ja taustalla häärää tunnettuja oikeistoradikaaleja, natsi-ideologian suuria kannattajia. Ei tarvitse olla Einstein tajutakseen mitä tämän savuverhon takana on.

   Jos nyt sitten vaikka huudellaan sitä kuka oli eka niin kyllä, 612 oli eka. Mutta selvää on myöskin se, että poliisi pelkää siellä ilmaantuvan väkivaltaa, jonka vuoksi rauhanomainen tapahtuma siirretään. Järki sanoo, että kahden tapahtuman tulisi mahtua samaan tilaan. Poliisi siis tiedostaa ryhmän aiheuttamat riskit. Siinäpä se pointti.


   Onneksi en itse asu tuossa Töölön torin vieressä. Oloni olisi ollut turvaton ja tilanne pelottava, kun soihtujengi siinä olisi hengaillut.

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää Taru! Kirjoitit erinomaisen listan toivomuksia ja tavoitteita, joiden takana on ilo seistä. <3

  Muista myös, että tämä on sinun blogisi! Voit päättää vapaasti ja ilman selittelyitä kenellekään, mitkä kommentit jätät esille ja mitkä ehkä poistat. Me kaikki kirjoitamme tähän blogiin vain sinun armostasi, etkä ole palstatilaa velkaa kenellekään. Et ainakaan "en-ole-natsi-mutta"-tyypille.

  #einatsejamihinkään

  Ja anonyymithän voi kääntää vaikka hetkeksi kokonaan pois päältä, jos tuntuu olevan suuremmin joukoin idiootteja liikenteessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella, täysin samaa mieltä ollaan:
   #einatsejamihinkään

   Jätin anonyymin kommentin tuohon, koska vaikken samaa mieltä olekaan niin tahdoin myös siihen oman kantani laittaa. Se saattaa joskus, jossain osua jonkun toisen "tolkun ihmisen" silmiin ja antaa ajattelemisen aihetta.

   Poista
 3. Hyvää Itsenäisyyspäivää Kissatädille ja kisuille ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ihanainen <3 Toivottavasti teillä oli kiva päivä!

   Poista
 4. Hyvin kirjoitettu! Hyvää itsenäisyyspäivää teille ja kiitos kun näytätte esimerkkiä miten ollaan kunnon kansalaisiksi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaverit <3 Meidän pakollinen vuosittainen paasaus oli taas siinä ;)

   Poista
 5. Tällainen Suomi meillekin!♥ Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi päävoittoisesti voi ympäröidä itsensä hyvillä ihmisillä ja kohdella eläimiä oikein ♥

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos kaverit! Toivottavasti tekin pääsitte fiiiksiin sielä maailmalla :)

   Poista
 7. Vaikka Suomessa on paljon kehitettävää ja uhkaavasti huonompaan suuntaan mennään, niin edes kerran vuodessa annoin tämän vaipua unholaan ja keskityin meidän maan hyviin puoliin. :D Kaikesta huolimatta saa ylpeänä sanoa olevansa suomalainen, on täällä niin moni asia paremmin kuin muualla. Näin isoja pyöreitä ei hetkeen edes enää juhlitakaan. Onnea Suomi! ♥

  VastaaPoista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)