torstai 7. joulukuuta 2017

Kallis kakka

Nilssonin kunto alkoi muuttumaan huonompaan päin tuossa päivä, puolitoista sitten.
Viime yönä herätin sen muutaman kerran, kun se makasi kyljellään, jalat suorina ja aivan liikkumatta. Mä oikeasti luulin, että siltä oli henki lähtenyt.
Tänään aamulla ei enää ruokakaan maistunut ja kissa vaan kyyhötti  sängyssä.
Epäilin kipujen olevan syynä ja päätin koukata duunimatkalla Felinassa hakemassa meidän kipureseptin ja soittavani päivällä Teijalle.

Kyllä pojatkin käyttää pinkkiä.

Siellä ollessa tajusin kysyä, että onko Teija jo töissä.  Oli hän. Siinä sitten tuli samantien käsky, että kissa on toimitettava klinikalle heti. Ei illalla, ei iltapäivällä vaan heti.

Paniikki.

Liukkailla teillä liukastelin duuniin (Felinasta max 5 minuutin päässä), itkeäsössötin siinä sitten etten voi jäädä ja lähden kissan hakuun. Koska olen töissä yhdestä Suomen parhaista firmoista niin tästä ei tullut ongelmaa vaan taas täti lähti bussille. Kotona kissa kantokassiin ja vaihteeksi auto alle. Nopeampi vaihtoehto, nimittäin. Klo 10.08 Nilsson jäi Felinaan. Täti-ihminen lähti töihin.

Tämän päivän paprut ja uudet lääkkeet.

Katti oli kuivunut ja pääsi samantien nesteytykseen. Veriarvot kontrolloitiin: urea hieman koholla ( elimistön kuivuminen) ja kolesteroli hieman alhaalla, mutta se taas liittynee Nisun taustasairauteen suolistossa. Muut arvot viiterajoissa.

Tonttupuku otettiin klinikalla pois päältä, ettei se estä gaggailua. Kotona vielä nakuiltiin hetki.

Röntgen paljasti Nisun paksusuolen olevan koko suolen matkalta kakkaa. Paljon kakkaa. Tässä siis  mahdollinen/todennäköinen syy kissan epämukavaan oloon.Peräruiskeen jälkeen, gaggi lensi ja ison määrän lensikin.

Tukihoitona Nisu sai pahoinvoinninestolääkkeet, happosalpaajan ja opioidikipulääkeen. Jep. Narkaava tonttu on taas paikalla.

Ja taas kissaa kiusataan tolla puvulla. Nakuilut on tältä päivältä nakuiltu.

Nyt on taas yksi uusi lääke kuivoissa. Resoloria annetaan päivittäin 1/4 tabua, että se gaggi ei enää sinne suoleen jämähdä vaan liikkuu kuten pitääkin.Lisäksi tietty Duphalacia ja kaikki ne muut lääkkeet.

Lasku: 284, 74 € . On siinä peräruiskeella hintaa ;)
Tämä käynti mahtui muuten vielä vakuutukseen, mutta viesti Tapiolalta kertoi, että nyt on  jäljellä on kokonaiset 25, 21€. Öh.

Ps. kiitos teille kaikille facebookissa mun kanssa myötäeläneet ja tsemppejä laittaneet ihanat lukijat ❤️ Ne merkitsee tosi paljon ja antaa oikeasti tukea Kiitos. Kiitos. Kiitos.


32 kommenttia:

 1. Kakka on iloinen asia. Joskus myös kallis.

  VastaaPoista
 2. Pahan kuuloinen tilanne; onneksi kakkimalla selvisitte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säikähdys oli taas , mutta onneksi oli ihan kakka juttu sitten kumminkin ;)

   Poista
 3. Hyvä että Nilsson sai taas ammattilaisten apua ja todellakin tosi miähet voi pukeutua myös pinkkiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinkki on tosimiesten väri ;)

   Meillä on kyllä todella hyvä tohtori. Vaikken nyt voi sanoa, että ilolla maksan noita laskuja niin maksan silti. Se tarkoitaa myös sitä että, kissa tutkitaan kunnolla eikä vaan hatusta heitellä arvauksia. Hyvä juttu.

   Poista
 4. On teilläkin kyllä ongelmia. Onneksi löytyi apu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi riittää jo. Paitsi kakka. Sitä saa tulla jakossakin, kiitos ;)

   Poista
 5. Voi narkkaavaa tonttua <3 Iltapäivälehteen otsikoisin: Täti-ihmisen salamatoiminta pelasti pökälemestarin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt siis täytyy enää päättää, minkämoiset sankarivaatteet täti-ihmiselle pitää teettää jatkoa silmällä pitäen ? Entä nimi? KakkiKuningatar ? GaGaPoop?

   Poista
 6. Muistuu eläästi mieleen ne ajat kun pidin kakka- ja pissapäiväkirjaa... Hyvää toipumista Nilssonille. Toivottavasti elämä tonttupuvussa sujuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula ♥
   Tonttupuku ei onneksi normaalia menoa häiritse ja näin viikonloppuna se saa nakuilla valvovan silmän alla. Jos vaikka silloin gaggiminen innostaisi enemmän.

   Poista
 7. Oi joi, kylläpä tuli kakalle hintaa, mutta kyllähän sen kestää, kun tietää, että kissan olo helpottuu. Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki, mikä on hoidettavissa, on hyvä. Maksoi mitä maksoi. Mutta kyllä se vähän naurattaa, toi summa ;)

   Kiitos tsempeistä ♥

   Poista
 8. Mulla myös kakkaongelmainen simsku Ollut jo monta vuotta Rahaa on mennyt olis levolakcia Nyt uusi lääkäri ja uudet kujeet Vaan emme tiedä vielä miten tämä juttu päättyy Kakka on iloinen asia kun se on potassa t.satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teille hei kanssa säännöllisiä kakkeja pottaan ja onnea uuden tohtorin hoiteissa !

   Poista
 9. Se on joskus kultaakin kalliimpaa... Pysyisivät terveenä, ei tuollaista huolta ja tuollaisia laskuja kestä kukaan! Jaksamista ja voimaa taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥
   Helpottavaa oli, että ongelmana kakka mutta nyt kyllä saisi riittää. Täti-ihmisen pää ei enää kestä tätä huolta ja paniikkia :/. Onneksi Nisu voi nyt paremmin ja antaa tädille jatkuvaa pusuterapiaa ja halailua.

   Poista
 10. Sulla on ollut ihan kamala päivä, voi ei! Tuollaisena päivänä tuntuu, että muuttuu harmaaksi vanhukseksi kaiken huolen alla. Tukka sulla ei onneksi tainnut harmaantua ;-D
  Hyvä kakki kullan kallis, tuli mieleen Hennan kommentista ♥
  Onneksi ei ollut nyt vakavaa syytä vaivaan. Nuo yölliset heräämiset ja Nisun asennot, voi itku miten kauheita tilanteita on olleet.
  Luojan kiitos sun ihanasta työpaikasta, missä ymmärretään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pitää kemikaalit huolta siitä, että tukka sentään pysyy punaisena, totta :D

   Mä alan olemaan sitä mieltä, että nyt saisi olla tässä nämä paniikkitilanteet. Niinkuin oikeasti. Loppu. EI enää.

   Ja todellakin, onneksi on duuni missä johto ja kolleegat ymmärtävät ja joustavat. Ja tohtori, joka teki tilaa Nisulle sille päivälle.   Poista
 11. Voihan gagga! Meillä ongelma on päinvastainen. Sitä ihteään tulee liian löysänä, ja se haju.. ;( Ihana joulutonttu teillä muuten. Lakki vain puuttuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hyvä toikaan, höh. Hyvä kakka on uskomattoman tärkeä juttu, eikä suinkaan mikään itsestäänselvyys.
   Tsemppiä teillekin!

   Tonttu ei ehkä lakkia suostuisi pitämään ;D

   Poista
 12. Zetorilla oli kerran sama, pelkkä kakkaongelma mutta iso haloo ja lääkäri ja lääkitys ja ahhhh lopulta kakkaa ja lisää kakkaa! On se vaan niin tärkee. SE ON! Onnea ja rakkauttaa Nisulle, jolla on niin hyvä hoito!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan sellainen juttu toi gaggi, että siitä nousee iso haloo silloin kun sitä ei tule tai se tulee ihan väärässä muodossa. Onenksi Zetorinkin gaggihommat kääntyi oikein päin !

   Kiitti kaverit ♥ Parhaamme mukaan täällä yritellään kissa saada kuntoon, vaikka sitten 300 euron peräruiskeella ;D (vitsivitsi: pitää tutkia ja ultra, rtg:t ja verikokeet maksaa, kyl me tiijetään)

   Poista
 13. Meidän Osku oli 3-vuotiaana avattu kaksi kertaa suolitukoksen takia kun vein sen päivystykseen , kun oli kipeä eikä kakkaa tullut . Odotellessamme toimenpidehuoneessa lääkäriä herra antoi ymmärtää , että nyt on hätä . Siitä kakasta maksoin ilomielin 80 euroa (avaus noin 600 e /kerta ),puhumattakaan
  Kissamillisestä kärsimyksestä ! Tsemppiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti tsempeistä, kaikki tarvitaan ja otetaan avosylin vastaan ♥

   Mutta voi Osku parka !!!! Noi leikkaukset ei kumminkaan olen mitään ihan pikkujuttuja ja kaksi leikkausta on jo tosi paljon. Kissa-rukka on niiden takia aika kovilla. Ja kissan ihmisetkin. Se huoli, se murhe. Kyllä mäkin maksan ihan mielelläni, vaikka rahasta aina marmatankin. Sitä saa tarvittaessa pankista lisää ( siis lainana, ei pankkiryöstönä) ja oma perheenjäsen hoidetaan maksoi mitä maksoi. Nih.


   Poista
 14. Aina välillä eläinten kanssa tuntuu, ettei ne muuta teekään kuin kakkivat. Ja valitettavan usein sitä alkaa arvostaa vasta sitten, kun jotakin tämmöistä tapahtuu.

  Meillä on frettien kanssa ollut pari tilannetta, jotka olisi kanssa voineet päätyä leikkauspöydälle suolitukoksen takia, niin sitä koettaa kakkoja siivotessa muistaa olla niistäkin kiitollinen. Ne kun osaltaan kertovat, että kaikkii toimii niinkuin pitääkin.

  Paljon paranemisia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama, muo on ottanyt aivoon noiden kakkimäärät - vaikka ne ei nyt mitään megalomaanisia ole. Syövät kumminkin raakaa ja viljatonta teollista.
   Vaan nyt mullakin on ihan uusi katselmus noiden kakkaan, se on tärkeä juttu. Ei leikkauksia, ei muitakaan tsokkeja kakan takia meille enää, ei kiitos. Eikä teillekään :)

   Kiitos toivotuksista!

   Poista
 15. Hui että, onneksi ei tämän kummemmasta ollut kyse (vaikka tietty vakava tämäkin) ja suoli saatiin toimimaan heti ensimmäisellä konstilla. ♥ Kyllä nämä vaan niin säikäyttää. Me käytiin viime kesänä lääkärissä äitini kisun ummetuksen vuoksi, siinä kylläkin oireina vihaisuus takapäähän koskettaessa. Ei aina, mutta usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin noin. Kakka on ihan ehdoton ykkönen vaivana tässä tapauksessa, koska sen saa hoidettua. Kunhan vaan siis ajoissa menee lääkäriin/antaa lääkettä. Jos ei niin sitten se onkin jo vakava homma.
   Nilsson ei vielä ehtinyt potemaan varmaan niin kauaa, että se olisi aiheuttanut kipuja. Sekin olisi ollut edessä, jos olisi tilanne jatkunut vielä pidempään. Näin ainakin epäilen.

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)