maanantai 18. elokuuta 2014

Hevarit

Se oli sitten vuosirokotusten aika tänään.


Matkat vietettiin mennen tullen kakanhajuisessa autossa, mutta matkan hopeareunus oli että oli sentään kiinteitä tuotoksia eikä mitään frilbulia. Kuningattaret saa kakkia minne ne haluaa, niin se vaan on ;)

Posse Felinan sähkötakan loimussa
Vaan meilläpä on sitten ollut massakausi osalla noita kissoja!

- Madamen paino on taas nousussa, dietille!

- MUTTA Böö! Herra "annaniitäraksujakunonniinkauheeeeeenälkä" on sitten imutellut raksujansa sen verran pieteetillä, että painoa on n. 700 g  enemmän kun oli viime vuonna. Jötikkä painaa 6.37 kg ja vaikka toi ei nyt mikään lilliputti ole kissaksi niin nyt on kyllä poika pönäkässä kunnossa !  Dietille !

- Elli on aina ollut ihan vähän pläski, paino ei ole noussut mutta pudotettavaa olisi pari-kolme100 grammaa. Dietille!

- Nilssonin paino on pysynyt siinä 4.7-4.8 kg kieppeillä. Ei tarvetta dietille.


 Nilssonin lääkekaappi hoidettiin samalla kondikseen ja samaan syssyyn saatiin sitten 20 päivän Doxitin-kuuri, kun se astma vaivaa ja ohessa on monesti sekundaarisia tulehduksia. Ventoline otettiin taas käyttöön ja nyt sitten lääkitään kaveria raskaammalla arsenaalilla, että päästään taas jossain vaiheessa vähän kevyemmillä dropeilla. Ja eläköön meidän vakuutus. Taas säästyi iso kasa rahaa sen ansiosta !

MUTTA Pönäkkä Böö! Sillä on FORL eli kissan hammassyöpymä sairaus. 


Pullukka-Börjen hampaanpoisto

Ensi viikolla poistetaan taas yksi syöpynyt, kipeä hammas. Ikävä kyllä vakuutus ei kata näitä hammashommia, mutta täti-ihminen aikoo perustaa Börjen hammasrahaston ja laittaa joka kuukausi muutaman latingin säästöön seuraaville hammashoidoille ;)

Muuten meidän posse on kunnossa ja terve. Iltaruoka matkasi lautaselle keittiövaa'an kautta ja voin kertoa, että täällä parit kissat hortoili lisäruuan toiveissa kaikkien kavereiden kipoilla....
 

33 kommenttia:

 1. Me ollaan sitä mieltä, että ei nälässä saa pitää! Hyi eläinlääkäri, mutta onneksi kaikkien teidän ei tarvitse mennä heti uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä näyttää 3 kissa olevan täsyin samaa mieltä ja se neljäskin liputtaa loputtoman ruuan puolesta ;)

   Poista
 2. Ihmeellistä, että sä saat kaikki 4 boxeihin. Mie täällä ihmettelen jo tulevaa kevättä, kun nuo pitäis viedä rokotuksille. Toine hälyttää toiselle varmaan ihan täysillä kuka nyt ekana joutuukin koppaan. Täytyy keksiä jokin Ovela Suunnitelma, olenhan ihminen ja mulla on isommat aivot kuin noilla yhteensä...

  Oli vähän ikäviä terveysuutisia teillä, mutta ootte ennenkin rohkeasti ja reippasti hoitaneet niin astmakisut kuin muitakin ongelmia. Emppaa ja symppaa silti, tiedän sekä historiasta että nykyisyydestäni että painaahan se sydäntä kun ei bebet ole kaikki terveinä :-/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan helpolla se ei kyllä onnistu, ikävä kyllä. Tänä vuonna sentään yksi pöljä (Nisu) meni itse pyöreesseen koppaan hengaileen ja sain lukittua sen sinne salaa. Loppujen kanssa saikin sitten leikkiä sitä hippaa. Hiki otsalla.

   Kiitti empistä ja sympistä <3 Saisivathan noi vaivat olla tulematta ja olematta,mutta näillä mennään. Kohta on kaksi hampatonta mieskissaa talossa ja onneksi sentään tylleröillä on terveys kohdillaan :)

   Poista
 3. Meilläkin on rokotuskäynti edessä ihan pian, pitäisi itse asiassa tällä viikolla varailla aika. Odotan innolla että saan tietää kissojen painot (meillä ei ole minkäänlaista vaakaa) ja sen, missä kunnossa kissojen hampaat on nyt kun ollaan oltu raakaruokinnalla hyvän aikaa. Jadelta kun on kerran poistettu hammaskiveä, ja toivon että sen kertyminen olisi vähentynyt ruokavaliomuutoksen myötä.. Jadella on myös yksi hammas jossa on käsittääkseni jo jonkin asteinen syöpymä (tuli ilmi hammaskiven poiston yhteydessä), mutta se poistetaan kuulemma vasta sitten jos se aiheuttaa ongelmia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ehkä vähän toivoin, ettei noita olisi punnittu kun kyllähän mä olen nähnyt niiden olevan turhan pulleassa kunnossa ;)
   Meillä ei raakaruokinta sinällään ole kauheasti auttanut hammaskiveen, mutta sain onneksi lisättyä kanankaulan noiden ruokavalioon ja toivon sen jeesaavan edes jonkin verran jatkossa. Börjen kanssa on vaan aloitettava harjaus, halusi se tai ei. FORL:lle ei vaan voi mitään, mutta jos saa sitä
   edes hidastettua jollain keinoin niin me aletaan sitä. (Jatietenkin Börjeen toi kipeä hammas vaikuttaa niin, että liha ei oikein maistu siitä kaulasta puhumattakaan...)

   Poista
 4. Onnea anti-massakaudelle ;) Ja hammashoitoon. Se maksaa paljon, mutta hoidettavahan ne on. Ja toivottavasti ne astmaoireet ja muut vastaavatkin siitä rupeaa menemään menojaan!

  Minä ostin Friedelle just uuden hammasharjan, kun näin vielä entisiäkin pienempiä. Kerran kokeiltu. Pitäisi vissiin toimeentua useamminkin ettei mulla ole täällä kohta kaksi hampaatonta kissaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnentoivotuksista , sitä tarvitaan ;)

   Mä ajattelin napata eläinlääkäriltä ensi tiistaina mukaan sellaisen silikoonisen sormiharjan. Muilla harjoilla meillä nimittäin ei ole onnistunut harjaushetket, kenenkään kanssa....

   Onnea sinne puoelstaan harjaushommiin ;) Onneksi kissat selviää ilman hampaitakin, jos pahin mahdollinen kävisi!

   Poista
 5. Oiii voiii, dieetillä melkein koko sakki! Sitä kuljeskelun ja maukunan määrää :(
  Böölle ja Nilssonille tsemppiä ja paranemisterkkuja! Muille muuten vaan tsemppiä ikävän ihmisen kanssa, joka pihtaa ruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin kissat heittelee muhun kovinkin toiveikkaita katseita kaikissa huoneissa, eikä vaan keittiössä ;)

   Kiitos tsempeistä, niitä kyllä tarvitaan molempien kanssa!

   Poista
 6. Vai dieetille, ou nou! (No, täytyyhän sen massakauden joskus loppua...) Tsemppiä ja pitkää pinnaa teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ! Vielä ei sentään kaverit ole niin nälissään, että pahaa ruokaa ei jätettäisi lautaselle. ne siis voi onenksi ihan hyvin vaikka yrittävätkin mulle ihan muuta viestittää ;)

   Poista
 7. On sulla kuljettamista tuossa kolonnassa :) Onko sulla joku leveäkuljetus kyltti omassa autossa vai poliisisaattue ? Dietit on ihan...hännän alta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin on, autossa huutavat omissa kopeissaan ohjeita kaanonissa, yksi kakkaa ja toinen oksentaa. Mersun kanssa ollaan hiki otsalla ja toivotaan, että oltaisiin jo takaisin kotona ;D
   Ensi vuodelle kyllä sen poliisisaattueen ja ton kyltin. Blokkasin lääkärin edustalla kadunkin pitkksi aikaa, kun piti purkaa kuorma kadulle....

   Poista
 8. Tsemppiä dieettiin! :D Kiva että Nilsson sai vahvemmat lääkkeet ja ainakin tänne on jo syksy ja kylmät ilmat tulleet nähtävästi jäädäkseen, joten josko teilläkin pian helpottaisi! Oletko harjaillut Börjen hampaita? Meillä jouduttiin ottamaan hammasharja käyttöön kun Rakulle tuli hammaskiveä ja pienenpieni syöpymän alku raakaruokinnasta (luita tosin suostuu järsimään tosi vähän, joten lähinnä jauhetulla luilla mennään eli hammastyö ei ole optimissaan, vaikka lihat yms saakin paloina) huolimatta. Sekin jo kertoi paljon kun joulukuussa eläinlääkäri rapsutti kiveä pois ja silti jouduttiin poistamaan lisää jo huhtikuussa. Sen jälkeen ollaan pesty hampaat joka toinen päivä ja viime viikolla eläinlääkäri sanoi ettei ole hammaskiveä. :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kissojen suosikki tällä hetkellä koska luulevat että mä hellyn ja alan ruokkimaan taas runsain annoksin. Suosikkistatus tippunee heti, kun tajuavat että noi ei tule käymään...

   Ollaan harjattu ( eikun yritetty) Börjen hampaita ja lihaakin tuo syö - me ollaan puolibarffattu aina ja hyvän kokoisilla lihanpaloilla. Siinä hampaassa, johon nyt on syöpymä tullut on tosi vähän kiveä mutta syöpymään alttiille kalustolle sekin on riittävä määrä ollut, näemmä.

   Suuresti toivon, että nyt kyn taas saadaan hampaat kuntoon niin uudenlainen harja hyväksytään ja se pystyisi myös syömään lihaa enemmän...Ja se rahasto avataan heti seuraavana palkkapäivänä :)

   Poista
 9. Noooh, On meidänkin Ginin lempinimi Ginikkä Pönäkkä. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän Ginikkä Pönikkä on vaan niin salaa vähän pullea, kun sillä on niin komea karva eikä sitä pönäkkyyttä näe ;)

   Poista
 10. Dieetit on Sucks! Terveisin viimeisen puolen vuoden ajan nälässä pidetty kissa.

  Ei vaiskaan. Kyllä ruokaa on annettu, mutta laatua ja määrää sai kyllä tuunata pari kuukautta, kun mitään ei tapahtunut pötsin painossa. Säännölliset viikkopunnitukset operaatiossa ROCKS! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madamen kanssa päästiin aikaisemmin nin helpolla, kun se paino vaan tipahti vähentämämällä kaikilta vähän ruokaa ja vahtimalla, ettei se mene imuroimaan muiden kulhoja. No, meni se kun vahtiminen loppui ja nyt saa sitten vahtia 3 kattia syömässä ;)

   Meidän pitää perustaa kissojen painonvartijat-tukiryhmä ;)

   Poista
 11. Hmmmm, ruokavaliolle... ei oo ehkä kiva. Oon itte siinä rajoilla, sanooko eläintäti jotain tai ei. Meidän Miiru on niin kolli, niin kolli - se voi vetää vaikka kuinka paljon ruokaa ja pysyy sutjakkana. Ei me emännän kanssa, hmph.
  - Pipsu -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on luultu, että meidän pojat osaa säädellä ruokaansa mutta nyt on sekin todistettu, että toinen ei ainakaan :) Oma vika, ite olen liikaa sille raksuja antanut.

   Ja täti-ihmisen ruoka ei sitten vaa'an kautta ole kulkenut eikä kulje. Vaikka todellakin pitäisi!

   Poista
 12. No ei oo tommoset dieetit kivoja! Meillä on puhuttu, että mut vietäis eläinlääkärille mun synttäreiden kunniaksi loppusyksystä, ja kuulemma tulee varmaan dieettiä mullekin (vaikka sellanen jo vähän niinku on). Siis mikä lahja sellanen on? -Kajsa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt synttäreinä saisi sinne viedä, kun ne siellä tohtorilla kumminkin aina vähän kähmii ja voivottelee painoa JA saattaa jopa pistääkin! Aika epäreilu lahja, kyllä...

   Poista
 13. Kiitos tästä. Vaikkei blogi päivitykään, olemme ylettömän kiinnostuneita toisten hammasasioista, sillä Unna-neidin hampaat ovat edelleen arveluttavaa sorttia. Hammashoito on eri tärkeä asia, sillä onhan syöminen elämän suola (ja rasva ja sokeri, t. ihminen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me odotellaan kyllä ihan rauhassa teidän blogin päivitystä, se tulee sitten kun sen aika on ( mutta odotetaan kyllä tosi paljon !).
   Hammashommat on tosi tärkeitä, tunnustan toki laiminlyöneeni harjausta mutta genetiikaan en sentään ole syyllinen ;) Mulla muuten aika tulee se yksi Unnan kuva, missä sä harjaat toisen hampaita ja se toinen ei kauheastisitä arvosta. Meillä nimittäin näyttää yksi valko-harmaa nuorimies aivan samalta joka kerta, kun yritän sillä harjalla sohia....

   Poista
  2. No niin, olin kesällä Berliinissä 4 päivää ja nyt ei näemmä äidinkielikään enää taivu ks. edelliset kirjoitusvirheet :D

   Poista
  3. Hehee, sellaista se on, kun on niin hillitön kosmopoliitti :D

   Piti tsekata tuo vanha harjauspostaus, kun nyt muistutit. Nykyisinhän homma sujuu meillä varsin hyvin kissan hammasharjalla (tahna menee suuhun, oikea ja vasen puoli menee kerralla ja harjausliikettä tapahtuu). Tietty se aina edelleen näyttää siltä, ettei Tuutuli yhtään arvosta, mutta miltäs muultakaan se näyttäisi, kun harjauspuolen poskea on kädellä pideltävä pois harjan tieltä. Tutustuttuamme korvien puhdistukseen vetriderm-litkulla olemme todenneet, että hampaiden harjaus on itse asiassa oikein mukava toimenpide sekä kansalaiselle että kissalle ;D

   Poista
  4. Mä toivon pääseväni kanssa tuohon tilaan, jossa mäkin voin sanoa että harjaus hoituu melko hyvin ;)

   Meillä on muuten reilusti kokemusta tosta korvien putsaamisesta, kun Börjellä oli pienenä kauhea korvapunkkiongelma ja voin sanoa: toivottavasti ei enää koskaan :D

   Poista
 14. Ai kauhistus, jos minä veisin meidän Pekun lääkäriin, tulisi varmasti tuomio. Ankaralle dieetille! Herra painaa nimittäin jotain 8 kg... huh. Saitteko muuten ryhmäalennusta lääkärissä? No, yleensä ainakin selviää vain yhdellä toimistomaksulla, kun vie monta kerralla :)

  VastaaPoista
 15. Mutta jos Peku on muuten silleen iso kissa niin silloinhan 8 kg on justiinsa hyvä ;)

  Alennusta saisivat antaa, mun mielestä mutta iloitsen suuresti kyllä niistä kolmesta toimistomaksusta, joita ei nyt peritä kun mennään sinne suurperheenä. Hintsusti kyllä aina vähän nolostuttaa, kun muut on siellä odottelemassa yhden kissan kanssa niin tyylikkäinä ja me ilmaannutaan pää hiessä ja huutavat 4 x kissa sinne isolla metelillä ;)

  VastaaPoista
 16. Jaa, taas se aika, kun Madamen painoindeksin kimpussa ollaan? toinen on niin sutjakka ja kaunis ja ylväs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Madamen dietti ei onneksi ole tällä kertaa sen tiukin, vaan joustoa löytyy annoskokohin. Börjen tilanne toisaalta on ihan toinen ;)

   Poista

Sana on vapaa, kiitämme kommentista :)